دانستنی

تکنیک های طلایی آدم های موفق در مدیریت زمان

برای رسیدن به اهدافمان و پرکردن تیک های سبز رنگ برنامه کاری خود نیاز به توانایی مهمی به نام مدیریت زمان خواهیم داشت، بهتر است بدانیم انسان های موفق در این زمینه چطور عمل می کنند.

۷ تکنیک عاقلانه و موثر برای برای بهبودی مدیریت زمان

داشتن مدیریت زمان در حال حاضر برای برخی از افراد یک دغدغه محسوب میشود. در دنیایی که پر از حواس پرتی است خیلی راحت می توان زمان خود را هدر داد و روزهای طلایی خود را با فعالیت هایی که آنقدر مهم نیستند سپری کرد. اینک زمان آن رسیده است تا قدرت توانایی مدیریت زمان روزمره خود را بدست بگیریم.

۱- اهداف روزانه خود را تجسم کنیم

هر روز صبح بعد از اینکه از جای خود برمیخیزیم، ابتدا اهدافی که در روز داریم را تجسم کنیم و آنها را به حافظه بسپاریم. توجه داشته باشیم که این اهداف تنها شامل کار و شغل ما نمیشود و می توانیم زمانی را برای سپری با خانواده خود اختصاص دهیم و با اعضای خانواده مان لذت ببریم. برای عدم فراموشی این اهداف می توانیم از یک دفتر یادداشت استفاده نماییم و هر روز صبح حدود ۵ دقیقه زمان برای نوشتن آنها سپری نماییم.

 

۲-از کارهایی که قصد انجام دادنشان را داریم صرف نظر ننماییم

ما انسان ها علاوه بر تصمیمانی که برای زندگی خود می گیریم، استرس این که می توانیم از پس آنها بر بیاییم یا نه را نسبت به هر کاری خواهیم داشت. اگر کارهایی که می خواهیم از انجام دادن آنها صرف نظر نماییم، همیشه در حافظه ما باقی خواهند ماند و به هیچ وجه آن را فراموش نخواهیم کرد گرچه زمانی که برای انجام دادن آن تعیین کرده بودیم گذشته باشد ولی باز در خاطر ما خواهد ماند. در زمان هایی که استراحت می کنیم، تنها بدن ما فقط به استراحت متمرکز نخواهد ماند و به کارها و برنامه های ما نیز خواهد پرداخت و باعث آسیب رساندن به ما خواهد شد و زمان استراحت ما تماما باطل و پر استرس خواهد کرد. قطعاً این تفکرات و این نوع استرس ها را حتی برای یکبار نیز تجربه کرده ایم و می توان به راحتی و به وضوح هر چه بیشتر نتیجه گرفت که تمام کارهایمان را به موقع انجام باید دهیم و از انجام آنها حتی یک دقیقه نیز خود را به حواس پرتی نزنیم.

۳-مشخص کردن زمان

شاید این گزینه برای ما کمی آشنا باشد به گونه ایی که زمانی به ما وظیفه ایی داده میشود بنابر مهلتی که از قبل تعیین شده است باید انجام دهیم و برای کارهایی که ما نمی توانیم آنرا انجام دهیم قطعاً به شخص دیگری می سپاریم.
زمان و مهلت هرکاری که به ما داده میشود باعث تحرک ما نسبت به آن میشود تا آن را سر موقع انجام دهیم و این بسیار مهم است و با تنظیم زمان برای انجام کاری، ما به نحوی به آن می چسبیم تا آنرا به پایان برسانیم.

اگر ما این زمان را نادیده بگیریم و بنابر خواسته های متضاد خود نسبت به آن وظیفه انجام دهیم، قطعاً مدیریت ضعیف و ناپایدار ما دلیل این مورد است و باید به تقویت این ویژگی در خود بپردازیم.

۴-لیستی جهت کارهایی که ملزم به انجام آنهاییم تشکیل دهیم

یکی دیگر از بهترین کارهایی که در این امر می توانیم انجام دهیم این است که یک لیست از کارهایی که ملزم به انجام آنهاییم تشکیل دهیم. در این لیست باید کارهایی که ملزم به انجام و پایان رساندن آنهاییم را بنویسیم و این کار باعث میشود که آنها را با ترتیب و بدون هیچ گونه استرسی همه آنها را به موقع انجام دهیم.
این به ما قابلیت رویت و مشاهده کردن را خواهد داد و می توانیم تمام کارهای خود را درک کنیم و پیگیری های لازم را برای هر یک انجام دهیم و یکی دیگر از مزیت های آن، عدم فراموش شدن کارهایمان می باشد و آنها را می توانیم با خیال راحت انجام دهیم.

۵-انجام همزمان چندین کار را توقف کنیم

بسیاری از افراد بر این باورند که می توانند چندین کار را همزمان انجام دهند بدون هیچ کم و کسری ولی این قابلیت در برخی از ماها وجود دارند و نمی توانیم همزمان چندین کار را با هم انجام دهیم.
تحقیقات نشان داده اند که ما در زمان انجام چندین کار بطور همزمان، به گونه ایی می توان گفت که آنها را به بهترین نحو احسنت انجام دهیم. با الویت بندی می توانیم کارهای خود را با برنامه بهتر و به بهترین نحو انجام دهیم و اگر کارهایمان را با این نحو پیش ببریم تمرکزمان بر روی هر کار بیشتر خواهد شد.
بنابراین توصیه میشود بجای انجام چندین کار بطور همزمان ولی ناقص اجتناب کنیم و کارهای خود را طی برنامه ریزی مناسب و الویت بندی صحیح انجام دهیم.

 

۶-به خودمان جایزه بدهیم

هنگامی که ما کارمان را به بهترین نحو به پایان می رسانیم به خودمان جایزه بدهیم و این بدین معنا نیست که ما باید یک مهمانی بزرگ برای خود برپا کنیم. برخی عادت دارند در هنگام به پایان رساندن هر کاری به بیرون بروند و هوای پاک را تنفس کنند و سرحال و شاد به خانه برگردند . فقط مراقب باشیم که زمان زیادی صرف این عمل ننماییم و برای مثال می توان گفت که یک جعبه بزرگ دونات را برای جشن گرفتن نخوریم و این گونه ایده های بطور کلی مناسب نیستند و به جد باید از آنها اجتناب نماییم. ولی می توانیم مقدار کوچکی را بخوریم و لذت ببریم.

۷-زمانی را برای استراحت مشخص نماییم

همیشه سعی کنیم کارهایی که به ما پیشنهاد می شوند را ابتدا بیندیشیم که آیا از پس آن بر می آییم یا خیر و در صورت برآمدن از عهده آن کار را به اختیار بگیریم. اگر بدون اندیشیدن آنها را انجام دهیم ممکن است در میان این کارها غرق شویم و هر چه ما تلاش کنیم تا حدودی امکان نخواهد داشت که از پس آن برآییم و با فشار آوردن به خودمان، باعث ایجاد برخی مسائل و مشکلات گاهاً جبران ناپذیر می شویم و توصیه میشود که به اندازه کار کنیم و زمانی را برای استراحت در نظر بگیریم. با انجام ترفندها و دستورات بالا می توانیم زمان خود را به بهترین نحو مدیریت نماییم و اینک شروع کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *