دانستنی

راهکار های کنترل استرس

گاهی اوقات پیش آمده است که با بروز یک اتفاق صرف نظر از ناراحت کننده یا خوشحال کننده بودن آن، شما دچار استرس شوید. چه اقدامی برای کنترل استرس خود کرده اید؟ اگر جواب شما منفی است، عواقب عدم کنترل آن چه بوده است؟

استرس یکی از معضل های روزانه بشر به شمار می رود و برای حفظ آرامش زندگی، نیاز داریم که آن را کنترل و مدیریت کنیم. اگر افسار استرس خود را به دست بگیریم می توانیم برای هر مشکل و مسئله ای راه حل و استراتژی خود را داشته باشیم.

شاید ذکر این نکته جالب باشد که استرس حاوی اطلاعاتی است که با پیدا کردن آن ها شما می توانید برای مدیریت و کنترل استرس خود راهی دقیقی انتخاب و استفاده کنید. البته ذکر این نکته خالی از لطف نیست که راهی که انتخاب می کنید به تاثیراتی که استرس بر شما می گذارد، بستگی دارد.

در ادامه بررسی چند راهکار برای کنترل استرس می پردازیم.

اولین راهکار کنترل استرس: جو فضای استرس زا را تغییر دهد

اولین راهکاری که باید به آن توجه کرد، این است که تغییر جو فضای استرس زایی است که در آن قرار دارید. اگر نمی توانید محیطی که برای شما استرس زا هست را ترک کنید، تلاش کنید که آن را تغییر دهید و جو را به نفع خود آرام کنید.

این تغییرات ممکن است شامل راه های برقراری ارتباط و عملکردتان در زندگی باشد. توصیه می شود در ادامه به چند مورد توجه کنید:

  • به جای این که احساسات را درون خود مخفی کنید، آن ها را بیان کنید؛
  • اهل سازش باشید ولی قاطع تر و محکم تر بیان کنید؛
  • در مدیریت زمان خود کوشا باشید.

دومین راهکار: خود درونی را تغییر دهید

یکی از راهکار کنترل استرس در آکادمی پرورش افکار، تغییر شخصیت و خود درونی است. اگر نمی توانید عامل استرس زا را تغییر دهید، دید خود را عوض کنید. منظور از تغییر دید این است که مثبت تر به عوامل پیشرو نگاه کنید.

یک تصویر از فضا برای خود بسازید و چشم اندازی از مسئله استرس زا را در نظر بگیرید. تمرکز بر نقاط مثبت و قوت به شما کمک می کند که هرچیزی را تحت چشم انداز خود ثابت نگه دارید.

 

سومین راهکار: در فضای استرس زا استراحت کنید

سومین راهکار برای کنترل استرس، این است که برای بیست دقیقه خود را از فضای استرس زا دور کنید. بیست دقیقه مذکور قادر است در حفظ سلامتی و مراقبت از روح و ذهن به شما کمک کند.

اگر شما برای دقایقی از عوامل استرس زا همچون گریه بچه، مشکلات مالی، پروژه کاری دور بمانید، می توانید چشم انداز جدیدی نسبت به مشکل خود پیدا کنید و فشار عصبی را از خود دور کنید.

نکته مهم اینجاست که با فرار از مشکلات به این راهکار نگاه نکنید. شما فقط نیاز دارید بیست دقیقه استراحت کنید.

چهارمین راهکار کنترل استرس: نفس عمیق بکشید

چهارمین راهکار برای کنترل استرس که به آن می پردازیم، این است که چندین نفس عمیق دیافراگمی تمرین کنیم.

نفس های سطحی و کوتاه قادر است تا قلب و مغز را نسبت به اکسیژن محتاج تر کند. این عامل ممکن است بر سیستم ایمنی و گردش خون و تنفس تاثیر بگذارد.

پس توصیه می شود در کنار عمل به راهکار مذکور، این مقاله را به دوستان و اعضای خانواده خود معرفی کنید و آن ها را از مشکلات و عواقب عدم کنترل استرس حفظ کنید.

پنجمین راهکار: ذهن، بدن و روح را آرام کنید

مهمترین چیزی که باید دقت کرد این است که از ذهن، بدن و روح خود را آرام کنید تا بدنی سالم داشته باشید. خود را از مکان استرس زا  به مدت بیست دقیقه که در راهکار سوم به آن پرداختیم، دور کرده و فضایی آرام پیدا کنید.

در فضای آرام، عبارت هایی مثبت گرایانه که به آن علاقه دارید را به یاد آوردی و بارها و بارها آن را تکرار کنید. نفس عمیق دیافراگمی را که در چهارمین راهکار بیان شد، به صورت دم و بازدم و چند بار انجام دهید. این تمرین کمک می کند که هورمون های شفابخش و آرامبخش در بدن شما تولید شود و بدن شما را از عوامل آسیب زا حفظ کند.

ششمین راهکار: نسبت به روش های مقابله که به سلامتی آسیب می زند، دوری کنید

یکی از اشتباهات افراد هنگام برخورد با عوامل استرس زا، راهکارهای مقابله ای است که به سلامت افراد آسیب می زند، محسوب می شود.

هنگام روبرو شدن با عوامل استرس زا، بعضی افراد به پرخوری و خوردن غذاهای ناسالم همچون فست فود و شیرینی جات، مصرف الکل و مواد مخدر، سیگار کشیدن و موارد مشابه آن روی می آورند.

این کارها نه تنها باعث حل کردن عوامل استرس زا نمی شوند، بلکه مشکلات بیشتری را نیز به بار می آورند. بنابراین توصیه می شود از مکانیسم های مقابله ای بهتری استفاده کرده و از انجام کار های مذکور اجتناب کنید.

هفتمین راهکار کنترل استرس: وقایع را بر روی کاغذ ثبت کنید

بنویسید تا سالم بمانید. یکی از راهکارهای کنترل استرس، ثبت وقایع و عوامل استرس زا بر روی کاغذ است. شما می توانید با نوشتن نگرانی ها، دغدغه ها و مشکلات پیش آمده، استرس خود را به کاغذ منتقل کرده و ذهن خود را آرام کنید.

با این وجود هرگز از مشکلات خود فرار نکنید؛ چرا که هر چه زمان بگذرد، ترس شما از آن ها بیشتر شده و قدرت حل مسائل و مشکلات درون شما کمتر می شود.

هشتمین راهکار: ورزش کنید، خوب بخوابید و رژیم غذایی سالم داشته باشید

یکی از راهکار های مدیریت استرس، ورزش کردن، خوب خوابیدن و داشتن رژیم غذایی سالم است. با انجام این سه عمل بدن و ذهنی سالم داشته باشید.

شما می توانید با ورزش کردن به اندازه سه بار در هفته و به مدت سی دقیقه استرس خود را کاهش دهید و از عوارض آن جلوگیری کنید. توصیه می شود تمرینات هوازی را امتحان کنید؛ زیرا معجزه ای بزرگ در از بین بردن عوامل استرس زا به شمار می رود.

نکته دیگری که ذکر آن کمک شایانی به شمار می رود، داشتن تغذیه و رژیم غذایی سالم است. چرا که بدن هایی که به خوبی تغذیه شده باشد، در مقابله با استرس و عوارض آن کاملاً آماده و ایمن است.

رژیم غذایی مذکور می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • روز خود را صبحانه شروع کرده و انرژی کافی و مورد نیاز خود را کسب کنید؛
  • با استفاده از وعده غذایی های متعادل و مغذی و مفید، انرژی خود را در سطح بالایی نگه دارید و ذکر خود را باز و روشن کنید؛
  • مصرف کافئین و شکر که سیستم ایمنی شما را کاهش می دهند و باعث ایجاد استرس می شوند، پایین بیاورید یا از آن ها دوری کنید.

نکته دیگری که باید به آن پرداخت، خواب منظم و کافی است. خواب کافی به مغز و بدن شما انرژی تزریق می کند و بدن را در مقابله با عوامل استرس زا آماده نگه می دارد.

 

کلام آخر

همانطور که در مقاله راهکار کنترل استرس از آکادمی پرورش افکار ذکر شد، استرس می تواند به جسم و روح شما آسیب وارد کند. بنابراین شما نیاز دارید که آن را کنترل کنید.

ذکر این نکته خالی از لطف نیست که شما از طریق قانون جذب قادر به تغییر دیدگاه و رشد فردی خود هستید. پس ابتدا دید خود را نسبت به مشکلات مثبت کرده و به راهکار های ذکر شده عمل کنید.

شما در برابر افراد جامعه خود مسئول هستید؛ پس با پیشنهاد دادن این مقاله به هرکسی که می شناسید، جامعه را در مسیر رشد و پیشرفت قرار دهید و به افراد برای داشتن بدنی سالم کمک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *