دانستنی

۱۸ نکته بازاریابی محتوا که هر تولید کننده محتوایی باید بداند

این روزها تولید و بازاریابی محتوا، یکی از مهم‌ترین چالش های هر صاحب کسب و کار اینترنتی است. خیلی‌ها از من میخواهند کمک‌شان کنم تا وارد حوزه کسب و کارهای اینترنتی پردرآمد شوند، و من طبق روال همیشگی‌ام، قبل از قبول هر مشاوره‌ در حوزه کسب و کارهای اینترنتی، سخت‌ترین قسمت کار، یعنی اهمیت تولید و بازاریابی محتوا را به آنها گوشزد میکنم! و اگر مطمئن نباشم که شخص این توانایی را دارد، به هیچ قیمتی قبول نمیکنم که به او خدمات بدهم. (کسانی که سفارش‌ها و قبول مشاوره‌هایشان را رد کرده‌ام، به خوبی این موضوع را میدانند)

تمام کسب و کارهای اینترنتی موفق، آنهایی هستند که به خوبی توانایی تولید محتوا و از آن مهمتر، توانایی بازاریابی محتوا را دارند. فرض را بر این گذاشته‌ام که تو میدانی بازاریابی محتوا چیست و چطور با تولید محتوا، بیشتر بفروشی. اما اگر نمیدانی پیشنهاد میکنم ابتدا مقاله قبلی نت هوش با همین موضوع را بخوانی:

واقعیت این است که هرچه حوزه کسب و کارت کم رقیب‌تر باشد، میتوانی خوشحال‌تر باشی که سختی کارت در بازاریابی محتوا کمتر میشود، و هر چه تعداد رقبایت بیشتر باشد، کارت کمی دشوارتر میشود.

هر روز سیل عظیمی از ویدئوها، تصاویر، مقالات آموزشی، پادکست‌های صوتی و… در بلاگ‌ها و فضاهای آنلاین در حال انتشار است و تو باید بتوانی در این بازار، با تولید محتوای هدفمند و مناسب، مشتریانت را به خوبی جذب کنی.

گروهی از مدیران کسب و کار که در بازارهای پر رقیب‌تر و دشوارتری هستند و از روزمرگی در تولید محتوا خسته شده‌اند، به دنبال راه‌حل‌های خلاقانه و ایده‌های جدید در تولید و بازاریابی محتوا هستند و نیمی از این افراد معتقدند که تولید محتوا، کار دشواری است؛ اما من عقیده دیگری دارم. به نظر من تا زمانی که مردم از موتورهای جستجو برای یافتن سوالات‌شان استفاده میکنند، یعنی بازاریابی محتوا در جریان است. پس همیشه میتوان محتوای جدیدی خلق کرد.

با این حال تصمیم گرفتم این مقاله را برای آن دوستانی بنویسم که به دنبال راه‌های بهتری برای تولید و بازاریابی محتوا هستند. اگر میخواهی مقالات بهتری بنویسی، میتوانی از این نکات در بازاریابی محتوا بهره ببری و اتفاقات جالبی را رقم بزنی.

نکته ۱: تولید و بازاریابی محتوا، ابزاری برای راهنمایی مشتریان

یکی از اشتباهات رایج تولید کنندگان محتوا، این است که محتوا را تولید میکنند و شروع به تبلیغ محصولات‌شان در محتوا میکنند. فراموش نکن که اولین هدف از تولید محتوا، کمک به مشتریان است و نه فروش به آنها. در غیر این صورت، تو محتوا تولید نکرده‌ای، تبلیغ نوشته ای! سعی کن خیلی آرام و آهسته، آنها را وارد چرخه خرید کنی و مراقب باش که در این مورد عجله نکنی.

نکته ۲: دامنه‌های com. همیشه بهترین بوده‌اند

میدانم که پسوند دامنه چندان مهم نیست، اما باید قبول کنیم که چندان بی‌اهمیت هم نیست. اگر به لیست نتایج گوگل دقت کنی، میبینی که حداقل ۸۰% از رتبه‌های برتری که همیشه محتوای‌شان در صدر جدول نتایج است، دامنه .com دارند. خود من هم وبسایت نت هوش را با پسوند .com بالا آورده‌ام.

نکته ۳: بهترین نوع بازاریابی محتوا، اصلا شبیه بازاریابی نیست.

اگر وارد سایت جدیدی بشوی و فورا تشخیص بدهی که سایت، در حال انجام تکنیک‌های بازاریابی و فروش است، چه احساسی پیدا میکنی؟

هیچ حسی بدتر از این نیست که تشخیص بدهی کسی میخواهد چیزی را به زور به تو بفروشد؛ خصوصا اگر آن را لازم هم نداشته باشی!

اگر هدفت فروش محصولاتت است (که عقل سلیم میگوید باید هدفت همین باشد) پس باید کاملا هوشمندانه محتوایی تولید کنی که در پیرامون هدف اصلی‌ات باشد.

نکته ۴: شخصیت مشتری‌ات را شناخته‌ای؟

قبل از هر برنامه‌ریزی و تولید محتوایی، باید شخصیت و ذهنیت مشتریانت را به خوبی شناخته باشی. با انجام این کار، سوالات مخاطبینت و پاسخ‌هایشان را بهتر درک میکنی. این کار باعث میشود تا نرخ تبدیل مخاطب به مشتری واقعی‌ات افزایش پیدا کند.

نکته ۵: تولید محتوا فقط نباید در سایت خودت انجام شود.

یکی از اشتباهات رایج تولید کنندگان محتوا این است که با تمام قوا شروع به تولید محتوا در بلاگ سایت خودشان میکنند. این اشتباه است! تو باید در وبسایت‌های دیگر نیز به عنوان پست میهمان، محتوا تولید کنی و در محتوایی که تولید میکنی، از اسم برند کسب و کارت نام ببری و در صورت امکان، به وبسایت خودت به صورت اصولی و صحیح لینک بدهی.

نکته ۶: از تیترهای طولانی در محتوا دوری کن

همیشه سعی کن تیتری که برای محتوایت انتخاب میکنی، یک تیتر کوتاه، ساده و بهینه سازی شده برای کلمه کلیدی‌ات باشد. این باعث میشود تیتری که قرار میدهی، خیلی راحت توسط مخاطب دیده و خوانده شود و این کار، باعث جذب کاربر به محتوایت میشود.

نکته ۷: ایمیل مارکتینگ در بازاریابی محتوا را فراموش نکن

بازاریابی ایمیلی زنده است. سعی کن تا حد ممکن، در هنگام تولید محتوا از تکنیک‌های گرفتن ایمیل کاربران استفاده کنی. داشتن لیست بزرگی از کاربران، رابطه مستقیمی با کسب درآمد دارد.

تیتر محتوا باید کوتاه باشد

نکته ۸: بلاگ نویسی باید مداوم باشد و نه پاره وقت!

بر اساس نظرسنجی‌های Hubspot.com حدود ۸۲% از افرادی که روزانه و منظم محتوا تولید میکنند، حداقل یک مشتری در روز از طریق جذب بلاگ سایت‌شان دارند. همین آمار، برای افرادی که به صورت ماهیانه محتوا تولید میکنند ۵۷% است. پس همیشه سعی کن با یک برنامه ثابت و مشخص، محتوا تولید کنی.

نکته ۹: بازسازی محتوای قدیمی، یک روش عالی در بازاریابی محتوا

سعی کن محتوای قدیمی‌تر سایت خودت را دوباره بروزرسانی کنی. این کار، باعث میشود هم مطالب جدیدی ارائه کنی، و هم شانس دوباره دیده شدن محتوایت را افزایش بدهی. البته باید محتوای ارزشمند و جدیدی به آن اضافه کنی.

محتوایی که دوباره هدفمندسازی شده باشد، باید سطح منحصر بفردی از کیفیت را به نمایش بگذارد؛ در غیر این صورت ارزشی ندارد.

لی اودین – مدیر سایت Toprankmarketing.com

نکته ۱۰: محتوایی پادشاه است که استراتژی خوبی داشته باشد.

بیل گیتس گفته: “محتوا، پادشاه است” اما واقعیت این است که محتوای بدون استراتژی، پادشاه نیست! موفق‌ترین بازاریابان محتوا، آنهایی هستند که برای تولید و بازاریابی محتوا، با یک استراتژی طراحی شده صحیح پیش میروند.

نکته ۱۱: چک لیست الزامات محتوا داشته باش

خلبان‌ها همیشه یک چک لیست از اقدامات ضروری که باید در طول پرواز انجام بدهند به همراه دارند، با اینکه آنها کاملا میدانند چه کارهایی را باید انجام بدهند، اما هیچ وقت به حافظه‌شان به صورت قطعی اطمینان نمیکنند؛ بلکه بر اساس آن چک لیست که وظایف عملی‌شان را به ترتیب نشان میدهد، پیش میروند. بر اساس استراتژی که برای تولید محتوای خودت در نظر میگیری، حتما یک چک لیست از اقدامات لازم تهیه کن و همیشه قبل از انتشار محتوا، آن را بر اساس چک‌لیستت بررسی کن تا مطمئن شوی همه چیز درست و صحیح است.

نکته ۱۲: از افراد مشهور یا اینفلونسرها (Influencers) استفاده کن

همیشه افرادی مثل اینفلونسرها میتوانند در بازاریابی محتوا، کمک‌های بزرگی برایت باشند. به خصوص در کشور ما، در شبکه‌های اجتماعی به وفور میتوانی این افراد را پیدا کنی و با آنها ارتباط برقرار کنی. یک استراتژی خوب برای تولید محتوا و استفاده از اینفلونسرها این است که میتوانی از صحبت‌ها و حرف‌های آنها در دل محتوایت استفاده کنی و با ارتباط برقرار کردن با آنها، به این موضوع اشاره کنی که از آنها یا صحبت‌هایشان در محتوایت استفاده کرده‌ای. اغلب اوقات، این کار باعث میشود اینفلونسر ها تحت تاثیر قرار بگیرند و آن محتوا را به مشتریان خودشان معرفی کنند. این، یعنی جذب مشتری رایگان با استفاده از اینفلونسرها

البته متذکر شوم که تبلیغ شما باید کاملا صادقانه و متناسب با سلبریتی یا اینفلونسر انتخاب شده باشد؛ در غیر این صورت، ممکن است باعث تبلیغات معکوس یا ضدتبلیغ  برای شما نیز بشود!

نکته ۱۳: فقط محتوای یک قسمتی تولید نکن

سعی کن همیشه تمرکزت را روی تولید محتوای یک قسمتی نگذاری. محتوای یک قسمتی، یعنی محتوایی که دنباله نداشته باشد. در استراتژی‌های تولید محتوایت، حتما بخشی را به تولید محتوای سریالی اختصاص بده. با این کار، میتوانی مخاطبین بیشتری را به محتوایت علاقه‌مند کنی و همین کار باعث افزایش میزان ماندگاری کاربر در وبسایتت و در نهایت بهبود افزایش رتبه سئوی سایتت میشود.

نکته ۱۴: اصول پایه بهینه سازی را فراموش نکن

سعی کن اصول سئو On Page را روی محتوایت همیشه اجرا کنی. نکات مهم مثل: تصاویر، ویدئو‌ها، تیترها و … تمام اجزای محتوا را بررسی کن. هرچه روی سئوی محتوایی بهتر کار کنی، مطالبت شانس بیشتری برای دیده شدن دارند و سئو بودن یک صفحه، ارتباط مستقیمی با تولید و بازاریابی محتوا دارد.

نکته ۱۵: محتوای همیشه سبز، راز سبز بازاریابی محتوا

محتواهای همیشه سبز، محتواهایی هستند که هیچ‌وقت منسوخ نمیشوند و همیشه پایدار هستند. وقتی محتوای همیشه سبز تولید کنی، خیالت راحت است که آن محتوا، به عنوان یک ارزش همیشگی در سایتت خواهد بود. تمام افراد موفق در تولید و بازاریابی محتوا، نگاه ویژه‌ای به تولید محتوای همیشه سبز دارند.

نکته ۱۶: محتوای خوب ننویس، محتوای خوب برای مخاطب بنویس

همیشه تمام تمرکزت را در هنگام تولید و بازاریابی محتوا، روی مخاطبت متمرکز کن. برایان کلارک، موسس CopyBlogger در رابطه با موضوع وبلاگ نویسی میگوید: بر روی داشتن یک وبلاگ عالی تمرکز نکنید؛ بر روی وبلاگی متمرکز شوید که برای خوانندگان، عالی است.

نکته ۱۷: قرار نیست کتاب درسی بنویسی، راحت باش

طوری مطالب و محتوایت را بنویس که انگار در حال گفتگو با یک دوست هستی. بصورت طبیعی و ذاتی، اینگونه مطالب برای مخاطبان جذاب‌ترند. مخاطب، دوست دارد هنگام خواندن یک مطلب، با نویسنده احساس هم‌سطحی کند.

نکته ۱۸: تولید و بازاریابی محتوا به زورغیرممکن است

زمانی میتوانی محتوای خوب و تاثیرگذار بنویسی، که در شرایط ذهنی و روحی مناسبی قرار گرفته‌ای. وقتی آمادگی کامل برای تولید محتوا نداری، به زور اصرار نداشته باش که این کار را انجام بدهی چون تولید و بازاریابی محتوا به اجبار، قطعا باعث کاهش کیفیت محتوایت میشود.

درآمد از طریق سایت فریلنس پارس

(www.freelancepars.com)

فریلنس پارس ، یک سایت فریلنسینگ و دورکاری برای سفارش و انجام پروژه های اینترنتی در ایران است. انواع پروژه ها و نیازهای کاری و شغلی در زمینه های سفارش تایپ، تولید محتوا، ترجمه زبان های مختلف، طراحی گرافیک، عکاسی، ادیت عکس و فیلم، برنامه نویسی، طراحی سایت، دستیار مجازی، آهنگسازی و ویرایش صوت، معماری، نقشه کشی، مدلسازی و… در این سایت قابل تعریف و اجراست.کارفرمایان، نیازها یا پروژه های خود را در این سایت به صورت رایگان مطرح کرده و متخصصان یا فریلنسرهای سایت، با ارائه پیشنهاد همکاری، پروژه‌ها را انجام داده و تحویل می‌دهند. کارفرما، پس از ثبت پروژه و توافق نهایی با فریلنسر بر سر هزینه و روش انجام کار، هزینه پروژه را واریز کرده و سایت، مبلغ را نزد خود نگه می‌دارد. پس از انجام کار و تحویل به کارفرما، تایید و رضایت او، مبلغ برای فریلنسر آزاد می‌شود. با این قابلیت که در اصطلاح “پرداخت امن” نامیده می‌شود، هم کارفرما از انجام پروژه خود اطمینان دارد و هم فریلنسر از واریزی مبلغ توسط کارفرما.

مراحل ثبت نام و عضویت در سایت فریلنس پارس

۱-در سایت به عنوان فریلنسر ثبت نام کنید و ایمیل و شماره موبایل خود را تایید کنید.

www.freelancepars.com

۲- سپس پروفایل خود را کامل کنید و مهارت‌ها، سابقه تحصیلی، شغلی و… را بنویسید.

۳- اگر نمونه کارهای مناسبی دارید، در سایت آپلود کنید.

۴- وارد قسمت پروژه های سایت شده، پروژه های مد نظر و مرتبط با مهارت ها و توانایی های خود را پیدا کنید و آن‌هایی که از نظر زمانی و هزینه، مایل به انجام آن‌ها هستید را ثبت پیشنهاد زده و مبلغ پیشنهادی، زمان و توضیحات لازم را برای کارفرما بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *