دانستنی

به این ۷ دلیل باید مهارت‌ های فناوری خود را تقویت کنیم

من با کامپیوتر بزرگ شد‌م. وقتی ۵ سال داشتم Reader Rabbit بازی میکردم و حتی قبل از آن که ویندوز ۳.۱ منتشر شود، از کامپیوترهای مبتنی بر MS-DOS استفاده میکردم. از اواسط دهه ۹۰ میلادی شروع به استفاده از اینترنت کردم و زمانی که در دانشگاه درس می‌ خواندم، اصول برنامه‌ نویسی را یاد گرفته بودم. اما هر کسی به سمت یادگیری مهارت‌ های فناوری نمیرود. بهتر است بگوییم که اکثر آدمها این کار را نمیکنند.

نکته مهمی که در مورد مهارت‌ های فناوری وجود دارد این است که یادگیری، موجب یادگیری میشود. وقتی بفهمیم که چگونه بخشی از کار را انجام دهیم، رفتن به سراغ بخش‌ های دیگر به مراتب برایمان آسانتر و آسانتر میشود و در نهایت متوجه طریقه انجام کار می‌ شویم. برخورداری از مهارت‌ های فناوری راههایی فراتر از صنعت فناوری را برای ما می‌ گشاید. مهارت‌ های برنامه‌ نویسی ما را به بخش‌ های دیگر زندگیمان، چه شخصی و چه حرفه‌ ای، میبرد. آموختن مهارت‌ های فناوری، از HTML و CSS اولیه گرفته تا زبان های پیچیده تر همچون PHP و جاوا اسکریپت، مزایای زیادی را برای ما به همراه خواهد داشت. اگر آموختن برنامه‌ نویسی پایه را در اولویت خود قرار ندهیم، این موضوع باعث نقطه ضعف ما میشود.

و اما ببینیم که برنامه‌ نویسی و مهارت‌ های دیگر فناوری چگونه می‌ توانند خارج از صنعت فناوری، به بهبود زندگی ما کمک کنند:

۱- باعث می‌ شوند مشکلات را بهتر حل کنیم

برنامه‌ نویسی در کل به حل مشکل مربوط میشود. ما کارمان را با مشکل یک کاربر که می باید رفع شود، شروع می‌ کنیم و در نهایت به یک راه‌ حل میرسید. سپس آن راه حل را آزمایش می‌ کنیم تا ایرادها و اصلاحات احتمالی را بیابیم و راه‌ حل بهتری را ارائه دهیم. تمام مراحل این کار به حل مشکل مربوط میشود.

مهارت‌ های حل مشکل کلی هستند و صرف‌ نظر از صنعت، می‌ توانند کم و بیش برای هر بخش از زندگی ما به کار گرفته شوند. از شناسایی یک مسئله گرفته تا تجزیه و تحلیل آن به بخش‌ های مختلف برای ایجاد، آزمایش و به‌ سازی راه‌ حل‌ ها، ما هرگز از اینکه بیاموزیم چگونه مشکلات را مدیریت کنیم، پشیمان نخواهیم شد.

 

۲- اگر فناوری را بفهمیم و درک کنیم کمتر از آن ناامید می‌ شویم

چند بار برایمان پیش آمده که به خاطر مشکل ناگهانی گوشی هوشمند خود و این که هیچ ایده‌ ای برای رفع مشکل آن نداشتیم، به کلی ناامید شده‌ بودیم؟ یا اینکه نمی‌ دانستیم چگونه از کامپیوتر خود برای انجام کارهایی که بسیار ساده به نظر می‌ رسند، استفاده کنیم؟

اگر بدانیم که چگونه با فناوری کار کنیم، به طور حتم کمتر ناامید خواهیم شد. با وجود این که مهارت‌ های برنامه‌ نویسی به ما یاد نمیدهد که چگونه گوشی هوشمند خود را از ابتدا بسازیم و به آن برنامه بدهیم، اما دانستن اصول اولیه فناوری موجب میشود تقریباً هر چیزی در حوزه فناوری کمی برایمان مفهومتر و قابل درک تر گردد. وقتی از یک موضوع سر در بیاوریم، درک بقیه مسائل به مراتب آسانتر میشود.

۳- با رفع مشکلات فناوری خود در هزینه‌ ها صرفه جویی می‌ کنیم

آیا به یاد داریم آخرین بار چقدر هزینه کردیم تا کسی بیاید و کامپیوتر ما را درست کند؟ با وجود ریبوت کردن کامپیوتر به توصیه پشتیبان فناوری ( اکثر اوقات راه‌ انداز مجدد کامپیوتر مشکلات را حل میکند) باز هم نتیجه نگرفتیم و ناامید شدیم؟ با داشتن مهارت‌ های فناوری، می‌ توانیم اکثر مشکلات خود را تشخیص دهیم و رفع کنیم. اگر اصول اولیه را بدانیم و یا مهمتر از آن، اگر با فناوری راحت باشیم، راه حل اکثر مشکلات فناوری فقط یک جستجوی ساده در گوگل است.

 

۴- باعث می‌ شوند رهبر بهتری باشیم

امروزه اکثر شرکت‌ ها به طرق مختلف وابسته به فناوری هستند. به عنوان یک مدیر یا مدیرعامل، مهم است که بتوانیم به خوبی با دپارتمانی که مسئولیت توسعه وب را برعهده دارد یا با آژانسی مسئول مدیریت کارها است، همکاری کنیم. اگر ما اصول اولیه کارهایی را که این دپارتمان‌ ها یا آژانس‌ ها انجام میدهند را ندانیم، کار کردن با آنها در مسیری که هم کارآمد باشد و هم ثمربخش، برایمان دشوارتر میگردد.

این بدان معنی نیست که تمام رهبران باید اطلاعات کاملی از توسعه وب داشته باشند، بلکه درک اصول اولیه چیزهایی همچون HTML و CSS و تفاوت بین جاوا اسکریپت و Ruby یا هدف از سیستم مدیریت محتوا (CMS)، تأثیر زیادی روی کار کردن با کسانی دارد که مسئولیت این کارها را برعهده دارند. با وجود داشتن چنین اطلاعاتی می‌ توانیم خود را درگیر فرآیند تصمیم‌ گیری کنیم و عضو مفیدی برای شرکت محسوب شویم.

۵- باعث می‌ شوند تشریک مساعی بهتری داشته باشیم

بله، هنوز هم طراحان و توسعه‌ دهندگان مستقل آن بیرون هستند. اما با پیچیده‌ تر شدن وب، به جای عمل‌ های فردی، افراد بیشتر و بیشتری به عنوان بخشی از تیم طراحی و توسعه وارد کار می‌ شوند. تشریک مساعی در پروژه‌ های توسعه و طراحی در دنیای فناوری متداول است. و مهارت‌ های تشریک مساعی که ما در این پروژه‌ ها یاد می‌ گیریم، تأثیر خارق‌ العاده‌ ای در همکاری ما در حوزه‌ های دیگر‌ دارد. وقتی بتوانیم برنامه را به کمک توسعه‌ دهندگان دیگر عیب‌ یابی کنیم، یا پروژه را با طراحان و توسعه‌ دهندگان متعددی‌ که روی آن کار می‌ کنند، مدیریت کنیم، کار کردن به عنوان بخشی از تیم برایمان آسان‌ تر می‌ گردد.

۶- آینده کاری ما را تضمین می‌ کنند

هر شغل و صنعتی تقریباً به سمتی پیش میرود که بیشتر به فناوری متکی و متمرکز میشود. صنایع مختلف از کشاورزی گرفته تا آموزش و پرورش در حال وارد کردن فناوری در عملیات روزانه خود هستند. واضح است: کسانی که مهارت‌ های فناوری دارند و به راحتی با آن کار می‌ کنند آسانتر می‌ توانند خود را با انتظارات متغییر آینده، تطبیق دهند.

چند معلم وجود دارند که کارهای ثبت نمره و حفظ پرونده دانش آموزان را به صورت دستی انجام می‌ دهند و وقتی همه چیز دیجیتالی میشود، این جا به جایی برایشان بسیار دشوار است؟ چه تعداد کشاور وجود دارند که به واسطه فناوری‌ هایی همچون سنسور خاک و محصول، نرم‌ افزار حسابداری یا GPS و نقشه‌ برداری و پیگیری تجهیزات و عملیات، شاهد پیشرفت‌ هایی در کسب و کارشان بوده‌ اند؟ اینکه برنامه‌ نویسی یاد بگیریم باعث نمیشود که در همه مشاغل مرتبط با فناوری مهارت داشته باشیم، اما موجب میشود در توانایی‌ های فناوری خود مطمئن عمل کنیم و امکان یادگیری فناوری‌ های خاص که لازمه شغل‌ مان هستند، برایمان آسان‌ تر گردد.

۷- باعث می‌ شوند چند مهارته باشیم

برخورداری از دانش و مجموعه‌ ای از مهارت‌ ها به ما کمک میکند تا هم از نظر حرفه‌ ای و هم شخصی به خوبی عمل کنیم. اینکه بتوانیم فهرستی از مهارت‌ های فناوری خود را در رزومه کاری خود بگنجانیم، موجب می‌ گردد تا صرف‌ نظر از صنعت برای هر کارفرمایی جذاب باشیم. هر چه آدمها بیشتر و بیشتر با صنعت فناوری درگیر ‌شوند، داشتن حداقل اطلاعات کلی از این علم می‌ تواند به آنها در برقراری ارتباط با دیگران چه از نظر حرفه‌ ای و چه شخصی کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *