دسته‌بندی نشده

۱۰ روش تبلیغاتی رایگان، که بیش‌تر از ۱۰ میلیون تومان تبلیغ ماهیانه ارزش دارد

اگر بودجه تبلیغات حداقل ۱۰ میلیون تومان در ماه داری، احتمالا به روش‌های تبلیغات رایگان نیاز نداشته باشی و خواندن این مقاله برایت مفید نباشد. اما اگر در ابتدای شروع راه اندازی کسب و کار اینترنتی خودت هستی، یا به هر دلیلی نمیتوانی بابت تبلیغات، هزینه‌ای بپردازی اصلا نگران نباش، چون در این مقاله میخواهم به تو آموزش بدهم که چطوری تبلیغات رایگان داشته باشی و بدون یک ریال هزینه، مشتری جذب کنی.

توجه داشته باش که تمام این روش‌ها نیاز به زمان دارند! بر خلاف تبلیغات غیر رایگان (پولی)، که پول میپردازی اما خیلی سریع‌تر مشتری به دست می‌آوری، در این روش‌ها، بودجه تبلیغاتی که باید مصرف کنی زمان است. اگر هم نمیخواهی به تبلیغات پول بدهی و هم نمیخواهی از وقتت برای این روش‌ها مصرف کنی، در حال حاضر راهکاری برایت ندارم! اما اگر حاضری برای دریافت تبلیغات رایگان کسب و کارت زمان بگذاری، این ۱۰ روش به‌طور قطعی برایت نتیجه بخش خواهد بود.

۱- نوشتن پست مهمان در وبسایت‌های دیگر

یکی از راه‌های گرفتن تبلیغات رایگان، استفاده از پست مهمان است. پست مهمان یعنی، تو در سایتی به جز سایت خودت هم محتوا بنویسی. بسیاری از سایت‌های بزرگ هستند، که به نوعی ممکن است با کسب و کار تو مرتبط باشند. میتوانی در آن سایت‌ها محتوای رایگان بنویسی و احتمالا آنها نیز از این موضوع استقبال میکنند که شخصی به عنوان مهمان برای آنها محتوا تولید کند. با این کار میتوانی مقالاتی را در سایت‌های قدرتمندتر قرار بدهی و در انتهای آن مطلب به نام برند کسب و کار خودت اشاره کنی.. یا در صورت اجازه سایت میزبان، لینکی به وبسایت خودت بدهی.

البته اگر مستقیما سراغ رقبای خودت بروی، احتمالش خیلی کمتر است که پیشنهادت را قبول کنند! اما میتوانی به سراغ وبسایت‌هایی بروی که به نوعی به کسب و کار تو مربوط باشند؛ سپس برای نوشتن پست مهمان در سایت دلخواه، با آنها وارد مذاکره شوی. خیلی وقت‌ها محتوا و پست‌هایی را که در سایت‌های دیگر می‌نویسی، بسیار پربازدیدتر از سایت خودت خواهند بود، و این یک امتیاز بزرگ برای تو هست؛ چون میتوانی مشتریان رایگان خوبی از آن سایت ها کسب کنی.

 

۲- پیشنهاد مصاحبه و تولید پادکست

یکی از اصول مهم تولید و بازاریابی محتوا این است که تو باید تا حد ممکن از همه نوع ساختار محتوا استفاده کنی. یکی از محبوب‌ترین انواع محتوا، پادکست‌های صوتی هستند. علاوه براینکه در وبسایت خودت پادکست‌های صوتی ایجاد میکنی، میتوانی از مجلات اینترنتی یا وبسایت‌های فعالی که خبرهای جدید صوتی منتشر میکنند یا مصاحبه‌کننده‌ها و پادکسترهای فعال حوزه وب، بخواهی که با تو ترتیب یک مصاحبه و تولید پادکست را بدهند، و تو بتوانی محتوای ارزشمندی را با کمک آنها به صورت صوتی تولید کنی. با اینکار آنها محتوای صوتی تولید شده که مصاحبه‌ای با تو بوده است را در وبسایت‌شان انتشار میدهند و مخاطبین آنها با تو آشنا میشوند. به این ترتیب، هم آنها سوژه‌های خوب برای تولید محتوا خواهند داشت، و هم تو میتوانی ترافیک رایگان بگیری.

فقط فراموش نکن که تو واقعا باید حرفی برای گفتن داشته باشی! اگر حرفی برای گفتن نداری یعنی در حوزه کسب و کار خودت هنوز دانش کافی نداری.

۳- شرکت در رویدادها و پرزنت کردن در ایونت‌ها

یکی دیگر از بهترین روش‌های تبلیغات رایگان، استفاده از خود رویدادها و همایش‌های رایگان است. در تمام  مراکز استان و خیلی از شهرهای بزرگ غیر مرکزی، رویدادها و همایش های مخصوص استارت‌آپ‌ها و کسب و کارهای نوپا ایجاد میشود که عموما این همایش‌ها هم رایگان هستند و به راحتی میتوانید در این گردهمایی ها شرکت کنید.

نمونه یک رویداد استارت‌آپ ویکند
نمونه برگذاری یک استارت آپ ویکند.منبع عکس: نت برگ

معمولا در این رویدادها که به صورت هفتگی یا ماهیانه برگزار میشود، کسب و کارها و افراد، فارغ از سن و جنسیت و تحصیلات، دور هم جمع میشوند و درباره حوزه فعالیت‌شان و نیازمندی‌های‌شان صحبت میکنند. معمولا به هر کسب و کار، زمان کوتاه مشخصی داده میشود تا بتواند خودش و خدماتش را پرزنت کند. با استفاده از این فرصت، نه تنها میتوانید کسب و کارتان را رایگان معرفی کنید بلکه میتوانید از یک سری مزایای دیگر مثل پیدا کردن افراد مشتاق به عنوان هم‌تیمی هم استفاده کنید.

به طور کلی فارغ از بحث تبلیغات رایگان، توصیه میکنم در این جلسات شرکت کنی، زیرا به افزایش قدرت همفکری و انگیزه پیشرفت کسب و کارت بسیار کمک میکند.

۴- در آپارات و یوتیوب ویدئو منتشر کن

اگر میخواهی بهتر و سریع‌تر دیده شوی، با تولید محتوای ویدئویی میتوانی این کار را انجام بدهی. دو سرویس بزرگ اشتراک گذاری ویدئو یعنی آپارات و یوتیوب کمکت میکند تا این کار را انجام دهی.

آپارات، پربازدیدترین سایت ایرانی در کشور است که طبق گزارشات خود سایت آپارات تعداد نمایش ویدئو‌هایش در روز از مرز ۱۰٫۵ میلیون نمایش موفق گذشته است و ماهانه ۲۹ میلیون کاربر فعال دارد که این یعنی ۶۷% کل کاربران اینترنت کشور! آیا به نظرت اگر از این سرویس اشتراک گذاری رایگان ویدئو برای داشتن تبلیغات رایگان استفاده نکنی، اشتباه نکرده‌ای!؟

از طرف دیگر یوتیوب بزرگترین سایت اشتراک گذاری رایگان ویدئو در جهان است که طبق آخرین آمار گزارش شده، کاربران یوتیوب ماهیانه بیش از ۲ بیلیون بار به یوتیوب مراجعه میکنند. همچنین ۵۹% افرادی که ویدئو قرار میدهند نیز قبل از ساخت ویدئو‌های‌شان، ویدئوهای دیگران را تماشا میکنند. ساخت فیلم‌های جذاب و آموزنده در یوتیوب، یکی از کارآمدترین روش‌های فروش است. اگر اینکار را به درستی انجام بدهی بازدیدکنندگان ویدئوها، وبسایتت را نیز جستجو و مشاهده خواهند کرد.

پیشنهاد میکنم نه تنها از سرویس اشتراک گذاری آپارات و یوتیوب، بلکه از وبسایت‌های معتبر مشابه دیگر هم که مخصوص اشتراک‌گذاری ویدئو هستند استفاده کنی. این یک راهکار بسیار قدرتمند و عالی برای داشتن تبلیغات رایگان است.

۵- پاسخ‌هایی که پاداش آن، جذب ترافیک رایگان است!

به راحتی با پاسخ دادن به سوالات دیگران و ارائه راهکار میتوانی اعتماد آنها را نسبت به خودت جلب کنی، و از آنها دعوت کنی که ادامه پاسخ یا جزئیات بیشتر را در وبسایتت ببینند و در انتهای پاسخ، آدرس لینک مشخصی از وبسایتت را قرار بدهی، به این طریق میتوانی کاملا رایگان، ترافیک دریافت کنی و از آن بهتر اینکه تمام افرادی که از این طریق وارد وبسایت و صفحه مورد نظرت میشوند، کاملا هدفمند هدایت شده‌اند و حتی آماده هستند که مستقیما به آنها کالا و خدمات، فروخته شود. من خودم شخصا از این تکنیک به خوبی استفاده کرده‌ام و مشتریان خوبی هم بدست آورده‌ام. توصیه میکنم حتما از این روش استفاده کنی.

۶- استفاده از LinkedIn

در کشور ما شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام یا تلگرام، کلا بیشتر جنبه سرگرمی و دورهمی دارند و  معمولا استفاده تخصصی برای کسب و کار از آنها نمیشود. اما به شدت توصیه میکنم حتما از شبکه LinkedIn برای گسترش کسب و کارت استفاده کنی. مخصوصا اگر کسب و کارت بیشتر جنبه تخصصی دارد، Linkedin گزینه بسیار مناسبی برای گسترش و بهبود وضعیت کارت خواهد بود که میتوانی به صورت رایگان از آن استفاده کنی.

عموم افرادی که از این شبکه اجتماعی استفاده میکنند، کاملا هدفمند و تخصصی و فقط به منظور استفاده در کسب و کار در لینکدین جمع میشوند، در نتیجه دیگر خبری از پیام‌های جک و دلقک‌بازی و مسخره‌بازی نیست.

وقتی توانمندی و توانایی‌های شغلی‌ات را در این شبکه اثبات کنی، خواهی دید که خیلی راحت و آسان، کسب و کارت بین سایرین به اشتراک گذاشته میشود و از این طریق هم میتوانی ترافیک خوبی بگیری.

۷- ایمیل مارکتینگ، لیست مشتریانی که مشتری تولید میکند

با قاطعیت نمیگویم ایمیل مارکتینگ یک روش صد در صد رایگان برای تبلیغات کسب و کار است! اما با اطمینان میگویم که اگر درست و صحیح ایمیل مارکتینگ کنی، نه تنها در مقایسه با نتایجی که کسب میکنی، برایت رایگان خواهد بود؛ بلکه برایت به یک سرمایه‌گذاری صد در صد سودآور نیز تبدیل میشود. بازاریابی ایمیلی، یک روش بسیار عالی است که خیلی ارزان قیمت تمام میشود، و آن هزینه ناچیز هم در مقایسه با نتیجه‌هایی که میگیری، غیر قابل ذکر خواهد بود؛ پس اکیدا توصیه میکنم ایمیل مارکتینگ را جدی بگیری.

ارسال ایمیل گروهی به لیست مشتریان و مخاطبینت، فروش‌های بسیار شیرینی را برایت رقم می‌زند.

۸- محصول رایگان، پیشنهادی رد نشدنی، برای دریافت تبلیغات رایگان

دریافت هر هدیه رایگانی، لذت بخش است.

یک ضرب‌المثل ایرانی داریم که میگوید: شاید طناب دار را هم به تو رایگان دادند! آیا باید خودت را دار بزنی؟

با عرض پوزش از طراح محترم ضرب‌المثل، خیر! خودمان را دار نمیزنیم، ولی طناب دار رایگان را دریافت میکنیم و میبریم آن را میفروشیم یا استفاده دیگری از آن میکنیم. (استفاده به جای بند رختی، بکسل کردن ماشینی، چیزی توی این مایه‌ها…)

جدا از بحث شوخی، یکی دیگر از شیوه‌های دریافت تبلیغات رایگان، استفاده از اهداء محصولات به دیگران است. اهداء محصولات، ساده‌ترین راهکار برای انگیزه‌دادن به بازدیدکنندگان جدید وبسایت است، که به تازگی سایت تو را دنبال میکنند. اهدای یک سری محصولات یا هدایای فیزیکی یا مجازی به آنها، یک روش بسیار عالی و اثرگذار برای تبلیغات رایگان است.

میتوانی یک فایل آموزشی جذاب و کوتاه را در قالب ویدئو ارائه کنی، یا میتوانی یک فایل PDF ارزشمند از اطلاعاتی که برای کاربرانت مفید باشد، یا یک بخش کوچکی از محصول اصلی‌ات را هدیه بدهی.

۹- استفاده از گوگل بیزینس (Google Business) برای داشتن تبلیغات رایگان

یکی از بهترین روش‌های دریافت تبلیغ رایگان این است که از خدمات گوگل استفاده کنیم. یکی از بخش‌های خیلی خوب گوگل که کمتر کسی را دیده‌ام درباره آن چیزی بگوید، قسمت معرفی کسب و کارها به گوگل است. کمپانی گوگل یکی از خدمات خوبش این است که به صاحبان کسب و کارهای اینترنتی (و همینطور غیر اینترنتی)، این امکان را میدهد تا بتوانند کسب و کارشان را به طور کامل در گوگل ثبت کنند.

این کار باعث میشود تا:

  • در جستجوهای محلی کسب و کارتان بیشتر دیده می شود.
  • روی نقشه گوگل  کسب و کار شما ثبت می شود و در محدوده جغرافیایی محل کسب و کارت، هر کسی که خدمات یا کالاهایی را که تو ارائه میکنی را جستجو کند، شانس دیده شدن و پیشنهاد شدنت توسط گوگل به کاربران بیشتر می شود.

البته این مقاله صرفا به معرفی روش‌ها میپردازد و قطعا فرصت آموزش گوگل بیزینس در اینجا وجود ندارد؛ اما استفاده از آن بسیار آسان و ساده است. میتوانی از دکمه زیر، کار را برای معرفی کسب و کارت شروع کنی


شروع معرفی کسب و کار به گوگل بیزینس

نکته مهم: متاسفانه گوگل به علت تحریم‌های سیاسی، کشور ایران را از لیست کشورهای دریافت خدمات برای این سرویس و خیلی سرویس‌های دیگر حذف کرده است. برای استفاده از گوگل بیزینس میتوانید کشور دیگری را هنگام ثبت‌نام انتخاب کنید و بعد از ثبت شدن کسب و کارتان، محل فعالیت را به کشور ایران تغییر دهید

۱۰- مشارکت با دیگران برای دستیابی به تبلیغات رایگان

در هر حوزه‌ای که در حال فعالیت هستی، حتما یک سری کسب و کارهایی وجود دارند که به نوعی با آنها در ارتباط هستی و میتوانی هم از آنها کمک بگیری و هم به آنها کمک کنی. احتمالا تجربه کرده باشی (یا دیده باشی) که خودروی شخصی‌ات را برای تعمیر به یک تعمیرگاه میبری و بعد از پایان سرویس، تعمیرکار به تو میگوید: راستی سیم‌کشی ماشینت هم ایراد دارد!  ماشینت را ببر پیش فلان سیم‌کش، کارش خیلی خوب است. بگو اصغر من را فرستاده!

 

سال‌ها پیش، زمانی که ماشین پژو ۲۰۰۰ داشتم، این اتفاق زیاد برام می‌افتاد. در صفحه درباره حامد هوشیار میتوانی عکس آن ماشین را ببینی! البته بیشتر شبیه به ماشین حمل جنازه بود تا یک ماشین عادی

از مثال بالا ۲ نتیجه خوب میگیریم:

  1. همیشه از خودروهای خوب و معتبر استفاده کنیم
  2. از اصغر یاد بگیریم که چطور مشتری بفرستیم و مشتری بگیریم

در حوزه کسب و کار تو قطعا مشاغل دیگری وجود دارند که با کار تو مرتبط هستند و میتوانی با آنها وارد مذاکره برای ارسال و دریافت مشتری شوی. این یک روش عالی تبلیغات رایگان است که خیلی راحت، هم میتوانی به کسب و کارهای دیگر کمک کنی و هم از آنها برای دریافت مشتری، کمک بگیری.

مرور ۱۰ روش دریافت تبلیغات رایگان که در این مقاله یاد گرفتیم:

  1. استفاده از Google Business
  2. نوشتن پست مهمان در وبسایت‌های دیگر
  3. پاسخ به سوالات دیگران در وبسایت‌ها
  4. تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی
  5. پیشنهاد مصاحبه به پادکست‌های دیگر
  6. ایمیل مارکتینگ را فراموش نکن
  7. شرکت در رویدادها و پرزنت کردن
  8. محصول رایگان پیشنهادی رد نشدنی است
  9. در آپارات و یوتیوب ویدئو تولید کند
  10. از مشارکت کسب و کارهای دیگر استفاده کن

اگر برای استفاده هر کدام از این ۱۰ روش، سوال یا ابهامی داری و نیاز به اطلاعات بیشتری داری، میتوانی در قسمت کامنت‌های پایین همین صفحه بپرسی تا در اولین فرصت راهنمایی‌ات کنم.

درآمد از طریق سایت فریلنس پارس

(www.freelancepars.com)

فریلنس پارس ، یک سایت فریلنسینگ و دورکاری برای سفارش و انجام پروژه های اینترنتی در ایران است. انواع پروژه ها و نیازهای کاری و شغلی در زمینه های سفارش تایپ، تولید محتوا، ترجمه زبان های مختلف، طراحی گرافیک، عکاسی، ادیت عکس و فیلم، برنامه نویسی، طراحی سایت، دستیار مجازی، آهنگسازی و ویرایش صوت، معماری، نقشه کشی، مدلسازی و… در این سایت قابل تعریف و اجراست.کارفرمایان، نیازها یا پروژه های خود را در این سایت به صورت رایگان مطرح کرده و متخصصان یا فریلنسرهای سایت، با ارائه پیشنهاد همکاری، پروژه‌ها را انجام داده و تحویل می‌دهند. کارفرما، پس از ثبت پروژه و توافق نهایی با فریلنسر بر سر هزینه و روش انجام کار، هزینه پروژه را واریز کرده و سایت، مبلغ را نزد خود نگه می‌دارد. پس از انجام کار و تحویل به کارفرما، تایید و رضایت او، مبلغ برای فریلنسر آزاد می‌شود. با این قابلیت که در اصطلاح “پرداخت امن” نامیده می‌شود، هم کارفرما از انجام پروژه خود اطمینان دارد و هم فریلنسر از واریزی مبلغ توسط کارفرما.

مراحل ثبت نام و عضویت در سایت فریلنس پارس

۱-در سایت به عنوان فریلنسر ثبت نام کنید و ایمیل و شماره موبایل خود را تایید کنید.

www.freelancepars.com

۲- سپس پروفایل خود را کامل کنید و مهارت‌ها، سابقه تحصیلی، شغلی و… را بنویسید.

۳- اگر نمونه کارهای مناسبی دارید، در سایت آپلود کنید.

۴- وارد قسمت پروژه های سایت شده، پروژه های مد نظر و مرتبط با مهارت ها و توانایی های خود را پیدا کنید و آن‌هایی که از نظر زمانی و هزینه، مایل به انجام آن‌ها هستید را ثبت پیشنهاد زده و مبلغ پیشنهادی، زمان و توضیحات لازم را برای کارفرما بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *