چگونه به راحتی دیگران را متقاعد کنیم
دوستان عزیز سایت در این مقاله قصد داریم ۴ تکنیک به شما آموزش دهیم که به شما کمک می کند روان تر صحبت کنید و به راحتی دیگران را متقاعد نمایید. ارتباط برقرار کردن مناسب با دیگران و توانایی در متقاعد کردن آن ها می تواند شما را به موفقیت در زندگی برساند. لطفا در ادامه با ما همراه باشید.
۱ – به آهستگی صحبت کنید
به عقیده بسیاری از کارشناسان این که شما بتوانید به صورت روان سخن بگویید، خیلی بهتر از محتوای آن سخن خواهد بود. اگر بتوانید به آرامی صحبت کنید، اطمینان دارید که مخاطب به حرف های شما گوش می دهد و خود به خود معانی تمامی حرف هایی که مطرح می کنید را درک کرده و متوجه می شود.
اما اگر می خواهید مفیدتر صحبت کنید، باید جملات خود را به گونه ای انتخاب کنید که بتوانید دنباله ای برای آن داشته باشید و اگر در قسمتی از حرف هایتان گیر کردید، بتوانید با بیان معنی آن را پایان دهید. همچنین شما باید سرعت بیان جملات خود را در دست تنظیم بگیرید؛ اما نکته ای که وجود دارد این است که شما نمی دانید میزان درک طرف مقابل شما تا چه اندازه است، از همین رو باید به آهستگی صحبت کنید تا درک حرف هایتان چه برای کسانی که درک بالایی دارند و چه کسانی که درک پایینی دارند آسان باشد.
شما می دانید که می خواهید در رابطه با چه مسئله ای صحبت کنید، اما شنونده از نیت درونی شما آگاه نیست؛ در نتیجه آرام صحبت کردن شما کمک می کند تا مسئله را به طور کامل درک کند. به عنوان مثال اگر صحبت شما ۵ دقیقه طول می کشد، سعی کنید آن را به مدت ۷ دقیقه طول دهید. این روش کمک می کند تا افکار مخاطبتان بر روی شما متمرکز بماند و به آن چیزی که می گویید پی ببرد.
بسیاری از افراد خیلی تند و سریع صحبت می کنند و تنها صحبت می کنند که هم نظر و هم عقیده خود را مطرح کنند تا بتوانند نظر مخاطب را جلب کنند. اما بسیاری از کارشناسان بر این عقیده هستند که بسیاری از مسائل اهمیت بسیار زیادی دارند و برای این که بتوانید نظر مخاطب را جلب کنید و از این راه به موفقیت در زندگی برسید، باید آهسته و پیوسته صحبت کنید. سپس می توانید انتظار یک نتیجه خوب را داشته باشید.
همچنین شما می توانید با توجه کردن به نحوه حرف زدن افراد خوش صحبت به چگونگی جلب نظر مخاطبان در طی چند دقیقه پی ببرید. شما در این مدت می توانید دریابید که آن ها چگونه صحبت می کنند که باعث می شود اطرافیانشان در مدت کوتاهی به صحبت های آنان پی ببرند. در این گفتگو مطمئنا تن صدا و آهنگ کلمات نقش بسیار زیادی دارد. اگر بلند صحبت می کنید و یا به صحبت های طرف مقابلتان گوش نمی دهید، از هم اکنون باید بگوییم که نمی توانید یک گفتگوی موفقیت آمیز داشته باشید.
۲ – تن صدایتان را ملایم کنید
سعی کنید در حین صحبت کردن صدایی رسا داشته باشید و هرگز از طریق بینی صحبت نکنید. هنگامی که راه دهان خود را می بندید و تنها از طریق بینی صحبت می کنید، ناخودآگاه صدایتان بالا می رود و به شکلی عجیب تند و سریع صحبت می کنید. در واقع صدایتان به گونه ای می شود که مخاطب نمی تواند جملاتتان را به خوبی متوجه شود.
آهسته صحبت کردن این امکان را فراهم می آورد که ناخودآگاه صدایی ملایم داشته باشید. مطمئنا هیچ کدام از ما نمی توانیم به خاطر داشته باشیم که شخصی از یک سیاستمدار با صدایی بلند انتقاد کرده باشد. در واقع این صدای ملایم است که باعث می شود نظر دیگران به آن شخص جلب شود. نرم و ملایم صحبت کردن همیشه می تواند باعث متقاعد کردن دیگران شود و شما را به موفقیت در زندگی از این راه نزدیک تر کند.
حتی زمانی که در نظر دارید با هیجان صحبت کنید، به صورت ناخودآگاه تن صدایتان بالا می رود. در این لحظه باید یادآوری کنید که چون هدف شما جلب رضایت دیگران است، در نتیجه باید به آهستگی سخن بگویید. اگر به رفتارهای کودکان توجه کنید متوجه می شوید که هنوز مهارت های صحیح گفتگو را نیاموخته اند، اما به راحتی می توانند هیجان و خشم خود را با حالت های مختلف به دیگران نشان دهند. اما در مقابل بزرگسالان این مهارت ها را به خوبی می دانند و در جریان هستند که احساس شادی، هیجان، خشم و عصبانیت را باید با صدای بلند نشان دهند.
۳ – هیچ کس با یک سخنرانی یکنواخت و بی تنوع متقاعد نمی شود
سعی کنید به صحبت های خود و آن چیزی که تمایل به بیان آن دارید تنوع دهید. اگر نتوانید جملات متنوعی به کار ببرید نمی توانید مخاطب را به سمت خود جلب کنید و مجبورید برای جلب نظر او صدایتان را بالا ببرید و یا آهنگ صدای خود را تغییر دهید. اما باید بدانید که این کار باعث می شود که دیگران تمایلی به صحبت کردن با شما نداشته باشند و همین موضوع دلیلی بر عدم موفقیت شما در زندگی محسوب می شود. اما در صورتی که تن صدای ملایمی داشته باشید و هر جا که نیاز باشد با دادن حالت های خاص به صدایتان آن را تغییر دهید، مطمئنا می توانید اثری مثبت بر روی مخاطب خود داشته باشید.
اگر بتوانید آهنگ خاصی به صدایتان بدهید، هیچ گاه صحبت های شما به صورت یکنواخت در نخواهد آم.د تن صدای شما بالا و پایین می رود و در نتیجه مخاطب کسل نمی شود. این که بتوانید به صورت مداوم از این روش استفاده کنید هم به گفتارتان ارزش داده اید و هم توانسته اید احساس خود را بروز دهید.
گاهی پیش می آید با کسی به گفتگو می پردازید که از لهجه او هیچ چیزی متوجه نمی شوید و حتی نمی دانید که در رابطه با چه مساله ای صحبت می کند. اما آهنگ صدای او باعث می شود تا از هم صحبتی با او لذت ببرید و با اشتیاق به چشمان او نگاه کنید تا یک کلمه از حرف هایش برای شما معنی پیدا کند. آهنگ صدا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در واقع این آهنگ صداست که می تواند مفهوم جمله را برای شنونده آشکار کند.
یکی دیگر از مزیت هایی که آهنگ صدا با خود به همراه دارد، این است که شما می توانید به مخاطب خود نشان دهید گوینده خوبی هستید. برخی افراد همیشه به یک سبک صحبت می کنند و برایشان فرقی نمی کند که جملاتشان خبری و یا پرسشی است؛ بلکه تمام جملات را به صورت پی در پی و بی وقفه بیان می کنند. اما اکثریت افراد این روش را نمی پسندند؛ آن ها معتقدند زمانی جمله ای ارزش شنیدن دارد که متنوع باشد و گوینده دائم آهنگ صدایش را تغییر دهد، نه این که آنقدر پی در پی صحبت کند که گفتارش کسل کننده باشد.
در برخی مواقع نیاز است برای این که بتوانید طرف مقابل را متقاعد سازید، به آهستگی صحبت کنید و یا چهره آرامی به خود بگیرید و حتی در برخی مواقع باید با جدیت صحبت کنید. اگر قرار بر این باشد همیشه بخندید و یا همیشه جدی و خشن برخورد کنید، طرف مقابل هیچ گاه برای شما و صحبت هایتان ارزش قائل نمی شود.
۴ – کمی مکث کنید
شما باید به این مسئله واقف باشید که در حین صحبت کردن چه زمانی باید سکوت کنید. این یکی از قوانینی است که باعث می شود نظر شنونده را جلب کنید. وقتی که به صورت پی در پی و بی وقفه شروع به صحبت کردن می کنید، شنونده احساس خستگی می کند. اما زمانی که شما مکث می کنید، در واقع باعث می شوید که صحبت هایتان به طور کامل در ذهن طرف مقابلتان بنشیند و راحت تر متقاعد شود.
مکث باعث می شود که چند لحظه صبر کنید و سپس آهنگ صدایتان را مطابق با جمله ای که بر زبان می آورید تغییر دهید. این مکث این اجازه را به مخاطب می دهد که چند لحظه صبر کند و بعد از آن خود را برای شنیدن جملات بعدی آماده کند.
کارشناسان بر این عقیده هستند که مکث همانند یک پاراگراف در یک نوشته می مانند، همان طور که نوشتن ادامه دار در یک متن باعث خستگی خواننده می شود و قدرت درک را از او می گیرد، صحبت کردن پی در پی نیز همین حس را در شنونده ایجاد می کند. اما مکث کردن این امکان را برای شنونده فراهم می آورد که به خوبی به صحبت های شما گوش دهد و به این نتیجه برسد که جمله در کدام قسمت به پایان رسیده است و باید چه عکس العملی از خود نشان دهد.