شاخص های کارآفرینی
کارآفرینان خلاق و موفق جهان اکثراً افراد مستعدی هستند که به دنبال آزادی عمل در انجام کارهای خود می باشند. افرادی که می دانند به دنبال چه هستند.
این گونه به نظر میرسد که در جوامع امروزی، کارآفرین بودن به معنای تک ستاره بودن است. بسیاری این گونه تصور می کنند که هر زمان ایده ای به ذهنشان رسید، باید خود را یک کارآفرین صدا بزنند. اما واقعیت اینست که برای تبدیل شدن به یک کارآفرین راه نسبتاً دشواری پیش روی افراد قرار دارد. اکثر کارآفرینان پول هایی را به دست می آورند و پول هایی را از دست می دهند. طبیعی است که در این مبارزه موفقیت ها و شکست هایی وجود دارد.
اما سوال مهم این است که آیا ما به راستی DNA تبدیل شدن به یک کارآفرین را در وجود خود حس میکنیم؟ آیا تصور می کنید به واسطه گرفتار شدن در یک حلقه تکرار شونده که هر روز از صبح تا عصر باید در دفتر کار خود با دوربین های امنیتی سروکله بزنیم باید به دنبال یک نوآوری باشیم و این گونه تصور می کنیم که سرمایه گذاری روی یک ایده عجیب و جدید ممکن است زندگی ما را متحول کند؟ صادقانه بگویم این حرف تا حد نسبتاً زیادی درست است، اما واقعیت این است که همه مردم کارآفرین نمی باشند. در ادامه با پنج شاخصه ای آشنا خواهیم شد که به ما نشان خواهند داد گام برداشتن در مسیر کارآفرینی چگونه است و این افراد چه ویژگی هایی دارند.
۱- ما در تلاش برای یادگیری هستیم در حالی که هیچ گونه تجربه عملی را توامان با آن نداریم
رویکرد بسیار رایجی که این روزها در دنیای کارآفرینی شاهد آن می باشیم این است که اکثریت قریب به اتفاق کارآفرینان یاد می گیرند که انجام دهند. به همین علت است که هر چند وقت یکبار می شنویم کارآفرینان موفق زمانی که از مدرسه کسب و کار خارج می شوند با شکست روبرو خواهند شد. این حرف به معنای آن نیست که رویکرد چنین مدارسی اشتباه است، بلکه به معنای این است که این افراد در محیط آموزشی چیزی را ارائه نمی کنند تا بازخورد آن را دریافت کنند. آنها نکته خاصی را از افراد دیگری که با آنها صحبت می کنند کسب نمی کنند. ( به واسطه آنکه همگی در یک سطح قرار دارند.) این افراد باید به دنبال آن باشند تا آستین ها را بالا بزنند و به صورت عملی موضوعی را آزمایش کنند. این رویکرد یکی از مهمترین خصایص کارآفرینان است.
۲- شکیبایی توامان با کم طاقتی
کودکانی با روحیه کارآفرینی اغلب بی تاب هستند. آنها نمی توانند در جای خود ثابت بنشینند. دامنه دقت و توجه آنها محدود می باشد. اما همین افراد زمانی که بزرگتر می شوند، به خوبی این توانایی را به دست خواهند آورد تا شکیبایی و کم طاقتی در انجام کارها را توصیف کرده و توامان با یکدیگر مورد استفاده قرار دهند. آنها به دنبال آن نخواهند بود که به آرامی حرکت کنند و نباید هم این کار را انجام دهند. اما آنها به خوبی آگاهند که در چه شرایطی باید به انتظار بنشینند و چه زمانی برای اخذ تصمیمات مهم مناسب است. اگر تصور می کنیم دو ویژگی شکیبایی و کم طاقتی را در آن واحد در اختیار داریم، باید بدانیم در مسیر درستی قرار داریم.
۳- جواب نه را قبول نمی کنیم
تفاوت محسوسی میان تنفر مستمر و فروتنی مستمر وجود دارد. افراد زمانی که واژه نه را می شوند به دو گروه تقسیم می شوند. گروه اول افرادی می باشند که تحمل جواب نه را ندارند و حاضر نیستند بازخوردهای مفیدی که از دیگران به درست می آورند را قبول نمایند، این افراد عمدتاً در خواب و خیال زندگی می کنند. گروم دوم افرادی می باشند که جواب نه را می شوند، اما زمانی را صرف گوش کردن، یادگیری، تعدیل کردن فعالیت ها و هماهنگ ساختن پروسه های کاری خود می کنند. به شیوه ای که حرکت رو به رشدی داشته باشند. این افراد در حقیقت جایزه انتقادپذیری خود را دریافت می نمایند.
۴- ما دوست داریم کار خود را داشته باشیم
یکی از مهم ترین علتهایی که باعث میشود افرادی با روحیه کارآفرینی در محیط های سازمانی در نزاع باشند، این است که احساس می کنند کار مخصوص به خود را ندارند. این احساس به واسطه یکی از دو فاکتور فوق رخ میدهد. ممکن است در محیط کاری خود به اندازه کافی آزادی عمل در انجام کارها و بروز خلاقیت ها را در اختیار نداشته باشند یا ممکن است با ضوابط و آزمون های متعددی روبرو شوند که باعث می شوند کارهایی که انجام می دهند آنگونه که باید و شاید تأثیر گذاری و کارکرد خود را به خوبی نشان ندهند. کارآفرین بودن دشوار است. اما توانایی انجام یک کار طاقت فرسا پاداش واقعی است که دریافت خواهیم کرد.
۵- هدف ما از کارآفرینی به دست آوردن پول است یا آزادی؟
آیا هدف ما از کارآفرین شدن این است که مسیری را به وجود آوریم؟ باید بدانیم هدف و انگیزه ما از ورود به این راه چیست؟ در غیر این صورت ممکن است در تعقیب سوژه اشتباهی باشیم که در نهایت ما را هیجان زده نخواهد کرد.
کارآفرینان واقعی به دنبال آزادی هستند. تعریف آنها از آزادی، آزادی ذهنی است. این افراد به جای آنکه به دنبال پاداش و مزایایی باشند که در آخر سال به دست می آورند، بیشتر به دنبال آن هستند که شیوه زندگی خود را تغییر داده و مطابق با آن چیزی که تصور می کنند، زندگی کنند. این نکته را به خاطر داشته باشیم کارآفرینان به دنبال تغییر شیوه زندگی خود هستند نه اینکه هزینه ای را بابت آن پرداخت کنند.