بهترین کارهایی که برای متوقف کردن خودآزاری می توانیم انجام دهیم
در مسائل کاری و حرفه ای، دو نوع مشکل و اشتباه کلی وجود دارد که می تواند خطرات بسیار زیادی را برای فرد و شرکت مورد نظر به همراه داشته باشد. اولین اشتباه، اشتباهات قانونی است که می تواند تمام پروسه ی یک پروژه را به خطر انداخته و ادامه ی کار شما را در هاله ای از ابهام قرار دهد. مثلا از دست دادن یک فرجه ی بزرگ یا خراب کردنِ یک ارائه ی مطلب مهم! دومین اشتباه که اتفاقاً در تمام جهان و بین تمام کارمندان رایج است، اشتباهات بزرگ و کوچکی است که در حوزه ی خودتان اتفاق می افتد و کم کم با فکر کردن بیش از حد به آن، تبدیل به یک گلوله ی برفی بزرگ می شود و ذهن شما را له می کند.اگر شما هم مدام خودتان را در حالی می یابید که به خاطر اشتباهات کوچک خودآزاری می کنید، می توانید از این ۶ راهکار برای متوقف کردن خودآزاری استفاده کنید و با استفاده از نقطه نظرات صحیح، دست از سر خودتان بردارید و اشتباهات خود را جبران کنید تا بتوانید به موفقیت در کسب و کار خود دست پیدا کنید.
۱ – ماشه هایتان را شناسایی کنید و راهی برای مدیریت آن ها پیدا کنید
در مقاله ای که به تازگی در هاروارد بیزینس ریویو (Harvard Business Review) راجع به اشتباهات کاری و خودآزاری به خاطر این مسائل منتشر شد، از فکر کردن بیش از حد به اشتباه، تحت عنوان خودخوری یا خودآزاری یاد کرد. اگر خودتان را در حالی یافتید که به یک مشکل بیش از اندازه فکر می کنید، پس برای متوقف کردن خودآزاری در وهله ی اول باید ریشه ی مشکل را شناسایی کنید.
سردبیر این تحقیق ادامه داد: تا زمانی که متوجه این پدیده نشوید، نمی توانید به آن اعتراف کنید، اما به هر حال، یافتن اشتباهات خویشتن همیشه سخت تر است. یکی از بهترین راه ها برای مقابله با این نوع خودخوری ها و متوقف کردن خودآزاری ها این است که ماشه های این مسئله را پیدا کنید. چه چیزی سبب خودخوری بیش از حد شما می شود؟ آیا الگویی برای این رفتار وجود دارد؟ پس آن را پیدا کنید.
سپس می توانید به دنبال نقشه ای برای مدیریت یا کاهش فشار چنین تفکراتی باشید. به طور مثال اگر ماشه ی شما، رفت و آمد یا برخورد با کسانی است که به آن ها اعتماد ندارید، پس بهتر است که زمانی را سوای زمان کاری صرفِ شناختن همکارهای خود کنید و این بی اعتمادی را از بین ببرید. مطمئن باشید همین مسئله می تواند تا حد قابل توجهی در متوقف کردن خودآزاری های شما نقش داشته باشد.
۲ – برای خودتان اندکی فاصله ی روانی ایجاد کنید
از آن جایی که خودخوری به عنوان یک مانع بزرگ بر سر راه همه ی ماست، پس شاید بازنویسی افکار و روند آن ها بتواند در حل مشکلات برای ما کاربردی باشد. اول از همه، باید فاصله ای روانی را بین خود و مشکل مان ایجاد کنیم. دستور کار هم این چنین است که سعی کنید از یک زاویه ی خارجی به مشکل خودتان نگاه کنید.
یکی دیگر از راه های متوقف کردن خودآزاری و فاصله ی روانی گرفتن از مشکل، این است که روی افکاری که به ذهن شما هجوم می آورند برچسب بزنید و آن ها را به خوبی شناسایی کنید، به این کار هوش احساسی می گویند. پس به جای این که بگویید: «من شایسته و لایق و این کار نیستم» بگویید: «من احساس می کنم که شایسته و لایق این کار نیستم». حتی می توانید بگویید: «اوه، این همان افکار آزار دهنده ای است که بیخودی ذهن مرا به خودش مشغول می کند.»
۳ – یادتان باشد که خودآزاری با تلاش برای حل مشکل تفاوت دارد
به هیچ وجه در این تله نیفتید! بسیاری از مردم فکر کردن بیش از حد راجع به مشکل را، با حل آن اشتباه می گیرند. لزومی ندارد که برای اشتباهات کاری تان توبه کنید و با این کار ذهن خودتان را شکنجه دهید. به جای این کار، سعی کنید تمرکزتان را از روی خود مشکل برداشته، و بر روی حل یا راهکارهای حل مشکل متمرکز کنید. سعی کنید با قدم های کوتاه، آسیب های وارده را جبران کرده و یا از ارتکاب چنین اشتباهاتی در آینده جلوگیری کنید.
این روش تا حد زیادی می تواند در متوقف کردن خودآزاری به شما کمک کند. در واقع برای این که بتوان از حالت خودآزاری به حالت پیشرفت و بهبود کیفی قدم برداشت، باید از خودمان بپرسیم: «در این لحظه بهترین انتخاب من برای حل مشکل چیست؟» سپس سعی کنید از قدم های هرچند کوچک شروع کنید.
۴ – اگر باز هم فکرتان مشغولِ اشتباهتان شد، از تکنیک حواس پرتی های سالم کمک بگیرید
گاهی وقت ها بهترین راه برای خروج از یک خودخوری ذهنی این است که حواسمان را پرت کنیم. اگر باز هم خودتان را در حال خودآزاری به سببِ اشتباه کاریتان یافتید، از جایتان بلند شوید و قدمی در خیابان ها بزنید یا به کلاس یوگا بروید؛ حتی می توانید آشپزخانه تان را تمیز کنید. هرکاری که بتواند افکار شما را درگیر کند، در متوقف کردن خودآزاری ها می تواند مفید عمل کند.
۵ -اگر هنوز هم نگران تاثیرات اشتباهتان هستید، با مدیرتان راجع به این موضوع حرف بزنید
خب حالا که موفق شده اید منبع مشکل را پیدا کنید، نقشه ای برای تصحیح این ماشه ها دارید و از تمام روش ها برای پرت کردن حواستان استفاده کرده اید؛ اما باز هم نمی توانید به تاثیرات آتی اشتباهتان فکر نکنید. در این زمان، چه باید کرد؟
در این موقعیت ها بهترین کار این است که جلسه ای را با رئیستان ترتیب بدهید و راجع به اشتباهتان و برنامه هایتان برای رفع این اشتباهات صحبت کنید. با این کار، نه تنها از تجربه ی رئیستان استفاده می کنید، بلکه به عنوان یک کارمند وظیفه شناس و مسئولیت پذیر شناخته می شوید.
۶ – به خودتان اطمینان بدهید که خودتان را بخشیده اید
و نهایتاً، سخت ترین بخش این تمرین را به شما معرفی می کنیم. در برخی مواقع، فقط باید از خودتان گذشت کنید و خودتان را ببخشید و اجازه بدهید که این اشتباه به دست فراموشی سپرده شود. یادتان باشد که خودخوری کردن به خاطر یک اشتباه، کمکی به بهبود روند کاری شما یا شرکت نمی کند و حتی انرژی و توان ذهنی شما را تقلیل می دهد؛ به طوری که قادر به پرداختن به دیگر ابعاد کاری تان نخواهید بود.
ارتکاب اشتباه هیچ وقت احساس خوبی ندارد، اما بهترین راه این است که متوجه این اشتباه شویم، آن را بپذیریم، آسیب های وارده را تا حد امکان جبران کنیم و از بروز آن در روزهای آتی جلوگیری کنیم در این صورت است که می توانیم با متوقف کردن خودآزاری ها به موفقیت در کسب و کار خود دست پیدا کنیم.