شکست در کار بسیار سنگین است، زیرا در مقابل افرادی رخ می دهد که هر روز آن ها را می بینید. با این وجود تجربه شکست در کار برای همه اجتناب ناپذیر است. با بروز مشکلات بیشتری که سبک زندگی را نیز احتمالا تحت تاثیر قرار می دهند، برخی افراد بیش از حد انتظار روحیه خود را می بازند. برای بازیابی روحیه پس از شکست در کار در مقاله پیش رو قصد داریم راه هایی را برای انجام این کار شرح دهیم.
مقابله با این شکست ها و اشتباهات چالش برانگیز است، اما انجام آن بخشی از روند رشد فردی به شمار می رود. بنابراین بکارگیری راه های ارائه شده در این مقاله به شما کمک می کند که پس از شکست مجدد به پاخیزید و به مسیر خود ادامه دهید.
چگونه بازیابی روحیه پس از شکست در کار امکان پذیر است؟
برای بازیابی روحیه فردی که در کار خود شکست خورده است، راه های زیادی وجود دارد. در ادامه برخی از این راه ها را ارائه کرده ایم.
شکست در کار غیرمعمول نیست
اولین نکته ای که باید بدانید، این است که شکست در کار به هیچ وجه غیرمعمول نیست. هر کسی مانند شما مرتکب اشتباه می شود. زندگی کاری خیلی سریع پیش می رود، درخواست ها یکی پس از دیگری روی هم قرار می گیرند و به نظر می رسد که هرگز قادر به رسیدگی به این مشکلات نیستید. اشتباهات، خطاها و شکست ها با این شرایط در کار اجتناب ناپذیر است.
فشار کاری ممکن است باعث می شود که هر کسی کار خود را ترک کند. بنابراین وقتی در محل کار خود اشتباهی مرتکب شدید، وقت خود را با احساس شرمندگی هدر ندهید. پذیرش شکست اولین راه برای بازیابی روحیه پس از شکست در کار به شمار می رود.
یادگیری پذیرش شکست در کار به عنوان بخش اجتناب ناپذیر از روند کار، شما را برای شروع غلبه بر احساسات منفی و عواقب ناشی از این شرایط آماده می کند.
اگر با اشتباهات و خطاهای شخصی دست و پنجه نرم می کنید، به خاطر داشته باشید که اشتباهات و شکست ها به عنوان درسی برای یادگیری و بهتر شدن شما هستند.
غیرمعمول بودن شکست در کار و بازیابی روحیه پس از شکست در کار
بر منفی گرایی ناشی از عدم موفقیت در کار غلبه کنید
اگر در کار خود شکست خورده اید، می دانید که نفس شما کمی از این شرایط را به خود می گیرد. یادگیری اینکه چگونه این خرابی ها و منفی گرایی های ناشی از شکست در کار را کنترل کنید، به شما این امکان را می دهد که سریعا روحیه خود را بازیابید و دوباره سوار بر اسب مراد خود شده و موفق شوید.
این فرآیند به شما این امکان را می دهد که ناامیدی و احساس خجالت ناشی از شکست در کار را مدیریت کنید. همچنین اطمینان حاصل کنید که این احساس های منفی برای مدت طولانی سبب افسردگی شما نمی شوند.
برای یادگیری مدیریت ناامیدی و منفی نگری ناشی از شکست در کار باید آنچه اتفاق افتاده است را کشف کنید.
معنای آن این است که باید راجع به وضع پیش آمده فکر کنید. مواردی را که به خوبی پیش رفته اند و همچنین مواردی را که به خوبی تشخیص نداده اید، را شناسایی کنید. چرا چیزهایی که خوب پیش رفتند، خوب پیش آمدند؟ چرا چیزهایی که ضعیف عمل کرده اند، عملکرد ضعیفی داشته اند؟
پاسخ به این سوالات، بینش مهم و افزایش درجه آگاهی را برای شما به دنبال دارد. این کار برای شما این امکان را فراهم می کند که دفعه بعد برای انجام کار مشابه بهتر عمل کنید.
خود را برای مقابله با منفی گرایی آماده کنید
چند احساس وجود دارد که با شکست های کاری در ارتباط هستند. یادگیری این نوع افکار و احساس پس از اشتباه یا خطا در محل کار خود یا در هر بخش از زندگی به شما کمک می کند که هر زمان که بخواهند به سلامت روان شما ضربه بزنند، بهتر با آن ها کنار بیایید.
این احساسات شامل خجالت، ناامیدی، تعارض هویت، احساس بی ارزشی و بی فایده بودن، احساس اینکه شما هیچ ارزشی برای اضافه کردن ندارید، احساس اینکه همه اطرافیان شما بهتر از شما هستند و غیره می شوند. احتمالا لیستی بی پایان از این احساسات وجود دارد. مقابله با این احساسات منفی برای بازیابی روحیه پس از شکست در کار واجب و لازم است.
اگر اجازه دهید که شکست رخ دهد، این افکار و احساسات به مغز شما هجوم می آورند و به سلامت روان شما آسیب می رسانند. بنابراین درست مانند اینکه برای جنگ با دیگران آماده می شوید، باید استراتژی های خود را برای مقابله با این احساسات منفی، قبل از اینکه این احساسات خود را در شما نشان دهند، توسعه دهید.
با آماده بودن، موقعیت خوبی برای غلبه بر این احساسات ایجاد می کنید. اهمیت آماده بودن را دست کم نگیرید. اگر استراتژی یا برنامه ای ایجاد کنید که برای شما منطقی و مربوط به زندگی و مسیر کاری شما باشد، مهارت های بسیار ارزشمندی کسب خواهید کرد.
مقابله با منفی گرایی برای بازیابی روحیه پس از شکست در کار
تفکر، قبول، اعمال و تکرار کنید
چهار مرحله تفکر، قبول، اعمال و تکرار، چهار مرحله مهم برای بازیابی روحیه پس از شکست در کار به شمار می روند.
کمی وقت بگذارید که در مورد چگونگی کنار آمدن خود با شکست تفکر کنید. چرا چنین رفتاری می کنید؟ آیا تلاش شما برای پنهان کردن ناامنی داخلی است؟ یا دلیل دیگری دارد؟ پیدا کردن نحوه انگیزه دادن به خودتان ممکن است، در این مورد به شما کمک کند.
هنگامی که دلیل شکست را فهمیدید، بپذیرید که این چیزی است که در گذشته اتفاق افتاده است و باید تغییری رخ دهد. از این مرحله شروع به بازآموزی خود کنید و به خودآگاهی دست یابید. از اشتباهاتی که در گذشته انجام داده اید، درس بگیرید. این گامی اساسی برای بازیابی روحیه به شمار می رود.
بازیابی روحیه به این دلیل صورت می گیرد که وقتی از شکست در کار درس گرفتید و به خودآگاهی رسیدید، این امکان فراهم می شود که از استراتژی های جدیدی که برای خود ایجاد کرده اید، استفاده کنید. با این کار الگوهای جدیدی از عادت ها و رفتار را می سازید که برای رشد و پیشرفت شخصی مفیدتر هستند.
سپس مرحله آخر، تکرار فرآیند است. هر زمان که در کار خود شکست خوردید یا در هر زمینه ای از زندگی اشتباه کردید، نوعی از این روند تامل و ارزیابی را انجام دهید. تکرار این روند این امکان را می دهد که استراتژی های خود را اصلاح و تنظیم کنید و به رشد و تکامل فردی شما یاری می رساند.
مسئولیت پذیری داشته باشید
همه ما افرادی را که هرگز خود را مقصر انجام کاری نمی دانند، می شناسیم. این افراد صرف نظر از اینکه چه نقشی را در کار بازی می کنند یا چقدر در نتیجه نقش دارند، تقصیر را به گردن دیگری می اندازند.
تمام تلاش خود را بکنید که هر وقت مرتکب اشتباه شدید، به انگشت اشاره ای به سمت دیگران تبدیل نشوید. به خصوص اگر این اشتباه در محل کار شما باشد، زیرا هیچ کس نمی خواهد با کسی که مسئولیت اقدامات و تصمیمات خود را نمی پذیرد، کار کند.
پذیرش گناه و اشتباه همیشه آسان نیست، به ویژه هنگامی که عواقبی برای اقدامات شما در پی داشته باشد. اما این درجه از پاسخگویی برای رشد و پیشرفت شخصی مهم است. همانطور که بیان شد، پذیرش مسئولیت برای کنار آمدن با خود و با شکست مهم است و موجب بازیابی روحیه پس از شکست در کار می شود.
مسئولیت پذیری برای بازیابی روحیه پس از شکست در کار
کلام آخر
درس های زیادی از شکست و اشتباهاتی که در زندگی مرتکب شده اید، برای یادگیری وجود دارد. شما نیاز دارید که نحوه رسیدگی و غلبه بر منفی گرایی ناشی از این اشتباهات و شکست ها را یاد بگیرید و روش های موثری برای مقابله با آن ها ایجاد کنید.
بیاموزید که به این اشتباهات به دید فرصتی برای رشد و پیشرفت فردی نگاه کنید. اگر این کار را بکنید، در سفر شخصی خود موفق خواهید شد.
اگر شما هم در کار و زندگی خود اشتباهی انجام داده اید و خود را شکست خورده احساس می کنید،