اکثر شرکت ها این کار را انجام می دهند، اما به دلایلی برخی از افراد با استعداد و با انگیزه این کار را نمی کنند. و با این حال ، مردم به طور گسترده در مورد اهداف خود فکر می کنند اما برای رسیدن به آنها یک استراتژی شخصی ایجاد نمی کنند که این کار منطقی نیست.
داشتن یک برنامه استراتژیک حائز اهمیت است، زیرا اولویتها، تخصیص منابع، شرایط لازم و فعالیتهای مربوط به بودجه را تنظیم میکند و اهداف فردی و تیمی را برای تمرکز و تراز کردن تلاش همه کارکنان مشخص میکند.
همچنین برنامههای بازاریابی، بهرهبرداری، فناوری اطلاعات و منابع انسانی را برای سالهای آینده معلوم میکند و معیارهایی را برای مقایسه نتایج برنامهریزی شده و نتایج واقعی ارائه میدهد
در این مقاله قصد داریم به راه های ایجاد برنامه استراتژیک شخصی برای دستیابی به اهداف بپردازیم و روش های اثبات شده تحقیقاتی برای تهیه برنامه استراتژیک شخصی را ارائه دهیم.
تعریف برنامه استراتژیک شخصی شما
بیایید با سرگذشت مایکل شروع کنیم. از کودکی او فوتبال، بیس بال و بسکتبال بازی می کرد، اما در هیچ یک عالی نبود. در سن ۱۵ سالگی، او سعی کرد به تیم بسکتبال بپیوندد و ناکام ماند. داستان همچنان ادامه داشت و وی به سختی تمرین می کرد، هر روز ساعت ۶ صبح بیدار می شد و پس از یک سال سرانجام به تیم بسکتبال راه یافت.
او حتی بیشتر به تمرین ادامه داد و سرانجام به تأثیرگذارترین بازیکن بسکتبال در تمام ادوار تبدیل شد.
ممکن است بگویید که این قطعاً ترکیبی از استعداد خام و سخت کوشی بوده است، اما هنوز هم هیچ کس نمی تواند بگوید که بدون سال ها تمرین و تلاش بر روی همان هدف به دستاوردی نو برسد.
تعیین اهداف در ایجاد برنامه استراتژیک شخصی برای دستیابی به اهداف
به همین دلیل تعیین استراتژی و سپس پیگیری آن بسیار مهم است. ایجاد برنامه استراتژیک شخصی برای دستیابی به اهداف نمی تواند تضمین کند که شما یک قهرمان جهانی خواهید شد، اما می تواند تضمین کند که با مجموعه توانایی های منحصر به فرد خود، بهترین شانس را برای رسیدن به اهداف خواهید داشت.
فاکتورهای مهم در ایجاد برنامه استراتژیک شخصی برای دستیابی به اهداف
برنامه استراتژیک شخصی چیست؟
طبق مقاله ای در مجله Journal of Management Research ، استراتژی شخصی موثر به این معنی است که شما می توانید در چندین بازه زمانی درباره آنچه که باید در کوتاه مدت برای رسیدن به آن انجام شود، فکر کنید. به عبارت دیگر به معنای تنظیم چشم انداز و برنامه ای برای اجرای آن است.
داشتن ذهنیت رشد در ایجاد برنامه استراتژیک شخصی برای دستیابی به اهداف ضروری است. در غیر این صورت، به اندازه کافی افکار بلند نخواهد بود و اگر در اینجا به اهداف بلند مدت خود فکر می کنید، به این معنی است که احتمالاً از قبل طرز فکر رشد دارید.
همچنین طبق مقاله ای در Harvard Business Review ، افرادی که معتقدند استعدادهای خود را می توان رشد داد، بیشترکسانی هستند که ذهنیت ثابت تری دارند یعنی کسانی که معتقدند استعدادهایشان موهبت های ذاتی است به موفقیت بیشتری دست پیدا می کنند.
ویژگی اصلی که با موفقیت همراه است برنامه ریزی است که گاهی اوقات از استعداد مهم تر است.
روش های ایجاد برنامه استراتژیک شخصی برای دستیابی به اهداف
روش های ایجاد برنامه استراتژیک شخصی برای دستیابی به اهداف
روشهای زیادی برای ایجاد برنامه استراتژیک شخصی برای دستیابی به اهداف وجود دارد که همه آنها درک درستی از یک چشم انداز سطح بالا و مراحل عملی در مورد چگونگی رسیدن به اهداف را دارند.
دیوید آلن با کتاب معروف خود Getting Things Done: The Art of Stress-Free بهره وری یکی از متخصصان برجسته مدیریت زمان در سطح جهانی است. یکی از جنبه های مدیریت زمان، درک آنچه که شما باید در یک برنامه استراتژیک شخصی انجام دهید، است.
روش وی شامل ۴ افق است:
افق ۱: تعیین هدف و اصول
چشم انداز خود را جهت ایجاد برنامه استراتژیک شخصی برای دستیابی به اهداف زندگی تعیین کنید. مطمئناً ، این یک هدف بزرگ است که شما را ملزم می کند در مورد آنچه که از انجام آن رضایت دارید، بیاندیشید..
یک روش عالی برای بررسی آن با استفاده از فرآیند پنج چرا است. در این روش ساده، طرح سوالات از خود به شما در درک دلایل انتخاب واقع بینانه کمک می کند.
به عنوان مثال، اگر می خواهید یک کارآفرین موفق شوید ، از خود بپرسید که چرا باید کار آفرین شوم؟
اگر تصمیم بگیرید که اینگونه باشد ، ممکن است تعجب کنید که چرا می خواهید اثری ایجاد کنید. شاید به این دلیل است که چیزی وجود دارد که شما به شدت به آن اهمیت می دهید.
چشم انداز شما نباید فقط به اهداف حرفه ای باشد. این باید در هر هدف زندگی باشد که به آن اهمیت می دهید. البته این منحصر به فرد نبوده و پاسخگوی خواسته ها و نیازهای درونی شما نیست. اهداف شخصی شما مختص شماست.
با انتخاب یک هدف بلند مدت خاص برای خود درمی یابید که چند سال آینده وضعیت چگونه خواهد بود؟
همچنین با انتخاب اصول خود انتخاب هایتان را مجدداً بررسی کنید و ببینید آیا به انتظار شما از خودتان بستگی دارد یا خیر؟
افق ۲: داشتن چشم انداز بلند مدت
اکنون که هدف خود را در زندگی به عنوان بخشی از برنامه استراتژیک شخصی خود به روشنی مشخص کردید قابلیت این را دارید که چند سال آینده را برنامه ریزی کنید. تحقق هر هدف بلند مدتی به زمان نیاز دارد. شما باید برنامه ریزی کنید که چگونه برای رسیدن به اهداف خود ریل گزاری کنید و درک کنید که انعطاف پذیری در این زمان ها حیاتی است، زیرا تغییرات زیادی در حال انجام است.
مثلا اگر هدف شما نویسندگی است و مقاله نویسی در نیویورک تایمز است، چه چیزی شما را به آنجا می رساند؟ اگر آرزوی شما این است که یک استارت آپ موفق راه اندازی کنید، برای یادگیری موارد صحیح چه مواردی لازم است؟
هنگام ایجاد برنامه استراتژیک شخصی برای دستیابی به اهداف همیشه توصیه می شود یک راهنما برای الگو گیری پیدا کنید. این شخصی است که به او نگاه می کنید و زندگی او را به عنوان زندگی ای که دوست دارید در ذهن خود تصویر سازی می کنید.
مسیر کسب سود در ایجاد برنامه استراتژیک شخصی برای دستیابی به اهداف
افق ۳: اهداف کوتاه مدت
سال آینده چه اهدافی را دنبال خواهید کرد؟
بگذارید بگوییم شما یک مسیر شغلی خاص را انتخاب کردید. اکنون باید بر معیارهای اصلی و شاخص های اصلی عملکرد متمرکز شوید که به شما در رسیدن به آنجا کمک می کند. به نظر می رسد که این از دید شما دور باشد، اما طبیعتاً این بینش دور از ذهن نیست.
اگر تصمیم گرفتید که می خواهید در مدت ۲ سال یک کارآفرین موفق باشید تا بر میزان بیکاری تأثیر مثبت بگذارد، اما هنوز احساس نمی کنید که دانش لازم برای انجام این کار را دارید، اولین قدم ممکن است تلاش برای ایجاد استارتاپی باشد که این کار را انجام می دهد و وقتی نگاهی به سال اول کار در آن استارتاپ بیندازید ، ایده خوبی است که نیازهای شغلی خود را درک کنید و برای انجام آنها عالی باشید. با این کار، شما در مسیر درست تحقق رویای خود هستید.
افق ۴: زمینه های تمرکز و پاسخگویی
پس از یادگیری آنچه شما برای برنامه ریزی چند سال آینده نیاز دارید، اکنون به موارد مهم روزانه می پردازیم. موارد اصلی که برای موفقیت شما در رسیدن به هدف مهم هستند ، کدامند؟
این، بخشی است که شما مسئولیت های روزمره خود را می فهمید و در ساختن آنها سرآمد هستید. تهیه لیست کارهای روزانه ممکن است در این مرحله مفید باشد. این یک روش برای پاسخگویی به خود هنگام تصمیم گیری درباره مراحل روزانه ای است که باید برای ایجاد برنامه استراتژیک شخصی برای دستیابی به اهداف بردارید.
روش های فوق برای ایجاد برنامه استراتژیک شخصی برای دستیابی به اهداف فقط یک روش از روش های مختلف است.
کلام آخر
همانطور که گفته شد، دانستن اینکه می خواهید کجا بروید و آماده شدن برای آن تأثیر زیادی در ایجاد برنامه استراتژیک شخصی برای دستیابی به اهداف در زندگی دارد.
این ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما برخی از افراد زندگی خود را به گونه ای اداره نمی کنند که به آنها کمک کند خود را به بهترین شکل ممکن برای رسیدن به موفقیت تلاش کنند. چند ساعت را به فکر و ارائه یک برنامه استراتژیک شخصی اختصاص دهید تا امروز خود را در مسیر درست قرار دهید.