دانستنی

رازهای موفقیت به روش مارک زاکربرگ – قسمت ششم

رازهای موفقیت مارک زاکربرگ از زبان خودش

دوستان عزیز با قسمت ششم از مقاله رازهای موفقیت در کسب و کار به روش مارک زاکربرگ در خدمت شما هستیم. لطفا برای مطالعه ادامه این مبحث با ما همراه باشید.

جوایز و افتخاراتی که مارک زاکربرگ دریافت کرد

بسیار جای تعجب دارد که می بینیم میلیاردر نابغه ای مانند مارک زاکربرگ جایزه و افتخارات چندان زیادی کسب نکرده است. زاکربرگ از این که می تواند شرکت خودش را هرگونه که دوست دارد اداره کند و از آن پول خیلی زیادی به دست آورد کاملا راضی است؛ اما به هرحال تاکنون به او جوایزی هم اهدا شده است. دستاوردهای او به اندازه ای قابل توجه هستند که نمی توان آن ها را نادیده گرفت و از آن ها چشم پوشی کرد.

در سال ۲۰۱۰ مارک زاکربرگ توسط مجله تایم به عنوان شخص برگزیده سال معرفی شد. در سال ۲۰۱۶ زاکربرگ کاندیدای مدیرعامل سال در نهمین جایزه سالیانه کرانچیز شد که وب سایت تکرانچ برای تجلیل از رهبران رشته فناوری برگزار می کند. با وجود رقابت شدید بین افراد سرشناسی مثل تیم کوک از شرکت اپل، جک دورسی از شرکت توییتر و اسکوئر، سوزان وُیسکی از یوتیوب و ایلان ماسک از تسلا، این مارک زاکربرگ بود که موفق شد برنده این جایزه شود.

 

باید به گونه ای بین همه مردم شناخته شوید که شما را تحسین کنند

شما فقط زمانی به عنوان یک فرد موفق مورد قبول قرار می گیرید که خارج از حوزه کاری خودتان هم شناخته شده باشید و تحسین همگان را به دست آورید. برای یک فرد علاقه مند به کامپیوتر مانند مارک زاکربرگ، پر افتخارترین لحظه زمانی بود که حضوری افتخاری در سریال مشهور و محبوبی به نام سیمپسون ها داشت.

در قسمتی از این سریال طنز لیزا، نلسون را به سراغ یک کسب و کار نوپا می برد تا موسسان موفق آن کسب و کار را ملاقات نماید. به این امید که این کار انگیزه ای برای نلسون باشد که به درس خواندن ادامه دهد و برای راه انداختن کسب و کار خودش ترک تحصیل نکند. اما متاسفانه تمام موسسانی که به آن ها ملاقات می کند، موسسات متعلق به مارک زاکربرگ، بیل گیتس و ریچارد برانسون بودند که هیچ کدام آن ها تحصیلات خود را تکمیل نکردند.

این قسمت از سریال سیمپسون ها در اکتبر سال ۲۰۱۰ و در دو روز قبل از عرضه ی فیلمی به نام شبکه اجتماعی، که در مورد سرگذشت مارک زاکربرگ است پخش شد و حدود ۸ میلیون خانوار در ایالات متحده آن را تماشا کردند. منتقدین گفتند که این قسمت از سریال به طور کلی سرگرم کننده بوده ولی به هیچ وجه خنده دارترین یا عمیق ترین قسمت سریال محبوب سیمپسون ها محسوب نمی شود.

بنابراین آماده خندیدن به خودتان باشید فرهنگ عامیانه داستان های خنده داری از قهرمان ها و آدم های بدجنس می سازد و به احتمال زیاد شما هم جزو یکی از این قهرمان ها هستید.

 

همواره فردی خیرخواه و انسان دوست باشید

مارک زاکربرگ می گوید: «ممکن است مرگ یک سنجاب رو به روی منزل شما، برایتان از مرگ انسان ها در آفریقا مهم تر باشد». زاکربرگ در یک خانواده خیلی معمولی به دنیا آمد، او با توجه به تحصیلات خودش و سابقه ی تحصیلاتی والدینش به دستاوردهای بزرگی رسید. او هرگز نمی خواست به یک آدم ثروتمند از خود راضی تبدیل شود. او برای ثروتمند شدن خود سخت کار کرده و به خوبی می داند که این موضوع تا چه اندازه می تواند به او قدرت دهد.

بخشش های اولیه زاکربرگ شامل مبالغ اعلام نشده ای به دیازپورا که یک سرور شخصی منبع باز و ۱۰۰ میلیون دلار به سیستم مدارس دولتی در نیوآرک می شود. زاکربرگ از روی تواضع نمی خواست مبلغ اهدا شده را اعلام کند، اما فرماندار نیوجرسی و شهردار نیوآرک او را مجاب کردند که مبلغ اهدایی خود را اعلام کند.

لزومی ندارد همیشه بخشش و سخاوتمندی تان را مخفی نگه دارید

اگرچه نباید در مورد بخشندگی خودتان اغراق کنید اما لازم هم نیست سخاوت خود را مخفی کنید، با انجام بخشندگی به طور مسئولانه می توانید دیگران را هم به این کار تشویق نمایید. در سال ۲۰۱۰ زاکربرگ تصمیم گرفت که سوگند بخشندگی را امضا کند. سوگند بخشندگی تعهدی بود برای بخشیدن حداقل پنجاه درصد از ثروت خود به خیریه در طول زندگی اش. امضا کنندگان دیگر سوگند بخشندگی افرادی مثل بیل گیتس و وارن بافت بودند.

از نظر امضا کنندگان سوگند بخشندگی دلایل زیادی برای این که قبل از مرگ باید این کار را انجام دهید وجود دارد، از جمله این که خودتان تصمیم بگیرید از چه پروژه هایی حمایت کنید و از شبکه حرفه ای و مهارت های خودتان برای به حداکثر رساندن نتیجه بخشش استفاده کنید. در ضمن می شود با استفاده نکردن از نماینده یا وکیل برای اداره ی مربوط به امور خیریه هزینه های جانبی این کار را کاهش داد و صرف همان امور خیریه کرد.

بنابراین اگر پولی به دست می آورید مسئولیت دارید مبلغی را به جامعه ای که به موفقیت شما کمک کرده اهدا نمایید و این کار را به موثرترین شکل ممکن انجام دهید. از زمان امضای سوگند بخشش توسط زاکربرگ ۱۸ میلیون سهام فیس بوک به ارزش ۹۹۰ میلیون دلار از طریق بنیاد اجتماعی دره سیلیکون که بزرگ ترین بنیاد اجتماعی ایالات متحده است که به سازمان های خیریه داخلی و بین المللی وام بلاعوض داده می شود، اهدا شده است. این بنیاد در ساخت و ساز جوامع، امنیت اقتصادی، آموزش، مهاجرت و گسترش فرصت ها فعالیت دارد و به افراد نیازمند کمک رسانی می کند. زاکربرگ همچنین ۲۵ میلیون دلار برای مبارزه با شیوع ویروس ابولا که در سال ۲۰۰۴ اهدا کرد.

 

راه اندازی بنیاد چن زاکربرگ

در یکم دسامبر ۲۰۱۵ همزمان با تولد دخترشان بنیاد خیریه چن زاکربرگ ایجاد شد و یک هفته بعد زاکربرگ به همسرش پریسیلا چن در مورد این رویداد مهم زندگی شان، یک نامه برای فرزندشان نوشتند. در این نامه آن ها سوگند یاد کردند که ۹۹ درصد از سهام فیس بوک خودشان را که در آن زمان حدود ۴۵ میلیارد دلار ارزش داشت را به یک بنیاد جدید خیریه به نام چن زاکربرگ اهدا نمایند. این بنیاد در زمینه های سلامت و آموزش فعالیت دارد و قرار است موجودی آن در دوران زندگی چن و مارک هزینه شود.

این موضوع را در نظر داشته باشید که تغییرات زندگی شخصی و حرفه ای شما می تواند دیدگاه شما نسبت به زندگی را به طور کلی تغییر دهد. لازم است که انعطاف پذیر باشید و در صورت لزوم مسیر اقدامات خودتان را طبق شرایط تغییر دهید. از لحاظ سازمانی بنیاد چن زاکربرگ نه یک بنیاد خصوصی و نه یک بنیاد خیریه است! بلکه شرکتی با مسئولیت محدود است. به این معنا که آن ها می توانند سودآوری کنند و با نهادهای دولتی همکاری کنند یا به احزاب سیاسی کمک مالی اختصاص دهند.

البته این مدل از ساختار تشکیلات مورد انتقاد قرار گرفت، چون بخشش های مارک زاکربرگ بهاین بنیاد معافیت مالیاتی می خورد. به گفته یکی از منتقدین اگر در این عمل خلوص نیت وجود دارد دلیلی ندارد که سیستم مالیاتی از آن حمایت کند. زاکربرگ می تواند بدون گرفتن کمک هزینه از بقیه کشور در امور سیاست و جامعه مشارکت داشته باشد. ماموریت منتشر شده بنیاد چن زاکربرگ شامل پیشرفت پتانسیل بشر در زمینه سلامت، آموزش، تحقیقات علمی و انرژی می شود. زاکربرگ و چن دیدگاه بلندمدتی دارند و بیشتر مسائلی را هدف قرار گرفته اند که برای نسل آینده بزرگ ترین چالش خواهد بود. چارچوب زمانی فعالیت های آن ها کامل مشخص است.

همان طور که در نامه ی سرگشاده خودشان نوشته اند: «به بیماری ها فکر کنید، امروزه بودجه صرف شده برای درمان مردم ۵۰ برابر بودجه تحقیق برای پیشگیری از بیماری ها است! علم طب کمتر از ۱۰۰ سال است که یک شاخه علمی واقعی شده است و در حال حاضر شاهد درمان کامل بعضی از بیماری ها و پیشرفت قابل توجهی برای درمان بعضی از بیماری های دیگر هستیم. هرچه قدر فناوری شتاب بیشتری بگیرد همان قدر شانس بیشتری برای پیشگیری، درمان و مدیریت همه یا بیشتر بیماری ها در ۱۰۰ سال آینده را خواهیم داشت.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *