دانستنی

اهمیت صداقت و راستگویی در موفقیت کسب و کار

چرا صداقت برای موفقیت در کسب و کارها اهمیت دارد؟!

کاملا مشخص است، پول! پول اصلی ترین و بنیادی ترین لازمه حضور در این حرفه است. سوالی که به وجود می آید این است که آیا مردم نسبت به پول حساس هستند؟! البته که حساس هستند؛ پس به همین دلیل وجود اعتماد در این حرفه خیلی خیلی الزامی است. اگر کسی بتواند سطح بالایی از احترام و اعتماد را برای خود در بازار ایجاد نماید دنیا در اختیار او قرار خواهد گرفت. به همین دلیل اگر صداقت وجود نداشت باید آن را ایجاد کنید. چون این سریع ترین راه برای پولدار شدن و رسیدن به موفقیت در کسب و کار می باشد.

یک قانون مهم وجود دارد: هرگز هرگز و هرگز درستکاری و صداقت خودتان را به هیچ قیمتی نفروشید، حتی به قیمت کوهی از طلا و جواهر! بعضی از مردم آگاهی ندارند که درستکاری به گونه ای مانند باردار بودن است! یا یک نفر درستکار هست یا نیست! در این مورد هیچ حالت وسطی وجود ندارد نمی شود گفت یک نفر مقداری درستکار است و بعضی وقت ها هم نیست!

\

صداقت در کار از نظر بزرگان مهم ترین قانون رهبری است

بسیاری از بزرگان این قانون را اصلی ترین قانون رهبری می دانند. مجله ای چندین سال پیش در مقاله ای چند خصیصه ی مهم رهبری کردن را منتشر کرد. در آن جا اصل واقعیت به عنوان اولین خصیصه نامیده شده بود. در تمامی موارد مطرح شده اولین و اصلی ترین سوال این است که در اینجا واقعیت چه چیزی است؟! به عبارت دیگر واقعیت زندگی شما چه چیزی است؟! منظور از پایبند بودن به این قانون این است که انسان باید کاملا واقع بین باشد؛ یعنی دنیا را به همان صورتی که هست ببیند نه بر اساس آن چیزی که آرزویش را دارد!

انکار کردن باعث بروز مشکلات روانی می شود

به دنیا با صداقت نگاه کنید. آن چیزی که وجود دارد را ببینید نه آن چیزی که در تخیلات شما وجود دارد. تحقیقات انجام شده در علم روان شناسی نشان داده است که عاملی اصلی که منجر به بروز همه ی مشکلات روانی می شود پدیده ی اول انکار است.

ما از دیدن دنیا به شکلی که هست سر باز می زنیم واقعیت های اطراف خود را انکار می کنیم و آن ها را نمی پذیریم. از قبول کردن وضعیت روابط خانوادگی خودمان به شکلی که هست طفره می رویم. به ویژه از پذیرفتن خودمان به شکلی که هستیم. ما گرفتار انکار هستیم و این انکار کم کم منجر به توهم می شود و به طبع ما را از رسیدن به موفقیت در کسب و کار و زندگی شخصی مان دور می کند.

یک محقق روان شناس در تحقیقات خود روی زنان و مردانی که در واقعیت بخشیدن به خواسته های خود تبحر دارند یعنی افراد برتر جامعه متوجه شد، یکی از ویژگی های شخصیتی آن ها این است که به شدت نسبت به خودشان واقع بین و بی طرف هستند. این افراد به هیچ وجه خودشان را فریب نمی دهند و ذهن خودشان را بازی نمی دهند و برعکس! وقتی خودشان را می بینند همه ی واقعیت های خودشان را می پذیرند. آن ها اعتقاد دارند که انسان باید کاملا نسبت به آن چیزی که هست صداقت داشته و واقع بین باشد.

 

اعتراف به نقاط ضعف

پس شما هم با دنیا همان طوری که واقعا هست رو در رو شوید. کسی که بتواند به نقاط ضعف خودش اعتراف کند، انسان بسیار قوی و قدرتمندی است. کسی که قادر باشد وقتی لازم شد اقرار کند که کامل نیست بسیار بهتر از کسی است که بی جهت سعی می کند خودش را فریب دهد. بنابراین سعی کنید به بیان نقاط ضعف خودتان تمایل داشته باشید. فکر می کنید اگر کسی حاضر نباشد حداقل در خلوت خودش نقاط ضعف خودش را بپذیرد هیچ جایی برای پیشرفت و موفقیت در کسب و کار و زندگی اش باقی خواهد ماند؟!

بزرگ ترین دلیلی که بعضی ها تا آخر عمرشان در جا می زنند و هیچ رشدی نمی کنند این است که حاضر نیستند قبول کنند در بعضی از زمینه های زندگی نقاط ضعفی دارند. اما کسی که با این واقعیت روبه رو شود و قبول کند که کامل نیست می تواند خودش را به جایی فراتر از سایر افراد جامعه برساند و به طبع آن به رشد و موفقیت در کسب و کار و زندگی شخصی اش نیز دست پیدا کند.

نکته ی دیگری در مورد صداقت و معقول بودن این است که بسیار جالب است که بدانید نقاط ضعف افراد قوی بسیار بیشتر از نقاط قوت آن ها است. پس اگر در زمینه ی خاصی قوی هستید اما در زمینه های دیگر نقاط ضعف زیادی دارید، هیچ ایرادی ندارد. پس اگر کسی در مورد نقاط ضعف شما چیزی گفت، این را بدانید که اصلا لزومی ندارد با کسی در این مورد به بحث و جدل بپردازید که بگویید من اگر می خواستم می توانستم این گونه یا آن گونه باشم و همین الان اگر اراده کنم می توانم این کار را انجام دهم یا آن گونه رفتار کنم و …! فقط این زمینه ای نیست که شما در آن قوی باشید و یادتان باشد که هیچ کسی نمی تواند در تمام زمینه ها قوی باشد حتی اگر تمام عمر هم تلاش کند!

چطور ممکن است کسی بتواند در زمینه ای که نه اطلاعی از آن دارد و نه علاقه ای پیشرفت کند؛ بنابراین انکار یعنی عدم پذیرفتن دنیا و واقعیت های آن به همان شکلی که هستند. پس با خودتان روراست باشید و با واقعیت ها رو به رو شوید تا بتوانید به موفقیت در کسب و کار و زندگی تان دست پیدا کنید. اگر کسی گفت شما این نقص یا ایراد را دارید، با صداقت و بدون غرض روی آن فکر کنید. ممکن است ادعای آن فرد درست یا غلط باشد! اما مهم این است که احتمال درست بودن بودنش را به سادگی رد نکنید. بنابراین یکی از مهم ترین خصوصیات مثبتی که می تواند باعث سرعت بخشیدن به پیشرفت و موفقیت در کسب و کار و زندگی شخصی شما باشد راستگویی است.اداره ی یک کسب و کار و حفظ مسئولیت اخلاقی و اجتماعی به طور هم زمان، یک چالش بزرگ است و بسیاری از شرکت ها در نهایت برای بدست آوردن سود بیشتر چند جای کار میانبر می زنند . اگربیشتر در کار آن شرکتها دقت کنید ، درمی یابید که صداقت یک ویژگی مهم برای آنان نیست. با این حال ، اگر صداقت یک راهنمای اساسی در نحوه برخورد آنها در هرجنبه کاری نباشد ، جلب اعتماد مشتریان تقریبا غیر ممکن خواهد بود. در هر کسب و کاری صداقت فقط در مورد انجام سریع کار ها نیست ، بلکه درمورد نشان دادن ارزش هایی است که یک شرکت بر پایه آن ها تأسیس شده است.

صداقت یک ویژگی اصلی

صداقت یک ویژگی اصلی در تجارت است زیرا باعث ایجاد هماهنگی مناسب در فرهنگ کاری که می خواهید ایجاد کنید ، است و باعث سازگاری رفتاری در محل کار می شود .

هر طور که شما یک سازمان یا سیستم را اداره کنید ، صداقت یکی از مؤثرترین راهها برای ایجاد فرهنگ کار است که باعث موفقیت شرکت شما در طولانی مدت می شود. فرهنگ کارپایه همه ارزش ها و اعتقاداتی است باعث انجام هر کاری در شرکت شما می شود ، از چگونگی تولید محصولات گرفته تا روشی که آن محصولات به بازار عرضه می شود.

به عنوان یک رهبر ، اهتمام به امر صداقت می تواند نوعی فرهنگ کاری ایجاد کند که در آن کارمندان احساس قدرت و اعتبار داشته باشند.

به عنوان مثال ، آیا مرتباً از کارمندان رده پایین درباره نظرات خود در مورد سرپرستان و مدیران خود نظر سنجی می کنید؟ آیا شما یک سیاست باز دارید که به کارمندان اجازه می دهد بدون هیچ گونه ترس از انتقام یا اخراج ، با سرپرستان درباره هر مسئله ای صحبت کنند؟ آیا با اعضای تیم خود در مورد تصمیماتی که روی شرکت تاثیر می گذارند، شفاف هستید؟ این باعث ایجاد تداوم رفتار کاری می شود.

وقتی فرهنگی بر پایه ی صداقت بنا شده باشد، به شما در تقویت رفتار و فعالیت در محیط کار کمک می کند تا وابسته و تحت تاثیر عوامل بیرونی نباشید. به عبارت دیگر ، کارکنان شما بدون در نظر گرفتن شرایط ، با یک قانون اخلاقی ثابت و متداوم رفتار می کنند. به عنوان مثال ، یک کارمند حتی در مواجهه با مشتری بی ادب یا مشتری که اشتباه می کند به او احترام می گذارد و به او کمک می کند.

مثال دیگر می تواند یک کارمند در سفر کاری باشد که می تواند در صورت حساب هزینه خود دست ببرد، اما این را نمی کند زیرا کارمند به فرهنگی که ایجاد کرده اید اعتقاد دارد.

هر شرکتی سال ها در جلب وفاداری و اعتماد مخاطب مورد نظر خود زمان می گذارد و یک روش اصلی برای ایجاد اعتماد، صداقت است.

مردم به دنبال شرکت هایی هستند که نه تنها محصولات و خدمات خوبی ارائه می دهند بلکه دنیا را از برخی جهات بهتر، درخشان تر و پرمعنا تر می کنند. در سال ۲۰۱۷ ، رولکس رتبه اول این لیست را به دست آورد و پس از آن ، آمازون ، سونی ،شرکت LEGO ، هالمارک و نتفلیکس قرار گرفتند. هرکدام از این شرکت ها یک برند قابل تشخیص ایجاد کرده اند که نشان دهنده کیفیت ، صداقت و ارزش های الهام بخش می باشد.

اگر خانواده ، کارمندان یا مشتریان خود را دور بزنید، در نهایت موفق نخواهید شد. موفقیت در تجارت بیشتر از آنچه تصور می کنید به “قانون طلایی” وابسته است.

ساده است: اگر می خواهید تجارتی بسازید که به فرزندان خود واگذار کنید ، مراقب وسوسه حرص و طمع باشید.

عدم صداقت

صداقت نداشتن به معنای انکار واقعیت ، بی صبر بودن ، جستجوی روش های میانبر ، جستجوی رضایت کوتاه مدت و در نهایت تخریب شهرت و خوش نامی خود است. ما می توانیم محدودیت ها و انگیزه های خود را انکار کنیم و خود را در سرازیری شکست قرار دهیم و بدون توجه به رفاه دیگران به دنبال منافع خود باشیم.

عدم صداقت می تواند شما را از انجام کار های با هدف بازدارد. عدم صداقت باعث اشتباه در قضاوت شما می شود و ممکن است منجر به تصمیمات بد شود. اگرشما فردی بی وجدان نباشید، دروغگویی یا دزدی می تواند احساس عذاب وجدان را در شما به وجود آورد که منجر به رفتار خود مخرب شود. اگر می خواهید موفق شوید ، چرا بر علیه خود عمل کنید؟

صاحبان مشاغل و بیزنس هایی که صداقت ندارند معمولاً شکست می خورند. پس از مدتی ، مشتریان خود ، اسپانسر های خود ، پشتیبانان خود و حتی کارمندان خود را از دست می دهند.

خیانت به همسرتان می تواند باعث شکست تجارت شما شود. به ندرت می بینید که طلاق در دلایل ورشکستگی مشاغل قرار گرفته باشد، اما تعجب می کنم که چرا در لیست دلایل ذکر نشده است. درست همانطور که طلاق می تواند امنیت مالی خانواده را از بین ببرد ، می تواند یک تجارت را ورشکسته کند. اگر تجارت به نحوی باشد که زوجین برای توسعه آن تلاش و فداکاری کرده اند ، احتمالاً درگیری بر سر دارایی ها یا حتی تملک رخ خواهد داد.

حتی اگر یکی بخواهد سهم دیگری را بخرد، چگونه یک قیمت منصفانه تعیین شود؟ علاوه بر این، در صورت وجود هرگونه تلخی و بی اعتمادی ، دستیابی به توافق دشوار خواهد بود. بعد از این نوبت به مسئله گرفتن پول برای انجام این کار وجود دارد. آیا این پول را قرض می کنید ، یا سعی در فروش بخشی از تجارت دارید؟ اگر شما تصمیم به قرض دارید، آیا کسب و کار شما می تواند از پس بدهی بر بیاید؟

در طی مراحل جدایی ، شرکت از بسیاری جهات صدمه می بیند. طلبکاران و کارمندان ممکن است مضطرب شوند. مشتریان ممکن است ریشه مشکلات را حدس بزنند. روحیه و انگیزه هرکسی که با شرکت آنها مرتبط باشد تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. متأسفانه ، طلاق هر چه دشوارتر باشد ، روند رسیدگی طولانی تر می شود و احتمال غرق شدن تجارت بیشتر می شود.

بنابرین همانطور که در بالا اشاره شد در هر کسب و کاری صداقت فقط در مورد انجام سریع کارها نیست ، بلکه درمورد نشان دادن ارزش هایی است که یک شرکت بر پایه آن ها تأسیس شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *