تحقیقات نشان داده است که مطالعه در زمینه عادت های کارمندان موفق به عنوان پلی برای رسیدن به پیروزی در زندگی افراد عادی به شمار می رود.
حال ممکن است این سوال پیش بیاید که عملکرد افراد موفق در زندگی روزانه چگونه است؟ آیا فکر می کنید انسان ها با توسعه روش های ذهنی، جسمی و عاطفی رشد پیدا می کنند؟
البته گاها به نظر می رسد که تنها شانس و اقبال با اشخاص موفق همراه بوده است. اما باید بگوییم که ثروتمند بودن نیز می تواند در آغاز راه برایتان تا حدی موثر واقع شود.
اما به راستی موفقیت تنها مخصوص افرادی می شود که پشتکار دارند و با تمرکز و تعهد برای دستیابی به اهداف بلندمدت خود تلاش بی وقفه می کنند.
هر چند که پیدا کردن مسیر درست کمی دشوار است، اما پس از کجا باید بهبود و رشد شخصیتی خود را شروع کنیم؟
لازم به ذکر است که هزاران کتاب و راهکار در این باره وجود دارند که مهارت های خوب و تقویت یک روحیه انعطاف پذیر را به شما آموزش خواهد داد.
اما چگونه برای اولین بار می توان متوجه شد که یک عادت موفق شما را به هدفتان نزدیک تر می کند؟
بنابراین پیشنهاد می کنیم چنانچه شما نیز به دنبال کشف اسرار ناشناخته درباره عادت های کارمندان موفق هستید این مطلب را از دست ندهید.
خصوصیات بارز در کارمندان موفق
همانطور که می دانید افراد موفق به طور معمول رشد شخصی را جدی می گیرند. همچنین تلاش می کنند تا به طور مستمر تغییرات مثبت و پیشرفت بیشتری را در طول زندگی خود بگنجانند.
البته شاید این نکته را ندانیم که خودسازی را دقیقا از کجا باید شروع کنیم؟ اما بدون شک با ایجاد یک چارچوب برای رشد شخصیتی خود می توان یک مسیر مشخص و قابل مدیریت بهتری را در جهت بهبودی ایجاد کرد.
با ما همراه شوید، زیرا در ادامه قصد داریم شما را با نکاتی مهمی در خصوص عادت های کارمندان موفق آشنا کنیم.
تقویت هوش در زمان مکالمه
بنا به تحقیقات به عمل آمده جودیت گلاسر در یکی از کتاب های خود به نام conversational Intelligence تاکید می کند که چگونه یادگیری در برقراری ارتباط بهتر در بین افراد موثر واقع می شود.
در حقیقت این ویژگی به رهبران کمک می کند تا یاد بگیرند که چگونه در یک تیم اعتماد کافی را ایجاد کنند.
به طور کلی افراد بسیار موفق، ارتباطات باز و قاطعانه را ابزاری مهم در توسعه شخصی در نظر می گیرند.
البته باید خاطر نشان کرد که افراد فوق به طور معمول از طریق صحبت کردن با نگرشی مثبت و بهره برداری از نیازهای شخصی، توانایی های خود را در جهت ارتباط بهتر با دیگران ارتقا می دهند.
البته این را هم باید بدانیم که موفقیت بدون تلاش هرگز اتفاق نمی افتد. به عبارت ساده تر یک تمرین روزانه از هوش مکالمه در جهت ایجاد راه حل ها و موفقیت می تواند در تمام زمینه ها به ما کمک شایانی کند.
تمرین خود مراقبتی را فراموش نکنید!
همانطور که می دانیم تمرینات خودمراقبتی علائم استرس را تا حد زیادی کاهش می دهند. به این ترتیب شما با انگیزه بیشتری برای رسیدن به اهدافتان تلاش خواهید کرد.
در واقع مراقبت از خود رویکردهای مختلفی را شامل می شود. از جمله سلامت جسمانی (ورزش، تغذیه، خواب و استراحت کافی)، سلامت روان (دیدگاه مثبت و حمایت از جانب خانواده، دوستان، مربیان و درمانگران).
علاوه بر آنچه گفته شد تعیین حد و مرز و این که قدرت نه گفتن را در خود تقویت کنیم، از ابزار اصلی خود مراقبتی به شمار می روند.
مطابق تحقیقاتی که در این زمینه انجام شدند، با تمرین شکرگزاری و تمرکز بر داشته هایتان می توانید عادت های کارمندان موفق را دنبال کنید.
کدام یک از عادت های کاری عالی هستند؟
آیا تا به حال به این نکته اندیشیده اید که عادات کاری خوب تا چه اندازه می توانند تاثیرات مفیدی را بر رفتار سایر کارمندان اعمال کنند.
باید بگوییم که عادت های کارمندان موفق است که او را از سایرین متمایز می کند. از جمله برخورداری از رفتاری حرفه ای، صداقت و درستی، ایده های خلاقانه، توانایی حل مسئله، جاه طلبی، مسئولیت پذیری، ثبات و ابتکار عمل.
طی تحقیقات به عمل آمده در این باره بسیاری از کارشناسان معتقدند که معمولا کارمندان موفق همواره نظم را در کار خود اعمال می کنند و افراد بسیار شادی هستند.
علاوه بر آن اشخاص یاد شده با دارا بودن مهارت های ارتباطی قوی، در کارهای تیمی نیز توانایی بسیاری را از خود نشان می دهند.
با مفهوم عادت آشنا شویم؟
در حقیقت کلمه عادات برای ما بیانگر اموری هستند که ما پیوسته انجام می دهیم و از کلمه اعتیاد و وابستگی نشات می گیرد.
لازم به ذکر است هر زمان که صحبت از عادت هایی می شود که زندگی را تغییر می دهند، کتاب پرفروش ۷ عادت افراد موفق از استیون کاوی به میان می آید.
به دلیل این که در اثر یاد شده از نویسنده محبوب، تمام مراحل سیستماتیکی در رسیدن به موفقیت بیان شده است.
همچنین باید این را نیز بگوییم که اگرچه روش های ذکر شده در این اثر مربوط به ۳۰ سال پیش می شود، اما ما همچنان می توانیم آن ها را در خانه و محل کارمان اجرا کنیم.
در اینجای مبحث بهتر است این سوال را از خودمان بپرسیم که آیا من به دنبال عادات بد هستم یا خوب؟
و همینطور آگاهی از عادت های کارمندان موفق مرا به فردی مولد تبدیل می کند؟ یا این که ممکن است مرا به سمت شرایط بدتری مانند از دست دادن جایگاه شغلی سوق دهد؟
حال پیشنهاد می کنیم که به اصول اخلاقی (به عنوان بخشی از عادت هایتان) در محل کار و قوانین رفتاری لحظه ای فکر کنید.
بدون شک بسیاری از ما می خواهیم فعالیت های روزمره خود را مانند یک کارمند موفق انجام دهیم. اما آیا تصور می کنید دارای انگیزه کافی برای دستیابی به دستاوردهای شخصی هستید؟
حال پیشنهاد می کنیم تا انتهای این بخش همراه ما شوید تا با گام های موثر در این باره بیشتر آشنا شوید.
به چه کسی کارمند موفق گفته می شود؟
همانطور که می دانید نیروی انسانی خوب از موارد لاینفک در زمینه اقتصاد هر جامعه ای به حساب می آید.
به عبارت کلی به هر اندازه یک شخص در محل کار به عنوان مهره ای بهره ورتر، کارآمدتر، موثرتر و قابل اعتماد تر عمل کند به همان نسبت شانس او برای دستیابی به جایگاهی شایسته تر و البته درآمد بیشتر افزایش می یابد.
البته در خصوص عادت های کارمندان موفق این نکته را نیز باید خاطر نشان کنیم که بسیاری از افراد رسیدن به موفقیت را تنها در گرو کسب درآمد بیشتر در موعد مقرر می دانند.
اما این در حالی است که دیگران از انجام امور فداکارانه که در جهت صلاح دید آن سازمان یا شرکت است لذت بسیاری می برند.
علاوه بر آن چه بیان شد مقدار پولی که یک شخص در طول روز کسب کرده و به خانه می برد، تنها بخش کوچکی از آن مقدار به شمار می رود.
بنابراین در صورتی که می خواهید به کارمند موفقی تبدیل شوید، قبل از هر چیز باید جنبه های زیر را به طور کامل درک کنید، پس با ما همراه شوید.
مهارت های مدیریتی خوب در کارمندان موفق
مطابق اطلاعات بدست آمده از منابع معتبر به نظر می رسد که کارمندان موفق بیش از هر ویژگی دیگری باید به خوبی از عهده انجام وظایف مدیریتی برآیند.
همانطور که می دانید یکی از سوالات رایج در این باره این است که تمام افرادی که تمایل به موفق شدن در محیط کار دارند این سوال را خود می پرسند که آیا می توانم مدیریت کنم؟
به طور کلی هدف غایی هر فردی رسیدن به رهبری است، اما باید بگوییم که دستیابی به این آرزو تنها از طریق داشتن مهارت های مدیریتی و احساس مسئولیت امکان پذیر است.
در واقع اداره کردن جلسات به عنوان بخشی از فعالیت های روزمره در محل کار به شمار می روند.
اما پرسش اصلی اینجا است که آیا می توانید در صورت غیبت سرپرست یا مدیر به هر علتی همه امور را به درستی مدیریت کنید؟
زیرا کارمندی که بتواند یک جلسه را به خوبی مدیریت کند، به کنترل زمان کاملا واقف است. به عبارت کلی همیشه این میل باطنی در همه افراد وجود دارد که در طول جلسات از مسائل روز منحرف می شوند.
پیرو همین مسئله باید بگوییم که یک رهبر واقعی طوری امور را به دست می گیرد که به راحتی تمرکز کارمندان را به جلسه باز می گرداند.
ویژگی های کارمندان موفق
البته یادآور می شویم که منابعی بسیاری در این زمینه هستند که با مطالعه آن ها می توان سرنخی از عادت های کارمندان موفق بدست آورد.
بنابراین چنانچه نیازی به بازنگری یا تجدیدنظر به فعالیت هایتان ندارید، به لیست زیر توجه کنید تا با چند نمونه از رموز موفقیت آشنا شوید.
انگیزه کافی داشتن
به طور کلی انگیزه نیرویی است که یک کارمند فداکار را از فردی که تنها برای دستیابی به پول بیشتر کار می کند کاملا متمایز می کند.
به دلیل این که یک کارمند موفق، به منظور کسب شهرت بیشتر نام شرکت یا سازمانی که در آن فعالیت می کند دائما در حال تلاش و کوشش است.
البته این را نیز باید بگوییم که فرد یاد شده از هوش و ذکاوت بالایی برخوردار است و می داند که دقیقا چه زمانی جاه طلبی شخصی بر منفعت سازمان ارجعیت دارد.
رفتاری قاطعانه
بنا به تحقیقات انجام شده درباره عادت های کارمندان موفق، افراد یاد شده در تمام امور رفتاری قاطعانه داشته و هرگز پروژه ها را رد نمی کنند. چرا که این مسئله ممکن است منجر به از دست دادن شغل آن ها شود.
اما نکته اصلی اینجا است که دانستن محدودیت ها به خودی خود اهمیت دارد یا خیز؟
بنابراین اگر قرار است که یک کار جدید و سختی را شروع کنید که در نهایت برای شما مضر است، پس جاه طلبی را کنار بگذارید.
در حقیقت افرادی که عملکردی واقع بینانه دارند، به راحتی می توانند از واژه “نه” استفاده کنند.
مسئولیت پذیر بودن
همانطور که می دانیم موفقیت یک سازمان محصول یک اقدام جمعی است. حال این سوال را از خودتان بپرسید که آیا در زمان روبه رو شدن با شکایات مشتریان همه را سرزنش می کنید؟
فکر می کنید یک کارمند موفق در این زمان چه عکس العملی از خود نشان می دهد؟ آیا مسئولیت کار و اشتباهات خود را می پذیرد؟ آیا او از خدمات ضعیفی که به مشتریان یا سایر امور ارائه داده، اظهار پشیمانی می کند؟
در حقیقت اساس اصلی فعالیت افراد فوق بر پایه بهبود و پیشرفت بیشتر قرار گرفته است. پس دیگر جای تردید باقی نمی ماند که اشخاص موفق پیوسته برای رسیدن به درجات بالا تلاش می کنند.
انتقاد پذیر هستند
لازم به ذکر است که یک کارمند موفق به منظور خودسازی بیشتر از انتقاد و نظرات دیگران استفاده می کند.
به عبارت ساده تر زمانی که فرد مسئولیت وظایف چالش برانگیز را به عهده می گیرد، مسیر جدیدی برای کشف فرصت های جدید برای او باز خواهد شد.
به این ترتیب با دریافت نظرات منفی یا مثبت دیگران می تواند با بهبود اشتباهات و تقویت نقاط مثبت خود را تغییر داده و عرصه موفقیت را هموارتر کند.
مثبت اندیشی سرلوحه زندگی یک کارمند موفق
شاید برای بسیاری از ما بارها پیش آمده است که گاهی اوقات با فشار کاری بالا روبه رو بوده ایم. اما آیا به خاطر می آورید که در زمان محدود چگونه رفتار کرده اید؟ آیا حتی با انجام حجم کاری سنگین، روحیه و انگیزه شما حفظ شده است؟
در حقیقت پرورش یک دیدگاهی مثبت و خوش بین به عنوان یک امری ضروری در تمام تنگناهای زندگی به حساب می آیند.
کارشناسان در خصوص عادت های کارمندان موفق بر این باورند که ایجاد یک محیط کاری مساعد در طی کردن این دوران می تواند نقش بسیار موثری ایفا کند.
لازم به ذکر است که صرف نظر از این که سایر کارکنان چه احساسی دارند حفظ نگرشی مثبت می تواند راهی موثر برای اطمینان از عملکرد مداوم شما در بالاترین سطح به شمار رود.
چرا که چالش ها و ناامیدی در کار همیشه وجود دارند، بنابراین به جای سردرگمی در زمان مواجه با مشکلات، به دنبال راه حل بودن بهترین عادت است.
مطابق تحقیقاتی که در زمینه عادت های کارمندان موفق به عمل آمد مشخص شد که برای کسب موفقیت در محیط کار و کارمندی اولین قدم ایجاد “عادات مولد” است.
به طور کلی فرقی نمی کند که برای یک کسب و کاری کوچک کار می کنید یا یک شرکت بزرگ! در هر صورت تنها راه پیشرفت ما این است که به طور مداوم راهی برای بهبود و ارائه نتایج را جستجو کنیم.
خوشبختانه پیروی از این عادات از جمله مثبت اندیشی روشی موثر برای افزایش عملکرد در محل کار و برتری واقعی به حساب می آید.
موفقیت در کار تنها با وقت شناسی
در واقع وقت شناسی یکی از مهمترین ویژگی هایی است که در یک کارمند موفق به چشم می خورد. بدون شک دیده اید افرادی را که دائما در جلسات کاری دیر حاضر می شوند یا غیبت می کنند.
بنابراین زمانی که شما تمام فعالیت های مربوط به کارتان را به موقع انجام می دهید، این امکان برای شما فراهم می شود که در سطوح بالاتری کار کنید.
علاوه برآن کارشناسان توصیه می کنند که برای موفقیت هر چه بیشتر در کار، یک روال صبحگاهی را دنبال کنید.
به عبارت ساده تر با ایجاد یک برنامه منظم صبحگاهی می توانیم به راحتی عادت های دیگری را نیز دنبال کرده و میزان بهره وری را افزایش دهیم.
به عنوان مثال از عادت های کارمندان موفق این است که با صرف ۳۰ دقیقه زمان برای پاسخ به ایمیل ها یا پیگیری امور از دست رفته راهی موثر برای سازماندهی امور روزمره خود تعیین می کند.
عوامل ایجاد حواس پرتی را حذف کنیم
به عبارت کلی بیش از نیمی از کارمندان موفق معتقدند که عوامل حواس پرتی مانع از انجام امور کاری آن ها می شود.
در نتیجه صرف نظر از این که چه عواملی باعث از دست دادن تمرکز شما در حین کار شده اند، بسیار مهم است که شما از تمام آن ها یک یادداشت ذهنی بردارید.
به این ترتیب خواهید توانست بهترین راه برای بیشتری تمرکز و بهره روی را پیدا کنید.
به عنوان مثال یکی از موثرترین روش ها برای جلوگیری از حواس پرتی در محیط کار، کنار گذاشتن تلفن همراه و خودداری از بررسی شبکه های اجتماعی است.
علاوه بر آن استفاده از هدفون در زمانی که پشت میز کارتان هستید، یکی دیگر از مواردی است که می تواند از شوخی های ناخواسته جلوگیری کند.
بنابراین چنانچه کاری فوری دارید می توانید در اکثر موارد خود را از مکالمات گروهی معاف کنید.
ناگفته نماند که یکی از ساده ترین راه ها برای به جا گذاشتن تاثیرات مثبت بر همکاران این است که همیشه در عوض نقد هر مسئله ای، مشکلات را حل کنید.
در حقیقت از طریق همکاری با اعضای یک تیم و کشف راه حل های جدید، می توانید به راحتی چالش های گذشته را پشت سر بگذارید و برای عبور از موانع آن ها را پیدا کنید.
به این ترتیب با آگاهی از ویژگی های فوق در کوتاه ترین زمان ممکن می توانید به بهره وری، رضایت شغلی و موفقیت حداکثری نائل شوید.
چند فاکتور مهم در عادت های کارمندان موفق
باید بگوییم که اطلاعات این بخش از مقاله طی مصاحباتی از کارشناسان حرفه ای جمع آوری شده است.
همچنین ما درباره نحوه برخورد بهترین ها به زندگی کاری شما راهنمای کاملی را ارائه داده ایم. که البته هر یک از این عادت ها که در لیست زیر درج شده اند را می توان از همین امروز شروع کرد.
- یک کارمند موفق به کلیه مهارت های مورد نیاز برای شغل بعدی خود فکر می کند. همانطور که می دانیم همه ما سعی می کنیم در زمینه مهارت های شغلی خودمان عالی به نظر برسیم.
بنابراین دانستن این که چه مهارت های مورد نیاز را، برای موفقیت در شغل بعدی باید توسعه دهید اهمیت زیادی دارد.
- صحبت کردن در جلسات کاری یکی دیگر از فاکتورهای مهم در عادت های کارمندان موفق به حساب می آید.
البته در این خصوص باید بگوییم که چنانچه در یک جلسه بزرگ قرار داشته و اطلاعات چندانی درباره عنوان بحث ندارید، بهترین کار این است که راحت نشسته و گوش فرا دهید.
- حتما تا کنون از هزاران نفر شنیده اید که: “برای شغلی که می خواهی بدست بیاوری، لباس مناسب آن را بپوش!”
لازم به ذکر است که افرادی که در مقامات بالاتر قرار دارند همیشه سبک لباس پوشیدن، رفتار و عملکرد آن ها در نگاه تیزبین دیگران قرار می گیرد.
به این ترتیب مواردی از قبیل زمانی که مدیران در دفتر خود می گذرانند، میزان تعامل آن ها با سایرین و حتی سبک لباس پوشیدن آن ها توسط کارمندان در درجات پایین تر سنجیده و گاها تقلید می شود.
کلام پایانی
همانطور که در متن مقاله به این موضوع پرداختیم عادت ها یادآور اعتیاد هستند، اما منهای ارتباط معمول با رفتارهای مخرب مانند سیگار کشیدن.
ما در این مقاله با بررسی فاکتورها و نکات مهم در خصوص عادت های کارمندان موفق قصد داشتیم اطلاعات جامعی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
به طور کلی همه ما با تفکر به اخلاقیات و قوانین رفتاری در محل کار می توانیم به بخش اعظمی از این عادات واقف شویم.
حال بهتر است این سوال را از خودمان بپرسیم که آیا انگیزه کافی را به منظور کسب دستاوردهای شخصی داریم یا خیر؟ آیا به عنوان یک کارمند موفق اهل ریسک پذیری هستید؟
آیا می دانید برای اجرای عادت های کارمندان موفق در خانه یا محل کار چه مراحل سیستماتیکی را باید اجرا کنید؟