اخبار اقتصادی

انواع روش های کسب درآمد بدون سرمایه در ایران ۱۴۰۱

بیشتر اوقات اینطور با خودمان تصور می‌کنیم که برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار و رسیدن به درآمد باید سرمایه قابل توجهی داشته باشیم، مثلا اولین فکری که به ذهنمان می رسد این است که مغازه داشته باشیم یا سرمایه اولیه ای داشته باشیم تا جنس یا خدماتی را وارد کشور کنیم، بفروشیم و سود کنیم. اما آیا تا به حال به درآمد داشتن بدون هیچ سرمایه ای فکر کرده‌اید؟

کسب درآمد بدون سرمایه اولیه جذاب به نظر می‌رسد، اینکه برای راه‌اندازی شغلی که درآمدزا باشد و برایمان ثروت بیاورد، نیاز به سرمایه نداشته باشیم و بتوانیم صفر تا صد آن را بدون نیاز به تزریق یک ریال انجام دهیم.

در این مقاله از افیلی قرار است ابتدا تعریفی از این نوع روش کسب درآمد داشته باشیم و مزایا و معایب آنرا بررسی کنیم. در ادامه بهترین روش های کسب درآمد که در آنها نیاز به هیچ سرمایه اولیه ای ندارید، معرفی کنیم. امیدواریم با این مقاله جرقه ای در ذهن مخاطب زده شود و انگیزه ای برای درآمدزایی داشته باشد.

بدون سرمایه هم می‌توان کسب درآمد کرد؟

یکی از سوالاتی که ممکن است در همین ابتدا پیش بیاید این است که آیا راه‌اندازی کسب‌وکار بدون سرمایه امکان‌پذیر است یا خیر؟ همه ما در زندگی با مشاغل متعددی روبه‌رو شده‌ایم؛ برخی از آنها شامل استخدام در ادارات و شرکت‌هاست که نیاز به سرمایه خاصی ندارد، اما طبق سابقه شغلی افراد و تحصیلات و تخصص‌شان ایجاد می‌شود؛ برخی دیگر از مشاغل هم هستند که نیاز به سرمایه اولیه دارند، مانند بسیاری از شغل‌های فروش کالا و خدمات و… که برای اجرای آنها حتما باید سرمایه قابل توجهی داشته باشیم.

با وجود همه این مسائل، هم اکنون و در سال ۱۴۰۱ کسب درآمد بدون هیچ هزینه و سرمایه خاصی در ایران امکان پذیر است. این روزها که فضای دیجیتال به صورت گسترده‌ای در اختیار افراد قرار گرفته است، تنها با داشتن یک مهارت مورد نیاز در بازار، می‌توان درآمد داشت، بدون اینکه حتی به یک ریال سرمایه اولیه نیاز باشد.

روشهای کسب درآمد بدون سرمایه در ایران مانند بسیاری از نقاط  دیگر جهان هم در فضای مجازی و هم در فضای واقعی امکان پذیر است؛ کافی است که بهترین و مؤثرترین روش‌های راه‌اندازی کسب‌وکار بدون سرمایه که مناسب تیپ شخصیتی و علاقه مان باشد را انتخاب کنیم و با در نظر گرفتن مزایا و معایب هر کدام، یک شغل مناسب بدون نیاز به هزینه و سرمایه به دست آوریم.

مزایا و معایب کسب درآمد بدون سرمایه

شاید در وهله اول اینطور به نظر برسد که این نوع روش کسب درآمد تماما مزیت است و هیچ نکته منفی در آن وجود ندارد؛ اما این روش هم مانند بسیاری از روش‌های دیگر درآمدزایی علاوه بر مزایای قابل توجهی که دارد، معایبی هم خواهد داشت.

مزایا

سه مزیت عمده و مهم در این شیوه از درآمدزایی وجود دارد که باعث جذابیت آن می‌شود:

  1. بدون سرمایه‌گذاری اولیه به سود می‌رسید: اولین و مهم‌ترین مزیت کسب درآمد بدون سرمایه اولیه در خود آن نهفته است؛ اینکه بتوانیم بدون حتی یک ریال سرمایه‌گذاری به درآمد برسیم، به خودی خود یک مزیت عمده محسوب می‌شود. فرض کنید از طریق آموزش مهارت بتوانید در یوتیوب بلاگری کنید و به درآمد برسید، برای انجام این کار کافی است یک اکانت داشته باشید تا بدون خرج هیچ هزینه دیگری، از مهارتی که دارید در طی چند ماه به سود برسید.
  2. مدیریت زمان در دست خودتان است: بسیاری از کسب‌وکارهایی که نیاز به سرمایه‌گذاری ندارند، محدودیت زمان هم نخواهند داشت. فرض کنید در زمینه تولید محتوا فعالیت می‌کنید، در این صورت می‌توانید به صورت فریلنسری کار کنید و طبیعتا محدودیتی در زمان ندارید.
  3. نیاز به حضور فیزیکی شما نیست: یکی از موارد پرهزینه راه‌اندازی کسب‌وکارها، مربوط به فضای کار آنهاست. در بسیاری از مواقع باید سرمایه قابل توجهی را برای خرید یا اجاره محل کار (مثل مغازه یا شرکت) در نظر بگیریم؛ اما از طریق روش های کسب درآمد بدون سرمایه می‌توانیم بدون تهیه یک مکان فیزیکی درآمد خودمان را داشته باشیم.

معایب

شاید اینطور تصور شود که کسب درآمد بدون نیاز به سرمایه اولیه آنقدر جذاب است که هیچ نکته منفی درباره آن وجود ندارد، اما اینطور نیست و این روش هم مانند بسیاری از رویکردهای دیگر درآمدزایی، معایبی هم خواهد داشت. به طور کلی دو نکته منفی در رابطه با این شیوه وجود دارد که به نوعی جزو معایب آن محسوب می‌شوند:

  1. کاهش سرعت رشد: اگر برای انجام هر کاری سرمایه داشته باشیم، سرعت رشد آن بیشتر خواهد شد. کسب درآمد از یوتیوب را مثال می زنیم؛ طبیعتا اگر سرمایه اولیه داشته باشیم می‌توانیم تبلیغات بیشتری روی مهارت خود داشته باشیم و در نتیجه به مشتریان بیشتر و درآمد قابل توجه‌تری دست پیدا کنیم.
  2. محدودیت در استخدام نیرو: یکی دیگر از نکاتی که می‌تواند جزو معایب کسب درآمد بدون سرمایه محسوب شود، محدودیت در جذب نیروی انسانی است. در این نوع روش ها، امکان استخدام نیروهای کارآمدتر نیست و در اغلب اوقات باید به تنهایی فرایندها را انجام داد.

انواع روش های کسب درآمد بدون سرمایه

کسب درآمد بدون سرمایه ، صرف نظر از معایبی که ممکن است داشته باشد، آنقدر جذاب است که بسیاری از افراد به دنبال درآمدزایی از طریق آن هستند. به همین دلیل در ادامه به معرفی برخی از بهترین روشهای آن در ایران می‌پردازیم.

لازم به ذکر است که این روش ها به موارد زیر محدود نمی‌شود و شما هم می‌توانید با توجه به مهارت های خود، موارد دیگری را هم در قالب کامنت به این لیست اضافه کنید.

با ظهور و گسترش فناوری دیجیتال، فضای اینترنت بستر مناسبی را برای فعالیت‌های اقتصادی ایجاد کرده است، به طوری که این روزها حضور کاربران در شبکه‌های اجتماعی و استفاده از وب‌سایت‌ها و ایمیل و… تنها به منظور برقراری ارتباط و سرگرمی نیست؛ بلکه بسیاری از کسب‌وکارهای اینترنتی در زمینه‌های آموزشی و فروش شکل گرفته‌اند که اکثر آنها نیاز به سرمایه‌گذاری ندارند و در مقابل، درآمدهای قابل توجهی را هم رقم می‌زنند. در حقیقت، راه اندازی کار بدون سرمایه اولیه در فضای اینترنت امکان‌پذیر است و افراد صرفا با داشتن مهارت‌هایی می‌توانند در فضای آنلاین کسب‌وکاری راه‌اندازی کرده و به درآمدزایی برسند. مثل راه‌اندازی یک وب‌سایت آموزشی که هزینه بالایی ندارد و با توجه به هزینه‌های راه‌اندازی کسب‌وکار در فضای فیزیکی تقریبا نزدیک به صفر است.

در ادامه برخی از مهم‌ترین روش‌های کسب درآمد بدون سرمایه را معرفی می‌کنیم.

ادمین شبکه‌های اجتماعی

ادمین شبکه‌های اجتماعی اولین روش از روش های کسب درآمدی است که نیاز به سرمایه خاصی ندارد

یکی از ساده‌ترین روشهای کسب درآمد بدون سرمایه شغل ادمین است. ادمین پیج‌های اینستاگرامی یا تلگرامی یکی از ساده‌ترین روشهای درآمدزایی بدون سرمایه محسوب می‌شود. این روزها می‌توان با مدیریت یک پیج در اینستاگرام در خانه بود و به درآمد رسید. همچنین کسب درآمد از تلگرام هم با شغل ادمینی و اداره این پیام‌رسان امکان‌پذیر می‌شود.

البته برای انجام این شغل باید مهارت‌هایی هم داشته باشید و با فعالیت در شبکه‌های اجتماعی آشنا باشید. مثلا گذراندن دوره بازاریابی شبکه‌های اجتماعی و تولید محتوا برای به دست آوردن این شغل لازم است.

مهم‌ترین مزیت ادمین شبکه‌های اجتماعی همین نکته است که برای تصدی آن نیاز به سرمایه خاصی ندارید و می‌توانید در منزل خود درآمد داشته باشید. از سوی دیگر فعالیت در شبکه‌های اجتماعی محدود به زمان نیست و به نوعی زمان شما در دست خودتان است.

البته این نکته در عین حال که مزیت شمرده می‌شود، اما مشخص نبودن زمان آن می‌تواند کمی کار را سخت کند، یعنی برخلاف شغل‌های استخدامی که طی یک ساعات مشخص از روز کار می‌کنید، فعالیت شما در این شغل محدود به زمان خاصی نیست.

میزان دستمزد ادمین شبکه‌های اجتماعی بسته به فعالیت‌هایی دارد که ادمین انجام می‌دهد، اگر وظیفه بارگذاری محتوا، ارتباط با مخاطبان، افزایش فالوور و پاسخگویی به دایرکت‌ها و به روز نگه داشتن پیج را بر عهده دارد، حقوق ماهیانه آن حداقل ۴ میلیون تومان خواهد بود. اگر ادمین وظیفه تولید محتوا را هم در قالب متن و تصویر و ویدئو بر عهده داشته باشد، دستمزدش افزایش پیدا می‌کند و مثلا به ازای تولید هر محتوای متنی مبلغی بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان دریافت خواهید کرد.

آموزش در شبکه‌های اجتماعی

آموزش در شبکه‌های اجتماعی

این روزها یکی از شغل‌هایی که به لطف فناوری اینترنت شکل گرفته است و نیاز به سرمایه هم ندارد، آموزش مهارت‌ است. فرض کنید مهارتی مانند بازاریابی دیجیتال دارید یا اصلا یک آشپز ماهر هستید، در این صورت، به راحتی می‌توانید از طریق حضور در شبکه‌های اجتماعی و آموزش مهارت خود، درآمد کسب کنید.

البته اینطور نیست که شما برای آموزش مهارتی مانند آشپزی در صفحه اینستاگرام خود از کاربران‌تان پول دریافت کرده یا حق عضویت بگیرید. اما اگر به عنوان یک آشپز تبدیل به یک بلاگر شوید، سیل عظیمی از تبلیغات لوازم آشپزخانه و مواد غذایی به سوی پیج شما سرازیر می‌شود و می‌توانید درآمد قابل ملاحظه‌ای از پیج آموزشی خود داشته باشید.

این روزها قیمت یک استوری در اینستاگرام با توجه به تعداد فالوورهای یک پیج، حداقل ۱۰۰ هزار تومان است که این مبلغ در پیج بلاگرهای مشهور به ارقام چند ده میلیون تومانی می‌رسد. این همان درآمد داشتن از اینستاگرام است که این روزها به شغلی پرطرفدار تبدیل شده است.

حال فرض کنید اگر یک استوری تبلیغاتی با حداقل قیمت روزانه هم دریافت کنید، در پایان هر ماه، معادل مبلغ ۳ میلیون تومان تنها از استوری پیج‌تان به دست می‌آورید، یعنی رویای کسب درآمد بدون سرمایه عملی می‌شود.

مزایای کسب درآمد از طریق آموزش در شبکه‌های اجتماعی زیاد است چون صرفا با یک دستگاه موبایل انجام می‌شود و امروزه کسب درآمد با گوشی و از طریق شبکه های اجتماعی یک امر کاملا طبیعی به شمار می‌رود.  برای این کار تنها باید به وسیله یک دوربین فیلم‌برداری کنید که طبیعتا هزینه‌ زیادی ندارد چون این کار را با گوشی موبایل خودتان هم می‌توانید انجام بدهید، از سوی دیگر محدودیت زمانی و مکانی هم ندارید و خیلی راحت می‌توانید بدون هزینه خاصی با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید.

به‌روز بودن و ارتقاء محتوای آموزشی مهم‌ترین چالش این شغل است، یعنی اگر بخواهید به عنوان یک چهره شناخته شده در حوزه آموزشی خود باقی بمانید، باید مدام در حال ارتقاء توانایی‌ها و اطلاعات خود باشید.

ادمین وبسایت

کسب درآمد تنها محدود به شبکه‌های اجتماعی نمی‌شود، بلکه وب‌سایت‌ها هم گزینه خوبی برای این شیوه از درآمدزایی هستند. شما می‌توانید خیلی راحت در حالی که در منزل خود نشسته‌اید، وبمستر یک وب‌سایت شوید و بدون هیچ هزینه و سرمایه درآمد داشته باشید.

وبمستر سایت وظیفه نگهداری، توسعه و اداره یک وب سایت و همینطور به‌روزرسانی آن را بر عهده دارد و این روزها که اکثر کسب‌وکارها سایت خود را هم راه‌اندازی کرده‌اند، تقاضای زیادی برای این شغل وجود دارد.

میزان دستمزد و حقوق وبمستر را نمی‌توان به طور دقیق تخمین زد، زیرا با توجه به فعالیت‌هایی که انجام می‌دهد، متفاوت است، مثلا ممکن است یک وبسمتر انجام کارهای مربوط به مهارت‌هایی مانند تولید محتوا، سئو و طراحی سایت را هم بر عهده داشته باشد، اما وبمستر دیگری تنها وظیفه نگهداری سایت را بر عهده بگیرد. به طور میانگین درآمد این شغل بین ۴ میلیون تا ۱۰ میلیون تومان خواهد بود که بر اساس مهارت‌های ادمین و مدت زمانی که وقت می‌گذارد، مشخص می‌شود.

درآمد از طریق سایت فریلنس پارس

(www.freelancepars.com)

فریلنس پارس ، یک سایت فریلنسینگ و دورکاری برای سفارش و انجام پروژه های اینترنتی در ایران است. انواع پروژه ها و نیازهای کاری و شغلی در زمینه های سفارش تایپ، تولید محتوا، ترجمه زبان های مختلف، طراحی گرافیک، عکاسی، ادیت عکس و فیلم، برنامه نویسی، طراحی سایت، دستیار مجازی، آهنگسازی و ویرایش صوت، معماری، نقشه کشی، مدلسازی و… در این سایت قابل تعریف و اجراست.کارفرمایان، نیازها یا پروژه های خود را در این سایت به صورت رایگان مطرح کرده و متخصصان یا فریلنسرهای سایت، با ارائه پیشنهاد همکاری، پروژه‌ها را انجام داده و تحویل می‌دهند. کارفرما، پس از ثبت پروژه و توافق نهایی با فریلنسر بر سر هزینه و روش انجام کار، هزینه پروژه را واریز کرده و سایت، مبلغ را نزد خود نگه می‌دارد. پس از انجام کار و تحویل به کارفرما، تایید و رضایت او، مبلغ برای فریلنسر آزاد می‌شود. با این قابلیت که در اصطلاح “پرداخت امن” نامیده می‌شود، هم کارفرما از انجام پروژه خود اطمینان دارد و هم فریلنسر از واریزی مبلغ توسط کارفرما.

مراحل ثبت نام و عضویت در سایت فریلنس پارس

۱-در سایت به عنوان فریلنسر ثبت نام کنید و ایمیل و شماره موبایل خود را تایید کنید.

www.freelancepars.com

۲- سپس پروفایل خود را کامل کنید و مهارت‌ها، سابقه تحصیلی، شغلی و… را بنویسید.

۳- اگر نمونه کارهای مناسبی دارید، در سایت آپلود کنید.

۴- وارد قسمت پروژه های سایت شده، پروژه های مد نظر و مرتبط با مهارت ها و توانایی های خود را پیدا کنید و آن‌هایی که از نظر زمانی و هزینه، مایل به انجام آن‌ها هستید را ثبت پیشنهاد زده و مبلغ پیشنهادی، زمان و توضیحات لازم را برای کارفرما بنویسید.

تولید محتوا

کسب درآمد از طریق تولید محتوا بدو سرمایه اولیه

شاید شما هم این جمله معروف را شنیده باشید: «محتوا پادشاه است» کافی است نگاهی به سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی بیندازیم تا متوجه شویم که محتوا چه نقش پررنگی در این فضاها بر عهده دارد. بر این اساس یکی از ساده‌ترین و در عین حال بهترین روشهای کسب درآمد بدون سرمایه تولید محتوا در فضای دیجیتال است.

برای گرفتن شغل تولید محتوا در درجه اول باید مهارت مورد نیاز آن را داشته باشیم، تولید محتوا در سه گروه اصلی محتوای متنی، تصویری و ویدئویی تعریف می‌شود. تنها کافی است که یکی از این مهارت‌ها یا همه آنها را بلد باشید تا بتوانید درآمدزایی از این روش ها را شروع کنید.

مهم‌ترین مزیت تولید محتوا، دورکاری آن است، یعنی حتما نیاز به حضور در فضای کار را ندارید و می‌توانید محتوای مورد نظر را در منزل خود تولید کنید. بنابراین از بهترین روش های درآمدزایی بدون سرمایه محسوب می‌شود و افرادی زیادی در حال حاضر به این کار مشغول هستند. مزیت دیگر آن این است که افراد هم‌زمان با چند کسب‌وکار همکاری می‌کنند و درآمد خود را افزایش می‌دهند.

میزان دستمزد تولیدکننده محتوا نیز به عوامل متعددی بستگی دارد، نویسنده‌ای که تنها محتوای متنی تولید می‌کند، اگر مهارت‌هایی مانند کپی رایتینگ و سئوی محتوایی را هم بلد باشد، طبیعتا دستمزد بیشتری خواهد گرفت، به طوری که این مبلغ بین ۴ تا ۸ میلیون تومان در ماه نوسان دارد که البته به تعداد محتوای تولیدی هم بستگی دارد.

گرافیست‌ها و افرادی که تولیدکننده و ویرایشگر محتوای ویدئویی هستند هم می‌توانند از تولید محتوا تصویری و ویدئویی درآمد داشته باشند. دستمزد آنها نیز با توجه به کیفیت کار، تجربه و حجم محتوایی که تولید می‌کنند ماهانه مبلغی بین ۶ میلیون تا ۱۲ میلیون تومان می‌شود.

مهارت‌هایی که می‌توان از طریق آنها به کسب درآمد بدون سرمایه پرداخت، تنها محدود به فضای اینترنت نیستند. بسیاری از کارها را می‌توان در خانه انجام داد و به درآمد رسید. در این صورت نیازی به هزینه‌های جانبی مانند اجاره مکان و خرید مواد اولیه گران‌قیمت نخواهید داشت، اما به درآمد قابل‌توجهی خواهید رسید.

تولید صنایع دستی

فرض کنید که در کنار مادربزرگ خود حصیربافی، سوزن دوزی، قالیبافی و… را یاد گرفته‌اید. حالا وقت درآمدزایی شماست، کافی است دست به کار شوید و با تهیه حداقل مواد اولیه کار خودتان را در خانه شروع کنید تا به درآمد برسید.

از آنجایی که فعالیت در خانه هزینه جانبی ندارد، کل درآمد شما سودآور می‌شود. مثلا اگر عروسک‌ درست کنید، با تولید ۳ عروسک در هفته هر کدام به قیمت ۱۰۰ هزار تومان، ماهانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان درآمد خواهید داشت.

خیاطی و آشپزی

مهارتی مانند خیاطی از گذشته جزو درآمد خانگی محسوب می‌شد که برای انجام آن نیاز به سرمایه‌گذاری نیست. کافی است ابزار اصلی (چرخ خیاطی) را داشته باشید، بعد، این خود مشتری است که پارچه را برای شما می‌آورد و شما با انجام خواسته‌های مشتری درآمدزایی خواهید داشت.

آشپزی کردن هم یکی از راه‌های کسب درآمد بدون سرمایه در خانه است. این روزها خصوصا با گسترش فضای آنلاین، حتی می‌توانید در اینترنت سفارش غذا بگیرید و درآمد داشته باشید. از سوی دیگر پلتفرم‌هایی هم برای فروش غذا وجود دارند، مانند مامان پز که امکان فروش بیشتر و در نتیجه، درآمد بیشتر را برای آشپزها فراهم می‌کنند. یعنی شما می‌توانید با این پلتفرم‌ها به‌عنوان آشپز همکاری کنید. این پلتفرم‌ها خودشان مشتریان زیادی دارند و می‌توانند افراد زیادی را جهت ثبت سفارش غذا به شما متصل کنند. البته خود افراد هم صرفا با داشتن یک حساب اینستاگرام یا کانال تلگرام می‌توانند جامعه‌ای از مشتریان را تشکیل بدهند. با توجه به علاقه‌مندی مردم به غذاهای خانگی، درآمد آشپزی که در خانه کار می‌کند، بین ۶ میلیون تا ۱۴ میلیون تومان و حتی بیشتر هم می‌تواند باشد.

کسب درآمد از موبایل

کسب درآمد بدون سرمایه از گوشی موبایل

تلفن‌های هوشمند راه خود را به زندگی اکثر انسان‌ها باز کرده‌اند و نقش مهمی در فرایندهای ارتباطی و حتی کاری افراد ایفا می‌کنند. جالب است بدانید که می‌توان با استفاده از موبایل هم به درآمد رسید، بدون اینکه نیاز به سرمایه اولیه خاصی داشته باشیم.

کسب درآمد بدون سرمایه از موبایل با اینترنت گره خورده است، یعنی برای انجام بسیاری از شغل‌هایی که می‌توانیم در فضای اینترنت انجام دهیم، باید از موبایل استفاده کنیم. بر این اساس شغل‌هایی مانند ادمین اینستاگرام، ادمین تلگرام، تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی، فروش محصولات در شبکه‌های اجتماعی و آموزش در فضای آنلاین را می‌توانیم با موبایل انجام دهیم.

پیش‌نیاز کسب درآمد از موبایل بدون هیچ سرمایه‌ای این است که با برخی مهارت‌ها و دانش‌ها آشنا باشیم:

  1. بازاریابی دیجیتال: سعی کنید با گذراندن دوره‌های بازاریابی دیجیتال، مهارت‌های تبلیغاتی خود را تقویت کرده و به‌روز باشید.
  2. کپی رایتینگ: تولید محتوا از طریق گوشی باید همراه با اصول کپی رایتینگ باشد تا مخاطبان را جذب کند، بر این اساس باید این مهارت را هم یاد بگیرید.
  3. اپلیکیشن‌های تولید محتوا: این روزها اپلیکیشن‌های زیادی برای تلفن‌های هوشمند ایجاد شده‌اند که آشنایی با آنها کارتان را راحت‌تر و باکیفیت‌تر می‌کند. سعی کنید از آنها استفاده کنید.
  4. خلاقیت: هر اندازه در به کارگیری قابلیت‌های موبایل برای تولید محتوای مناسب، خلاق‌تر باشید، نتیجه بهتری به دست خواهید آورد و در نتیجه درآمدزایی بیشتری خواهید داشت.

کسب درآمد از پادکست

امروزه به دلیل اینکه اغلب آدم‌ها وقت اندکی برای خواندن محتواهای متنی دارند یا فرصت نمی‌کنند که محتواهای ویدئویی را تماشا کنند، گونه دیگری از محتوا شهرت پیدا کرده و طرفداران خاص خود را دارد. محتوایی به نام پادکست. پادکست‌ها مبتنی بر محتوای صوتی هستند و افراد در موقعیت‌های گوناگون می‌توانند به آنها گوش بدهند. مثلا در حال رانندگی یا وقتی در حال پیاده‌روی هستند.

گسترده‌شدن جامعه طرفداران پادکست‌ها موجب شده تا پادکسترها یعنی تولیدکنندگان پادکست زیادی به وجود بیایند و از این راه درآمدزایی داشته باشند. در واقع کسب درآمد از پادکست به روشی قابل اعتنا تبدیل شده که نیاز به سرمایه اولیه ندارد و افراد زیادی از این راه به اصطلاح نان می‌خورند.

پلتفرم‌هایی هم ایجاد شده که پادکسترها یا تولیدکنندگان پادکست‌ها می‌توانند محتوای خود را روی آنها منتشر بکنند و از این طریق به جامعه مخاطبان گسترده‌ای دسترسی داشته باشند. از نمونه‌های وطنی این پلتفرم‌ها می‌توان به شنوتو اشاره کرد. هر چقدر که افراد سابقه بیشتری در یک زمینه داشته باشند و به یک پادکستر حرفه‌ای تبدیل شوند، می‌توانند درآمدزایی بیشتری از تولید این نوع از محتوا داشته باشند. شما می‌توانید از طریق گرفتن تبلیغات یک برند و فروشگاه مثلا به شیوه همکاری در فروش درآمدزایی کنید. یا در یک حوزه خاص مثل گردشگری محتواهای صوتی برای معرفی بناها و دیدنی‌های یک شهر یا کشور تهیه کنید و با فروش آن، درآمدزایی داشته باشید. در این شیوه در واقع شما یک کتاب الکترونیک صوتی تولید کرده‌اید که می‌توانید هر نسخه از آن را به مبالغی بین ۱۰ هزار تا ۱۰۰ هزار تومان هم بفروشید. روش دیگر درآمدزایی از پادکست این است که برای تولید آن اسپانسر جذب کنید و برای یک حوزه خاص محتوای صوتی تولید کنید.

غذا، مد و زیبایی، سلامت و بهداشت فردی، گردشگری، تکنولوژی، شبکه‌های اجتماعی و… از محبوب‌ترین سوژه‌های مورد علاقه طرفداران پادکست‌ها هستند. شما برای تولید پادکست در ابتدا به صدایی آموزش‌دیده و جذاب نیاز دارید. همچنین ابزارهایی چون گوشی هوشمند، رایانه، ریکوردر، پاپ فیلتر، میکروفن، هدفون، میکسر و… نیز از جمله وسایلی هستند که به آنها نیاز دارید و می‌توانید همگی را از نمونه‌های کم‌هزینه انتخاب کنید.

کسب درآمد از بازی

کسب درآمد بدون سرمایه از طریق بازی

یکی از مسیرهای خلاقانه درآمدزایی از فضای آنلاین که نیازی به سرمایه اولیه زیادی هم ندارد، ساختن بازی است. کمتر کسی وجود دارد که پلتفرمی مثل بازار را نشناسد که این روزها به محلی برای انتشار اپ‌های بازی‌سازان تبدیل شده است و بازی سازان، حسابی از این حوزه درآمدزایی دارند. براساس گزارش سالانه‌ای که بازار در پایان هر سال منتشر می کند، در سال ۹۹، کلمه «بازی» بیشترین کلمه‌ای بوده که کاربران در بازار جستجو کردند.

در اینجا این سوال وجود دارد که درآمد بازی سازان به چه روشی به دست ‌می‌آید. در پاسخ باید گفت که برخی از بازی‌ها از طریق پرداخت‌های درون‌برنامه‌ای درآمدزایی می‌کنند. مثل بازی آمیرزا. همچنین تبلیغات راه دیگری است که برندها برای انتشار در بازی‌ها به بازی‌سازها سفارش می‌دهند و برای صاحبان بازی‌ها درآمدزایی ایجاد می‌شود. در واقع، کسب درآمد واقعی بدون سرمایه از بازی سازی یک امر کاملا عادی است و این روزها به یک روال، بین جوانان تبدیل شده است.

کسب درآمد از بورس

یکی از روش‌های درآمدزایی بدون خرج کردن سرمایه، ورود به بازارهای مالی است. بورس به عنوان یکی از این بازارها شناخته می‌شود. البته شاید دیدگاه مثبتی نسبت به آن نداشته باشیم و حتی از ورود به این حوزه بترسیم؛ اما اگر با مطالعه کامل وارد این بازار شویم، چندان هم ترسناک به نظر نمی‌رسد.

پس بهتر است اگر قصد ورود به این حوزه را دارید با مبالغ بسیار کم وارد شوید تا بعد از کسب تجربه بیشتر به سودهای بزرگ‌تر برسید.

کسب درآمد از یوتیوب

کسب درآمد از یوتیوب

یکی از روشهای کسب درآمد بدون سرمایه که این روزها خصوصا برای ما ایرانی‌ها برجسته شده است، یوتیوب است. این روش از این نظر اهمیت دارد که درآمد آن به دلار پرداخت می‌شود و از این نظر برای ما ایرانی‌ها جذاب‌تر است.

یوتیوب بستری را برای بارگذاری ویدئو فراهم می‌کند، حال اگر شما بتوانید یک محتوای ویدئویی مناسب مخاطبان‌تان تولید کنید شانس بیشتری برای درآمدزایی خواهید داشت. این روزها یوتیوب جولانگاه افرادی شده که چیزی برای آموزش دادن دارند. از آموزش‌های حوزه دیجیتال مارکتینگ گرفته تا آشپزی و… .

اگر مهارتی مانند آشپزی، آموزش هنرهای متعدد مانند موسیقی، فیلمنامه‌نویسی و… دارید، در قدم بعد باید به فکر تولید محتوای باکیفیت و جذاب باشید. هر اندازه در تولید محتوا خلاق‌تر باشید، بازدید بیشتری در یوتیوب دریافت خواهید کرد.

به طور کلی، همه چیز به میزان بازدید محتوای شما بستگی دارد. برای کسب درآمد از یوتیوب در درجه اول باید کانال شما حداقل هزار عضو فعال داشته باشد و ویدئوهای شما هم بالای ۴ دقیقه دیده شده باشند. آن وقت است که یوتیوب به ازای میزان بازدید ویدئوهای شما برای‌تان حقوق در نظر خواهد گرفت.

حالا این سؤال پیش می‌آید که یوتیوب به ازای هر بازدید چقدر پول می‌دهد؟ یوتیوب در مقابل هر هزار بازدید بین ۱ تا ۲ دلار پرداخت می‌کند، حال اگر محتوای آموزشی یا سرگرم‌کننده شما روزانه ۳ هزار بازدید داشته باشد، حداقل ۳ دلار و حداکثر ۶ دلار محاسبه برای شما خواهد شد. با این حساب و با دلار ۳۰ هزار تومانی، به صورت روزانه بین ۹۰ هزار تا ۱۸۰هزار تومان درآمد خواهید داشت.

کسب درآمد از آپارات

حالا که صحبت از یوتیوب به عنوان یک منبع درآمد دلاری شد، بد نیست اشاره‌ای هم داشته باشیم به نمونه ایرانی آن یعنی پلتفرم آپارات. بستری که کارکردی مشابه یوتیوب دارد و برای کاربران ایرانی و فارسی زبان آماده شده است تا بتوانند با تولید محتوای جذاب و کاربردی برای کاربران، امکان نمایش تبلیغات آپارات را هم در ویدئوی خود داشته باشند و از این راه به درآمد برسند، بدون اینکه خرج خاصی داشته باشند.

شرط اولیه برای کسب درآمد در آپارات این است که حداقل ۴ ثانیه از تبلیغ توسط کاربران مشاهده شود، بر این اساس باید محتوایی که شما بارگذاری می‌کنید آنقدر برای کاربر جذاب باشد که حاضر به تماشای تبلیغات ابتدایی و میانی آن هم باشد.

از سوی دیگر شما باید حداقل ۲۰۰ دنبال کننده در آپارات داشته باشید و ویدئوهای شما نیز در مجموع ۳ هزار ساعت دیده شده باشند تا بتوانید از این پلتفرم به درآمد برسید. هزینه بازدید تبلیغات آپارات به ازای هر هزار بازدید بین ۷ هزار تومان تا ۱۵ هزار تومان محاسبه می‌شود.

پلتفرم آپارات به عنوان یک مرجع محتوای ویدئویی برای کاربران ایرانی شناخته می‌شود، بنابراین اگر بتوانید روی تولید محتوای متناسب با مهارت‌های خود و نیاز کاربران تمرکز کنید، گزینه مناسبی برای کسب درآمد بدون سرمایه به شمار می‌رود.

مشاوره کسب‌وکار

کسب درآمد از طریق مشاوره کسب‌وکار

فکر کنید در خانه خود نشسته‌اید و تنها از طریق حرف زدن با تلفن پول در می‌آورید. چون شما یک مشاور هستید. پس یکی دیگر از روشهای کسب درآمد بدون سرمایه مشاوره دادن است. مهم‌ترین مهارتی که برای این کار لازم است، مسلط بودن به یکی از چالش‌های مورد نیاز افراد است.

کافی است یک دوره مدیریت کسب‌وکار بگذرانید و از آن پس به ازای هر مشاوره کسب‌وکاری که ارائه می‌دهید، درآمد داشته باشید. این شغل با توجه به مدت زمان آن، میزان مطالعه مشاور روی یک کسب‌وکار، حضوری بودن یا تلفنی و آنلاین بودن آن و… درآمد متفاوتی خواهد داشت که از حداقل یک میلیون تومان شروع می‌شود. این مبلغ در برخی از مشاغل برای یک ساعت مشاوره دریافت می‌شود.

کسب درآمد از سئو

یکی از مهارت‌هایی که این روزها بسیار طرفدار پیدا کرده است، سئو یا همان بهینه سازی موتورهای جستجو است. این روزها اکثر کسب‌وکارها به دنبال بالا بردن رتبه سایت خود در موتورهای جستجو هستند، به همین دلیل یک کارشناس سئو خیلی راحت می‌تواند بدون اینکه حتی یک ریال هزینه کند، کسب درآمد بدون سرمایه در منزل داشته باشد.

البته پیش‌نیاز رسیدن به این درآمد، فراگرفتن اصول مقدماتی و پیشرفته سئو است. اگر به دنبال روشی برای کسب درآمد بدون سرمایه هستید، بهتر است به دنبال یادگیری این بخش از بازاریابی دیجیتال بروید تا با گرفتن پروژه‌های سئو به صورت دورکاری، بدون هزینه و سرمایه، درآمد داشته باشید.

مزیت عمده‌ای که این روش دارد این است که می‌توانید به طور همزمان مسئولیت سئوی چند سایت را بر عهده گرفته و با ارتباط با سایر بخش‌های شرکت مانند تیم محتوا و برنامه‌نویس سایت، رتبه آن را در گوگل بالاتر برده و درآمد مناسبی داشته باشید.

درآمد متخصص سئو بسته به سابقه و تجربه‌ای که دارد و همچنین دورکار بودن یا تمام وقت بودن متفاوت است و از حداقل ۸ میلیون تومان شروع شده و بعضا تا ۱۵ میلیون تومان در ماه هم می‌رسد. فرض کنید به عنوان یک سئوکار همزمان با سه شرکت کار می‌کنید، در این صورت با احتساب حقوق ماهانه ۸ میلیون تومان هم درآمد شما ماهانه بالغ بر ۲۴ میلیون تومان خواهد بود؛ آن هم کسب درآمدی که هیچ هزینه و سرمایه‌ای برای آن نکرده‌اید.

کسب درآمد از ترجمه

کسب درآمد بدون سرمایه اولیه از طریق ترجمه

یکی دیگر از کارهایی که نیاز به سرمایه اولیه خاصی ندارد و می‌توانید به صورت دورکاری انجام دهید، ترجمه است. کافی است مهارتی به نام ترجمه داشته باشید تا باز هم خیلی راحت، بدون هزینه خاصی در خانه خود بنشینید و درآمد داشته باشید.

میزان دستمزد این شغل بسته به اینکه از فارسی به انگلیسی یا از انگلیسی به فارسی باشد، متفاوت است. عموما از صفحه‌ای ۷ هزار تومان شروع می‌شود و با توجه به تخصصی بودن متن، تجربه مترجم و کیفیت کار به ۵۰ هزار تومان به ازای هر صفحه هم می‌رسد.

کسب درآمد از تایپ

یکی از ساده‌ترین روشهای کسب درآمد بدون سرمایه تایپ کردن است. اگر وقت آزاد دارید و بیشتر در خانه هستید، می‌توانید با گرفتن سفارش تایپ به درآمد برسید. نکته مهم این است که اولا به این کار علاقه داشته باشید و دوما حین انجام آن، ورزش‌های کششی انجام دهید تا خدای نکرده دچار آسیب‌های عضلانی نشوید. از آنجایی که این کار طی ساعاتی که خود شخص مشخص می‌کند و در منزل انجام می‌شود، از ساده ترین روش های کسب درآمد بدون سرمایه به شمار می‌رود.

کسب درآمد از همکاری در فروش

سیستم همکاری در فروش یا افیلیت مارکتینگ از جمله رویکردهایی است که می‌توان با استفاده از آن بدون سرمایه گذاری به کسب درآمد رسید. در این شیوه از طریق همکاری در فروش سایر برندها و فروشگاه‌ها، مبلغی به عنوان پورسانت به فرد همکار پرداخت می‌شود.

شرایط ورود به چنین سیستمی این است که در درجه اول با خود مبحث افیلیت مارکتینگ و بازاریابی دیجیتال آشنایی داشته باشید. در گام بعد نیز باید گروهی از کاربران شبکه‌های اجتماعی دنبال‌کننده شما باشند.

مثلا فرض کنید پیج اینستاگرامی شما ۱۵ هزار دنبال کننده دارد، حال اگر محصول یک برند خاص را در پیج خود معرفی کنید و از طریق این معرفی، خریدی صورت بگیرد یا لیدی ایجاد شود، آن برند مبلغی را به عنوان پورسانت یا کمیسیون به شما پرداخت خواهد کرد. همچنین اگر یک وب‌سایت فعال و پربازدید هم داشته باشید، می‌توانید به همین شیوه به درآمد برسید.

عموما دستمزد همکاری در فروش به صورت درصدی محاسبه می‌شود، مثلا با یک برند قرارداد می‌بندید که به ازای هر فروشی که از سمت شما اتفاق بیفتد، ۲۰ درصد دریافت کنید؛ در این صورت به ازای هر فروش ۲۰۰ هزار تومانی ۴۰ هزار تومان دریافت می‌کنید، حال اگر روزانه ۵ فروش داشته باشید، درآمدتان به ۲۰۰ هزار تومان خواهد رسید.

برای آشنایی بیشتر با راهکارهای همکاری در فروش و کسب درآمد از سیستم افیلی به این لینک مراجعه کنید.

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم بدانیم که چگونه بدون سرمایه می‌توان درآمد داشت و انواع رویکردهای معروف و کاربردی آن را در ایران بیان کردیم. روشهای متعددی برای کسب درآمد بدون سرمایه وجود دارند که امکان درآمدزایی بدون صرف هزینه خاصی را فراهم می‌کنند. بر این اساس دیگر نباید نگران هزینه‌های سرسام آور راه‌اندازی یک کسب‌وکار باشیم، کافی است مهارت‌ها و توانایی‌های خود را به درستی بشناسیم و با نیازسنجی بازار و مخاطبانی که وجود دارند، به این هدف برسیم.

سؤالات متداول

آیا بدون سرمایه هم می‌توان کسب درآمد کرد؟

بله کسب درآمد بدون سرمایه یکی از روشهای مقرون به صرفه برای راه اندازی شغل است که امکان رسیدن به درآمدی قابل توجه را بدون صرف یک ریال هزینه فراهم می‌کند.

مزایا و معایب کسب درآمد بدون سرمایه چه چیزهایی است؟

مزایا: سودآوری بدون خرج سرمایه، مدیریت زمان، عدم نیاز به حضور فیزیکی در محل کار
معایب: کاهش سرعت رشد کسب‌وکار، محدودیت در استخدام نیرو

بهترین روشهای کسب درآمد بدون سرمایه کدامند؟

اینترنت، ادمین اینستاگرام، ادمین سایت، کار در خانه مانند خیاطی و آشپزی، ترجمه، تایپ، درآمدزایی از گوشی موبایل، تولید محتوا، همکاری در فروش و… .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *