زندگینامه بزرگان

زندگینامه لی کان هی – سامسونگ

سامسونگ

زندگینامه لی کان هی – سامسونگ

بیوگرافی لی کان هی

لی کان هی رئیس و مدیرعامل گروه بزرگ سامسونگ، با ثروت ۱۳.۷ میلیارد دلار چهاردهمین میلیاردر جهان است. او پسر مؤسس گروه سامسونگ، لی‌ بیونگ چول است و ثروت اولیه خود را از پدرش به ارث برده، ولی برای میلیاردر شدن تلاش فراوانی کرده است، گرچه او سومین فرزند پسر مؤسس بود، اما پدرش نسبت به دو فرزند اولش اعتماد نداشت.
لی‌ بیونگ چول می‌ خواست کسب و کار را به دست لی کان هی بسپارد، اما این کار به زمان نیاز داشت و تا دهه ۱۹۸۰ به طول انجامید تا تنش‌ های پدید آمده کمتر شود.

 

 

 بیوگرافی لی بیونگ چول

لی بیونگ چول (۱۹۱۰-۱۹۸۷) مؤسس گروه سامسونگ بود. او فرزند یک خانواده زمین دار ثروتمند بود و از ثروتی که برایش به ارث گذاشته شده بود یک آسیاب برنج خرید. این کار آنچنان موفقیت آمیز نبود و لی بیونگ چول تصمیم گرفت کسب‌ و کاری را با کامیون‌ های بارکش در داگو شروع کند. لی بیونگ چول به دانشگاه واسدا در توکیو رفت، ولی تحصیلات خود را رها کرد. بعد از یک دهه سامسونگ آسیاب‌ های آرد و محصولات شیرینی پزی تولید می‌ کرد و بعد از آن با رشدی بسیار سریع با مشارکت عده بیشتری اداره گردید و به یکی از ۱۰ شرکت بزرگ کره تبدیل شد. لی بیونگ چول شرکت سامسونگ را در سال ۱۹۳۸ تأسیس کرد.

 

از سال ۱۹۵۸ سامسونگ رو به ترقی، شروع به گسترش به صنایع دیگر از قبیل کشتی سازی، تولید مواد شیمیایی، رسانه، امور مالی و حسابداری کرد. در سال ۱۹۶۹ شرکت سامسونگ الکترونیک در گروه سامسونگ متولد شد و کار اصلی آن تولید لوازم الکترونیکی از قبیل تلویزیون، ماشین‌ حساب، یخچال، کولر و ماشین لباسشویی بود. سامسونگ در زبان کره‌ ای به معنای «سه ستاره» می‌ باشد. این شرکت در دهه ۱۹۷۰با سرمایه‌‌ گذاری در صنایع سنگین، صنایع شیمیایی و پتروشیمی و ساخت کشتی، راه صنعتی شدن را در پیش گرفت. دهه ۱۹۷۰ دهه توسعه شرکت سامسونگ بود و شرکت‌ های صنایع سنگین، پتروشیمی، کشتی سازی و صنایع دقیق سامسونگ تأسیس و اولین صادرات صنایع الکترونیک از سوی سامسونگ الکترونیک صورت گرفت. محصولات این شرکت در دهه ۱۹۸۰ توانست به بازارهای جهانی راه یابد.

 

در زندگی نامه لی کان هی اینگونه آمده است که: لی کان هی در ۹ ژانویه سال ۱۹۴۲ در داگو در کره جنوبی متولد شد. او به دانشگاه واسدا در توکیو رفت و در سال ۱۹۶۵ از این دانشگاه مدرک اقتصاد گرفت. لی کان هی سپس به دانشگاه جورج واشنگتن در آمریکا رفت تا در رشته MBA به تحصیل بپردازد، اما لی کان هی این دانشگاه را بدون دریافت مدرک تحصیلی در این رشته به اتمام رساند.

لی کان هی در سال ۱۹۹۳ در شهر فرانکفورت، بیانیه معروف سامسونگ را صادر کرد و همه کارکنان را به یک انقلاب فرهنگی فرا خواند. او گفت که تغییر را از خود آغاز خواهد کرد، زیرا تنها حرف زدن کافی نیست. لی معتقد است، در هزاره جدید، قدرت آتش یک کشور، به وسیله سطح فناوری آن مشخص می‌ شود. لی کان هی در سال ۱۹۹۶ به ریاست انجمن کشتی کره برگزیده شد. او در سال ۱۹۹۸ مدیرعامل سامسونگ الکترونیکز، یکی از زیر مجموعه‌ های بزرگ گروه سامسونگ و رئیس کل گروه سامسونگ شد.
لی کان هی در مصاحبه‌ ای بیان کرده بود که مفتخر است که سامسونگ خلاق‌ ترین و باهوش‌ ترین افراد کره جنوبی را جذب کرده است. وی سپس افزود که این شرکت هدف جدید دارد و آن جذب افراد با استعداد از سرتاسر جهان است تا تضمین کند سامسونگ همچنان در صدر شرکت‌ های برتر دنیا باقی بماند. لی کان هی قادر است به سه زبان کره‌ ای، انگلیسی و ژاپنی صحبت کند. لی کان هی در سال ۲۰۰۰ از دانشگاه ملی سئول مدرک دکترای افتخاری در اقتصاد و در سال ۲۰۰۵ نیز از دپارتمان فلسفه مدرک دکترای افتخاری دریافت کرده است. وی در سال ۱۹۶۶ به عضویت کمیته بین‌ المللی المپیک درآمد و در سال ۲۰۰۵ نیز به عنوان رئیس افتخاری کمیته ملی المپیک کره انتخاب شد. لی کان هی در سال ۱۹۷۸ میلادی نایب رئیس شرکت سامسونگ شد. در سال ۱۹۸۷ لی درگذشت، که در پی آن سامسونگ به چهار گروه مستقل تقسیم شد: گروه سامسونگ، گروه شینسگائه، گروه سی‌ جی و گروه هانسول. از دهه ۱۹۹۰ سامسونگ فعالیت‌ هایش را جهانی کرد، که تمرکز اصلی آن را صنایع الکترونیک، گوشی تلفن همراه و نیم‌ رساناها، تشکیل می‌ دادند.در سال ۱۹۸۷ پس از فوت پدرش رهبری سامسونگ را به دست گرفت. لی کان هی در آوریل سال ۲۰۰۸ از مقام خود استعفا داد. دلیل این‌ کار اتهامات و شایعاتی مبنی بر فرار مالیاتی بود که برای وی مشکلاتی را به همراه داشت، البته لی کان هی در مارس ۲۰۱۰ پس از ترک ۳۲ ماهه فعالیت‌ اش دوباره به رأس اداره این شرکت بازگشت تا همچنان سکاندار گروه بزرگ سامسونگ باشد.
او با‌هانگ‌ راهویی، یکی از زنان ثروتمند کره جنوبی و مدیر اجرایی بنیاد «هوآم» ازدواج کرد و ثمره این ازدواج سه فرزند دختر و یک پسر است. پسر او اکنون معاون رئیس شرکت سامسونگ الکترونیک و بزرگ‌ ترین دخترش معاون رئیس شرکت صنایع «چیل» است. جنازه دختر کوچک هی، «لی یون هیونگ» که دانش‌ آموخته دانشگاه «زنان اوها» و نیویورک بود، در ۱۸ نوامبر سال ۲۰۰۵ میلادی در آپارتمانی در منهتن پیدا شد و به گفته کارشناسان، هیونگ اقدام به خودکشی کرده است.
دیگر برادر و خواهرهای هی و فرزندانشان نیز مسئولیت‌ های اجرایی در گروه‌ های تجاری اصلی کره جنوبی را عهده‌ دار هستند.

 

در زبان کره‌ ای، کلمه ‌Samsung به معنای سه ستاره است. نام این برند توسط مؤسس اولیه سامسونگ یعنی بیونگ چول انتخاب شده و دلیلش هم این است که وی قصد داشته روزی این شرکت بتواند در سه زمنیه برترین و قدرتمندترین کمپانی دنیا شود. اما چرا دقیقاً سه ستاره؟ و چرا عدد ۳ برای موفقیت انتخاب شده و چرا مثلاً ۴ ستاره انتخاب نشده؟ دلیل این موضوع در زبان کره ای نهفته است که عدد سه در آن به عنوان یک سمبل برای هر چیز بزرگ و قدرتمند بکار می رود.

اخیراً سامسونگ توانسته به یکی از بزرگترین شرکت های فناوری و تکنولوژی در دنیا تبدیل شود.

امروزه گروه سامسونگ شامل مجموعه‌ ای از ۸۰ شرکت می‌باشد، که بزرگترین مجموعه تجاری-صنعتی در کره جنوبی محسوب می‌ شود. شمار کارکنان این گروه در سال ۲۰۱۳ نزدیک به ۴۲۷٬۰۰۰ نفر اعلام شد. شناخته‌ شده‌ ترین شرکت‌ های زیرمجموعه آن عبارتند از: سامسونگ الکترونیکس(بزرگترین شرکت فناوری اطلاعات جهان) بزرگترین شرکت این گروه است، صنایع سنگین سامسونگ (دومین شرکت بزرگ صنایع کشتی‌ سازی کره)، شرکت مهندسی سامسونگ و سامسونگ سی اند تی (به ترتیب سیزدهم و سی‌ و ششمین شرکت‌ های بزرگ ساختمانی جهان)،سامسونگ کارت، سامسونگ فایر، سامسونگ لایف (چهاردهمین شرکت بزرگ بیمه عمر جهان)، سامسونگ اورلند (قدیمی‌ ترین شهر بازی در کره جنوبی)، سامسونگ تکوین و چیل ورلدواید (پانزدهمین شرکت تبلیغاتی جهان). دفتر مرکزی این شرکت در شهر سامسونگ، در سئول قرار دارد و سهام آن در بازار بورس نیویورک معامله می‌ شود. در سپتامبر ۲۰۱۵ نیز، دفترِ شبیه به معکب روبیک سامسونگ در دره سیلیکون ساخته شد. این اقامتگاه ۳۰۰ میلیون دلاری سامسونگ به قدرت این کمپانی در دره سیلیکون افزوده است. این دفتر با عظمت که ۱.۱ میلیون فوت مربع (حدوداً ۱۰۲ هزار متر مربع) مساحت دارد، در سن خوزه قرار گرفته و بنا دارد تا بیش از ۲۰۰۰ کارمند را در خود جای دهد. این سازه عظیم، خانه ای برای تیم تحقیق و توسعه (R&D) سامسونگ و همچنین واحد فروش و بازاریابی محلی آن، خواهد شد.

زندگینامه

اندیشه های لی کان هی

اهداف لی کان هی مالک سامسونگ، برای دهه آینده بسیار جامع و متنوع است. وی معتقد است، سامسونگ برای بقا راهی ندارد، جز آنکه به یک شرکت درجه اول تبدیل شود. لی کان هی سامسونگ را متعهد کرده است، که برای توسعه نسل جدید فناوری مانند سخت‌ افزارها و نرم‌ افزارهای چندرسانه‌ ای و مهندسی زیستی، ۷۵ میلیارد دلار سرمایه‌ گذاری کند.

لی کان هی براین باور است، که تغییرات در ۵ تا ۱۰ سال آینده بی تردید بیش از تغییرات ۱۰۰ سال گذشته خواهد بود، همان‌ گونه که تغییرات ۱۰۰ سال گذشته بیش از تغییرات ۵۰۰ سال پیش تاکنون بوده است. لی کان هی معتقد است در قرن بیست و یکم هیچکس به تنهایی نمی‌ تواند رشد یابد، سرعت تغییرات بیشتر خواهد شد و تلاطم انتقال و حرکت ادامه خواهد داشت. لی کان هی دوران آینده را دوران فرا نیمه‌ هادی می‌ نامد و روند تغییرات باورنکردنی را برای دنیا پیش بینی می‌ کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *