طرز فکرهای اشتباه در مورد پیدا کردن شغل مناسب و دلخواه
کمبود استعداد جهانی در هفت سال اخیر به بالاترین سطح رسیده است. نهمین تحقیق سالانه در مورد فقدان استعدادهای کارکنان که در ۴۲ کشور انجام شده، با توجه با پاسخ ۳۷۰۰۰ کارفرما، نشان می دهد که ۳۶ درصد از کارفرمایان جهانی برای پر کردن موقعیت خود دچار مشکل می شوند. در حالی که عدم مهارت به عنوان بزرگترین دلیل این کمبود ذکر شده است.
کارکنان نیز به هیچ عنوان به دنبال رفع این کمبودها نیستند، زیرا آن ها دارای یک سری باور غلط و شگفت انگیز درباره پیدا کردن شغل می باشند. این افراد مایل نیستند که وقت بگذارند تا یاد بگیرند که چگونه مهارت های خود را در بازار کار ارائه نمایند تا به موفقیت در کسب و کار خود دست پیدا کنند.
شما باید برای رها کردن این باورهای غلط و گذر از این موقعیت به اندازه کافی وقت بگذارید تا بتوانید فرایند پیدا کردن شغل را موثرتر انجام دهید و به موفقیت در کسب و کار موردنظر خود دست پیدا کنید.
۱ – همه شغل ها فراخوان می دهند
طبق گفته دانکن ماتینسون، نویسنده کتاب «۲۰۰۹ روش برای استخدام»، در حدود ۵۰ درصد از موقعیت ها در حال حاضر به صورت غیر رسمی پر شده اند. یعنی بدون این که فراخوانی برای آن شغل داده شود، فرد مورد نظر را استخدام کرده اند. این بازار شغل پنهانی که به صورت موازی وجود دارد، یکی از دلایلی است که باعث می شود بسیاری از کاندیداها نتوانند شغل مورد نظر خود را پیدا کنند و موقعیت های مناسب را از دست بدهند.
از سوی دیگر، مدیران ادعا می کنند که چنین روش هایی موجب صرفه جویی در زمان و منابع می شود. علاوه بر این، استخدام از منابع داخلی عموما بهتر از موارد خارجی انجام می شود. در حالی که منصفانه بودن این عمل می تواند مورد بحث قرار گیرد، تعجب آور نیست که بدانیم افراد بسیاری که به دنبال پیدا کردن شغل هستند، ناکام باقی می مانند. این افراد حتی از وجود چنین موقعیت هایی آگاه هم نمی شوند.
۲ – اولین پیشنهادی که به شما می شود را قبول کنید
مطمئنا وسوسه انگیز است که پیشنهاد اول شغلی را که برای شما تازگی دارد، بپذیرید. علاوه بر این چه کسی می خواهد این فرآیند طولانی و خسته کننده پیدا کردن شغل و مصاحبه های شغلی را بارها و بارها انجام دهد؟ استخدام مطمئنا کار خیلی سختی نیست و شما به راحتی می توانید این عمل را انجام دهید. با این حال، شما فقط باید در صورتی اولین پیشنهاد کاری خود را بپذیرید که مطمئن باشید این شغل مسیر پیشرفت شما را هموارتر می کند و یک مورد با ارزش در رزومه شما می باشد.
۳ – ظاهر رزومه مهم نیست
با تکامل مداوم رزومه و ظهور اشکال مختلف آن مثل رزومه ویدئویی، کتبی و تصویری، یکی از مسائل مهمی که در برقراری ارتباط ممکن است کمی نادیده گرفته شود ظاهر است. همواره نوع نامه ها از مقدمه شان شناخته می شود. رزومه معمولا یک بخش استراتژیک و حیاتی از فرآیند پیدا کردن شغل است.
اگر شما در این زمینه تلاش کافی انجام دهید، کارفرما مجبور خواهد شد تا زمان معنی داری را به بررسی درخواست شما اختصاص دهد. شما باید در این زمینه دقت کافی داشته باشید و نهایت تلاش خود را بکنید تا به موفقیت در کسب و کار دلخواهتان برسید.
۴ – رزومه باید تنها یک صفحه باشد
گرچه اکثر کارشناسان حرفه ای بر اهمیت یک رزومه کوتاه و مختصر تاکید می کنند، اما این بدان معنا نیست که شما باید دستاوردهای خود و یا پروژه های تکمیل شده تان را برای خلاصه کردن رزومه نادیده بگیرید. این که رزومه دو و سه صفحه نیز باشد هم طبیعی است. گاهی هرچه رزومه کوتاه تر باشد شما کم تجربه تر و مبتدی تر به نظر می رسید.
۵ – شما باید افراد مختلفی را بشناسید تا بتوانید شغل مورد نظرتان را به دست آورید
شما ممکن است با شرکتی که می خواهید استخدام شوید آشنایی داشته باشید و این مسئله در روند پیدا کردن شغل به شما کمک می کند. با این حال در اکثر موارد، احتمالا شانس انتخاب شدن شما را افزایش نمی دهد.
مطمئنا شما باید قبل از هر چیزی از قوانین و فرهنگی که بر جو شرکت حاکم است آگاه باشید. ولی این که بخواهید صرفا به دلیل داشتن آشنا در شرکتی استخدام شوید، کاملا ناعادلانه و بی انصافی است. کارفرمایان بسیار باهوش هستند و افراد را فقط بر اساس مهارت هایشان انتخاب می کنند.
این که شما بخواهید برای پیدا کردن شغل مورد نظرتان فقط بر روابط خود تاکید کنید، مطمئنا زمان طولانی مدتی را به این کار باید اختصاص دهید و در آخر نیز به موفقیت در کسب و کارتان نخواهید رسید.
۶ – شما باید انتظارات خود درباره حقوق و دستمزد را کاهش دهید
خیلی وقت است که کار خود را ترک کرده اید و به دنبال شغل جدیدی هستید. چنین شرایطی اغلب باعث می شود که شما اقدامات ناامید کننده ای انجام دهید و حاضر شوید با حقوقی بسیار پایین استخدام شوید. این کار شاید باعث شود که شما با سرعت بیشتری فرآیند پیدا کردن شغل را طی کنید، ولی به دلیل مناسب نبودن شرایط کاری به سرعت فرسوده می شوید و دیگر علاقه ای به انجام کار مورد نظر نخواهید داشت.
به جای کاهش انتظارات خود از حقوق، توانایی های خود را به طور کامل شرح دهید. علاوه بر این، تا زمانی که تقاضای حقوق شما در حد قابل قبول و بر اساس استانداردهای صنعت و توجیه مهارت هایتان است، به آن پایبند باشید.
۷ – پیگیر کارتان نباشید
بخش مهمی از هر شغل صداقت است. «دن بلک»، مدیر منابع انسانی شرکت «ای وای» آمریکا می گوید: «پیگیری به موقع کارهایتان هرگز باعث نمی شود شما مزاحم به نظر برسید. مدیران منابع انسانی و مسئولین استخدام انتظار دارند که شما پس از مصاحبه پیگیر نتیجه باشید.» شما باید به فکر استخدام خود باشید و دائما این مسئله را پیگیری نمایید تا به موفقیت در کسب و کار دلخواتان دست پیدا کنید.
۸ – شما باید تصدی مشاغل با وظایف چند گانه را فراموش کنید
شما باید خودتان را برای انجام وظایف مختلف آماده کنید و مهارت هایتان را بهبود ببخشید. امروزه هیج روش ثابت و منطقی برای پیشرفت وجود ندارد. هر فردی از هر طریقی که شده سعی در بهبود توانایی ها و پیشی گرفتن از دیگران دارد. کارفرمایان از استخدام کسانی که می خواهند کمتر از یک سال در شرکت فعالیت کنند اجتناب می کنند.
۹ – هرچه درخواست های بیشتری ارسال کنید، شانس استخدام تان بیشتر می شود
تعداد زیاد همیشه هم خوب نیست، به ویژه هنگامی که قصد استخدام دارید. شما باید درخواست هایی کم اما مفید را ارسال کنید. به جای پراکندگی رزومه کاری خود را در چند جهت، جستجوی خود را به تعداد انگشت شماری از شرکت های هدف که قبلا آن ها را شناسایی کرده اید، محدود کنید و رزومه خود را در هر کجا که لازم است مطابق با شغل مورد نظر خود تغییر دهید.
۱۰ – هیچکس رفتار آنلاین شما را متوجه نمی شود
این یک نکته بسیار مهم و بی نظیر است. در این عصر دیجیتال، فاصله بسیار کمی بین حریم خصوصی و عمومی وجود دارد. هر چیزی که شما در نمایه فیس بوک یا توییتر خود قرار داده اید، برای نظارت عمومی مورد استفاده قرار می گیرد و استخدام کنندگان همیشه اولین کسانی هستند که از طریق نمایه های اجتماعی، شما را مورد بررسی قرار می دهند. بنابراین مراقب باشید که چه چیزهایی را از زندگی خصوصی خود در معرض نمایش قرار می دهید؛ زیرا ممکن است بر تصمیم استخدام کننده تأثیر بگذارد.