اخبار اقتصادی

۱۰ راز موفقیت در کسب‌ و‌ کار از نظر ایلان ماسک

 

۱۰ رمز موفقیت در کسب‌ و‌ کار از دیدگاه ایلان ماسک

ایلان ریو ماسک نمونه‌ ی به تمام معنای یک انسان موفق است. ماسک در ۳ حوزه‌ ی مهندسی، اختراع و سرمایه‌ گذاری از جمله‌ ی مجرب‌ ترین‌ ها شناخته میشود. وی فقط دو روز پس از آغاز به تحصیل در دوره‌ ی دکترای فیزیک کاربردی در دانشگاه اِستَنفورد، از ادامه‌ ی تحصیل صرف‌ نظر نموده تا در زمینه‌ ی اینترنت، انرژی‌ های تجدید پذیر و هوا فضا به یک کارآفرین برجسته تبدیل شود. ماسک در حال حاضر، مدیرعامل تِسلا موتورز (Tesla Motors)، مدیرعامل و مدیر ارشد فناوری اِسپِیس‌ ایکس (SpaceX) و رئیس هیئت مدیره‌ ی سولارسیتی (SolarCity) می باشد. پیروزی او در تحقق رؤیای کارآفرینی، یکی از الهام‌ بخش‌ ترین نمونه‌ های موفقیت به شمار میرود. زندگی این نابغه‌ی ۴۵ ساله‌ ی آمریکایی-کانادایی پر از رازهای موفقیت در کسب‌ و‌ کار است که در این مقاله به ۱۰ مورد برتر آن اشاره می‌ کنیم.

۱- تخت گاز نرویم

ماسک هرگز در استخدام نیرو شتاب‌ زده عمل نمیکند. به اعتقاد وی، استخدام نیرو فرآیندی است که به صرف وقت و انرژی نیاز دارد. عجله در این فرآیند و استخدام حساب نشده‌ ی نیرو از چپ و راست، در نهایت موجب زیان یا حتی ورشکستگی شرکت خواهد شد. پس چنانچه از جمله کارآفرینانی می باشیم که قصد داریم کسب‌‌ و کارمان را وسعت ببخشیم، در استخدام نیرو محتاط عمل کنیم، چرا که قرار است در آینده‌ ی نزدیک با همین کارمندان جدیدی که استخدام می‌ کنیم، تعاملات کاری داشته باشیم. پس لازم است فقط افرادی را انتخاب کنیم که قابلیت‌ های‌ شان مورد اطمینان باشد و شایستگی ورود به موقعیت شغلی پیشنهاد شده را داشته باشند.

۲- در کسب‌ و کارمان احساسی عمل نکنیم

چنانچه طبق روال گذشته، هر بار که با تصمیمات طاقت‌ فرسا مواجه می‌ شویم، طوری عمل کنیم که دیگران در نتیجه‌ ی تصمیماتمان به گرفتاری و زحمت بیفتند، مسیر پیشرفت برایمان ناهموار خواهد شد. به عنوان شخصی که در رأس کار است، انتظار میرود در قبال مسائلی که به رشد و پیشرفت شرکتمان مربوط میشود، مسئولیت‌ پذیر باشیم. به موجب این مسئولیت‌ پذیری، گاهی ناگزیر میشویم تصمیمی بگیریم که برایمان خیلی دشوار است. احساساتی شدن در چنین موقعیت‌ هایی فقط به وخیم تر شدن اوضاع می‌ انجامد. پس به عقلمان رجوع کنیم و تمرکزمان را از دست ندهیم.

 

۳- پذیرای شکست باشیم

انفجار موشک فالکون ۹ سخت‌ ترین شکست اِسپِیس‌ ایکس در تاریخ ۱۴ ساله‌ ی این شرکت بوده است.

یادمان باشد تا طعم شکست را نچشیم، هرگز نمی‌ توانیم به اهدافمان برسیم. ماسک هر بار که دست به اقدامات پرریسک زده است، از احتمال بالای شکست در اقداماتش آگاه بوده است. به عبارت دیگر، احتمال بالای شکست هرگز باعث نشد که از حرکت به سوی موفقیت بترسد. به اعتقاد وی، وقتی تصمیم بگیریم تمام دنیا را شگفت‌ زده کنیم، کاملاً طبیعی است که گاهی اوضاع به هم بریزد. پس بدانیم که شکست، وسیله‌ ی دستیابی به اهداف و آرزوهای زندگی‌ است.

۴- از سخت‌ کوشی هیچ گریزی نیست

کسی که حاضر نیست خودش را به زحمت بیندازد، چطور می تواند انتظار داشته باشد در زندگی به اهداف بزرگ و آنچنانی برسد؟ چنانچه اهل کار و تلاش نباشیم، از عهده‌ ی خودمان هم نمی‌ توانیم بربیاییم، چه برسد به اینکه بخواهیم یک شرکت را بگردانیم. سختکوشی نه فقط در مدیریت کسب‌ و‌ کار به درد می‌ خورد، بلکه از جمله اساسی‌ ترین ملزومات دستیابی به اهداف دور و دراز است. اینکه فقط دست روی دست بگذاریم و آرزو کنیم اتفاق دلخواه‌ مان بیفتد، یعنی توهم و خیال‌ بافی. در زندگی واقعی لازم است خودمان دست به کار شویم و یک بار برای همیشه با موانعی که دیگران نتوانستند کنار بزنند، دست‌ و پنجه نرم کنیم.

 

۵- به محدودیت‌ های‌ خود اذعان داشته باشیم

ماسک علاوه بر اینکه به طرزی عالی توانست قابلیت‌ هایش را به درستی بشناسد و پیگیری کند، به درستی درک کرد که نمی‌ تواند همه‌ ی وقت و انرژی خود را به اِسپِیس‌ ایکس و تِسلا اختصاص دهد. ما هم لازم است از محدوده‌ ی آسایش بیرون بزنیم و خودمان را از تمامی عواملی که مانعمان می‌ شوند، رها کنیم. در عین حال، به محدودیت‌ ها و نقاط ضعف‌ خود اذعان داشته باشیم. فکر نکنیم که با این کار، قابلیت‌ هایمان بی‌ اهمیت شمرده خواهند شد، بلکه با این کار به خودمان فرصت می‌ دهیم که نقاط ضعف‌ مان را برطرف کنیم. مطمئن باشیم در صورتی که به محدودیت‌ های‌ خود اذعان داشته باشیم، به هدفمان نزدیک‌ تر خواهیم شد.

۶- هدف‌ زندگی‌ مان را مشخص کنیم

سعی کنیم در زندگی، یک هدف والا و البته مشخص داشته باشیم تا بتوانیم از پسِ تصمیمات بی‌ شماری که زندگی، پیش رویمان قرار میدهد، بربیاییم. وقتی هدف مشخصی داشته باشیم، تصویر واضحی در ذهنمان شکل میگیرد که نشان میدهد چه تصمیمی باید بگیریم. ماسک از انگیزه‌ ای که پشت راه‌ اندازی اِسپِیس‌ ایکس بود، آگاهی کامل داشت و درست به همین دلیل توانست خواسته‌ اش را به هر قیمتی که بود، عملی کند. به اعتقاد وی، اغلب مردم، آینده‌ ای را که بشر بتواند سفرهای بین‌‌ِ سیاره‌ ای داشته باشد، الهام‌ بخش‌ تر و هیجان‌ انگیزتر از آینده‌ ای می‌ دانند که بشر مجبور باشد برای همیشه تا زمان انقراض کامل در همین سیاره‌ محبوس بماند. با این اوصاف، ماسک به خوبی می‌ دانست که چه هدفی دارد و این دقیقا همان چیزی است که در زندگی هر فرد از اهمیت بسزایی برخوردار است.

 

۷- به ندای درون‌ مان گوش دهیم

شاید به نظر خیلی‌ ها، ترک تحصیل از دانشگاه اِستَنفورد چیزی جز یک تصمیم احمقانه نباشد، اما واقعیت این است که ماسک می‌ دانست چه راهی در پیش گرفته است. وی در این تصمیم از ندای درونی خود پیروی کرد و چشم‌ اندازی را که برای آینده‌ اش در نظر داشت، وسعت بخشید. گاهی وقت‌ ها گوش دادن به ندای درون می‌ تواند خیلی ثمربخش باشد و به یکی از عالی‌ ترین و مؤثرترین تصمیمات زندگیمان بینجامد.

۸- از اینکه متمایز باشیم نترسیم

سعی کنیم برای مقابله با چیزی که همه کورکورانه دنبالش می‌ کنند، جسارت کافی داشته باشیم. چنانچه هدفمان چیزی است که قبلاً توسط شخص دیگری محقق شده است، پس بدانیم که قابلیت‌ هایمان را برای تحقق اهداف عالی تر دست کم گرفته‌ ایم. یاد بگیریم که به تایید دیگران نیازی نداشته باشیم و برایمان مهم نباشد که دیگران چطور قضاوت‌ مان می‌ کنند. به خودمان ایمان بیاوریم و بدانیم که خودمان می‌ توانیم بهترین قضاوت را در مورد تصمیمات‌ مان داشته باشیم.

 

۹- اطرافمان را از افراد جربزه‌ دار پر کنیم

افرادی که بیشترِ وقتمان را با آنها می‌ گذرانیم، تأثیر بسزایی روی ما و طرز فکرمان می‌ گذارند. پس چه بهتر که اطرافمان را از افراد باهوش و کاردان پر کنیم. به این منظور، لازم است روی مهارت‌ های درون‌ فردی از قبیل مهارت‌ های ارتباطی حسابی کار کنیم. با گذشت زمان، متوجه خواهیم شد که طرز فکر و راهکارهایی که در پیش می‌ گیریم، تا حد زیادی از اطرافیان‌ مان تأثیر پذیرفته است.

۱۰- از کار خیر غافل نشویم

بسیار عالی و ستودنی است که به اهدافمان دست پیدا کرده‌ ایم و اکنون در حال تجربه‌ ی موفقیت و لذت‌ های مربوطه هستیم. یادمان باشد در اوقات شادی نسبت به دیگران سخاوتمند باشیم. شاید خودمان هم در مراحل اولیه قبل از اینکه به موفقیت برسیم، سختی‌ های زیادی کشیده باشیم. پس حتماً حال افرادی را که در سختی زندگی می‌ کنند، عمیقاً می‌ فهمیم. ماسک بخش قابل توجهی از ثروتش را به کمپین “عهد بخشندگی” (Giving Pledge) بخشیده است. این کمپین در سال ۲۰۱۰ توسط بیل گیتس و وارِن بافِت راه‌ اندازی شد. این کمپین از ثروتمندان دنیا دعوت کرده است، ثروت‌ شان را در امور خیریه خرج کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *