دانستنی

میلیونر ۱۸ ساله‌ ای که به دانش‌ آموزان قدرت علم و فناوری را می‌ آموزد

 

نوجوان میلیونر که هنر آموزش قدرت فناوری به دانش آموزان را دارد

جیلن بلدسو یک نوجوان ۱۸ ساله آمریکایی آفریقایی می باشد که با وجود فقر که همان نیز باعث انگیزه و سخت‌ کوشی او گردیده، توانسته است شرکتی را راه‌ اندازی نماید که میلیاردها دلار ارزش دارد و حال قصد دارد نوجوانان دیگر را به این مسیر ترغیب کند.

جیلن بلدسو (Jalen Bledsoe) یک میلیونر ۱۸ ساله‌ است و به خاطر موفقیت‌ های چشمگیری که داشته، اعتبار مالی یک برنامه فناوری را که مربوط به دانش آموزان پایه سوم در مدرسه سنت لوئیس (مدرسه‌ ای که خودش در آن درس می‌ خواند) است برعهده دارد.

جیلن بلدسو وقتی در پایه ششم درس می‌ خواند، پس از گذراندن کلاس نحوه طراحی یک سالنامه، طراحی وب را خودش آموخت. در سن ۱۲ سالگی، یک شرکت مشاوره IT راه‌ اندازی نمود و سال قبل مدیرعامل شرکت Jalylen D. Bledsoe Global Group شد که حدود ۳.۵ میلیون دلار ارزش گذاری شده است.

در این زمان که تعداد دانشجویان رشته‌ های STEM (علوم، تکنولوژی، مهندسی و ریاضی ) کاهش پیدا کرده، بلدسو می‌ خواهد در دانش‌ آموزان جوانتر ایجاد انگیزه نماید تا مهارت‌ های لازم را برای نوآوری و کارآفرین شدن آنها ایجاد کند. او می‌ گوید: “کودکان با دسترسی به فناوری و با داشتن یک فکر کنجکاو در هر محیطی می‌ توانند موفق شوند”.

جیلن بلدسو که از سوی معلمان مورد سوال و یا چالش قرار نمی‌ گرفت، دبیرستان را ترک نموده تا در مدرسه کسب و کار هولت در سان فرانسیسکو حاضر شود، امّا از آنجا نیز خسته شد و این مدرسه را ترک کرد. او می‌ گوید “مخالف تحصیلات دانشگاهی نمی باشم، امّا در حال حاضر این آن مسیری نمی باشد که من می‌ خواهم”. بلدسو که یک آمریکایی آفریقایی است، دانشگاه کارآفرینان جوان را نیز اداره میکند.

علی‌ رغم تلاش ملی برای تقویت قدرت رقابت آمریکایی‌ ها، بنا به گفته موسسه علوم و ریاضی ملی، کمتر از نیمی از فارغ‌ التحصیلان مدرسه برای ریاضیات در سطح دانشگاهی و تنها یک سوم برای حضور در کلاس‌ های علوم دانشگاهی آمادگی دارند. این تعداد حتی برای دانش آموزان سیاه‌ پوستان (۱۲%) و اسپانیایی‌ ( ۱۷%) به کمتر از این حد میرسد.

سینتیا ارناس (Cynthia Erenas) یک مهاجر مکزیکی بود که قبل از آنکه در کلاس‌‌ های رباتیک مدرسه خود شرکت نماید هیچ برنامه‌ ای برای رفتن به دانشگاه نداشت. شور اشتیاق او برای مطالعه STEM موجب شد تا در سن ۱۴ سالگی ضمن دریافت جوایز ملی در برنامه تلوزیونی TED talk نیز شرکت کند. ارناس در حال حاضر دانشجوی سال اولی دانشگاه سن دیوگوست که قصد دارد متخصص علوم کامپیوتر شود.

ارناس ۱۸ ساله می‌ گوید: “فناوری بسیار سریع پیش میرود و اگر ما حالا به کودکان فرصت ندهیم، بسیاری از آنها عقب خواهند ماند”.

او می‌ گوید:” مهارت‌ هایی که ما از طریق STEM کسب می‌ کنیم می‌ تواند دنیا را متحول سازد. دامنه مهارت‌ های ما می‌ تواند از ساخت گیم‌ های ویدیویی مخصوص خودمان تا کار بر روی پروژه‌ ای باشد که می‌ تواند بیماری‌ های گوناگون را درمان کند”.

آخر هفته‌ ها بلدسو و ارناس کتاب‌ های خود را با صدها دانش‌ آموز در مدرسه P.S 171 Patrick Henry School در نیویورک به اشتراک می‌ گذارند تا بچه‌ ها از آنها الهام بگیرند.

این مدرسه یکی از ۴۶ مدرسه کم درآمد می باشد که با یک مدرسه غیرانتفاعی مشارکت دارد. دانش آموزان و معلمان تبلت‌ های رایگان دریافت کرده و همه آنها به اینترنت دسترسی دارند و همچنین از آموزش و حمایت برخوردارند.

امید است که این دانش‌ آموزان، مبتکران، سازندگان و کارآفرینان آینده ساز باشند به این ترتیب می‌ توانند پویایی اقتصادی را افزایش بخشند.

 

تحقیقات پیو (Pew Research) نشان میدهد که بیش از یک سوم خانواده‌ هایی که درآمد کمتر از ۵۰ هزار دلار و کودکان زیر ۱۷ سال دارند، به اینترنت پر سرعت در خانه دسترسی ندارند، و همین علت سبب ضعف در یادگیری میشود.

جاستیون نیکسون، مدیر آموزش و پرورش فناوری بنیاد ورایزون (Verizon) می‌ گوید: “وقتی این کودکان به خانه می‌ رسند، جایی را ندارند که یادگیری خود را گسترش دهند، تکالیفشان را انجام دهند، با دیگر دوستانشان در ارتباط باشند و به معلم خود ایمیل بدهند”.

او می‌ گوید در مورد جیلن فقر و تنگدستی انگیزه‌ ای شد تا خودش به دنبال یادگیری برود. او می‌ گوید وقتی جیلن پایه ششم بود به تنهایی ۷ زبان کامپیوتر را یاد گرفت.

“من با مادرم زندگی می‌ کردم و او مجبور بود با زحمت پول اجاره خانه را در بیاورد و همین من را تشویق نمود تا سخت کار کنم. مردم می‌ گویند من با استعداد و نابغه هستم و یکی از میلیون‌ ها نفر، اما هر کسی می‌ تواند این کار را انجام دهد”.

“اگر داستان زندگی من حتی به یک نفر کمک کند رویای بزرگتری برای آینده خودش داشته باشد، پس توانسته‌ ام تأثیرگذار باشم. من می‌ خواهم هیچ بچه‌ ای بدون این که در تیم رباتیک، تیم کدنویسی یا تیمی باشد که به او فرصت یادگیری چیزهایی را میدهد که تا کنون ندیده‌ است، موفق به ورود به دانشگاه نشوند”.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *