دانستنی

هدف یا آرزو – قسمت ۲

آرزو یا هدف

این مبحث را با یک پرسش آغاز می کنیم. اگر اطمینان داشتید هرگز شکست نمی خورید و هیچ محدودیتی برای شما وجود ندارد، چه می کردید؟

حالا خشت اول را بگذارید: می خواهیم رویا را به واقعیت تبدیل کنیم. آنتونی رابینز در کتاب غول درون می گوید: در چهار مرحله نادیدنی ها را به دیدنی ها تبدیل می کنیم. این مراحل عبارتند از:

۱. اهداف مربوط به توسعه و پرورش شخصی

۲. اهداف شغلی – اقتصادی

۳. اهداف تفریحی

۴. اهداف خیرخواهانه

در مورد هریک از این مراحل اندکی فکر کنید و به این سوال پاسخ دهید: اگر می دانستید هر چیزی که بخواهید می توانید به دست آورید، چه چیزهایی را می خواستید؟ اگر می دانستید هرگز شکست نمی خورید، چه هدفی را دنبال می کردید؟

به اینکه چگونه می خواهید به اهدافتان برسید، فکر نکنید. تنها سعی کنید بفهمید آرزو و هدف واقعی شما چیست؟ لازم نیست از اول خواسته های خود را دقیق و با جزئیات مشخص کنید، فقط آن ها را بنویسید.

مثلاً بنویسید می خواهم یک ویلای بزرگ کنار دریا بخرم و نوشتن جزئیات را به بعد موکول کنید. دقیقاً مثل بچه ها باشید، آزاد باشید و هیچ محدودیتی را برای خود در نظر نگیرید.

۱- اهداف شخصی

گام اول: دفتری بردارید و در چندین ستون به تمام مواردی که دوست دارید در شخصیت خود به وجود آورید، چند دقیقه فکر کنید سپس یادداشت نمایید. هر چیزی در مورد رشد فردی به ذهنتان رسید، بنویسید و اصلا به غیرممکن بودن آن توجه نکنید. سعی کنید حداقل ۲۵ مورد یادداشت کنید.

گام دوم: برای هریک از اهدافتان زمان مشخص کنید. در این مرحله نیز اهمیتی ندارد که بدانید چگونه می خواهید به هدف های موردنظر برسید. همین کار ساده یعنی تعیین زمان، سبب می شود که ذهن خودآگاه و ناخودآگاه شما در امتداد تحقق اهدافتان به کار افتند.

 

سعی کنید جلوی هریک از هدف هایتان زمان دستیابی به آن ها را هم بنویسید. به طور مثال هدفی را که می خواهید ۲ سال آینده به آن برسید را ۲ بگذارید.

گام سوم: حال مهم ترین هدف یک ساله خود را انتخاب نموده و از خود بپرسید، اگر در ۲۴ ساعت آینده به هدفم برسم، کدام یک بیشترین تأثیر را در زندگی ام دارد؟ پاسخ به این پرسش کمک می کند، بهتر و راحت تر هدف یکساله خود را تعیین کنید.

اکنون دقایقی زمان بگذارید و ضرورت های هدف خود را تعیین کنید. چرا مجبور به آن هستید؟ سعی کنید حداقل ۲۵ دلیل موجه برای این سوال بنویسید. انجام این کار سبب می شود مسئولیت زیادی در قبال به دست آوردنش داشته باشید، و هرچه این دلایل بیشتر باشد، اشتیاق سوزان شما بیشتر می شود.

یکی از مهم ترین مطالبی که در مورد هدف گذاری یاد گرفته ام این است: اگر دلایل محکم و قوی برای انجام کاری داشته باشم، همواره می توانم راهی برای چگونگی انجام آن پیدا کنم.

۲- هدف های شغلی و مالی

گام اول: تمام اهداف خود را در زمینه مالی و شغلی روی کاغذ بنویسید. به این پرسش ها روی کاغذ پاسخ دهید؟ دلتان می خواهد وضعیت مالی شما در چه سطحی باشد؟ می خواهید موقعیت شغلی خود را تا چه اندازه بالا ببرید؟ و درآمدتان چقدر باشد؟

گام دوم: همانند مرحله قبلی در اینجا هم برای اهداف خود زمان مشخص کنید. توجه داشته باشید مهم این است که خود را به اهدافتان پایبند بدانید، اصلاً مهم نیست که چگونه به این هدف ها برسید و یا اینکه مهلت زمانی شما تا چه حد منطقی باشد.

گام سوم: اگر در ۲۴ ساعت آینده به هدف خود برسید، کدام‌یک بیشترین تأثیر را روی زندگی شما می گذارد؟ آن هدف را انتخاب کرده و حدود نصف صفحه در مورد ضرورت ها و دلایل خود بنویسید، بنویسید به چه دلایلی خود را برای به دست آوردن آن ملزم می دانید؟

 

۳- اهداف رویایی

اگر استقلال مالی داشته باشید، چه کارهایی انجام می دهید؟

گام اول: ۵ دقیقه زمان بگذارید و هر آرزویی در دلتان هست، بنویسید. آیا یک ماشین BMW مدل X4 دوست دارید؟ یا اینکه می خواهید به سفر شگفت انگیز دور دنیا بروید؟ هرچه می خواهید بنویسید.

قدم های دوم و سوم: اینجا هم مانند موارد قبلی زمانی را مشخص کنید و از خود بپرسید اگر تا ۲۴ ساعت آینده به هدفم برسم، کدام‌یک بیشترین تاثیر را بر روند زندگی ام خواهد داشت؟ هدفی که انتخاب می کنید همان هدف یک سال آینده شماست.

 

۴- اهداف خیرخواهانه

این اهداف ممکن است شوق و انگیزه بیشتری در شما به وجود آورد. با اجرایی کردن این اهداف می توانید خاطره و اثر نیکی از خود به جای بگذارید.

گام اول: ابتدا ۵ دقیقه فکر کنید و به این سوالات پاسخ دهید، سپس آن ها را روی کاغذ بنویسید. چگونه می توانید به دیگران خدمت کنید؟ می خواهید پدر و مادر خود را به سفرهای مذهبی کربلای معلی و مکه مکرمه بفرستید؟ دوست دارید برای کودکان مبتلا به سرطان موسسه محک و سایر خیریه ها برنامه های ترکیبی و جُنگ شادی برگزار کنید؟

در زمینه های زیر چه کارهایی می توانید انجام دهید؟ حفظ محیط زیست، حمایت از حیات وحش، حمایت از گربه وحشی و یوزپلنگ ایرانی، حمایت از پرندگان کمیابی که نسل آن ها در حال انقراض است. ما انسان ها می توانیم برای حفظ این حیات وحش و محیط زیست زیبا که هدیه ای الهی است اقدامات مفیدی انجام دهیم.

گام دوم و سوم: همانند مراحل قبل برای هریک از اهداف زمانی را مشخص کنید. مهم ترین هدف یک سال خود را تعیین کرده و دلایل ضروری رسیدن به هدفتان را مشخص نمایید.

 

با یک تیر، چهار نشان بزنید!

حالا چهار هدف مهم یکساله دارید که در شما شوق و هیجان بی نظیری به وجود می آورد. باید برای هر یک از اهداف خود دلایل قانع کننده و محکمی در دست داشته باشید. اگر تا یک سال آینده به هر چهار هدف خود دست پیدا کنید، چه احساسی نسبت به زندگی و خودتان خواهید داشت؟

هر روز به این اهداف نگاه کنید، آن ها را جایی قرار دهید تا همواره مقابل چشمتان باشد. حرکت در امتداد اهداف را از همین الان آغاز نموده و برای تحقق آن ها اقدام کنید.

 

نحوه عملی کردن رویاها

مغز شما زمانی که به بررسی اهداف و دلایل دستیابی به آن ها می پردازید حساس و فعال می شود به همین دلیل به طور کاملاً خودکار هرآنچه را که لازمه رسیدن به هدف باشد، جذب می کند.

حداقل روزی دو بار اهدافتان را تجسم کنید. لذتی که پس از رسیدن به آنها خواهید برد را با تمام وجود احساس کنید. هر بار که این کار را تکرار می کنید باید بیشتر از دفعه قبل از تصور خود لذت ببرید.

برای خود سرمشقی پیدا کنید. به جای اینکه از طریق آزمون و خطا راه خود را پیدا کنید می توانید از تجربیات دیگران استفاده کنید، تا زودتر به خواسته های خود برسید.

نکته مهم این است، اگر برای هدف های خود دلایل قوی و محکمی داشته باشید همواره می توانید راه های انجام آن را پیدا کنید.

 

فواید هدف گذاری

اگر درکی والا و بینشی عمیق داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که پیگیری و مداومت در نیل به اهداف موجب جریان های زنجیره ای دیگری خواهد شد و ممکن است پیامدهایی بهتر و بزرگ تر از هدفی که تعیین کرده ایم به همراه داشته باشد.

برای مثال زنبورعسل را در نظر بگیرید که به قصد مکیدن شهد بر روی گل ها می نشیند، اما نمی داند که با این کار سبب گرده افشانی گل می شود و همین کار او کمک شایانی به جریان طبیعت می کند.

کسب و کارها راه اندازی می شوند، به طبع آن افرادی استخدام شده و مشغول کار می شوند. با امرارمعاش خود، مخارج خانواده ها تامین می شود، سپس اقدام به بچه دار شدن می کنند. همین بچه ها بزرگ می شوند، تحصیل می کنند و سرانجام وارد بازار کار می شوند. این چرخه همواره ادامه خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *