زندگینامه مایکل دل – Dell
بیوگرافی مایکل دل
شرکت رایانه ای مایکل دل اولین شرکتی بود که توانست در سال ۱۹۹۷ رکورد فروش یک میلیارد دلاری را ازطریق اینترنت به دست آورد. مایکل دل که در سال ۱۹۸۴ با ۱۰۰۰ دلار سرمایه شرکت دل را برای عرضه مستقیم رایانه تأسیس کرد، اکنون بزرگترین فروشنده مستقیم سیستم های رایانه ای در دنیاست.
مدرک دانشگاهی ندارد ولی کسب و کار، فرصتهای زیادی برای یادگیری روزمره موضوع های جدید برای وی فراهم کرده است. بازخورد از مشتری روزانه دریافت می شود و در تغییر و توسعه محصول و فرایند به کار گرفته می شود. راهبرد رضایت مشتری، کسب و کار او را بیمه کرد. مایکل دل البته اشتباهات زیادی داشته اما پس از اصلاح سعی کرد آنها را دوباره تکرار نکند. مایکل دل معتقد است که باید تعادل بین سرعت رشد و استقرار زیرساختها برقرار باشد، چرا که رشد سریع، شرکت های بیشماری را از بین برده است.
زندگی نامه مایکل دل
مایکل دل ( MICHAEL DELL ) در سال ۱۹۶۵ در تگزاس آمریکا به دنیا آمد. پدرش روانپزشک و مادرش کارمند شرکت بورس بود. آنها می خواستند مایکل دکتر شود بنابر این، در دانشگاه تگزاس ثبت نام کرد، گرچه علاقه اول او کامپیوتر بود. روحیه کارآفرینی از همان کودکی جزئی از وجود مایکل دل بود. در ۱۲ سالگی یک حراج تمبر راه انداخت و از این راه توانست ۱۰۰۰ دلار کسب کند.
مایکل دل شور و شوق شدید خود را نسبت به کامپیوتر در سن ۱۵ سالگی کشف کرد. زمانی که والدین او یک کامپیوتر اپل به او هدیه دادند، مایکل به جای استفاده از آن، کامپیوتر را کاملاً از هم باز کرد تا با بررسی جزء به جزء آن متوجه شود که یک کامپیوتر چطور کار می کند. پس از آن یک کامپیوتر آی.بی.ام خرید و به شناخت اجزای آن و بررسی چگونگی مونتاژ یک کامپیوتر پرداخت. او در نهایت تسلط تکنیکی کامل در این زمینه را بدست آورد که همین به او کمک کرد تا در سن پایین، به یک میلیاردر تبدیل شود!
او بعدها شروع به فروش اشتراک روزنامه «هوستن پست» کرد و با فروش روزنامه ۱۸۰۰۰ دلار به دست آورد و اعتماد به نفس خود را با درآوردن پول بیشتر بالاتر برد. گفته میشود که او تا سن ۱۶ سالگی پول کافی برای خرید یک ب.ام.و را در آورده بود.
در سال ۱۹۸۳ خرید رایانه های قدیمی و به روز کردنشان را برای فروش در محل گاراژ منزلشان شروع کرد و ۱۸۰ هزار دلار رایانه فروخت. پس از آن دیگر به دانشکده بازنگشت.
مایکل دل، سپس در سن ۱۹ سالگی زندگی خود را برنامه ریزی کرد. او دقیقاً می دانست که چه میخواهد بدست آورد و آن را به دست آورد.
دانستن این که در زندگی «چه می خواهی» و «به کجا می خواهی برسی» یکی از مهم ترین راه کارهای موفقیت است که می بایست اتخاذ کنیم. اگر ما هدف خود را در زندگی ندانیم، واضح است که هیچ گاه به آن نخواهیم رسید. در تمامی مراحل زندگی ابتدا هدف خود را تعیین کنیم و سپس آن را دنبال نماییم.
مایکل دل می دانست که می خواهد یک کارآفرین موفق باشد و با شجاعت و به کارگیری توانمندی و استعدادهای خود، این رویایش را دنبال کرد.
در مرحله بعد مایکل دل اجزاء رایانه را می خــــــرید و پس از مونتاژ آن را می فروخت. سال بعد مایکل دل شرکت دل را بنیان گذاشت و با تحویل به موقع ( JUST IN TIME ) و حذف انبار و هزینه بالاسری و ارائه خدمات پس از فروش تحولی شگرف را در زمینه پاسخگویی به نیازهای مشتریان در صنعت رایانه پدید آورد. مایکل دل ایده ای را رایج کرد که مشتری می تواند ازطریق تلفن، رایانه شخصی سفارش بدهد و بخرد.
« سیستم توزیع مستقیم» و «عرضه انبوه کالا مطابق دلخواه مشتری» ( MASS CUSTOMIZATION ) از ویژگی های شرکت دل است. شرکت مایکل دل در سال تأسیس ۶ میلیون دلار از محل فروش رایانه درآمد کسب کرد. این رقم در سال ۱۹۸۷ به ۶۹ و در سال ۱۹۹۱ به ۵۴۶ میلیون دلار و در سال ۱۹۹۲ به دو میلیارد دلار رسید. همین رشد سریع اولین ضربه مهلک را به شرکت وارد آورد. مدیر مالی استعفا کرد و ضرر میلیونها دلاری شرکت را تهدید می کرد. مایکل دل خود را متعهد کرد که مشکل را شناسایی کند.
مایکل دل به ســرعت دریافت که بدون تغییر در شــرکت نمی تواند کار را پیش ببرد. مایکل دل این کار را کرد و افراد مجربی از موتورولا و اپل را به کار گرفت. مایکل دل اولین کسی بود که روش فروش مستقیم را به صنعت IT (فناوری اطلاعات) معرفی کرد. این روش تقاضای زیادی برای خرید کامپیوترها در پی داشت. در سال ۱۹۹۷ دل اولین شرکتی بود که رکورد فروش یک میلیـارد دلاری را از طریق اینترنت به دست آورد. شخصیت مایکل دل از برخی جنبه ها منحصر به فرد است. مایکل دل جوانترین مدیرعامل ۵۰۰ شرکت برتر دنیاست که درعین حال طولانی ترین زمان تصدی را به عنوان مدیرعامل و رئیس شرکت داشته است.
بنیاد Michael and Susan Dell
در سال ۱۹۹۹ دل و همسرش، سوزان، بنیاد Michael and Susan Dell را تأسیس کردند که یک موقوفه بیش از یک میلیارد دلاری است و بر روی مسائل مربوط به کودکان تمرکز دارد. این نشان دهندۀ این است که دل، معجزه امور خیر و کمک رسانی را نیز دریافته است.
اگر ما می خواهیم در زندگی خود موفق باشیم، می بایست ابتدا سایرین را موفق کنیم و اگر می خواهیم میلیاردر شویم، در امور خیر شرکت کنیم و کمک کنیم تا دیگران نیز ثروتمند شوند. این قانونِ جهان هستی است.
جوانی که به دلیل روحیه خلاق و کارآفرین خود، رشته پزشکی دانشگاه را رها کرد و در سال ۱۹۸۴ با ۱۰۰۰ دلار سرمایه شرکت دل را برای عرضه مستقیم رایانه مطابق دلخواه مشتری در اسرع زمان و کمترین هزینه، تأسیس کرد و اکنون به عنوان بزرگترین فروشنده مستقیم سیستم های رایانه ای در دنیا به عنوان یکی از پیشروان صنعت رایـــانه های شخصی با درآمد سالانه ۳۵/۴ میلیارد دلار و بیش از ۳۹۰۰۰ کارمند به پیش می رود.
مایکل دل در سال ۲۰۱۶ با ۱۹.۸ میلیارد دلار در لیست ۴۰ نفره ثروتمند ترین افراد جهان می باشد