عوامل موثر در راه اندازی و موفقیت در کسب و کار
طی تحقیقاتی که به مدت سیزده سال در دانشگاه بپستون صورت گرفته است، محققان با فارغ التحصیلان دانشکده ی کارآفرینی به گفتگو و مصاحبه پرداختند تا بفهمند چرا بعضی از آن ها بعد از فارغ التحصیلی یک کسب و کار راه اندازی کرده اند و در آن هم موفق بوده اند؛ ولی افراد دیگر هیچ استفاده ای از آموخته ها و تحصیلات خود نکرده اند؟!
آن ها متوجه شدند که تقریبا در همه ی موارد کارآفرین های موفق فقط دنبال یک خصوصیت بودند که با دیگران تفاوت داشت و آن خصوصیت شامل راه اندازی کسب و کارشان بود بدون این که حتی ضمانتی برای موفقیت وجود داشته باشد. از طرف دیگر افراد ناموفق همچنان منتظر بودند تا همه چیز کاملا مرتب و روبه راه شود تا بعد از آن بتوانند کسب و کار جدیدی راه اندازی کنند، و مطمئنا هرگز هیچ چیز رو به راه نخواهد شد. اگر منتظر باشید که همه چیز روبه راه شود تا ابد منتظر خواهید ماند بدون آن که کسب و کاری راه اندازی کرده باشید.
استفاده کردن از اصل راهرو
وقتی کارآفرین های موفق کارشان را راه اندازی می کنند در امتداد مسیری به راه می افتند که به آن راهرو می گویند. هنگامی که در راهروی زندگی کاری پیش می روند، از هر دو طرف درهایی باز می شود که آن ها را به سوی امکانات و فرصت های جدید راهنمایی می کند. محققان متوجه شده اند که اگر کارآفرین ها در اهداف کاری خود حرکت رو به جلو نداشته باشند، بقیه درها و فرصت هایی که در هر دو طرفشان گسترده می شود را اصلا نمی بینند. در بیشتر مواقع هم موفقیت در کسب و کار و تجارتشان با محصولات و خدماتی حاصل می شود که کاملا با آن چیزی که از اول شروع کرده بودند متفاوت است.
به یاد داشته باشید که دو کلید موفقیت در کسب و کار شامل دست به کار شدن و رها نکردن آن است! پس بهتر است تکالیف خود را انجام دهید و برنامه ها و اهدافتان را یادداشت کنید؛ سپس در جهت اهداف و موفقیت در کسب و کارتان اقدام کنید. مابقی موارد خودشان روبه راه خواهند شد. اگر پیش از این که استارت بزنید، منتظر باشید تا موقعیت و شرایطتتان به طور قطع درست شود، مطئمن باشید که تا ابد در حالت انتظار باقی خواهید ماند.
پول مورد نیاز را تامین کنید
هنگامی که کسب و کار یا تجارتی را راه اندازی می کنید، مطمئنا به پول و سرمایه ی زیادی نیاز خواهید داشت و شما هم هیچ وقت به اندازه ی کافی پول و سرمایه در اختیار نخواهید داشت. به همین خاطر همیشه باید از پول و سرمایه ای که دارید محافظت کنید. چون اگر سرمایه و پولی که دارید تمام شود ممکن است تجارت کوچکتان یک شبه از بین برود.
در مورد کارآفرینی و پول و سرمایه حقایقی وجود دارد که شامل موارد زیر هستند.
نود و نه درصد تجارت ها و کسب و کارهای جدید با پول عشق تامین می شود. پول عشق شامل پول هایی می شود که خودتان از پس اندازها یا قرض هایی که گرفته اید، یا حتی مبالغی که دوستان و اعضای خانواده به شما می دهند؛ تا به این وسیله فرصتی را در اختیار شما قرار داده باشند.
همان طور که می دانید در اغلب کشورها بانک ها به راه اندازی کسب و کارهای جدید هیچ وامی اختصاص نمی دهند. وظیفه ی بانک وام دادن به افرادی است که از بازپرداخت پول و سود آن اطمینان داشته باشد. به همین خاطر برای این که بانک ها وامی در اختیار شما قرار دهند، معمولا از شما می خواهند که به آن ها اثبات کنید در ازای هر یک تومانی که وام می گیرید لااقل پنج تومان پشتوانه دارید، به اضافه از خودتان، همسرتان، آشنایان یا هرکسی که او را می شناسید و سرمایه دارد، ضمانت شخصی درخواست می کند.
هر زمانی که پیشرفت کردید و به موفقیت در کسب و کارتان دست پیدا کردید و درآمدهایتان بیشتر از مخارجتان شد، می توانید احتمال موافقت با درخواست وام تان را بالاتر ببرید. با این روش که همراه با یک برنامه ی کسب و کار کامل، صورت اموال شخصی و بودجه بندی سال بعد به سراغ بانک ها بروید و به آن ها نشان بدهید که دقیقا می دانید که دارید چه می کنید. وقتی به رئیس بانک مراجعه کردید مبلغ مشخصی پول یا سقف اعتبار درخواست کنید و به او تاریخ زمان بندی مشخص بازپرداخت پول را اعلام نمایید.
بانک ها غالبا پیش از تایید درخواست یک وام، ابتدا از پنج مورد ضروری اطمینان پیدا می کنند:
مورد اول شخصیت شما می باشد که شامل سابقه و وجهه ی شما در جامعه می باشد.
مورد دوم قابلیت و توانایی شما می باشد. توانایی های شما در بازگرداندن وام بر اساس میزان فروش و سود در کسب و کارتان
مورد سوم شامل وثیقه معتبر است، یعنی سند یا چک تضمینی که آن را گرو بگذارید تا اگر وام را باز نگرداندید، بانک بتواند آن را توقیف کند و مطالبه ی خود را پس بگیرد.
مورد چهارم سرمایه است، یعنی مقدار پول و سرمایه ای که خودتان در کنار وامی که آن ها می دهند در کار سرمایه گذاری کرده اید و یا آماده هستید تا آن را سرمایه گذاری نمایید.
پنجمین موردی هم که برای بانک ها اهمیت دارد اعتبار است یعنی بررسی وضعیت اعتبار کنونی شما بر حسب پیشینه ی شما از ابتدا تاکنون
شما معمولا توانایی این را دارید که مبلغی را حتی برای سرمایه گذاری های خصوصی از دوستان و اقوام خود قرض بگیرید و در قبال آن درصدی از سهام کسب و کار یا بخشی از سود تجارت خود را به آن ها اختصاص دهید، ولی حتی در این مورد هم باید یک برنامه ی کامل برای موفقیت در کسب و کار خود داشته باشید تا به آن ها ثابت کنید که هدف دارید.
بهترین سیاست در راه اندازی و ایجاد برای رسیدن به موفقیت در کسب و کار خودتان این است که در یک مقیاس کوچک کار خود را استارت بزنید، پر قدرت بفروشید و با سرمایه گذاری مجدد از سود کسب و کارتان پیشرفت کنید و تجارت خود را رشد دهید. نام این سیاست خوداتکایی می باشد که با آن می توانید آرام تر رشد کنید اما رشدتان بر پایه ی کار سخت و جریان پیوسته ای از نقدینگی استوار باشد. شما زمانی که خوداتکا هستید بسیار زرنگ تر و سریع از هنگامی خواهید بود که با پول زیاد استارت می زدید!
دوستان عزیز به هر صورت و روشی که پول و سرمایه ی راه اندازی کسب و کارتان را تهیه می کنید، باید همیشه مراقب باشید که چقدر پول دارید و چه مقدار پول لازم دارید؛ برای موفقیت در کسب و کارتان هرگز اجازه ندهید پول و سرمایه تان به اتمام برسد.