دانستنی

دانش چگونه موجب قدرتمند شدن کسب و کار شما می شود

چطور با افزایش دانش و مهارت کسب و کار خود را گسترش دهیم

اگر می خواهید به موفقیت در کسب و کار خود دست پیدا کنید، سعی کنید تا جایی که می توانید در حوزه کاری خودتان به یک کارشناس خبره تبدیل شوید و داناترین فرد شرکت در آن حوزه باشید. به عبارت بهتر، کاری کنید که به عنوان بهترین فرد در آن کسب و کار شناخته شوید.

ما در عصر ارتباطات و اطلاعات زندگی می کنیم و شما هم با دانش سرو کار دارید. کیفیت و کمیت دانش شما و کسب نتایج مطلوب برای شرکت و دیگران، بیش از هر عاملی در ارزش، درآمد و مشتریان احتمالی شما در آینده، تعیین کننده است.

قدرت تخصص در هر سازمانی وجود دارد و متعلق به افرادی است که دانش کاملی در مورد کسب و کار خود دارند. برای رسیدن به این قدرت بهتر است کتاب بخوانید، در کلاس ها شرکت کنید و همه جنبه های کسب و کار خود را یاد بگیرید.

هر سال مجله آی ان سی، یک فهرست از ۵۰۰ شرکت بزرگ و سریع الرشد آمریکا منتشر می کند. مثلا در سال ۲۰۱۴ سریع الرشدترین شرکت نسبت به سه سال قبل خود ۴۲۰۰۰ درصد رشد داشته است! این مجله یک تحقیق انجام داد و از شرکت ها این سوال را پرسید که اگر کسب و کاری بخواهد فروش و سودآوری خود را سریع تر افزایش دهد، بهترین مورد برای سرمایه گذاری کردن کدام است؟!

احتمالا شما هم از شنیدن پاسخ آن ها متعجب خواهید شد، چرا که آن ها هیچ اشاره ای به بهبود بسته بندی، تبلیغات یا تعریف یک استراتژی رقابتی جدید نکردند، اما در عوض، بهترین سرمایه گذاری را در بهبود کیفیت محصولات و خدمات می دانستند. همه شرکت های سریع الرشد معتقد بودند که در مقایسه با هر نوع خرج دیگر سرمایه و بهبود کیفیت اثر بسیار بیشتری روی میزان فروش و سودآوری دارد و موجب رسیدن به حد بالایی از رشد و موفقیت در کسب و کارها می شود.

بهبود کیفیت لازمه موفقیت است

این موضوع به هیچ وجه عجیب نیست. سودآورترین شرکت ها با کیفیت ترین خدمات را به مشتریان خاص بازارهای خود ارائه می کنند. حتی فروشگاه های «وال مارت» که ۷۰ درصد خریداران آن، حقوق بگیرهای معمولی با درآمد ماهیانه مشخص می باشند، به ارائه با کیفیت ترین محصولات به این گروه از مشتریان معروف است و مجموعه وسیعی از محصولات و خدمات را با رقابتی ترین قیمت ها عرضه می کند.

بنابراین اصل بهبود کیفیت در مورد شما هم کاملا صدق می کند. بهترین مورد برای سرمایه گذاری وقت و پول خودتان هستید،؛ یعنی باید دانش، مهارت ها و کیفیت کارتان را ارتقاء دهید. هیچ چیز به اندازه معروف شدن به عنوان برترین فرد در حوزه کاری، ضامن نتیجه بهتر و موفقیت بزرگتر شما نیست.

تعیین کردن استراتژی های بلندمدت

گری هامل و سی کی پراهالاد در کتابی به نام «رقابت برای آینده» به استراتژی های شرکت های موفق اشاره می کنند؛ این شرکت ها پنج سال آینده را پیش بینی می کنند، قابلیت های اصلی موردنیاز شرکت برای هدایت کار در آینده را مشخص می کنند و همچنین فرآیند ایجاد آن قابلیت ها را از همین امروز شروع می کنند.

شما هم برای رسیدن به موفقیت در کسب و کار خود باید دانش و مهارت های حیاتی موردنیاز برای هدایت مجموعه و معروف شدن به عنوان برترین شرکت صنعت را مشخص نمایید. حال سوالی که به وجود می آید این است که این موارد شامل چه چیزهایی هستند؟!

کشف فوق العاده این که هر چه بیشتر آموزش ببینید، توان یادگیری شما بیشتر می شود. هرچه باهوش تر شوید، باهوش تر هم خواهید شد. هرچه حافظه شما بهتر باشد، حافظه تان خیلی سریع تر بهتر خواهد شد. هر گاه مطلب جدیدی می آموزید، سلول های مغزی بیشتری را فعال می کنید، در نتیجه یادگیری مطالب بیشتر برای شما آسان تر می شود.

بررسی پردرآمدترین افراد

حوزه کسب و کار و صنعت خود را مورد بررسی قرار داده و پردرآمدترین افراد این حوزه را مشخص نمایید. آن ها چه کسانی هستند و چه دانش و مهارت های ویژه ای دارند که باعث بهبودی برتری شان می شود؟ بر اساس آمار مجله «بیزینس ویک»، میانگین درآمد مدیران عامل فهرست فورچون ۵۰۰، سالانه ۱۰.۳ میلیون دلار است. این رقم ۲۵۸ برابر میانگین درآمد افرادی است که در شرکت های آن ها کار می کنند. چطور ممکن است؟

این مدیران برتر، تمام مهارت های اساسی را یک به یک در فرآیند کاری آموخته اند. هریک از این مهارت ها در ترکیب با سایر مهارت ها باعث می شود که هرچه سریع تر نتایج بهتر و بهتری بگیرند. یک مدیرعامل شایسته باعث افزایش چند میلیارد دلاری سود در سال می شود. در مقایسه با این بازگشت مثبت سرمایه، میانگین دستمزد ۱۰.۳ میلیون دلار کاملا منطقی و توجیه پذیر است.

تعیین مهارت های کلیدی مورد نیاز

شما باید چه مهارت های ویژه ای در خود پرورش دهید تا یکی از ارزشمندترین افراد در حوزه کسب و کارتان شوید؟ تنها یک ایده جدید حاصل از مطالعه فراوان که در زمان درست ارائه شود، می تواند سرنوشت کسب و کارتان را عوض کند.

بی سر و صدا متخصص شوید. تصمیم بگیرید جزو ۵ درصد افراد برتر حوزه کاری خودتان باشید. آن قدر بیاموزید تا به جایی برسید که هیچ کس بهتر از شما کسب و کار شما را نشناسد. همیشه تمام آن چیزی که می دانید را نگویید. نه این که در ارائه اطلاعات مضایقه کنید. تنها دانش یا تخصص خود را به شکلی بذل و بخشش نکنید که انگار علامه دهر هستید. تنها تلاش کنید به منبع ارزشمندتری برای سازمان خود تبدیل شوید؛ و هر هفته در حوزه هایی که بیشترین نقش را در افزایش درآمد، سود سازمان و رسیدن به موفقیت در کسب و کارتان را دارد، بهتر و بهتر شوید.

حتما شما هم این ضرب المثل را شنیده اید که دانش قدرت می آورد. در حقیقت، تنها دانش کاربردی قدرت می آورد. باید دانش را برای هدف مناسبی به کار گرفت تا موجب بهبودی نتایج شما و رسیدن به موفقیت در کسب و کارتان شود. بقیه موارد همه فقط تئوری هستند.

یک تمرین عملی و کاربردی برای افزایش دانش و مهارت شما

ابتدا یک مهارت یا شایستگی که سبب ارزشمندتر شدن شما برای کسب و کارتان می شود را پیدا کنید، سپس با تمام وجود برای استاد شدن در آن زمینه تلاش کنید. در مرحله دوم مهارتی را مشخص کنید که کمبود آن باعث عدم استفاده از همه توان شما می شود. سپس در جهت بهبود آن تلاش کنید و هیچ کاری فروگذار نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *