کسب و کار و شغل افراد جزئی جدایی ناپذیر از زندگی آنان است. افراد زیادی هستند که در اندیشه رونق بخشیدن به کسب و کار خود و به طور کلی تر مجموعه مربوط به خود هستند. به عبارت بهتر تلاش افراد در این راستا است که در زمینه های شغلی خود به موفقیت برسند و به طور مداوم نیز آن را ارتقا ببخشند. این مقاله به مهارت های مهمی اشاره کرده است تا از طریق آنها کسب و کار خود را شکوفا کنید و جایگاه شغلی خود را ارتقا ببخشید. در واقع این مقاله مخاطبانی که به طور جدی به دنبال شکوفا کردن مجموعه های کاری خود هستند را راهنمایی کرده است. تلاش کنید که هر هفته به توسعه یکی از این مهارت ها بپردازید؛ به این ترتیب از پیشرفت خود طی مدت زمانی کوتاه شگفت زده خواهید شد.
لزوم وجود مهارت کسب و کار برای موفقیت در کار
آیا تا به حال به این نکته فکر کرده اید که موفقیت در محیط کار از چه طریقی حاصل خواهد شد؟ در برخی مواقع ممکن است پشتکار هم موفقیتی را برای شما با خود به همراه نیاورد. باهوش بودن، مقاطع تحصیلی و موارد مشابه همگی مهم هستند اما کافی به نظر نمی رسند. در ادامه به پنج مهارت و توانمندی مورد نیاز برای موفقیت در هر شغل و کسب و کاری، اشاره شده است. این موارد عبارتند از:
- بازاریابی: در حال حاضر، همه کسب و کارهای موجود دارای در حال رقابت با یکدیگر هستند. به عبارت بهتر اگر هر کسب و کاری تصمیم به ادامه کسب و کار خود دارد و همچنان متمایل به فعالیت است باید بازاریابی را مورد توجه قرار دهد. افراد دارای کسب و کار، مسیرهای بازاریابی در پی می گیرند و درباره آن به گفتگو می پردازند. روش های این گفتگو می توانند شرکت در وبلاگ ، انجمن، وبینار، بازاریابی به وسیله ایمیل، کتاب الکترونیکی تبلیغاتی، رسانه های اجتماعی و دیگر موارد باشند. باید نسبت به تعیین استراتژی بازاریابی برای کسب و کار و یا محصولات خود اقدام کنید و از روش های مطرح شده استفاده کنید. کارکنان و اعضای هر مجموعه ای باید دانش کامل راجع به مفاهیم فروش و بازاریابی را پیدا کنند؛ این مفاهیم تبلیغات، تکنیک های فروش، نحوه قیمت گذاری کارآمد و تجزیه و تحلیل رقیبان را هر زمینه ای را در بر می گیرند. بازاریابی از قابلیت جذب مشتریان به سوی کسب و کار شما برخوردار است؛ در حالی که فروش موضوعی است که سبب می شود که مشتریان بازگردند و پول و پس انداز شما را افزایش می دهند. اگر کسب و کاری را مطابق با نیازها و معیارهای مشتریان خودتان راه اندازی کنید می توانید یک کسب و کار موفق و ایده آل را تجربه کنید. سعی کنید که درک نیازها و سلیقه های آنها را همواره مد نظر قرار دهید. در این صورت با ایده گرفتن از این نیازها، ارائه کالاها و خدمات شما با آنها مطابقت خواهد داشت. بنابراین اینکه بتوانید به مشتریان خود، خدمات رسانی خوبی داشته باشید حائز اهمیت است. همچنین درک و آگاهی از ویژگی های محصولات جدیدی که مشتریان در پی آن هستند نیز مهم است. فروش را می توان به عنوان یک هنر تلقی کرد و موارد مختلفی را در بر می گیرد؛ این موارد از فروش اتومبیل و خانه آغاز می شود تا موارد گسترده تر که هر کدام نیاز به مهارت اولیه ویژه ای دارد. افرادی که در زمینه فروش موفق هستند جلسه و گفتگویی را بدون توصیه های لازم و مورد نیاز ترک نمی کنند و یا حداقل قول یا تعهدی مبنی بر ادامه گفتگو در زمان و مکانی دیگر خواهند داد. در واقع ارائه چند جزوه مرتبط با محصول مورد نظر بدون توضیح و پیگیری برای مشتریان، نمی تواند فروش شما را افزایش دهد.
۲) مهارت های مدیریت مالی: لازم است که مدیریت مالی را به صورت یک مهارت تجاری بپذیرید و درک کنید؛ در این صورت، امکان برنامه ریزی برای پروژه ها و خدمات جدید را پیدا خواهید کرد. از مواردی که فروش خوبی را دارند آگاه خواهید شد و روشی مناسب برای درآمد و پول اضافی را خواهید یافت. این که بتوانید برای کسب و کار خودتان و یا مجموعه خودتان، امور مالی را به طور موثر مدیریت کنید. باید از توانایی برخوردار باشید که پیش بینی تبادلات نقدی و فروش خود را انجام دهید. علاوه بر آن باید کنترل کردن منفعت و زیان را یاد بگیرید. با توجه به این مطالب، دانش ترازنامه، حسابداری اولیه و سود و زیان برای شما لازم است. سرچشمه حیات و حفظ همه کسب و کارها، پول و سرمایه نقدی است. به عبارت بهتر، آن دسته از کسب و کارها و مشاغل سودآور اگر با اتمام پول نقدی مواجه شوند و نتوانند به تامین کنندگان و یا کارمندان خود، پول پرداخت کنند احتمال شکست و از بین رفتن آنها بالا خواهد بود. طی مدت زمان کوتاهی منابع آنها پایان خواهد یافت و در زمینه فروش حرفی برای گفتن نخواهند داشت؛ در نتیجه بدیهی است که کارکنان و اعضای خود را به مرور زمان از دست خواهند داد. تلاش کنید درک نیازهای مالی مجموعه را در اولویت های خود قرار دهید و به پیچیدگی های تقاضای فعلی بازار نیز توجه کنید.
چگونه مدیریت مالی را بهبود ببخشید؟
۱) تفکر تحلیلی: برای این که بتوانید در زمینه مدیریت مالی مهارت و تخصص پیدا کنید باید از تفکر انتقادی و تحلیلی برخوردار باشید. سعی کنید که از محتوای کلی که در رابطه با امور مالی است آگاه شوید و به طور مداوم این موضوعات و بررسی آنها را در پیرامون خود احساس کنید.
۲) استفاده از آخرین و در واقع جدیدترین فناوری و تکنولوژی: آن بازه زمانی که تنها شیوه جهت تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات، صفحه گسترده اکسل بود دیگر سپری شده است. درباره جدیدترین فین تک (یا فناوری مالی که به معنی کاربرد نوآورانه فناوری در ارائه خدمات مالی است) مرتبط با صنعت خود بررسی های لازم را انجام دهید و در ابتدا چگونگی استفاده از آن را بیاموزید و از آن آگاهی پیدا کنید.
۳)کارآفرینی و خلاقیت: ایده، نوآوری و خلاقیت، ریسک البته به جا و برخورداری از ذهن خلاق را باید سرلوحه فعالیت و در واقع مدیریت خود بکنید. این ویژگی ها سبب شده است که کارآفرینان با بهره گیری از این موارد به شهرت برسند و سودهای فراوانی را به وجود آورند. این موارد پیش از این با استارت آپ ها ارتباط پیدا می کردند، اما در حال حاضر در مجموعه ها و شرکت های بزرگ به چشم می خورد و بسیار رایج است. به دلیل این که این مجموعه ها در تلاش هستند که از استارت آپ ها پیشی بگیرند و حالت رقابتی خود را داشته باشند. انواع مختلفی از وبلاگ ها و وب سایت ها را مورد مطالعه قرار دهید و از همین طریق فناوری و خلاقیت خود را به روزرسانی کنید. از رقابت در تمام زمینه ها آگاه شوید، برنامه ریزی محصولات و خدمات جدید را در برنامه خود داشته باشید و به دست یابی به اهداف مورد نظر خود فکر کنید. وبلاگ ها و وب سایت های مرتبط با کارآفرینی و خلاقیت را مطالعه و دنبال کنید.
توسعه و گسترش جنبه کارآفرینی
۱) ایجاد و رشد خلاقیت: بیوگرافی ها را مطالعه کنید. گوش دادن به پادکست های کارآفرینی را در برنامه خود قرار دهید. شرکت در جلسه های نوآوری و خلاقیت را نیز به این موارد اضافه کنید.
۲) ریسک پذیر بودن: تصور نکنید که اگر از ابتدا به ریسک کردن عادت نداشته اید دیگر نمی توانید این عادت را در خود به وجود آورید. بدانید که هرگز دیر نیست. ریسک پذیری یک توانایی ذهنی است که از تاکید کردن بر هدف های طولانی مدت برخوردار است. در واقع فردی که ریسکی را می پذیرد باید تصویر بزرگ را جایگزین دستاورد جزئی و کوتاه مدت می کنند.
خلاقیت و مهارت کسب و کار
۴) مدیریت زمان: فردی که از توانایی مدیریت زمان برخوردار است، بهره وری بیشتری را از خود نشان می دهد. به عبارت بهتر می توان گفت که فردی که دارای مهارت های مدیریت زمان به طور اثرگذار است دارایی و سرمایه هر مجموعه ای به شمار می رود. چنین اشخاصی از نحوه اولویت بندی وظایف آگاه هستند و می دانند که کدام مسئولیت ها ضرورت بیشتری دارند و ابتدا باید کدام کارها را در اولویت قرار دهند تا به اجرا و تکمیل آنها بپردازند. برخورداری از توانایی سازمان دهی کمک زیادی به رشد و پیشرفت خودتان و همچنین تیم شما خواهد کرد؛ بعد از سازمان دهی نیز باید کارها را اولویت بندی کنید و آنها را به ترتیب اولویت انجام دهید.. تصمیم گیری سریع نیز بدون تحلیل بیش از حد اهمیت زیادی دارد تا فرصت ها از دست نروند و فعالیت ها بر مبنای همین فرصت ها و موقعیت ها انجام گیرند.
نکات و موارد قابل توجه در مدیریت سریع زمان
۱) یادگیری نحوه اولویت بندی: فعالیت شغلی ممکن است که در برخی مواقع خسته کننده و طاقت فرسا باشد؛ در این گونه مواقع است که اولویت بندی اهمیت پیدا می کند. بنابراین باید بتوانید دسته بندی وظایف و کارها را بر اساس اهمیت هر کدام انجام دهید. به این ترتیب ممکن است مواردی که اهمیت کمتری دارند دیرتر مورد بررسی قرار گیرند و برای مدتی نیمه کاره باقی بمانند.
۲) ایجاد و حفظ یک لیست برای انجام: اگر تنظیم لیست به درستی صورت گرفته باشد برای همیشه در حافظه شما باقی خواهد ماند و به ذهن مشا افزوده خواهد شد. این لیست خلاصه ای از موارد قابل توجه را به شما ارائه می دهد و استرس تفکر درباره زمان بررسی پروژه بعدی را به میزان محسوسی کاهش خواهد داد.
مدیریت زمان و مهارت کسب و کار
اشتباهاتی که ممکن است برخی افراد در مدیریت زمان با آن مواجه شوند:
۱) نداشتن فهرست کارها و عدم تنظیم آن
۲) نداشتن هدف
۳) عدم اولویت بندی وظیفه ها و مسئولیت ها
۴) مدیریت مواردی که سبب حواس پرتی می شوند.
۵) قبول مسئولیت و وظیفه بیش از حد معمول
۶) دست کم در نظر گرفتن موردی که به تلاش نیاز دارد.
۷) نداشتن برنامه ریزی پیش از انجام کارها
۸) برنامه ریزی نامطلوب و نامناسب وظیفه ها و مسئولیت ها
۹) تمرکز بر مورد اشتباه
۱۰) کمال گرا بودن
۵) واگذاری اختیارات و مسئولیت ها: برای یک تجارت، باید وظایف را به دیگر همکاران محول کرد. این موضوع باید هدف و چشم انداز بلند مدت هر مجموعه تجاری قرار گیرد. باید به مرحله ای برسید که کسب و کار مجموعه شما در جهت اهداف خودتان باشد. این که افراد دیگر را مدیریت کنید نباید به این معنی باشد که خودتان عهده دار مه کارها و مسئولیت ها شوید. در کسب و کار تجاری، همکاری برای همه سودآور است. منتقل کردن وظایف به دیگر افراد نیز بخشی از همین همکاری است. علاوه بر آن، این عمل می تواند به دیگر افراد، فرصت ها و موقعیت هایی برای اجرای وظایف و رشد روزافزون ارائه دهد. هر چه قدر هم که تحصیل کرده و با استعداد باشید؛ در صورتی که بخواهید یک مجموعه را به اهدافش نزدیک کنید نمی توانید تمام کارهای مربوط به آن را با موفقیت به انجام برسانید. این توانایی را در خود ایجاد کنید که اطراف خودتان را با افراد با استعداد پر کنید تا دانش و تخصص شما را افزایش دهند و کمبودها را جبران کنند. به این ترتیب پروژه های مختلف به نحوی شایسته تکمیل خواهند شد. این که وظایف را بین افراد دیگر تقسیم کنید و به هر کدام مسئولیتی را محول کنید نکته مهم مدیریت زمان است. اگر سعی کنید که خودتان عهده دار تمام مسئولیت ها شوید احتمال آسیب دیدن کسب و کار شما در زمینه های اساسی افزایش خواهد یافت. فردی که کسب و کار بهتر و برتری دارد و ظایف و پروژه ها را به سایر همکاران و زیر مجموعه های خود واگذار می کند تا میزان حجم کاری خود را به انجام برساند.
واگذاری مسئولیت و مهارت کسب و کار
چگونه اختیارات را واگذار کنید؟
۱) بهبود ارتباطات: همکاران شما باید در آنچه که هدف شما است و در نظر دارید دقت کنند و به طور واضح آن را درک کنند و از آن آگاهی پیدا کنند؛ در غیر این صورت شما نمی توانید واگذاری اختیارات و وظایف را به طرزی موثر انجام دهید.
۲) مربی بودن: سعی کنید که مربی خوبی باشید. به عبارت بهتر، هدف خود را از واگذاری مسئولیت و وظیفه به سایر همکاران و زیر مجموعه ها تنها رسیدن به خواسته خود قرار ندهید. یعنی رشد و پیشرفت همکاران خود را هم در نظر بگیرید و به آن توجه کنید.
۳) اعتماد به دیگران: این توانایی را در خود پرورش دهید. برای انجام یک پروژه و پیشرفت در ان باید اعتماد به توانایی و قابلیت دیگر همکاران را در خود ایجاد کنید. در مقابل حس این که تنها خود از دانش و خرد برخوردار هستید مقاومت کنید و سعی کنید که آن را نپذیرید؛ چرا که این موضوع حس ناخوشایندی به وجود خواهد آورد و در نهایت کارآمدی و بازدهی شما و مجموعه را کاهش خواهد داد و از بین خواهد برد.
کسب درآمد از طریق ایجاد فروشگاه محصولات خود بصورت رایگان در سرکالا
اگر هر کدام از شما کسب و کاری داره چه کسب و کار خانگی و یا مغازه ای داره و علاقه داره که کارشو توسعه بده و محصولاتش رو بیشتر معرفی کنه و فروشگاه اینترنتی داشته باشه میتونه فروشگاه خودشو تو سایت سرکالا درست کنه و محصولاتشو و اجناس مغازه شو تو فروشگاه خودش بذاره و لینک فروشگاه خودشو تو کانال های مختلف بذاره و یا به دوستان خودش بده تا محصولاتشو تو فروشگاهش ببینند و خرید کنند .
هدف از ایجاد سایت فروشگاهی سرکالا، تجمع محصولات و کالاهای موجود در مغازههای کوچک گسترده سطح شهر در یک فروشگاه جامع و کامل و ارائه حق انتخاب بهینه به مشتریان از میان انبوهی از کالاهای مشابه و دسترسی سریع و آسان به آنهاست.
هدف، ایجاد یک ارتباط مستقیم بین فروشنده و خریدار است بهگونهای که فروشنده بتواند تمامی کالاهای موجود در فروشگاه خود را در کمترین زمان ممکن و به نحو احسن به خریدار معرفی کند و خریدار نیز بتواند کالاهای موردنیاز خود را با دقت و اطلاعات کامل و با صرف کمترین وقت و انرژی و مناسبترین قیمت تهیه کند
دستورالعمل اجرایی
برای ساختن فروشگاه خودتون مراحل زیر را دنبال کنید
مراحل ایجاد فروشگاه با موبایل :
۱- وارد سایت زیر بشید .
www.sarkala.com
۲- گزینه حساب کاربری رو در پایین بزنید
۳-عضویت را بزنید
۴-گزینه من یک فروشنده هستم را بزنید و اطلاعات خود را وارد کنید ودکمه عضویت را بزنید .
۵-دقت داشته باشید در بخش اطلاعات ایمیل شما و گذر واژه شما نام کاربری و پسورد شما برای ورود به سایت هستند که باید جایی یادداشت کنید که فراموش نکنید .
در زیر باکس اسم فروشگاه لینکی نمایش داده میشود که این لینک آدرس فروشگاه شماست که باید آنرا هم جایی یادداشت کنید تا برای دیگران بفرستید .
۶- بقیه مراحل را ادامه دهید تا پنل پیشخوان فروشگاه شما ایجاد شود .
۷ – سپس وارد تنظیمات پنل پیشخوان شما شوید و عکس بنر و پروفایل فروشگاه خود را ایجاد کنید .
بعد از اینکه فروشگاهتون رو ساختید حالا نوبت گذاشتن محصولاتتون تو فروشگاهتون است
روش گذاشتن محصول در فروشگاهتون
۱- وارد سایت سرکالا بشید
www.sarkala.com
۲- با یوزر نیم و پسورد وارد پیشخوان فروشگاه خودتون بشید
۳- در پیشخوان و در باکس مشکی وسط صفحه منو را باز کنوید
۴- گزینه محصولات و افزودن محصول جدید را بزنید
۵- تصاویر و قیمت و توضیحات محصول خود را اضافه کنید و افزودن محصول را بزنید و در صفحه جدیدی که باز میشود اطلاعات محصول را چک کنید و ذخیره اطلاعات را بزنید .
محصول شما در فروشگاهتان ذخیره شد