دانستنی

چگونگی شناسایی ارزش ها و چشم اندازهای کسب و کار

روش های تعیین ارزش ها، چشم انداز و هدف در کسب و کار

یک ضرب المثل جالب در مورد کسب و کار وجود دارد که می گوید «قبل از این که هر کاری را انجام دهید، اول باید کار دیگری انجام دهید». در برنامه ریزی استراتژیک و رسیدن به موفقیت در کسب و کار، کاری که باید اول از همه انجام دهید این است که درباره ی اصول اساسی کسب و کار خود فکر کنید و سر آن ها به توافق برسید. نقطه ی شروع، فکر کردن درباره ی ارزش هایی است که دائما از آن ها دفاع می کنید و به آن ها اعتقاد دارید.

این ارزش ها چه هستند؟

ارزش های شما اصول اساسی کسب و کارتان هستند و به شما می گویند مدافع و مخالف چه مواردی باشید. این ارزش ها مسئول هدایت و تعیین جهت شما در تصمیم گیری و هر کار دیگری می باشند.

شرکت ها و کسب و کارهای موفق

هنگامی که مبحث «۵۰۰ شرکت موفق» توسط نورمن وینست پیل و کن بلانچارد در کتابی به نام «قدرت مدیریت با اخلاق» مطرح شد، اعلام کردند شرکت های دارای ارزش ها و اصول شفاف و مکتوب که همه از آن ها آگاه بودند و اجرا می کردند، همواره سودآورتر از شرکت هایی بودند که ارزش هایی داشتند ولی مکتوب نبود و یا به طور گسترده در دسترس همگان قرار نداشت.

بسیاری از شرکت ها و کسب و کارهای موفق آن هایی هستند که ارزش های کاملا شفافی دارند. موفق ترین مردان و زنان دنیا کسانی هستند که ارزش های مشخصی برای خود دارند و هرگز آن ها را فدای سود یا منافع کوتاه مدت خود نمی کنند. شرکت IBM یک مثال فوق العاده محسوب می شود. این شرکت دائما به عنوان یکی از تحسین برانگیز ترین شرکت های دنیا برگزیده می شود. از زمانی که توماس جی واتسون این شرکت را تاسیس کرد، ارزش های آن همیشه محصولات عالی، خدمات عالی و احترام به افراد بوده است. از سال ۹۲۸ تاکنون این شرکت حول این سه اصل سازمان یافته است. موفقیت و عزت آن در بازار جهانی گواه تعهد IBM به این ارزش ها می باشد.

 

ارزش های کسب و کار شما چه هستند؟

وقتی که جلسه ی برنامه ریزی استراتژیک و رسیدن به موفقیت در کسب و کار را برگزار می کنیم، نخستین کارمان توافق بر سر ارزش های شرکت، اولویت بندی آن ها و چگونگی اعمالی و اجرای آن ها در کارهای روزانه می باشد. تعدادی از رایج ترین ارزش های شرکت ها عبارتند از اتحاد، کیفیت، خدمات به مشتریان، نوآوری، کارآفرینی و سودآوری.

از خودتان بپرسید به راستی ارزش های شرکت شما چیست؟ آیا به کیفیت اهمیت می دهید؟ آیا به برتری محصولات و خدمات خود اعتقاد دارید؟ آیا به مراقبت از افراد اعتقاد دارید؟ آیا به رهبری بازار با نوآوری معتقد می باشید؟ باورهای اصلی شما درباره درست و غلط چیست؟

دیگران در مورد شرکت شما چه می گویند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *