دانستنی

۱۰ رمز موفقیت کارآفرینان از زبان مدیرعامل شرکت اوبر

 

درس‌ های موفقیت و کارآفرینی تراویس کالانیک

شرکت اوبر تاکسی (Uber) یک سرویس همسفری آنلاین در سانفرانسیسکو امریکا می باشد که به کاربران امکان میدهد تا به نزدیکترین رانندگان محل خود، دسترسی داشته باشند. اپلیکیشن حرفه‌ ای این شرکت مسافر را به نزدیکترین راننده مرتبط می‌ سازد و با ارسال موقعیت او به راننده شرایط سفر را فراهم می‌ نماید. این شرکت در سال ۲۰۰۹ توسط کارآفرین موفقی به نام تراویس کالانیک تأسیس شد.

تراویس کالانیک، مدیرعامل، کارآفرین جوان، معروف آمریکایی و بنیانگذار شرکت اوبر می باشد. به علت داشتن همین عنوان‌ ها، وی به شهرت زیادی دست پیدا کرده است و در حال حاضر یکی از تاجرین موفق و میلیاردر محسوب می گردد. تراویس با وجود آنکه یک کارآفرین ۳۹ ساله است، امّا با ثروت ۶ میلیارد دلاری خود در سال ۲۰۱۴ در لیست ۴۰۰ فرد ثروتمند آمریکا در جایگاه ۲۹۰ ام قرار گرفت.

و اما ببینیم ۱۰ رمز موفقیت تراویس کالانیک مدیرعامل شرکت اوبر در چیست:

 

۱- چیزهایی که به نظرمان نابسامان هستند و ما به آنها علاقمندیم را پیدا کنیم

ایده شرکت اوبر از جایی به ذهن کالانیک خطور کرد که با مشکل ساده پیداکردن تاکسی در پاریس مواجه شد. آمازون یا گوگل، همه کسب و کارهای بزرگی که امروزه می‌ بینیم به مردم کمک می‌ کنند تا زندگی ساده‌ تر و بهتری داشته باشند. وقتی اساس کسب و کار ما بر پایه حل مشکلات خاص باشد، ارزش زندگی مردم را بیشتر می‌ کنیم.

” اوبر با هیچ ذهنیت بلند پروازانه یا جاه‌ طلبانه‌ ای شکل نگرفت، بلکه ایده شکل گرفتن آن تنها برای حل این مسئله ساده بود”

۲- تحلیلگر و خلاق باشیم

اوبر داده‌ هایی را برای آنالیز درخواست‌ ها و دسترسی به تاکسی در اختیار دارد، تا ظرف ۵ دقیقه تاکسی در هرجایی از جهان در اختیار مسافر قرار بگیرد. اوبر همزمان از ابزارهای بازاریابی نوآورانه استفاده میکند تا مشتریان بیشتری بدست بیاورد. یک روز در سال، این شرکت کمپینی به نام Uber Ice cream یا “بستنی اوبر” راه می‌ اندازد که در آن با کلیک کردن یک دکمه، بستنی برای مشتری ارسال می‌ گردد. تراویس نقل قول آلبرت انیشتن را اینگونه تفسیر میکند: “خلاقیت، داشتن هوش سرگرم کننده است.”

۳- در جهت ارائه گزینه‌ های بهتر به مردم کار کنیم

یکی از بزرگترین دلایل موفقیت اوبر این است که مشتریان به راحتی جابه‌جا می‌ شوند. رفتن از یک مکان به مکان دیگر به راحتی ضربه زدن روی یک دکمه در گوشی همراه است. اوبر همچنین الگوریتم‌ هایی ساخته است تا مطمئن شود که ماشین‌ های کافی در نزدیکی آن محل وجود داشته باشند. هر چند مشتریان از قیمت بالای آن راضی نیستند امّا این اطمینان وجود دارد که با وجود تقاضای بالا، تاکسی در اختیار شما قرار می‌ گیرد که این هم به نفع مشتری است و هم به نفع مالک تاکسی.

۴- اگر اشتباه کردیم؛ از اشتباهاتمان درس بگیریم و پیش برویم

تراویس کالانیک به عنوان فردی عجول و بی‌ پروا و پرتکاپو شناخته می‌ شود. او برای دفاع از عملکرد شرکت خودش، در مقابل صنعت تاکسیرانی، شرکت‌ های تاکسی رقیب، ناظرهای محلی و گاهی اوقات حتی در برابر مشتریان خودش ایستاده است. در واقع کارهایی که تراویس کالانیک انجام میدهد او را پیش میراند و او از نشان دادن آنها هراسی ندارد. امّا بارها پیش آمده که خودش قبول دارد احتمالاً روش درستی را در پیش گرفته است.

 

۵- مشکل ما چقدر دشوار و بغرنج است؟

هرچه مشکل ما دشوارتر باشد، راهکارها موثرتر خواهند بود. تراویس کالانیک خود را یک “مشکل‌ گشای” مسئول در اوبر می‌ خواند.

۶- موانع شاید بتوانند سرعت ما را کم کنند اما نگذاریم ما را متوقف کنند

شرکت اوبر سهم خودش را از مشکلات و گرفتاری‌ ها دارد و هنوز هم مشغول مبارزه با مقررات در بازارهای جدید می باشد. این شرکت همچنین برای گسترش کسب و کارش باید با قوانین موجود بجنگد. از اتحادیه تاکسیرانی گرفته تا ناظران شهری، با این حال این شرکت تلاشش را میکند تا در حد و امکان رفت و آمدها را برای مشتریان خود آسان‌ تر نماید. تراویس کالانیک در هر مرحله از مسیر با انجام کارهایی که خودش آنها را “مواجهه اصولی” می‌ خواند، موقعیت خود را حفظ کرده است.

 

۷- از این که با کارهای کوچکتر شروع کنیم، نترسیم

درست ۵ سال قبل، شرکت تاکسی اوبر فقط یک تیم ۵ نفره در سانفرانسیسکو بود. همانند هر کسب و کار جدید و مخاطره آمیزی، با وجود منابع کمی که در اختیار داشتیم دوران سختی را سپری کردیم تا این که با تلاش فراوان توانستیم کسب و کارمان را حفظ کنیم.

۸- جادو کنیم! کارهایی انجام دهیم که مردم را متحیر و آنان را وادار به صحبت می‌ کنند

تراویس کالانیک تأکید میکند که بهترین راه برای جادو کردن افراد این است که بگذاریم مردم از مشارکت کردن لذت ببرند، چه با پول دادن یا کمک به آنان برای صرفه جویی در هزینه‌ ها یا ارزش قائل شدن برای پولی که می‌ پردازند. تراویس کالانیک ضمن اشاره به استیو جابز می‌ گوید: “افراد مناسب استخدام کنیم. آینده را ببینیم و تیم خود را هیجان‌ زده کنیم. استیو جابز حق ثبت اختراع آیفون را داشت و پیش از هر کس دیگری به آینده اسمارتفون‌ ها می‌ نگریست.”

 

۹- فروش و داستان‌ سرایی

تراویس کالانیک بر این باور است که بهترین راه برای ایجاد ارتباط با مشتریان این می باشد که یاد بگیریم که تعجیل کنیم و داستان خوب بگوییم. برای این که تراویس این دیدگاه خود را توضیح دهد، فیلمی را به نمایش گذاشت که جهان را از نگاه یک راننده تاکسی میدید، از جمله مناظر و امکانات روزمره که ما قدرشان را نمی‌ دانیم. تراویس این گونه توضیح میدهد که: “داستان‌ سرایی خود را از یک سواری ساده با تاکسی به داستان زندگی و معنای آن ارتقا دهیم. راه‌ های زیادی وجود دارند که بتوان چیزها را با صداقت و درستی به فروش رساند. با وجود این که اوبر یک سرویس حمل و نقل است امّا ما می‌ توانیم با گفتن یک داستان خوب در مورد آن، مردم را ترغیب نماییم.”

۱۰- کارآفرینی یعنی ماجراجویی انجام کارهای غیرممکن

تراویس کالانیک شدیداً به انجام کارهای غیرممکن باور دارد و به عقیده او کارآفرینی یعنی همین. او می‌ گوید که به دنبال ماجراجویی باشیم و می‌ افزاید اوبر تصمیم دارد با باز کردن پای چین به شرکت‌ اش کار غیرممکنی انجام دهد، بازاری که تقریباً هیچ شرکت خارجی دیگری قادر به دست‌ یافتن به چنین جایگاهی نباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *