چطور باورهای محدود کننده را حذف کنیم
همان طور که شما بزرگ می شوید، احتمالاً با موقعیت های دشوارتری در طول زندگی رو به رو خواهید شد. این مسئله ممکن است باعث شکل گیری و گسترش باورهای محدود کننده در ذهن شما بشود. به همین منظور در این مقاله قصد داریم برای شما دوستان عزیز سایت، چند روش معمولی و در عین حال تاثیرگذار برای حذف باورهای محدود کننده را معرفی کرده و با هم آن ها را به طور کامل بررسی نماییم.
این باورهای محدود کننده ممکن است مربوط به مسائل مالی و یا کلیشه های جنسیتی باشد. نکته مهم این است که شما این افکار غلط را از ذهن خود بیرون کنید. همه ما باورهای محدود کننده ای داریم که ما را از پیگیری رویاها و اهدافمان دور می کند و باعث می شود که روند تصمیم گیری در ما کند یا از بین برود.
ما مطمئن هستیم که اگر شما از این ۴ روش در زندگی تان استفاده کنید، از امروز می توانید فردی قدرتمند و به دور از هرگونه محدودیتی باشید و به معنای واقعی کلمه، به موفقیت در زندگی خود دست پیدا کنید. پس بیایید با کمک یکدیگر حذف باورهای محدود کننده را شروع کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
۱ – باورهای محدود کننده خود را بشناسید
گاهی اوقات برای انجام کارهای ساده شما تفکراتی در ذهن خود دارید که اصلا واقعیت ندارد. شما ممکن است فکر کنید که ذهنیت تان درست است، ولی این طرز تفکر شما را از رشد باز می دارد. کلید رسیدن به موفقیت در زندگی شما در این است که ابتدا این افکار محدود کننده را شناسایی نمایید.
این مرحله بدین معناست که یک تکه کاغذ و یک قلم بردارید و تمام افکاری را که احساس می کنید درست است را بنویسید. در اینجا مثالی برای شما بیان کرده ایم:
- من اعتقاد دارم که خدا خالق همه چیز است.
- من اعتقاد دارم که خودم واقعیت ها را می سازم.
- من اعتقاد دارم که امکان دستیابی به پول برای همه افراد وجود دارد.
به هر چیزی که اعتقاد دارید، آن را بنویسید. سپس باورهایی که نوشته اید را فقط مرور نمایید. شما باید در بیان باورهایتان با خودتان صادق باشید. معمولاً این گونه باورها و افکار در میان صحبت ها و احساساتمان خود را نشان می دهند.
هنگامی که درباره یک موضوع با دوست خود صحبت می کنید و با او اختلاف نظر دارید، نظر خود را بیان کنید و با یکدیگر به بحث و تبادل نظر بپردازید. سپس به دنبال کشف حقیقت بروید. اطلاعات جدیدی کسب کنید و سعی کنید یک جواب درست برای این موضوع پیدا کنید. هدف شما در این مرحله این است که یک سری اعتقادات جامع تر و قوی تری برای جایگزینی با عقاید قدیمی خود پیدا کنید.
۲ – مقایسه خود با دیگران را متوقف کنید
آیا شما دوست دارید خودتان را با دیگران مقایسه کنید و به دلیل کارهایی که نمی توانید انجام دهید، افسوس بخورید؟ هنگامی که ما این گونه خود را با دیگران مقایسه کنیم، باعث می شویم که اعتماد به نفس مان کاهش پیدا کند و با خودمان بد رفتاری نماییم. آیا شما مهارتی دارید که باعث رشد اعتماد به نفستان شود؟ هنگام مشاهده کسی که از شما ماهرتر است، آیا خود را با او مقایسه می کنید؟
شاید شما به این فکر کنید که آن ها چقدر از شما بهتر هستند، یا این که شما به اندازه کافی خوب نیستید. این مسئله باعث می شود که شما به خودتان و رویاهایتان شک کنید. این نوع تفکر طبیعی است، ولی هیچ کمکی به شما نمی کند. این که فردی از شما بهتر باشد، هیچ دلیلی بر نقص توانایی های شما نیست.
همیشه افرادی با تجربه تر و بهتر از شما وجود دارد. این به این معنی نیست که شما قادر به انجام کاری نیستید. شما یک فرد منحصر به فرد با صفات و مهارت های منحصر به فرد هستید. تجربه و توانایی بیشتر افراد دیگر به هیچ عنوان مانعی بر سر راه موفقیت در زندگی شما نخواهد بود.
به خودتان اجازه ندهید که خود را با دیگران مقایسه کنید. اگر این کار را به شیوه ای انتقادی انجام دهید، به نفعتان نخواهد بود و شما را از استفاده کامل و بهینه از توانایی های تان باز می دارد. پس سعی کنید از همین الان حذف باورهای محدود کننده را در اولویت های خود قرار دهید.
۳ – اجازه ندهید گذشته شما بر آینده شما تاثیر بگذارد
آیا شما تمایل به تکرار اشتباهات و شکست های گذشته خود دارید؟ هرکس در زندگی اش ممکن است با شکست مواجه شود، اما فرد نادان کسی است که یک اشتباه را دو بار مرتکب شود. اشتباهات گذشته شما به هیچ عنوان نباید بر آینده تاثیر بگذارد. اما این اتفاقی است که برای اکثر مردم رخ می دهد.
برای برخی از افراد گذشته باعث محدود کردن فرصت های حال و آینده شان می شود. شما باید با تلاش و پشتکار فراوان آینده ای روشن برای خودتان بسازید. اشتباهات گذشته خود را درک کنید و از آن ها برای ساختن آینده ای عالی استفاده نمایید. «رالف والدو امرسون» می گوید: «اتفاقاتی که در گذشته شما رخ داده است و اتفاقاتی که در آینده رخ می دهد، بستگی به انگیزه های درونی، تفکرات و ذهنیت شما دارد.»
۴ – ایده ها و فرضیه های خود را عملی کنید
هیچ چیزی مانند افکار و باورهای محدودکننده مانع عمل و اقدام شما نمی شود. افکار و ذهنیت منفی باعث می شود، ترس و اضطراب شما در زندگی افزایش پیدا کند. هنگامی که ما احساس ترس و اضطراب کنیم، نمی توانیم اقدامات لازم را انجام دهیم و به درستی عمل نماییم. این احساسات باعث می شود که ما در مسیر موفقیت در زندگی متوقف شویم.
به جای این که به این گونه احساسات اهمیت دهید، سعی کنید که خودتان را درگیر کار کنید. اینجا دقیقا مرحله ای است که شما باید یک سری از باورهای توانمندساز را در خود تقویت کنید. این اعتقادات جدید انگیزه و عزمی راسخ را به شما در رسیدن به اهداف هدیه می دهند. در این مرحله شما باید کمی به خود سختی بدهید و تلاش فراوان بکنید، تا بتوانید اهداف تان را محقق سازید و به موفقیت در زندگی دست پیدا کنید.
اگرچه حذف باورهای محدود کننده ممکن است کمی دشوار باشد، ولی اگر شما ذهن خود را با افکار و ذهنیتی مثبت پر کنید، صد در صد به موفقیت در زندگی خواهید رسید.
حال سوال ما از شما دوستان و همراهان همیشگی سایت پرورش افکار این است که آیا فکر می کنید باورها شما را محدود می کنند یا خیر؟ و برای حذف باورهای محدود کننده چه برنامه هایی دارید؟ با بیان نظرات خود در زیر این مطلب می توانید ما و سایر دوستان را از این موضوع آگاه سازید.