دانستنی

چطور پروژه طراحی وبسایت بگیریم؟ + ۱۱ روش واقعی گرفتن پروژه سایت

همین حالا از میان دوستان و همینطور دانشجویانم، عزیزانی را می‌شناسم که حداقل در ماه ۲۰ پروژه طراحی سایت دارند و به دلیل تعداد بالای پروژه‌ها، بعضی از آنها رد کرده یا بعضی را به دیگر افراد می‌سپارند!

این در حالی است که خیلی از متخصصان تازه‌کار طراحی سایت هنوز حتی نتوانسته‌اند حتی اولین پروژه‌شان را بگیرند. به نظر من دلیل این مشکل، آشنا نبودن با اصول، تکنیک‌ها و روش های گرفتن پروژه طراحی وبسایت است. پس با من همراه باشید تا تمامی تکنیک‌های واقعا اثربخش را طبق تجربه خودم برای گرفتن پروژه به شما معرفی کنم.

 

روش های گرفتن پروژه طراحی وبسایت

دوستان عزیز، تمامی راهکارهایی که در این مقاله می‌خوانید تست شده‌ و هیچ کدام صرفا برای پر کردن متن صفحه نوشته نشده‌اند. پس لطفا هیچ کدام از آنها را بی‌دلیل قضاوت نکنید. در ضمن در مورد هر کدام که سوال داشتید در بخش نظرات سوال‌تان را مطرح کنید.

 

۱_ نمونه کار ساختن

خیلی از دانشجویان دوره مدرسه وب دیزاین، و یا وبمستر ثروت ساز ترجیح می‌دهند در همین بازار داخلی کشور، اقدام به ارائه خدمات و کسب درآمد کنند. نکته جالب اینجاست که بعضی از این عزیزان، به این دلیل که حاضر نیستند اولین وب سایت‌شان را با هزینه کم بسازند، نمی‌توانند دیگر پروژه‌ها را هم به دست بیاورند!

در واقع مهم‌ترین چیز برای گرفتن پروژه طراحی وبسایت داشتن نمونه کار است و به همین دلیل هم هست که حتی به بعضی از دانشجویان پیشنهاد می‌کنم اولین سایت‌شان را با هزینه اندک یا حتی رایگان بسازند! اما آنهایی که حاضر نیستند برای ساخت اولین سایت دستمزد کمی بگیرند، اغلب همان‌هایی هستند که تا مدت‌ها نمی‌توانند نمونه کاری داشته باشند و عملا هیچ کارفرمایی به آنها پروژه نمی‌دهد.

اگر نظر شخصی من را بخواهید، داشتن نمونه کار اولیه آنقدر مهم است که حتی اگر لازم باشد باید به سراغ سایت دیوار یا شیپور رفته و یک آگهی ثبت کنید و در آن پیشنهاد ساخت سایت رایگان برای یک شرکت را بدهید. عملا در نظر من ساخت این نمونه کار یک سرمایه‌گذاری است و نباید به آن به چشم کسب درآمد نگاه کنید.

سایت شخصی خودتان را بسازید

نمونه یک قالب وردپرسی برای طراحی سایت رزومه‌ای
نمونه یک قالب وردپرسی برای طراحی سایت رزومه‌ای

اصولا کارفرماها برای قضاوت در مورد کیفیت کارتان، نمونه کاری می‌خواهند که برای یک شرکت یا کسب و کار ساخته باشید. اما با این حال اگر به هر دلیلی حاضر نیستید که یک نمونه کار با هزینه اندک بسازید، حداقل یک سایت شخصی برای خودتان راه‌اندازی کنید. یک سایت رزومه‌ای (سایت‌های شخصی که شما و تخصص‌تان را معرفی می‌کنند) با ظاهر جذاب و زیبا برای خودتان بسازید که بتوانید آن را در رزومه به عنوان یک نمونه کار ثبت کنید. حتی اگر برای‌تان مقدور است، از قالبی استفاده کنید که “اسکرول پارالاکس” داشته باشد تا در چشم کارفرما به شدت جذاب جلوه کند. به طور کلی هم بدانید که وجود سایت شخصی در رزومه‌تان، پرستیژ کاری‌تان را بالا می‌برد.

 

۲_ سایت‌های فریلنسری

خب، بعد از اینکه یک یا در حالت بهتر، چند نمونه کار مناسب ساختید، نوبت به این می‌رسد که به سراغ سایت‌های فریلنسری بروید. سایت‌های فریلنسری سایت‌های واسطی هستند که شما را به کارفرماهای نیازمند “ساخت فروشگاه اینترنتی” یا طراحی سایت می‌رسانند.

نمونه پروژه های طراحی سایت در پونیشا
نمونه پروژه های طراحی سایت در پونیشا

مثلا سایت انجام میدم یکی از این وب سایت‌هاست. روند کار این سایت به این شکل است که ابتدا در آن ثبت نام می‌کنید، سپس در یک صفحه اختصاصی می‌گویید که می‌توانید چه خدماتی به مخاطبان و مشتریان ارائه کرده و قیمت‌ها را هم مشخص می‌کنید.

یا مثلا سایت پونیشا به این شکل است که کارفرماها در مورد نیازشان صفحه‌ای را ایجاد کرده و توضیح می‌دهند که چه سایتی با چه جزئیاتی نیاز دارند. در ادامه متخصصان اقدام به ارائه پیشنهادهای‌شان کرده و می‌گویند که با چه قیمتی و در چه زمانی می‌توانند کار را به کارفرما تحویل بدهند. در نهایت هم کارفرما با توجه به مسائلی مثل قیمت، زمان، سابقه کار متخصص و… با یکی از آنها همکاری می‌کند.

علاوه بر این دو سایت، سایت‌های دیگری مثل پارسکدرز، parsfl و… هم وجود دارند. اما قبل از ثبت نام در هر کدام از این سایت‌ها یک نکته مهم را مورد توجه قرار بدهید:

تکنیک گرفتن پروژه طراحی وبسایت در سایت‌های فریلنسری

چگونه پروژه طراحی سایت بگیریم؟ نظرات مثبت در یک سایت فریلنسری در مورد خدمات یک طراح سایت
نظرات مثبت در یک سایت فریلنسری در مورد خدمات یک طراح سایت

ببینید دوستان، مهم‌ترین چیزی که روی قضاوت کارفرماها در سایت‌های فریلنسری برای کار کردن و نکردن با شما تاثیر می‌گذارد، سابقه کاری‌تان است. در واقع در همه این سایت‌ها، نظر کارفرماهای قبلی در مورد کیفیت کار شما، رفتار شما و… در پروفایل‌تان قرار می‌گیرد و این چیزی است که کارفرمایان جدید با بررسی‌اش، تصمیم می‌گیرند با شما همکاری کنند یا نه.

حالا نکته مهم اینجاست گرفتن پروژه طراحی وبسایت برای شماهایی که به تازگی وارد دنیای طراحی سایت شده‌اید، کمی سخت است. با توجه به این، پیشنهاد می‌کنم از یک تکنیک استفاده کنید:

  • ابتدا یک یا چند اکانت در سایت‌های فریلنسری مورد نظر بسازید،
  • با آنها برای پروفایل خودتان پروژه ثبت کنید،
  • بعد از اتمام پروژه هم نظر مثبت در موردش بدهید،

به این ترتیب در درجه اول اکانت شما کمی اعتبار گرفته و در نتیجهِ جستجوی کارفرماها در این سایت‌ها نمایش داده می‌شود. در درجه دوم هم کارفرماها راحت‌تر به شما اعتماد می‌کنند. البته نکته مهم اینجاست که بدانید این تکنیک صرفا اکانت شما را کمی هل می‌دهد و بعد از این باید واقعا با ارائه خدمات باکیفیت، رفتار خوب و… کاری کنید که کارفرماهای جدید هم برای‌تان نظر مثبت بگذارند. چراکه اصولا در این سایت‌ها وجود یک نظر منفی کافی است تا کارفرمای جدید چشمش را روی تمامی نظرات مثبت قبلی ببندد و قید همکاری با شما را بزند.

 

۳_ فعالیت در اینستاگرام

افرادی که برای گرفتن پروژه طراحی وبسایت در اینستاگرام تولید محتوا میکنند و مشتری جذب میکنند
افرادی که با تولید محتوا در اینستاگرام، پروژه طراحی سایت جذب میکنند

کافی است همین حالا در اینستاگرام به سراغ اکانت‌هایی بروید که در حال آموزش در مورد کسب و کار اینترنتی و طراحی سایت هستند و ببینید چقدر فالوور دارند. همینطور با بررسی کامنت پست‌های این اکانت‌ها، متوجه می‌شوید که چقدر از مخاطبان و کارفرمایان، ترجیح می‌دهند با مدیران و صاحبان این پیج‌ها همکاری کنند.  چراکه آنها توانسته‌اند با انتشار محتواهای آموزشی و جذاب، نظر این افراد را به خودشان جلب کرده و عملا اعتمادسازی کنند. بنابراین شما هم باید از بازاریابی محتوا در اینستاگرام برای گرفتن پروژه‌های طراحی سایت استفاده کنید. چطور؟

  • پست‌های آموزشی در مورد بازاریابی اینترنتی بسازید،
  • در مورد “اصول طراحی سایت” بگویید،
  • کسب و کارهای موفق را معرفی کنید،
  • تکنیک‌های رشد یا “شکست کسب و کار اینترنتی” را آموزش بدهید،
  • و… .

این محتواها دقیقا چیزی است که مخاطبان هدف شما به آنها علاقه داشته و با دیدن‌شان، پیج اینستاگرام‌تان را دنبال می‌کنند و سپس به مشتری‌تان تبدیل می‌شوند.

 

۴_ سئوی سایت برای گرفتن پروژه ساخت سایت

سایت‌هایی که برای گرفتن پروژه طراحی سایت، از سئو کمک گرفته‌اند
سایت‌هایی که برای گرفتن پروژه طراحی سایت، از سئو کمک گرفته‌اند

اگر تازه‌کارید، پیشنهاد نمی‌کنم از همان ابتدا برای گرفتن پروژه‌های طراحی سایت روی “سئو” حساب کنید. بلکه ابتدا بهتر است در سایت‌های فریلنسری فعالیت‌تان را شروع کنید، سپس به سراغ اینستاگرام بروید و بعد از آن به مرور فعالیت‌تان را در سایت‌تان شروع کنید. چون اصولا به بازدهی رسیدن در سئو، نیاز به کمی زمان و حتی سرمایه مالی دارد. در هر حال، برای پروژه گرفتن از طریق سئو باید چه کنید؟

دقیقا اینجا هم مثل اینستاگرام قرار است محتواهایی را منتشر کنید که مخاطبان هدف‌تان به آنها علاقه‌مندند. مثلا:

  • “دامنه چیست؟”
  • “هاست چیست؟”
  • “روش‌های طراحی سایت”
  • “هزینه راه اندازی فروشگاه اینترنتی”
  • چطور کسب و کار اینترنتی موفق داشته باشیم؟
  • ایده‌‌های کسب و کار اینترنتی،
  • و…

نکته اینجاست که برای دیده شدن این محتواها، اول از همه باید مطمئن شوید که محتواهای واقعا جذابی می‌نویسید و مخاطب بعد از مطالعه آنها، به پاسخ تمامی سوالاتش می‌رسد. اما علاوه بر این، باید از “تکنیک های سئو” یا بهینه سازی سایت هم کمک بگیرید تا این صفحات در نتایج جستجوی کاربران دیده شده و مخاطبان را به سایت‌تان جذب کنند.

 

۵_ بازاریابی سنتی

خیلی جالب است، وقتی به بعضی از دانشجویان وبمستر ثروت ساز یا افرادی که در مورد گرفتن پروژه طراحی وبسایت سوال می‌کنند می‌گویم از بازاریابی سنتی کمک بگیرید، حرفم را جدی نمی‌گیرند! در واقع آنها فکر می‌کنند چون کارشان به کسب و کار اینترنتی مرتبط است دیگر نیاز ندارند از بازاریابی سنتی استفاده کنند.

اما نکته مهمی که اینجا فراموش شده، این است: مخاطبان هدف شما، یعنی افراد علاقه‌مند به داشتن سایت، آنهایی هستند که هنوز به خوبی با دنیای وب آشنایی ندارند. پس روش‌های بازاریابی سنتی مثل ویزیت حضوری، بازاریابی تلفنی، تبلیغات محیطی و… به شدت روی ذهن‌شان تاثیر می‌گذارد. بنابراین حتما به سراغ روش‌های بازاریابی سنتی بروید.

بازاریابی تلفنی

بازاریابی سنتی بیشتر از ۱۰ ها زیرمجموعه دارد؛ اما قبل از رد شدن از آن خواستم این را بدانید که همین حالا شرکت‌های طراحی سایت بزرگ در تهران و دیگر شهرهای بزرگ، برای دریافت پروژه‌های ساخت سایت به شدت از بازاریابی تلفنی کمک می‌گیرند. پس لطفا نسبت به این زیرمجموعه و روش مارکتینگ بی‌توجه نباشید و حتی در اولویت بگذاریدش.

مشتریان آماده

اجازه بدهید یک نکته دیگر را هم بگویم تا حداقل در انتها خیالم راحت باشد که یک مقاله کامل تحویل‌تان داده‌ام. یادتان باشد، بعضی از مخاطبان هدف، مخاطبانی هستند که الان به شدت آماده دریافت خدمات از شما هستند.

مثلا شاید متقاعد کردن صاحب یک فروشگاه لوازم خانگی به پرداخت هزینه برای طراحی سایت کمی سخت باشد. اما قطعا متقاعد کردن صاحب یک پیج اینستاگرام فروش محصولات لوازم خانگی، آسان‌تر است چراکه در این مسیر به یک درآمد نسبتا مناسب رسیده و مطمئن است که کسب و کار اینترنتی می‌تواند باعث افزایش و رشد درآمدش شود. پس حتما حین بازاریابی، این افراد را در اولویت قرار بدهید.

 

۶_ فعالیت در لینکدین

اگر نظر من را بخواهید، لینکدین یک مسیر جذب پروژه دائمی است! ببینید، اغلب روش‌هایی که تا اینجا معرفی کردم، روش‌هایی بودند که شما را مستقیما به کارفرماها می‌رساندند. اما نظرتان در مورد این چیست که به یک شرکت معتبر متصل شوید که می‌تواند دائما به شما پروژه های طراحی سایت بدهد؟

در واقع لینکدین علاوه بر اینکه می‌تواند شما را به کارفرماهای خورد متصل کند، می‌تواند پلی باشد برای آشنا شدن شرکت‌های بزرگ دیجیتال مارکتینگ و استخدام یا ارائه پروژه به شما. با توجه به این موضوع، حتما این شبکه اجتماعی خاص را روی تلفن همراه‌تان نصب کرده و محتواهایی در آن منتشر کنید که نشان از حرفه‌ای بودن‌تان بدهد.

  • مثلا یک نکته خاص در مورد طراحی سایت با تکنولوژی‌های جدید برنامه نویسی،
  • تصویری از یک نمونه کار به شدت جذاب‌تان که باعث جلب توجه مخاطبان می‌شود،
  • محتواهای سرگرمی و طنز مرتبط به برنامه نویس‌ها و طراحان سایت.
  • و هر چیز دیگری که برای مخاطبان هدف این شبکه اجتماعی جذاب است.

 

۷_ بازاریابی ویدیویی در آپارات و یوتیوب

این روش جذب پروژه، به ۲ قسمت تقسیم می‌شود. قسمت اول در مورد بازاریابی ویدیویی در یوتیوب است. اگر قصد شروع این کار را دارید، دقیقا مثل همان اینستاگرام باید اقدام به انتشار محتواهای جذاب و همینطور آموزشی کنید اما با این تفاوت که باید طول محتواهای‌تان بیشتر از محتواهای اینستاگرامی باشد. مثلا یک ویدیو ۵ دقیقه‌ای در مورد بررسی ۶ سایت با “UI” و دیزاین بسیار خاص. نکته جالب اینجاست که اگر بتوانید محتواهای واقعا جذابی منتشر کرده و مخاطب جذب کنید، یوتیوب بعد از مدتی به شما پول می‌دهد!

اما بخش دوم و بازاریابی ویدیویی در آپارات. راستش خود من هیچ علاقه‌ای به سایت آپارات ندارم و فکر هم نمی‌کنم این سایت مثل یوتیوب مخاطبان فعالی داشته باشد که برای مشاهده یک ویدیو ارزشمند به آن سر بزنند.

اما نکته اینجاست که آپارات سئوی بسیار قدرتمندی دارد! همانطور که احتمالا بارها مشاهده کرده‌اید، در خیلی از مواقع وقتی یک کلمه را در گوگل جستجو می‌کنید، در نتایج اول ویدیوهایی از آپارات به نمایش در می‌آید.

در این کلمه فرصت تولید محتوای ویدیویی و دیده شدن در گوگل از طریق آپارات وجود دارد
در این کلمه فرصت تولید محتوای ویدیویی و دیده شدن در گوگل از طریق آپارات وجود دارد

با توجه به این، پیشنهاد می‌کنم کلمات مرتبط به حوزه کاری‌تان را در گوگل جستجو کرده و ببینید در کدام نتایج، سایت آپارات نشان داده می‌شود. حالا سعی کنید محتواهایی مرتبط به این موضوعات ساخته و در آپارات منتشر کنید تا شانس دیده شدن‌تان افزایش پیدا کند. مثلا وقتی کلمه “آموزش ساخت سایت با وردپرس” را جستجو کنید، چندین ویدیو از آپارات نمایش داده می‌شود. پس شما هم یک ویدیو کامل و جذاب ساخته و در آپارات منتشر کنید.

 

۸_ همکاری با کسب و کارهای مکمل

یکی از روش‌های جالب برای سفارش گرفتن پروژه طراحی وبسایت، همکاری با کسب و کارهای مرتبط و مکمل است. یعنی چه؟

ببینید، خیلی از کسب و کارها هستند که میزبان مشتریان و مخاطبان هدف شما، قبل از این هستند که به سراغ شما بیایند. مثلا خیلی از افرادی که کسب و کار سنتی دارند، ابتدا به سراغ یک شرکت بازاریابی در اینستاگرام می‌روند تا پیج اینستاگرام‌شان را مدیریت کنند. حالا اگر شما با چنین شرکتی یا اصلا افراد فعال در این زمینه ارتباط داشته باشید؛ آنها می‌توانند برای قدم بعدی که همان طراحی سایت است، همکاری با شما را به کارفرما پیشنهاد کنند.

نحوه دریافت پروژه طراحی سایت
سایت دیدوگرام فعال در زمینه خدمات اینستاگرام، سایت نوین فعال در زمینه‌های طراحی سایت و خدمات مرتبط را معرفی کرده

البته دقت کنید که این رابطه نمی‌تواند یک طرفه باشد. بلکه در مقابل یا شما هم باید مشتری‌های مدیریت پیج را به این عزیزان معرفی کنید یا اینکه به ازای هر مشتری، پورسانتی را برای آنها در نظر بگیرید.

خودتان خدمات مرتبط ارائه بدهید!

بله، این‌هم یک ایده عالی است که خودتان اقدام به ارائه خدمات مرتبط کنید. این یعنی “بازاریابی در اینستاگرام” را یاد بگیرید، در این حوزه فعالیت کنید و به کارفرماهایی که نیاز به طراحی سایت دارند، خدمات بدهید! به این ترتیب هم از حوزه اینستاگرام کسب درآمد کرده‌اید و هم نیاز به پرداخت پورسانت اضافه به شرکت یا شخص دیگر را ندارید.

 

۹_ استفاده از دیوار و شیپور

سایت‌های آگهی رایگان مثل دیوار و شیپور، به ۲ روش می‌توانند برای جذب پروژه‌ های طراحی سایت به شما کمک کنند.

آگهی های جذب پروژه طراحی سایت در دیوار
آگهی های جذب پروژه طراحی سایت در دیوار

روش اول این است که خودتان در این سایت‌ها اقدام به ثبت آگهی‌های ارائه خدمات کنید. نکته مهم اینجاست که برای دیده شدن آگهی‌های‌تان:

_ اول از همه از تمامی کلماتی که ممکن است مخاطبان هدف جستجو کنند، در عنوان آگهی استفاده کنید. مثلا طراحی سایت، ساخت سایت، ساخت فروشگاه اینترنتی و… .

_ در درجه دوم هم بهتر است به یک آگهی بسنده نکرده و تعداد آگهی‌های‌تان را زیاد کنید تا احتمال دیده شدن‌تان بیشتر شود. در این میان اگر در آگهی‌ها لینک سایت خودتان یا صفحه نمونه کارها از سایت‌تان را قرار بدهید هم احتمال تبدیل شدن مخاطب به خریدار بالا می‌رود.

اما روش دومی که می‌توانید به کمکش از دیوار و شیپور برای گرفتن پروژه طراحی وبسایت استفاده کنید؛ ارتباط برقرار کردن با شرکت‌های نیازمند طراح سایت است.

آگهی استخدام طراح سایت، یک فرصت برای گرفتن پروژه طراحی سایت
آگهی استخدام طراح سایت، یک فرصت برای گرفتن پروژه طراحی وبسایت

در این روش باید به سراغ بخش استخدامی رفته و شرکت‌هایی که برای استخدام طراح سایت آگهی داده‌اند را پیدا کنید. سپس با آنها ارتباط برقرار کرده، نمونه کارهای‌تان را برای‌شان ارسال کرده و آنها را متقاعد کنید که همکاری با شما به عنوان طراحی سایت، می‌تواند برای‌شان گزینه بهتری از استخدام یک نیرو و پرداخت هزینه‌های بیمه، حقوق و… باشد.

 

۱۰_ تولید محتوا در ویرگول

سایت ویرگول، یک سایت وبلاگی است که به شما اجازه می‌دهد در آن محتواهای متنی رایگان منتشر کنید. نکته اینجاست که این سایت، هم قدرت سئوی بالایی داشته و احتمال سئو شدن محتواهای‌تان در آن زیاد است، هم اینکه مخاطبان ثابتی داشته و در صورت انتشار محتواهای جذاب می‌توانید در آن مخاطبان زیادی جذب کنید. با توجه به این، پیشنهاد می‌کنم بازاریابی محتوا در ویرگول را هم در برنامه کاری‌تان قرار بدهید.

 

۱۱_ ضمانت بدهید!

اجازه بدهید قبل از تمام شدن مقاله، یک تجربه کوچک دیگر هم در اختیارتان قرار بدهم: طی این چند سال فعالیت در دنیای وب، متوجه شدم هیچ وقت از ضمانت ۱۰۰ درصد دادن ضرر نمی‌کنم!

به زبان ساده می‌خواهم پیشنهاد کنم به تمامی مشتریان تان ضمانت ۱۰۰ درصد بازگشت وجه در صورت نارضایتی بدهید! شاید تصور کنید که این کار می‌تواند باعث شود ضرر کنید اما اینطور نیست.

اولا که تعداد افرادی که محصول و خدمات شما را پس بدهند بسیار اندک‌تر از چیزی است که تصور کنید، در درجه دوم هم، وب سایت چیزی است که می‌توانید به راحتی آن را به یک مشتری دیگر بفروشید و عملا در صورت پس گرفتن محصول هم ضرر نخواهید کرد.

اما در درجه سوم و به عنوان مهم‌ترین نکته؛ چیزی‌که متوجه شدم این بود که: افرادی که به دلیل وجود قابلیت ضمانت ۱۰۰ درصد اقدام به ثبت سفارش می‌کنند، چندین برابر افرادی هستند که از این ضمانت استفاده کرده و محصول را پس می‌دهند. پس اگر به کیفیت کارتان اطمینان دارید، حتما ضمانت ۱۰۰ درصد بازگشت وجه به مخاطبان بدهید تا مخاطبان بیشتری را به مشتری تبدیل کنید.

کلام آخر

 

خب به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله سعی کردم به کامل‌ترین شکل ممکن به این سوال جواب بدهم که: چگونه پروژه طراحی سایت بگیریم؟ در آخر اگر سوال، نظر و مخصوصا تجربه‌ای در زمینه گرفتن پروژه طراحی وبسایت داشتید، در بخش نظرات منتظر شما هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *