دانستنی

۴ کار که در هفته‌ی نخست شغل جدید باید بکنید

اولین هفته‌ی حضور شما در یک شغل جدید اهمیت بسیار زیادی دارد. نحوه‌ی رفتار در محیط کار تأثیر خیلی زیادی در ساخت موفقیت آینده شما در آن سازمان خواهد داشت. شما در همین یک هفته بخش زیادی از نگرش همکارها درباره‌ی خودتان را شکل می‌‌دهید.

سازگاری با محل کار جدید یکی از مشکلات رایج در میان بسیاری از افرادی است که به‌تازگی وارد یک موقعیت شغلی جدید شده‌اند. این مشکل به‌خصوص برای افرادی صدق می‌کند که تیم‌هایی ترکیبی یا کاملا دورکاری می‌پیوندند. زمانی که قرار است با دریایی از افراد و چهره‌های جدید و فرهنگ شرکت جدید تطابق پیدا کنید، بهترین راهکار این است که یک برنامه مشخص برای خودتان داشته باشید. در ادامه چند روش آزمایش شده و معتبر را به شما معرفی می‌کنیم که از آن‌ها می‌توانید برای موفقیت خود در هفته اول حضور در شغل جدید استفاده کنید.

۱. رفت و آمد خود را تنظیم و دقیق کنید

هیچ‌چیز بدتر از این نیست که در اولین روز کاری خود دیر به شرکت برسید. برای جلوگیری از هرگونه خجالت و حس بد، حتما رفت‌وآمد خود را دقیق محاسبه کنید. حتی اگر امکانش را دارید، یک‌مرتبه به‌صورت امتحانی سعی کنید از منزل خود به محل کار رفته تا محاسبات دقیق‌تری داشته باشید. وقتی احساس می‌کنید که به این مسیر مسلط شده‌اید، زمان‌های بیداری خود را برای هفته برنامه‌ریزی کنید. شما حتی می‌توانید هشدارهای تمام طول هفته را پیشاپیش تنظیم کنید. اطمینان حاصل کنید که هر روز مقداری زمان اضافه را هم به رفت‌وآمد اختصاص می‌دهید تا در صورت وقوع هر اتفاق خارج از انتظار، فرصت کافی برای واکنش دادن هم داشته باشید. هیچ ضرری در زودتر رسیدن شما به محل کار وجود ندارد و زمان کافی برای آماده‌شدن برای کارهای روز را خواهید داشت.

۲. تأثیر اولیه‌ی خوب و مثبت ایجاد کنید

تغییر برداشت اولیه مردم از شما واقعا دشوار است؛ بنابراین بسیار مهم است که یک تأثیر اولیه خوب ایجاد کنید. توماس شامورو پریموزیک (Tomas Chamorro-Premuzic) در مقاله اخیر خود می‌نویسد: «تحقیقات نشان می‌دهد که افراد حتی پس از تعامل ۳۰ ثانیه‌ای هم قضاوت و استنباطی از هوش و شخصیت دیگران دارند و این استنباط هم اغلب دقیق‌تر از آن چیزی است که ما فکر می‌کنیم.» برای اینکه مطمئن شوید که همکارانتان شما را با دیدی مثبت می‌بینند، در هفته اول تلاش بیشتری برای مثبت دیده شدن و رفتارهای دوستانه انجام دهید. در ادامه چند روش را معرفی می‌کنیم که از آن‌ها می‌توانید برای ایجاد بهترین برداشت‌‌های اولیه در رفتار در محیط کار خود استفاده کنید.

  • قبل از شروع اولین روز کاری خود، به دستورالعمل پوشش شرکت توجه کنید و برای پوشش اولین روزهای کاری خود برنامه‌ریزی کنید. به یاد داشته باشید که همه دفاتر و شرکت‌ها استاندارد لباس پوشیدن متفاوتی دارند و شما هم طبعا دوست ندارید که لباسی نامناسب بپوشید یا اینکه به‌خاطر پوشش خود احساس خجالت‌زدگی کنید. اگر دورکاری انجام می‌دهید، با سرپرست خود تماس بگیرید تا ببینید آیا سیاست‌های خاصی در شرکت وجود دارد یا خیر. در کل، مطمئن شوید که حرفه‌ای به نظر می‌رسید.
  • یک «سخنرانی آسانسوری» کوتاه آماده کنید که در صورت لزوم بتوانید از آن استفاده کنید. آماده باشید که در خصوص سوابق شغلی و تحصیلی خود یا اهداف و آرزوهای خود در این شرکت صحبت کنید. برای اینکه صحبت شما خیلی فیلم‌نامه‌ای و از پیش آماده شده به نظر نرسد، توصیه می‌کنیم که حرف‌هایتان شامل «حقیقتی جهانی» باشد که به کار و اهداف شما ارتباط دارد. وقتی برای چنین موضوعی آماده باشید، در برخوردها و تعاملات اولیه مطمئن‌تر و با اعتماد به نفس بیشتری به نظر خواهید رسید.
  • سعی کنید آرام باشید. تمام اطرافیان شما احساس روز اول شما را درک می‌کنند. اضطراب و نگرانی خود را به سمت هیجان و تمرکز بر یادگیری هرچه بیشتر هدایت کنید. از این طریق انرژی بیشتری برای گوش دادن و تعامل با همکاران جدید خواهید داشت.

۳. خیلی سؤال بپرسید

چند روز اول حضور شما در شرکت احتمالا کمی برایتان تار و گنگ باشد. در جلسات حتما دقت و توجه ویژه‌ای داشته باشید و از چیزهایی که شما را گیج می‌کند یا برایتان جالب است یادداشت بردارید. با نوشتن نکات مهم درباره‌ی برخی کارها یا حتی افراد، برای داشتن مکالمات معنادار و پرسیدن سؤالات مناسب جهت درک بهتر از شرکت، مجهزتر خواهید شد. وقتی مدیر یا همکارانتان در طول روز وقت استراحت دارند، با توجه به یادداشت‌ها و تجربه‌هایی که داشتید، سؤال‌های متفکرانه‌ای از آن‌ها بپرسید.

شیرین جفر (Shireen Jaffer)، مدیرعامل پلتفرم کاریابی Edvo می‌نویسد: «بدانید چه زمانی به کمک احتیاج دارید و از درخواست کمک‌کردن هم اصلا خجالت نکشید.» اگر زمانی که چیزی را متوجه نمی‌شوید صحبت کنید و درخواست توضیحات بیشتری کنید، سریع‌تر به کارتان مسلط شده و در زمان کار مفید و حیاتی خود به نوعی صرفه‌جویی خواهید کرد. نداشتن تسلط به موضوعات می‌تواند میزان مفید بودن و کارآمدی شما را کمتر از توانایی اصلی شما جلوه دهد؛ بنابراین، حتما سؤالات خود را بدون هیچ‌گونه خجالتی بپرسید. پرسیدن سؤال نه‌تنها باعث می‌شود که شما مشتاق به یادگیری و انجام کارتان به نظر برسید، بلکه احتمالا پسند سرپرست و مدیر شما هم باشد. چرا که عموم آن‌ها ترجیح می‌دهند که درباره‌ی نحوه‌ی انجام کارها از آن‌ها سؤال کنید تا اینکه کاری را اشتباه انجام دهید و مجبور به انجام مجدد آن باشند.

۴. شروع به ایجاد روابط کنید

مهم‌ترین بخش هر محل کار، مردم و کارکنان آن هستند و برای رفتار در محیط کار حتما باید آن‌ها را در نظر بگیرید. در هفته اول کاری سعی کنید تا جای ممکن خود را به همکارها معرفی کرده و برای ایجاد روابط تلاش کنید.

اگر در یک شرکت کوچک کار می‌‌کنید، سعی کنید هر روز ناهار را با یک همکار متفاوت بخورید تا راهی برای شناخت هرکس به‌صورت فردی داشته باشید. دقت کنید که برای ایجاد حس احترام از نام افراد هنگام صحبت کردن استفاده کنید.

الی هویزنگا از شرکت Zapier می‌گوید «ایجاد روابط، به‌ویژه روابط متقابل، در یک شرکت بزرگ به‌صورت طبیعی اتفاق نمی‌افتد و شما باید خودتان برای ایجاد آن تلاش کنید.» یک راهکار این است که جلساتی فردی را با همکارانی ترتیب دهید که می‌دانید اغلب با آن‌ها کار خواهید کرد. برنامه‌ریزی کنید و از کارکنان بخواهید توصیه‌هایی درباره‌ی افراد دیگر مناسب برای ملاقات داشته باشند. همچنین، بسیار خوب است که قبل از جلسه نمودار سازمانی را بررسی کنید تا درک بهتری از شغل و جایگاه فردی داشته باشید که قصد دارید با او صحبت کنید.

فرقی نمی‌کند اندازه محل کار جدیدتان چقدر باشد، در همان ابتدا سعی کنید یک دوست پیدا کرده و از او برای سؤالات و پشتیبانی کمک بگیرید. به‌صورت کلی، به شما اطمینان می‌دهیم که با ایجاد روابطی قوی، می‌توانید کار خود را هم بهتر انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *