زندگینامه بزرگان

زندگینامه مارگارت تاچر – بانوی آهنین

مارگارت

زندگینامه مارگارت تاچر – بانوی آهنین

مارگارت تاچر رهبر حزب محافظه کاران بود که از سال ۱۹۷۹ تا ۱۹۹۰، یعنی ۱۱ سال تمام (سه دوره) نخست وزیر انگلیس بود و در عالم سیاست انگلیسی به “زن پولادین” یا “بانوی آهنین” مشهور شده بود.

و البته بخش های عمده ای از دکترین او علیه جمهوری اسلامی ایران و خاورمیانه بود که به رغم دشمنی های فراوان نتیجه نداد.

مارگارت تاچر از حامیان سرسخت تحریم اقتصادی امریکا علیه جمهوری اسلامی ایران بود و قطع روابط ایران و انگلیس به خاطر فتنه ی انگلیسی “سلمان رشدی – نویسنده کتاب آیات شیطانی” و فتوای امام خمینی (ره) علیه او در زمان تاچر اتفاق افتاد.

رویارویی نظامی بریتانیا و آرژانتین بر سر جزایر فالکلند در دوره نخست وزیری مارگارت تاچر اتفاق افتاد.

مارگارت تاچر نیز همانند متحد سیاسی اش رونالد ریگان، در سال های آخر عمر دچار آلزایمر شدید شده بود.

به گزارش بی بی سی: دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا که سفر خود به اسپانیا را پس از شنیدن خبر مرگ خانم تاچر نیمه کاره گذاشته، گفته است:

“ما یک رهبر بزرگ، یک نخست وزیر بزرگ و یک بریتانیایی بزرگ را از دست دادیم.”

به گزارش DW : مارگرت تاچر در سال های پایانی عمر به دلیل ابتلا به بیماری در مجامع عمومی حاضر نمی شد.

 

مارگارت هیلدا تاچر رهبر سابق حزب محافظه کار انگلیس بود که در سال ۱۹۷۵ به رهبری این حزب برگزیده و چند سال بعد در ۱۹۷۹ با شعار بهبود اوضاع اقتصادی از سوی محافظه کاران نامزد شد و به نخست وزیری انگلیس رسید و تا سال ۱۹۹۰ در هر دو سمت باقی ماند. تاچر تنها زنی در بریتانیا است که تاکنون دارای این دو پست به صورت همزمان بوده است.

بیوگرافی مارگارت تاچر بانوی آهنین

مارگارت هیلدا رابرتز در ۱۳ اکتبر ۱۹۲۵ در “گرانتهام” شهر کوچکی واقع در ۱۵۰ کیلومتری شمال لندن دیده به جهان گشود.

پدر و مادر مارگرت تاچر صاحب یک مغازه خواروبارفروشی بودند ولی مارگرت تاچر ابتدا لیسانس هنر از دانشگاه آکسفورد دریافت کرد و سپس در دو رشته شیمی و حقوق تحصیلات عالیه را ادامه داد و از هر دو فارغ التحصیل گردید. بعد از آن به ریاست گروه فارغ التحصیلان عضو حزب محافظه کار در دانشگاه آکسفورد انتخاب شد.

 

در ۱۹۵۱ با “دنیس تاچر” از مدیران ثروتمند صنایع نفت انگلیس ازدواج کرد و از آن پس به “مارگارت تاچر” مشهور شد.

مارگرت تاچر در سال ۱۹۵۱ مدتی را به عنوان کاشناس دادگستری به فعالیت پرداخت. وی در سال ۱۹۵۳ با موفقیت به درجه وکالت ارشد رسید و همزمان فرزندان دو قلوی وی به نام های مارک و کارول متولد شدند.

مارگرت

مارگرت تاچر سال ۱۹۵۱ فعالیت های سیاسی خود را با حضور در انتخابات پارلمانی پیگیری کرد. در عکس فوق وی در جمع کارگران، سرگرم تبلیغات انتخاباتی است.

در ۱۹۵۹ به نمایندگی مجلس عوام انگلیس انتخاب شد و در دولت حزب محافظه کار در ۱۹۷۰ سمت وزارت آموزش و پرورش را بر عهده گرفت. مارگرت تاچر در ۱۹۷۵ به رهبری حزب محافظه کار انتخاب شد. این نخستین بار در تاریخ انگلستان بود که یک زن رهبر یک حزب سیاسی عمده این کشور می شد.

در سوم مه ۱۹۷۹ با پیروزی محافظه کاران در انتخابات پارلمانی مارگارت تاچر به سمت نخست وزیری انگلستان انتخاب شد. مارگرت تاچر در نهم ژوئن ۱۹۸۳ برای بار دوم و در ۱۱ ژوئن ۱۹۸۷ برای بار سوم در این سمت ابقا گردید.

مارگرت تاچر در ۱۹۷۹ تقریباً یک سال پیش از نخست وزیری اش و به عنوان رئیس حزب محافظه کار بریتانیا به چند کشور آسیایی از جمله ایران سفر کرد و در کاخ نیاوران تهران مورد استقبال محمد رضا شاه پهلوی قرار گرفت.

مارگارت تاچر پس از به قدرت رسیدن به سیاست های تقویت بازار آزاد و همچنین مقابله با اتحادیه های کارگری پرداخت.

حمله نظامیان بریتانیا به جزایر فالکلند اولین حضور جدی وی در عرصه بین الملل بود. پس از این نبرد موقعیت مارگارت تاچر بیش از پیش به عنوان رهبری مصمم تثبیت شد.

در سال ۱۹۸۴، انفجاری توسط ارتش جمهوری خواه ایرلند در هتل محل اقامت تاچر در شهر برایتون رخ داد. او برای حضور در همایش حزب محافظه کار به آن شهر رفته بود. ۵ نفر در این انفجار کشته شدند.

مارگرت تاچر در سالهای نخست وزیری خود تابع و هم پیمان سیاست های آمریکا در اروپا بود. از همین رو سیاست وحدت پولی اروپا و یا پیمان اتحادیه اروپای بدون مرز با مخالفت وی روبرو بود؛ آنچه در عرصه بین الملل به عنوان “تاچریسم”شناخته می شود.

مارگارت تاچر نزدیکترین متحد رونالد ریگان، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده به شمار می آمد. بسیاری این دو را به چشم چهره های کلیدی که در افول کمونیسم نقش داشتند می شناسند.

مارگرت تاچر در سال ۱۹۸۴ و پیش از آنکه میخائیل گورباچف رهبری حزب کمونیست شوروی را بدست گیرد، در لندن با او ملاقات کرد و در کنار ریگان روند فروپاشی شوروی را تسریع بخشید. اما رویکرد سیاسی مارگرت تاچر در قبال تبعات فروپاشی کمونیسم و خاتمه جنگ سرد در اروپا حزب حاکم را در میان احزاب سیاسی به انفعال کشاند و پس از چندی باعث بن بست سیاسی و بروز اختلافات داخلی در حزب محافظه کار شد.

مارگارت تاچر سمت نخست وزیری را تا ۲۲ نوامبر ۱۹۹۰ بر عهده داشت و سپس در پی ۱۱ سال نخست وزیری و ۱۵ سال رهبری حزب محافظه کار از مقام خود استعفا داد و با چشمان گریان از مقر نخست وزیری خارج شد.

 

در سال ۲۰۰۷ مارگارت تاچر اولین نخست وزیری شد که در حالی که در قید حیات بود مجسمه ای از او ساخته و در مجلس عوام بریتانیا نصب شد.

 

تاچر در سال های پایانی عمرش از بیماری آلزایمر رنج می برد و به همین دلیل در مجامع عمومی کمتر ظاهر می شد. وی در سال ۲۰۱۲ تحت عمل جراحی قرار گرفت.

 

همسر تاچر در سال ۲۰۰۳ از دنیا رفت و وی از این تاریخ به همراه دخترش کارول زندگی می کرد. عکس فوق در مراسم درگذشت همسر مارگارت تاچر گرفته شده است.

گرچه پس از برکناری مارگارت تاچر از قدرت “جان میچر” جانشین وی، خط سیاسی و اقتصادی وی را پی گرفت اما در انتخابات ۱۹۹۷ نتوانست بر رقیب خود تونی بلر پیروز شود و پس از ۱۸ سال حاکمیت محافظه کاران، قدرت را واگذار کرد؛ بسیاری این واقعه را پایان عصر “تاچریسم” می دانند.

 

در پی اعلام خبر درگذشت مارگارت تاچر دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا که در سفر اسپانیا به سر می برد برنامه سفر خود را نیمه کاره رها کرد و به این کشور بازگشت. گفته می شود پرچم بریتانیا در محل اقامت نخست وزیر به حالت نیمه افراشته در آمده است.

زندگینامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *