دانستنی

راهکارهایی جهت موفق بودن در زندگی

از گذشته ها گفته شده است که موفقیت ها در سختی بدست خواهند آمد. اگر در حال حاضر در یکی از پیچ و خم های دشوار زندگی مان قرار گرفته ایم شنیدن این جمله احتمالاً ناراحتمان میکند و می گوییم. ما موفقیت نخواستیم به همین شرایط فعلی ام راضی هستم ای کاش کمی از سختی ها کاسته میشد. همه جمله های به ظاهر کلیشه ای به درد نخور نیستند خیلی از زمانها اگر از بین مشکلات بیرون بیاییم و از زاویه جدید به مسائل و مشکلاتی که پشت سر گذاشته ایم بنگریم مشاهده میکنیم که چقدر در ساختن ما موثر بوده اند و حتی نگرش مان را به زندگی تغییر داده اند.

در این گزارش به ۵ مهارت اساسی برای غلبه ماهرانه بر سختی ها و موفق بودن ارائه می کنیم.

۱ – راز موفق بودن به وسیله مهارت شجاع بودن

اجتناب، اصل موضوع را برطرف نمیکند ولی در کوتاه مدت ممکن است موجب کاهش اضطراب شود. شاید این روش وسوسه انگیزی باشد، اما دوری از مکان ها و تکالیفی که زندگی را مشکل میکند جواب مساله نیست. متأسفانه تا زمانی که با موضوع مواجه نشویم، نمی توانیم آن را حل کنیم. کسانی که با درونگرایی مشکل را انکار می کنند خود را فردی منطقی و توانا جلوه میدهند. در حالیکه اصل موضوع آنان را رنج میدهد و اغلب در مقابل علائم استرس مثل فشار خون بالا، درد و ناراحتی آسیب پذیرند. آنان انرژی زیادی صرف سرکوب احساسات خود می کنند و توان زیادی برای لذت بردن از خوشی های زندگی برایشان باقی نمی ماند.

برای موفق بودن :

باید دل را به دریا بزنیم.
باید تماس هایی بگیریم که از برقراری آن میترسیم.
به موقعیت هایی برویم که از آن می ترسیم.
از ارتفاع ترس داریم امروز بله همین امروز برای کوه نوردی مناسب است.

۲ – راز موفق زیستن با مثبت نگری

رویارویی مثبت نیز چنین وضعیتی را به وجود می آورد. مواجهه راهی است برای حساسیت زدایی نسبت به افراد، مکان ها و تکالیفی که زندگی را برایمان سخت و دشوار میکند.
ضمن اینکه این مهارت احساس ما را نسبت به خودمان بهبود می بخشد. اگر می خواهی موفق باشی، طوری رفتار کن که انگار موفق هستی.

۳ – تسلط گرا بودن یکی از روش های موفق شدن در زندگی

کسانی که تسلط گرا می باشند، انرژی و وقت خود را برای کسب و توسعه مهارت هایشان صرف می کنند و مشکلات را به تجارب آموزنده مبدل می سازند.
این نوع نگرش نسبت به چالش ها و مشکلات زندگی در مقابل عملکرد گرایی قرار دارد که اولین هدف در آن اجتناب از اشتباه کردن است. عملگرا ها بعد از شکست به سختی می توانند سر حال باشند. آنها بر کمرویی خود نیز به سختی غلبه می کنند.
اما برای اینکه بتوانیم تسلط گرا باشیم، باید نخست روی کاری که قرار است انجام دهیم، متمرکز شویم و سپس عقاید منفی را از خود دور نماییم. آنگاه تکلیف خود را به عنوان یک چالش در نظر بگیریم که باید آن را منطقی حل کنیم.

۴ – راز موفق زیستن با یادداشت برداری

هنگامی که ما می خواهیم اضطراب را از خود دور کنیم با این شیوه می توانیم نتایج خوبی به دست آوریم. در این یادداشت ها، تاریخ، ساعت و روز و موقعیت خود را در مورد اضطرابمان بنویسیم. سپس به مقدار اضطراب خود از یک تا ۵ نمره دهیم.

ارزیابی خود را از موقعیت بنویسیم. نحوه مقابله با اضطرابمان را هم یادداشت کنیم. حالا یک بار دیگر به اضطراب خود نمره دهیم.

این یادداشت ها به ما کمک خواهد کرد که مهارت های مقابله ای مفید را از مهارت های بی اثر تشخیص دهیم. از طریق بازنگری پیشرفت خود قادریم روی روش های مناسب تر کار کنیم.

۵ – برای موفق بودن باید تمرین کنید

برای کار کردن جدی تر روی اضطراب خود آماده شویم. مهارت های مقابله با اضطراب تنها زمانی مفید هستند که ما برای آن، وقت کافی بگذاریم. باید هر روز مهارت های مقابله ای با اضطراب را تمرین کنیم.

دقت کنیم اگر ما کمالگرا باشیم یا نیازمند تأیید دیگران یا به علائم جسمی خود بی توجه باشیم و نیاز شدیدی به کنترل احساس کنیم، اضطراب بیشتر به سراغمان می آید.
افراد زمانی که انتظار نامعقول و بالایی از خود یا موقعیت ها دارند و بیش از اندازه نگران شکست های کوچک و اشتباهات جزیی هستند، بیشتر مضطرب می شوند.

اگر می خواهیم به دام اضطراب نیفتیم، سعی کنیم ارزشمند بودن خود را در گرو پیشرفت هایمان ندانیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *