اخبار اقتصادی

راهکارهایی برای مدیریت مالی خود

چگونه مدیریت مالی داشته باشیم

شاید فکر کنید که به دست آوردن پول برای ثروتمند شدن کافی است و برای ثروتمند شدن فقط باید درآمدتان را افزایش دهید و به فکر یک منبع مطمئن برای کسب درآمد باشید. بسیاری از افراد در ذهن خود این تصور را دارند و فکر می کنند انسان های موفق و ثروتمند فقط درآمد زیادی دارند و هیچ راز دیگری در مورداستفاده از پول نمی دانند. در صورتی که شما هم جزو این دسته از افراد هستید باید بدانید طرز فکرتان کاملا اشتباه است و برای ثروتمند شدن باید از روش دیگری استفاده کنید تا با بهره گیری از آن به موفقیت فردی در کسب و کار و همچنین موفقیت در زندگی خود دست پیدا کنید.

مدیریت مالی شخصی یکی از مهم ترین رازهایی است که در ثروتمند شدن می تواند دخیل باشد و شما را به سمت ثروتمند شدن هدایت کند. فردی که با مدیریت مالی کاملا آشنا باشد، قادر است به بهترین شکل ممکن از پس یک فعالیت اقتصادی پربازده بربیاید و ثروت به دست آورده را در راه به دست آوردن ثروت بیشتر به کار گیرد. فردی که از علم مدیریت مالی شخصی بتوانید استفاده کند، خواهد دانست در چه مواقعی باید پول خود را پس انداز کند و چه مواقعی لازم است پول خود را سرمایه گذاری کند.

برای برنامه ریزی در حوزه ی مدیریت مالی شخصی فرد باید بتواند وضعیت مالی کنونی خود را موردبررسی قرار دهید و آن را تحلیل کند. یعنی بتواند مقدار بدهی ها، سرمایه های نقدی و غیر نقدی خود را مشخص کند. همچنین از عهده ی این بربیاید تا نیازهای کوتاه مدت و بلندمدت خود را تشخیص دهد و برای آن ها راهکارهایی را در نظر بگیرد. برای این که فرد بتواند از پس تمام این موارد بربیاید باید تمایلات خود را در زندگی مورد ارزیابی قرار دهد و اهداف خود را به صورت واضح و شفاف بررسی نماید تا به موفقیت فردی در کسب و کار خود دست پیدا کند.

 

دارایی های نقدی و غیرنقدی خود را مشخص کنید

اولین قدم در مدیریت مالی این است که میزان دارایی های خود را به طور دقیق مشخص کنید. این دارایی ها می تواند دارایی های نقدی یا غیرنقدی باشد که طی سالیان سال آن ها را به دست آورده اید. این کار می تواند جایگاه فعلی شما را مشخص کند و به شما این نکته را یادآوری کند که چه قدر سرمایه دارید.

علاوه بر این شما باید بدهی های خود را مشخص کنید تا بدانید علاوه بر دارایی های خود بدهی هایی را نیز باید پرداخت کنید. برای همین این بدهی ها باید از دارایی هایتان کم شود تا میزان حقیقی دارایی تان مشخص شود. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که توجه به رقمی که پس از کسر بدهی از دارایی هایتان به دست می آید بسیار مهم است و در زمان رسیدن به هدف می تواند شما را متوجه ضررهایی کند که از آن ممکن است بی خبر باشید.

 

از تقویم های مالی استفاده کنید

تقویم های مالی یکی از بهترین ابزارهایی هستند که می توانند شما را در زمینه ی مدیریت مالی رشد دهند و باعث شوند که تمام رویدادهای مالی تان را در بهترین زمان ممکن انجام دهید؛ بدون این که چیزی را از قلم بیندازید.

تقویم های مالی درست مانند تقویم های عادی هستند و می توانید در آن ها به راحتی رویدادهای مهم را مشخص کنید تا در مواقع لزوم انجام آن ها را فراموش نکنید. برای استفاده از یک تقویم مالی می توانید اپلیکیشن هایی که برای این کار ساخته شده اند را مورداستفاده قرار دهید، یا حتی از یک تقویم کوچک جیبی برای این کار استفاده کنید. مهم این است که با استفاده از این ابزار بتوانید رویدادهای مالی خود را به راحتی به خاطر بسپارید و آن ها را فراموش نکنید و به موفقیت فردی در کسب و کار خود دست یابید.

 

نرخ های بهره را مورد بررسی قرار دهید

اطلاع داشتن از نرخ دقیق بهره های مختلف بانکی یکی از مواردی است که باید همیشه به آن توجه کنید. حتما مواقع زیادی برای شما اتفاق افتاده است که ندانید پس اندازتان را در چه بانک یا صندوقی قرار دهید، در این مواقع دچار سردرگمی می شوید و نمی دانید کدام مورد را انتخاب کنید.

یکی از کارهایی که می تواند در این مورد برایتان مفید باشد این است که نرخ بهره های مختلف را بررسی کنید و آن ها را از نظر سود پرداخت و مدت های مختلف مقایسه کنید. با این کار در مواقع لزوم می توانید مطمئن شوید کدام سپرده برایتان پرسودتر خواهد بود و از میان گزینه های مختلف کدام یک را باید انتخاب کنید.

برای دوره های مختلف بودجه ای را در نظر بگیرید

بودجه بندی باعث می شود تا همیشه کنترل بهتری روی خرج کردنتان داشته باشید و به طور کلی بتوانید مقدار حدودی پس اندازتان را از قبل تخمین بزنید. با این کار می توانید با توجه به هزینه های ضروری زندگی برای یک دوره زمانی خاص بودجه ی خاصی را هم در نظر بگیرید؛ و با توجه به مبلغی که در نظر می گیرید در آن دوره ی زمانی هزینه کنید.

مهم ترین فایده ای که این کار می تواند برای شما داشته باشد این است که به راحتی قادر خواهید بود هزینه های اضافی زندگی تان را حذف کنید و بعد از مدتی آن را در فعالیت مهم تری سرمایه گذاری نمایید تا برایتان بازدهی مالی بیشتری را داشته باشد درنتیجه به موفقیت فردی در کسب و کار خود دست پیدا کنید. مثلا فرض کنید برای یک دوره ی زمانی ۵۰۰ هزار تومان در نظر گرفته اید، در این صورت می دانید که در دوره ی زمانی موردنظر نمی توانید گوشی موبایلتان را عوض کنید چون این کار برایتان هزینه بر خواهد بود و از پس سایر هزینه های مهم زندگی تان بر نخواهید آمد. چون بودجه ی در نظر گرفته شده برای این کار کافی نخواهد بود.

 

از پول نقد استفاده نکنید

ممکن است شما هم مانند خیلی ها ولخرج باشید و نتوانید به راحتی جلوی این عادت بد خود را بگیرید برای همین پیشنهاد می شود قبل از هر کاری پول های نقدتان را به حساب های بانکی یا کارت بانکی تان انتقال دهید. این کار قطعا می تواند جلوی هزینه های اضافی را بگیرد و شما را از خرج کردن های بیهوده نجات دهد به طوری که بعد از مدتی عادت ولخرجی را کاملا کنار بگذارید، با این روش می توانید به موفقیت فردی در کسب و کار و زندگی برسید.

قسمتی از درآمدتان را به هزینه های ضروری اختصاص دهید

قطعا اولین دلیل به دست آوردن درآمد برای هر فردی می تواند رفع نیازهای اولیه باشد. برای همین شما هم باید قبل از این که درآمدتان را صرف موارد بی دلیل کنید، قسمتی از آن را برای هزینه های ضروری زندگی تان کنار بگذارید. هزینه های ضروری به هزینه هایی گفته می شود که نمی توانید از آن ها چشم پوشی کنید. به طوری که اگر از آن ها بگذرید قطعا زندگی تان با مشکل مواجه خواهد شد و قادر نخواهید بود به راحتی زندگی کنید.

هزینه های ضروری می تواند شامل خرید مواد غذایی، پرداخت قبوض مختلف، بیمه، اجاره منزل و … باشد. شما باید بتوانید با حداکثر نیمی از درآمدتان این هزینه ها را پوشش دهید.

 

هزینه های غیرضروری را کاهش دهید

هزینه های غیرضروری آن دسته از هزینه ها هستند که شما به دلخواه آن ها را انتخاب می کنید. مثلا رفتن به یک باشگاه گران قیمت اگرچه جزو ورزش به حساب می آید و ضروری است ولی در نظر گرفتن هزینه ی زیاد برای باشگاه می تواند شما را با مشکل مواجه کند. برای همین پیشنهاد می شود تا جایی که می توانید در این موارد هزینه های خود را کاهش دهید.

باید چه مقدار برای علایق خود خرج کنیم؟!

توجه به علایق و خواسته ها اگر در حد معمول و کم باشد مشکلی ایجاد نمی کند، ولی در صورتی که بیش از حد به این تمایلات توجه کنید قطعا قسمت زیادی از درآمدتان صرف موارد بی فایده خواهد شد و شما را با مشکل جدی مواجه خواهد کرد. مثلا خرید یک گردنبند گران قیمت هم جزو علایقی به حساب می آید که در اصل برایتان ضروری نخواهد بود. پیشنهادی که در این مورد می شود این است که حداکثر ۳۰ درصد درآمدتان را خرج علایق خود کنید گرچه همین هم رقم زیادی خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *