دانستنی

۲۱ ایده تضمینی راه اندازی کسب و کار اینترنتی در ایران

در حالی که حقوق اداره کار در ایران چیزی بین ۴ تا ۷ میلیون تومان است، صاحبان کسب و کارهای اینترنتی نه‌چندان بزرگ حتی به عددهای زیر ۴۰ میلیون تومان هم برای درآمد ماهانه راضی نیستند!

 

خب در این شرایط و البته با توجه به هزینه‌های زندگی در کشور، به نظرم هوشمندانه‌ترین کار این است که یک ایده راه اندازی کسب و کار اینترنتی مناسب پیدا کنیم و خودمان را در این مسیر، محک بزنیم! پس در این مقاله بهترین ایده های راه اندازی کسب و کار اینترنتی که مختص کشور ایران هستند را به شما معرفی می‌کنم.

 

 

ایده‌ های راه اندازی کسب و کار اینترنتی سال ۱۴۰۰

 

دقت کنید، همه این ایده‌ها قبلا در ایران تست شده و کسب و کارهای موفقی از آنها در اکوسیستم کسب و کار ایران وجود دارند. بنابراین به هیچ عنوان تصور نکنید قرار است با ایده‌های بی‌ارزشی آشنا شوید.

 

۱_ یک محصول در دیجی کالا بفروشید

 

امروز که این مقاله را می‌نویسم، دیجی کالا بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی ایران و حتی خاورمیانه است! جالب است که در این فروشگاه اینترنتی بیشتر از ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار عدد محصول وجود دارد، اما خود دیجی کالا حتی صاحب یکی از آنها هم نیست!

لوگو دیجی کالا

در واقع دیجی کالا یک marketplace است، به این معنی که دیگر افراد محصولات‌شان را در آن قرار می‌دهند و دیجی کالا برای‌شان آنها را می‌فروشد. در ادامه هم درصدی از فروش، به این مجموعه تعلق می‌گیرد. اگر کمی زمان بگذارید و محصولات مختلف این فروشگاه اینترنتی را مشاهده کنید، متوجه می‌شوید بعضی از محصولات آن بیشتر از ده‌ها هزار بار به فروش رفته‌اند و خب این یعنی سود چند ده میلیونی برای صاحب محصول بدون هیچ هزینه‌ای!

با توجه به این توصیفات و البته با توجه به بیشتر از ۲۶ میلیون بازدید ماهانه این سایت، یکی از بهترین ایده های راه اندازی کسب و کار اینترنتی، فروش محصول در دیجی کالاست.

برای راه‌اندازی این بیزینس، باید ابتدا محصول یا محصولاتی را انتخاب کنید، از طریق پنل فروشندگان دیجی کالا وارد آن شده و نام و تصویر محصولات را وارد کنید. بعد از این‌هم منتظر بمانید تا محصولات‌تان به فروش رفته و محصولات جدید را بارگذاری کنید.

نکته: دیجی کالا، هم به شما اجازه می‌دهد که محصولات‌تان را برای انبارش ارسال کنید تا متخصصان خودش آنها را برای مشتریان ارسال کنند و هم اینکه خودتان از محل کسب و کارتان آنها را برای مشتری بفرستید.

کسب درآمد از طریق ایجاد فروشگاه محصولات خود بصورت رایگان در سرکالا

اگر هر کدام از شما کسب و کاری داره چه کسب و کار خانگی و یا مغازه ای داره و علاقه داره که کارشو توسعه بده و محصولاتش رو بیشتر معرفی کنه و  فروشگاه اینترنتی داشته باشه میتونه فروشگاه خودشو تو سایت سرکالا درست کنه و محصولاتشو و اجناس مغازه شو تو فروشگاه خودش بذاره و لینک فروشگاه خودشو تو کانال های مختلف بذاره و یا به دوستان خودش بده تا محصولاتشو تو فروشگاهش ببینند و خرید کنند .

هدف از ایجاد سایت فروشگاهی سرکالا، تجمع محصولات و کالاهای موجود در مغازه‌های کوچک گسترده سطح شهر در یک فروشگاه جامع و کامل و ارائه حق انتخاب بهینه به مشتریان از میان انبوهی از کالاهای مشابه و دسترسی سریع و آسان به آنهاست.

هدف، ایجاد یک ارتباط مستقیم بین فروشنده و خریدار است به‌گونه‌ای که فروشنده بتواند تمامی کالاهای موجود در فروشگاه خود را در کمترین زمان ممکن و به نحو احسن به خریدار معرفی کند و خریدار نیز بتواند کالاهای موردنیاز خود را با دقت و اطلاعات کامل و با صرف کمترین وقت و انرژی و مناسب‌ترین قیمت تهیه کند

دستورالعمل اجرایی

برای ساختن فروشگاه خودتون مراحل زیر را دنبال کنید

مراحل ایجاد فروشگاه با موبایل :

۱- وارد سایت زیر بشید .

www.sarkala.com

۲- گزینه حساب کاربری رو در پایین بزنید

۳-عضویت را بزنید

۴-گزینه من یک فروشنده هستم را بزنید و اطلاعات خود را وارد کنید ودکمه عضویت را بزنید .

۵-دقت داشته باشید در بخش اطلاعات ایمیل شما و گذر واژه شما نام کاربری و پسورد شما برای ورود به سایت هستند که باید جایی یادداشت کنید که فراموش نکنید .

در زیر باکس اسم فروشگاه لینکی نمایش داده میشود که این لینک آدرس فروشگاه شماست که باید آنرا هم جایی یادداشت کنید تا برای دیگران بفرستید .

۶- بقیه مراحل را ادامه دهید تا پنل پیشخوان فروشگاه شما ایجاد شود .

۷ – سپس وارد تنظیمات پنل پیشخوان شما شوید و عکس بنر و پروفایل فروشگاه خود را ایجاد کنید .

بعد از اینکه فروشگاهتون رو ساختید حالا نوبت گذاشتن محصولاتتون تو فروشگاهتون است

روش گذاشتن محصول در فروشگاهتون

۱- وارد سایت سرکالا بشید

www.sarkala.com

۲- با یوزر نیم و پسورد وارد پیشخوان فروشگاه خودتون بشید

۳- در پیشخوان و در باکس مشکی وسط صفحه منو را باز کنوید

۴- گزینه محصولات و افزودن محصول جدید را بزنید

۵- تصاویر و قیمت و توضیحات محصول خود را اضافه کنید و افزودن محصول را بزنید و در صفحه جدیدی که باز میشود اطلاعات محصول را چک کنید و ذخیره اطلاعات را بزنید .
محصول شما در فروشگاهتان ذخیره شد

۲_ دامنه خرید و فروش کنید

 

دامنه، همان نام وب سایت است. الان دامنه وب سایت من، nethoosh.com است. شاید برای‌تان جالب باشد در همین ایران خودمان، خیلی‌ها از طریق خرید و فروش دامنه‌های اینترنتی به ثروت رسیدند! بله، چه دامنه‌هایی که با قیمت‌های بالای ۱۰ میلیون و حتی ۱۰۰ میلیون به فروش رسیدند! اما چطور اقدام به راه‌ اندازی کسب و کار با این ایده کنیم؟

اول باید ببینید که اصلا مخاطبان حاضرند برای چه دامنه‌هایی پول بدهند؟ اصولا فعالان دنیای وب، حاضرند برای دامنه‌هایی که بسیار رند هستند، معنی خاصی دارند، ۳ حرفی و کوتاهند و… به شما پول بدهند و آن را بخرند.

در مرحله دوم باید اقدام به ثبت نام در سایت ایرنیک کنید، بعد از ثبت نام در این سایت، می‌توانید از طریق سایت‌های فروشنده هاست و دامنه، دامنه‌های مختلف با پسوند ir و دیگر پسوندها را ثبت کنید.

بعد از این اگر توانستید دامنه‌ای بخرید که واقعا به نظرتان رند یا معنادار بود، می‌توانید آن را در سایت‌هایی مثل rond.ir یا damaneh یا nam ثبت کنید. اینها سایت‌های ایرانی فروش و مزایده دامنه‌های رند هستند. راستی می‌توانید در همین سایت‌ها دامنه‌های رند و قیمت آنها را هم ببینید تا مطمئن شوید که این ایده واقعا بازدهی دارد.

 

۳_ پادکستر شوید

 

راستش زمانی که جوان بودم کلمه پادکست را بیشتر در گوشی‌های سونی اریکسون قدیمی دیده و هیچ وقت هم نمی‌دانستم معنی‌اش چیست. اما این چند سال گذشته، ناگهان وب سایت‌هایی به اسم سایت‌های انتشار پادکست به وجود آمدند و عملا با رشد سریع‌شان، پادکست واقعی را به همه معرفی کردند.

در واقع پادکست‌ها، فایل‌های صوتی هستند که می‌توانید آنها را در اپلیکیشن های مخصوص خودشان مثل کست باکس و… منتشر کنید. در ادامه اگر این فایل‌های صوتی شما جذاب باشد، مخاطبان دقیقا مثل یک پیج اینستاگرام کانال‌تان را دنبال کرده و صوت‌های‌تان را می‌شنوند. اگر هم تعداد مخاطبان‌تان بالا رفته و توانستید افراد زیادی را جذب کنید، کسب و کارها برای تبلیغ دادن به سمت‌تان می‌آیند. در حال حاضر پادکسترهایی در دنیای پادکست فارسی فعالیت می‌کنند که صرفا برای تبلیغ در یک قسمت صوت، بیشتر از ۵۰ میلیون تومان پول دریافت می‌کنند!

اما چه پادکستی منتشر کنیم؟ خب این انتخاب خودتان است، اما در حال حاضر پادکسترها در موضوعات مختلفی مثل تاریخ، آموزش، دانستنی‌ها، طنز، سرگرمی و… اقدام به تولید پادکست می‌کنند. از جمله معروف‌ترین و البته پردرآمدترین پادکست‌های فارسی، می‌توانم به پادکست چنل بی، سیم جین، بی پلاس، ناوکست و… اشاره کنم.

پیشنهاد می‌کنم برای آشنایی بیشتر با فضای پادکست‌ها و البته این ایده کسب و کار اینترنتی، برنامه “کست باکس” را نصب و چند کانال پادکست مشهور را بررسی کنید.

 

۴_ یک وب سایت فروشگاهی راه‌اندازی کنید

 

از بین تمامی ایده های راه اندازی کسب و کار اینترنتی که در این مقاله به شما توضیح می‌دهم، راه اندازی وب سایت فروشگاهی یکی از پردرآمدترین ایده‌ها محسوب می‌شود. البته اگر محصولی که انتخاب می‌کنید محصول پرفروش و پرسودی باشد، ممکن است واقعا ایده‌ای بهتر از این پیدا نکنید.

 

ببینید، در مورد راه‌اندازی یک بیزینس فروشگاهی از ایده تا طراحی سایت و حتی رشد کسب و کار و… در دوره وبمستر ثروت ساز به‌شکل جامع صحبت کردم. اما به‌طور خلاصه برای این کار ابتدا نیاز به یک محصول دارید.

 

البته الزامی نیست که حتما محصول را خودتان داشته باشید، بلکه می‌توانید با یک تولید کننده یا فروشنده صحبت کنید تا در ازای فروش به شما پورسانت بدهد و خودش هم محصول را برای مشتریانی که از شما خرید می‌کنند، ارسال کند. به این روش راه‌اندازی کسب و کار، drop shipping می‌گویند.

 

دیکشنری کسب و کارهای اینترنتی

بعد از انتخاب محصول (یا حتی خدمات) باید یک وب سایت اینترنتی راه‌اندازی کنید، تصاویر و توضیحات محصولات را در آنها قرار بدهید و سپس با کمک راهکارهایی مثل سئو سایت (دیده‌شدن در گوگل) بازاریابی شبکه‌های اجتماعی و… مخاطبان جدید را جذب کرده و محصول‌تان را به آنها بفروشید.

 

۵_ affiliate marketing کنید

 

چند سالی است که سایت‌های بزرگی مثل همین دیجی کالا، به کاربران در ازای فروش محصول پورسانت می‌دهند. این یعنی اگر بتوانید یک نفر را متقاعد کنید که با کد بازاریابی شما اقدام به خرید یک لباسشویی از دیجی کالا کند، بخشی از هزینه‌ای که او پرداخت می‌کند، به جیب شما می‌رود.

البته در واقع روشی اصلی افیلیت مارکتینگ، این است که یک وب سایت یا در سطح کوچک‌تر یک پیج اینستاگرام (یا دیگر شبکه‌های اجتماعی) بسازید و از طریق آن مخاطبان را به خرید محصول دیگر سایت‌ها ترغیب کنید. عملا این یعنی بدون اینکه نیاز به محصول داشته باشید، به درآمد زیادی می‌رسید.

توضیحات عکس: معرفی محصولات دیجی کالا در سایت لیست۲۰

اگر به این ایده ناب برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی شک دارید، باید بگویم که در حال حاضر سایت‌های ایرانی مثل otagh و لیست۲۰ دقیقا تنها تمرکزشان روی همکاری در فروش است و اتفاقا درآمد بسیار بالایی هم از آن دارند. بنابراین اگر واقعا تصمیم‌تان را گرفته‌اید، شروع کنید.

 

۶_ شبکه اجتماعی کسب و کارها را مدیریت کنید

 

اگر سری به اینستاگرام بزنید و اکانت کسب و کارهای مختلف ایرانی را ببینید، متوجه می‌شوید که واقعا چقدر در این حوزه هنوز جای کار وجود دارد. چراکه بسیاری از کسب و کارهای ایرانی صرفا تصاویر محصولات خودشان را در اکانت‌شان بارگذاری کرده و عملا هیچ مخاطبی جذب نمی‌کنند.

در این شرایط، اگر تخصص کافی برای مدیریت شبکه‌های اجتماعی را داشته باشید یا اینکه اصلا با چند نفر متخصص همکاری کنید، قطعا درآمد خوبی به دست خواهید آورد.

اما در مورد درآمد این کسب و کار: اصولا الان متخصصان شبکه‌های اجتماعی، برای مدیریت هر اکانت چیزی بین ۱ تا ۱۰ میلیون تومان ماهیانه دریافت می‌کنند. این هزینه هم با توجه به اینکه قرار است چه محتوایی برای کسب و کار تولید کنید تعیین می‌شود. مثلا محتوای ویدیویی هزینه‌های بیشتری از محتوای تصویری دارد.

 

۷_ آموزش بدهید

 

راه اندازی وبسایت آموزشی یک ایده راه اندازی کسب و کار اینترنتی بسیار عالی است.

اجازه بدهید با یک مثال خدمت‌تان عرض کنم: تصور کنید شما یک دوره آموزشی دارید که قیمتش ۵۰۰ هزار تومان است. حالا اگر این دوره را طی سال صرفا به ۲۰۰ نفر بفروشید، درآمدتان چقدر است؟ ۱۰۰ میلیون تومان! جالب اینجاست که بخش اعظمی از این درآمد هم سود خالص است چون قرار نیست مثل فروش محصول، یک حاشیه سود پایین متوجه‌تان شود.

برای کسب درآمد از ایده آموزش، ابتدا به یک وب سایت نیاز دارید، سپس باید در اینستاگرام‌تان محتوای آموزشی جذاب منتشر کنید و در نهایت هم بعد از ساخت محصول، برای آن بازاریابی کنید.

 

۸_ سایت تخصصی راه‌اندازی کنید

 

در دنیای کسب و کار چیزی به اسم “بازاریابی گوشه‌ای یا نیچ مارکتینگ” وجود دارد. این کلمه به این موضوع اشاره می‌کند که به‌طور کلی فعالیت در یک گوشه خاص از کسب و کار، شما را سریعا به یک بازار هدف کوچک می‌رساند.

با توجه به این مفهوم، پیشنهاد می‌کنم در یک حوزه خاص یک سایت مجله‌ای راه‌اندازی کنید. مثلا حوزه تربیت کودکان، حوزه مهندسی نفت و… . چرا؟ زیرا به این ترتیب با سرعت بیشتری در نتایج جستجو گوگل نمایش داده می‌شوید، مخاطبان خاص خودتان را جذب می‌کنید و می‌توانید اقدام به فروش محصولات اختصاصی به آنها کنید. همینطور کسب و کارها به مجله‌ها و سایت‌های تخصصی هزینه بیشتری نسبت به سایت‌های عمومی برای تبلیغات می‌دهند.

مثلا الان سایت نی نی سایت یک سایت تخصصی برای مادران باردار و مادران ایرانی است که به‌تازگی بچه‌دار شده‌اند. این سایت درآمد بسیار زیادی از تبلیغات و… دارد.

البته پیشنهاد می‌کنم حوزه‌ای که می‌خواهید در آن فعالیت کنید، حوزه‌ای باشد که خودتان هم در آن تخصص داشته یا حداقل به آن علاقه‌مند باشید. چراکه به این صورت راحت‌تر برای رشد کسب و کارتان فعالیت می‌کنید. همینطور در صورت داشتن تخصص، می‌توانید از مشاوره یا آموزش در آن حوزه هم درآمد کسب کنید.

پیشنهاد ویژه:

در دوره وبمستر ثروت‌ساز یاد میگیرید که به راحتی یک وبسایت طراحی کنید و آن را به درآمد فعال برسانید.

۹_ فروش تیشرت با خدمات چاپ آزاد

 

همین الان می‌توانید به بازار تهران بروید و از شرکت‌های تولیدی، تیشرت‌های بدون چاپ سفید، مشکی و… را با قیمت بسیار پایین، در حدود ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان بخرید.

 

توضیحات عکس: در حالی که قیمت یک پیراهن سفید حدود ۵۰ هزار تومان است، می‌توانید آن را بعد از چاپ زدن با نزدیک به ۲ برابر سود بفروشید.

 

بعد از این می‌توانید به سایت‌هایی مثل pinterest بروید و هزاران طرح خلاقانه و جذاب از آنجا دانلود کنید. سپس یک پیج اینستاگرام یا سایت راه‌اندازی کرده و دست مخاطبان را برای چاپ روی تیشرت باز بگذارید! در واقع در این ایده کسب و کار اینترنتی قرار است مخاطبان به شما سفارش چاپ دلخواه روی تیشرت بدهند. با توجه به آزادی عملی که امروز نوجوانان در خرید و انتخاب دارند، این ایده به نظر ایده بسیار جذابی برای کسب درآمد است.

نکته: اگر نمی‌خواهید خودتان چاپ روی تیشرت انجام بدهید نیازی به خرید دستگاهش ندارید. بلکه کافی است با یک چاپخانه همکاری کنید.

 

۱۰_ کاور گوشی با چاپ دلخواه بفروشید!

 

این ایده ناب برای راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی هم دقیقا مثل ایده قبلی است. در این بیزینس، باید اقدام به خرید قاب‌های گوشی خام بدون طرح کنید و روی آنها طرح دلخواه مخاطبان را چاپ بزنید.

 

دستگاه چاپ روی قاب گوشی هم اتفاقا خیلی گران نیست اما اگر قصد خریدش را نداشته باشید، باز می‌توانید با یک چاپخانه همکاری کنید.

 

۱۱_ سئو را یاد بگیرید

 

سئو یک‌سری فعالیت و همان چیزی است که باعث می‌شود وقتی کلمه راه اندازی کسب و کار اینترنتی را جستجو می‌کنید، یکی از مقالات ما در صفحه اول گوگل دیده شود!

 

یکی از قسمت‌های دوره وبمستر ثروت ساز هم دقیقا در مورد همین سئو است چون یک صاحب کسب و کار اینترنتی الزاما باید با آن آشنایی داشته باشد.

 

در هر حال، اگر به فکر داشتن یک بیزینس پرپول هستید، یادگیری تخصص سئو انتخاب خوبی است. اگر این تخصص را یاد بگیرید، هم می‌توانید خودتان وارد بازار یک حوزه شده و با سئو کردن سایت به فروش برسید، هم اینکه از دیگر کسب و کارها پول گرفته و با سئو کردن سایت‌های‌شان درآمد زیادی کسب کنید. در حال حاضر کسب و کارهای بزرگی در حوزه ارائه خدمات سئو در وب فارسی فعالیت می‌کنند که بیشتر از ۲۰ نیرو و درآمدهای بیشتر از ۵۰ میلیون تومان ماهیانه دارند!

 

۱۲_ پک هدیه تولد بسازید!

 

یادتان هست قبلا چه ایده‌های خلاقانه‌ای برای هدیه دادن داشتیم؟ مثلا قرار دادن هدیه در چند کارتن تو در تو یا خرید محصولات خاصی مثل خرس‌های بزرگ و… .

 

اما اگر دقت کنید واقعا چند سالی است که همه این ایده‌های هدیه خریدن، تکراری شده‌اند! بنابراین جای کسب و کاری که بتواند ایده‌های ‌برگزاری تولد، خرید کادو، محصولات خاص و تزئین آن را پیشنهاد بدهد، به‌شدت خالی است.

در این شرایط اگر ذهن خلاقی داشته باشید و البته بتوانید از سایت‌های خارجی فعال در این حوزه ایده بگیرید، باور کنید که یک کسب و کار پولساز خواهید داشت.

 

۱۳_ طراحی سایت یاد بگیرید

 

به نظر من یکی از بدترین جملاتی که در سطح وب شنیده می‌شود، این است: ((بازار طراحی سایت اشباع شده!)) به عنوان کسی که با چند کسب و کار بزرگ در این حوزه همکاری می‌کند، به شما قول می‌دهم این بازار هنوز هم به‌شدت پرسود و پررونق است. بنابراین اگر از آن دسته افرادی هستید که حاضرید برای رسیدن به هدف، تخصص‌های لازم را یاد بگیرید و به اندازه کافی صبر دارید، وارد حوزه طراحی سایت شوید.

 

البته یادگیری ساخت سایت با سیستم‌های سایت‌سازی مثل وردپرس واقعا هم کار سختی نیست و شاید کم‌تر از ۲ ماه زمان بخواهد.

 

 

۱۴_ ترجمه کنید

 

واقعا عذرخواهی می‌کنم، اما به نظر من در دنیای محتوامحور امروز اگر کسی که توانایی و مهارت ترجمه دارد درآمد خوبی نداشته باشد، واقعا بی‌عرضه است! به عنوان یک صاحب کسب و کار می‌گویم: الان تمامی کسب و کارهای معتبر و حتی نیمه‌معتبر فعال در وب فارسی،

 

  • برای ترجمه مقالات انگلیسی،
  • ترجمه ویدیوهای انگلیسی،
  • ترجمه کتاب‌ها و pdf ها،
  • و…

 

نیاز به مترجم دارند. برای شروع کار در این حوزه می‌توانید به سراغ بخش استخدامی در سایت دیوار بروید. اصلا می‌توانید در سایت‌هایی مثل انجام میدم و پونیشا، فعالیت‌تان را شروع کنید.

 

۱۵_ پشتیبان سایت شوید

 

اگر یک دوره کار با وردپرس را ببینید، کمی در مورد افزایش امنیت سایت اطلاعات‌تان را بالا ببرید و مقداری هم با سئو و تولید محتوا آشنا شوید، می‌توانید به عنوان پشتیبان وب سایت فعالیت کنید.

 

در این کسب و کار، شما پشتیبانی سایت‌های مختلف را بر عهده می‌گیرید، سایت‌ را بروز می‌کنید، در صورت نیاز محتوای جدید در آنها بارگذاری کرده، سئو آنها را بهبود می‌دهید و… . اگر بتوانید در این شغل صرفا سایت ۵ کسب و کار را پشتیبانی کنید، درآمد ماهانه‌تان از حقوق اداره کار کشوری هم بیشتر می‌شود. بعد از این می‌توانید با استخدام نیرو، درآمدتان را از این‌هم بیشتر کنید.

 

در حال حاضر کسب و کارهایی مثل مجموعه پشتیبان وردپرس به‌شکل تخصصی اقدام به ارائه این خدمات به کسب و کارها در وب فارسی کرده‌ و تیم بزرگی هم دارند.

 

 

ایده های ساده برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی

 

خب، ایده‌هایی که بالاتر به شما توضیح دادم، ایده‌هایی بودند که بدون شک در صورت اجرایی کردن‌شان به درآمد بالایی می‌رسید.

 

اما علاوه بر اینها، یک‌سری ایده دیگر هم وجود دارند. البته نه‌که این ایده‌ها بی‌کیفیت یا بی‌ارزش باشند، اما خب نمی‌خواهم در موردشان توضیحات زیادی داده و حوصله‌تان را سر ببرم. بنابراین در ادامه به‌شکل خلاصه آنها را به شما معرفی می‌کنم.

 

۱۶_ نویسنده روح شوید!

 

اگر کمی توانایی و مهارت در نویسندگی داشته باشید و البته بتوانید در موضوعات مختلف اقدام به جستجو و یادگیری کنید، می‌توانید تبدیل به یک نویسنده روح شوید.

نویسنده روح
نویسنده‌ای که به جای دیگران مینویسد

نویسندگان روح کسانی هستند که از افراد پول می‌گیرند برای آنها کتابی را می‌نویسند. در نهایت این کتاب به نام فردی ثبت می‌شود که به نویسنده پول داده و هیچ حرفی از خود نویسنده برده نمی‌شود.

 

۱۷_ برای سایت تولید محتوا کنید

 

کار تولید کنندگان محتوای سایت، نوشتن است. دقیقا همین کاری که من الان دارم در سایت خودم انجام می‌دهم. یک نویسنده محتوای سایت، به ازای هر کلمه مقاله و صفحه‌ای که می‌نویسد، چیزی بین ۳۰ تا ۲۰۰ تومان پول می‌گیرد. این یعنی یک مقاله ۱۰۰۰ کلمه‌ای که نوشتنش نهایتا ۲ ساعت زمان می‌برد، برای آنها چیزی بین ۳۰ تا ۲۰۰ هزار تومان درآمد دارد.

 

۱۸_ گرافیست شوید

 

قدم اول برای تبدیل شدن به یک گرافیست، این است که یک رایانه با سخت‌افزار نسبتا قوی بخرید. با دلار امروز می‌توانید با ۸ تا ۵۰ میلیون تومان یک سیستم مناسب گرافیک داشته باشید. بعد از این، باید اقدام به یادگیری در حوزه گرافیک و کار با نرم‌افزارهایی مثل فتوشاپ، ایلاستریتور و… کنید.

 

جالب است بدانید درآمد گرافیست‌ها برای طراحی لوگو، طراحی ظاهر سایت، اپلیکیشن و… بسیار بالاست و حتی گاها تا بیشتر از ۴۰ میلیون تومان در ماه هم می‌رسد.

 

۱۹_ برنامه نویسی کنید

 

طبق برخی آمار، برنامه نویسی یکی از پردرآمدترین شغل‌های کارمندی جهان است! البته که یادگیری آن‌هم نیاز به صبر و زمان دارد اما خب اگر بتوانید در زمینه برنامه نویسی به تخصص خوبی برسید، عملا آینده شغلی‌تان چه در کشور خودمان و چه در دیگر کشورها، تامین است.

 

۲۰_ سخنرانی کنید!

 

باور کنید سخنرانی کردن و کسب درآمد آنقدرها هم سخت نیست که فکرش را بکنید. همه سخنران‌های عزیز که الان آنها را در سالن‌های سمینار چند هزار نفره مشاهده می‌کنید هم دقیقا مثل شما بوده‌اند، با این تفاوت که حاضر شده‌اند کمی برای رسیدن به هدف‌شان روی فن بیان، صدا و مهارت‌های ارتباطی‌شان کار کنند.

 

جالب است بدانید که در سطح متوسط، سخنرانان به ازای هر ساعت سخنرانی چیزی بین ۲ تا ۵ میلیون تومان دریافت می‌کنند! برای شروع پیشنهاد می‌کنم کتاب سخنرانی کنید و ثروتمند شوید اثر داتی والترز را بخوانید.

 

۲۱_ گویندگی کنید

 

بالاتر هم اشاره‌ای به رشد دنیای پادکست در وب فارسی کردم. در همین حین که خیلی از کسب و کارها علاقه دارند برای جذب مخاطب پادکست منتشر کنند، بسیاری از آنها هم با مشکل نبود گوینده روبرو هستند. بنابراین اگر حال و حوصله این را دارید که روی صدای‌تان کار کنید، گویندگی می‌تواند یک ایده جذاب برای کسب درآمد باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *