دانستنی

۵ قانون حقوقی ضروری در کسب و کار اینترنتی

زندان در انتظار شماست، اگر مهم‌ترین قوانین حقوقی کسب و کارهای اینترنتی کشور را ندانید!
قصد ندارم شما را از مجازات های قانونی و کیفری جرایم رایانه‌ای بترسانم، اما ترجیح میدهم حداقل ۵ قانونی حقوقی کسب و کار اینترنتی را بدانید.
ندانستن این ۵ مورد، عواقب سنگین قانونی دارد و در حداقل ممکن اگر هم برای شما مجازات زندان نداشته باشد، قطعا جرایم نقدی خواهد داشت. در این ویدئو با من همراه باشید تا ۵ قانون حقوقی ضروری در کسب و کارهای آنلاین و تجارت الکترونیک را بدانید.

 

درآمد از طریق سایت فریلنس پارس

(www.freelancepars.com)

فریلنس پارس ، یک سایت فریلنسینگ و دورکاری برای سفارش و انجام پروژه های اینترنتی در ایران است. انواع پروژه ها و نیازهای کاری و شغلی در زمینه های سفارش تایپ، تولید محتوا، ترجمه زبان های مختلف، طراحی گرافیک، عکاسی، ادیت عکس و فیلم، برنامه نویسی، طراحی سایت، دستیار مجازی، آهنگسازی و ویرایش صوت، معماری، نقشه کشی، مدلسازی و… در این سایت قابل تعریف و اجراست.کارفرمایان، نیازها یا پروژه های خود را در این سایت به صورت رایگان مطرح کرده و متخصصان یا فریلنسرهای سایت، با ارائه پیشنهاد همکاری، پروژه‌ها را انجام داده و تحویل می‌دهند. کارفرما، پس از ثبت پروژه و توافق نهایی با فریلنسر بر سر هزینه و روش انجام کار، هزینه پروژه را واریز کرده و سایت، مبلغ را نزد خود نگه می‌دارد. پس از انجام کار و تحویل به کارفرما، تایید و رضایت او، مبلغ برای فریلنسر آزاد می‌شود. با این قابلیت که در اصطلاح “پرداخت امن” نامیده می‌شود، هم کارفرما از انجام پروژه خود اطمینان دارد و هم فریلنسر از واریزی مبلغ توسط کارفرما.

مراحل ثبت نام و عضویت در سایت فریلنس پارس

۱-در سایت به عنوان فریلنسر ثبت نام کنید و ایمیل و شماره موبایل خود را تایید کنید.

www.freelancepars.com

۲- سپس پروفایل خود را کامل کنید و مهارت‌ها، سابقه تحصیلی، شغلی و… را بنویسید.

۳- اگر نمونه کارهای مناسبی دارید، در سایت آپلود کنید.

۴- وارد قسمت پروژه های سایت شده، پروژه های مد نظر و مرتبط با مهارت ها و توانایی های خود را پیدا کنید و آن‌هایی که از نظر زمانی و هزینه، مایل به انجام آن‌ها هستید را ثبت پیشنهاد زده و مبلغ پیشنهادی، زمان و توضیحات لازم را برای کارفرما بنویسید.

چند قانون کسب و کار اینترنتی وجود دارد؟

اگرچه که در ویدئو ابتدایی به چند قانون حقوقی و ضروری در کسب و کار اینترنتی پرداختیم، اما همانطور که خودتان هم میدانید بند و تبصره‌های خیلی زیادی وجود دارد که بهتر است در یک فرصت مناسب نگاهی به آنها بیندازید.
برای اینکه قوانین تجارت الکترونیک، جرایم رایانه‌ای را مطالعه کنید میتوانید از طریق خود سایت اینماد، و سپس بخش “قوانین و مقررات” به کتاب‌های الکترونیکی pdf مربوطه دسترسی داشته باشید:
قوانین حقوقی در کسب و کارهای اینترنتی از سال ۱۳۸۸ پایه‌ریزی شده و هر سال در حال بروزرسانی و اضافه شدن ماده‌های جدید است. پس حداقل سالی ۱ بار مجددا آنها را مطالعه کنید.

 

تاثیر مجوز در قوانین حقوقی کسب و کارهای اینترنتی

توصیه میکنم در کنار رعایت قوانین تجارت الکترونیک، برای وبسایت‌تان مجوز نماد اعتماد الکترونیک را هم بگیرید. البته قبل از اینکه اینماد بگیرید حتما سایت‌تان را در ستاد ساماندهی وزارت ارشاد هم ثبت کنید.
ثبت وبسایت‌تان در ستاد ساماندهی هیچ هزینه‌ای ندارد و کاملا رایگان میتوانید در خیلی سریع وبسایت‌تان را ثبت کنید و لوگو ساماندهی هم دریافت کنید.
دریافت لوگو ستاد ساماندهی اولین و ساده‌ترین مجوز رسمی شما در فضای آنلاین خواهد بود.
اگر چه دریافت خود لوگو ستاد ساماندهی شاید ارزش خاصی نداشته باشد، اما یکی از بهترین مزایایی که دارد این است که اگر سهوا خطایی در سایت‌تان انجام شود بلافاصله سایت‌تان فیلتر نمیشود، بلکه به شما اخطار و تذکر میدهند تا مورد را برطرف کنید.

آیا گرفتن مجوز باعث قانونی شدن یک بیزینس آنلاین میشود؟

به این نکته توجه داشته باشید که داشتن مجوزهای اینترنتی مثل: لوگو ستاد ساماندهی، اینماد و… به صورت مستقیم هیچ ارتباطی به قانونی بودن یا غیرقانونی بودن کسب و کار شما ندارد، مگر اینکه ماهیت کلی کسب و کار شما غیر قانونی باشد.
ولی من همیشه توصیه میکنم که این مجوزها را داشته باشید، علاوه بر اعتمادسازی و افزایش کسب درآمد شما در فضای آنلاین، مستندات خوبی هستند تا اگر خدایی نکرده برای کسب و کارتان دردسری ایجاد شد بتوانید با استناد به این مجوزها، قانونی بودن کسب و کارتان را روشن‌تر کنید.

 

نتیجه گیری نهایی

رعایت قانون کسب و اینترنتی هم دقیقا مثل تمام قوانین کشور الزامی است، و طبیعتا عدم اجرا و سرپیچی از قانون مجازات‌های خاص خودش را دارد. طبیعتا تجارت الکترونیک هم باید قوانین خودش را داشته باشد که با رعایت آن، باعث میشود فضای آنلاین بستر ایمن‌تر و قابل اعتمادتری باشد.
یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث شده فضای کسب و کارهای آنلاین فرصت خوبی برای درآمدزایی باشد، رعایت و اجرای نسبتا موفق قوانین تجارت الکترونیک در چند سال اخیر بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *