چگونگی مدیریت صحیح استعداد در سازمان ها
امروزه علم مدیریت به قدری پیشرفت کرده است که مباحثی مثل مدیریت منابع انسانی و مدیریت استعداد ها ارزش خاصی را در رهبری یک مجموعه و رسیدن به موفقیت در کسب و کار پیدا کرده اند. در روزگار فعلی، توجه به امر مدیریت استعداد موثر، کیفیت رهبری و مدیریت ما را تضمین خواهد کرد.
چنین چیزی باعث افزایش کیفیت بهره وری مجموعه و هم چنین رشد و توسعه یافتن طرح های نیروی کار برای اهداف سازمانی و دستیابی به موفقیت در کسب و کار می شود. دوستان عزیز در این مقاله قصد داریم ۸ معیار مهم و تاثیرگذار در رابطه با مدیریت استعداد را با شما در میان بگذاریم. توجه به چنین معیارهایی تضمین کننده ی موفقیت سازمان شما در بلند مدت خواهد بود. با ما همراه باشید.
۱ – به کارگیری یک روش کلی برای مدیریت
یک سازمان منظم بایستی تمامی بخش های خودش را در قالب یک مجموعه معین در آورد و آن ها را در جهتی که خودش مشخص کرده است، به حرکت در آورد. منظور از جهت حرکت در اینجا همان مدیریت استعداد زیرمجموعه می باشد. بدین ترتیب وقتی یک قانون کلی را برای سازمان خود در نظر می گیرید این اجازه را به افراد خود خواهید داد تا آن گونه که خودشان می خواهند عمل کنند و این یعنی رشد استعدادهای هر یک از این افراد.
۲ – نظارت بر روی نحوه ی کار افراد سازمان
برای آن که برنامه مدیریت استعدادها در سازمان به درستی اجرا شود و شما را به موفقیت در کسب و کار خود برساند، نیاز دارید تا نظارتی یکپارچه را بر روی نیروهای تحت امر خود به کار گیرید. این گونه است که می توانید تمامی هزینه ها، نیازها و خواسته های شرکت یا سازمان خود را برطرف کنید و آن را به جهتی سوق دهید که می دانید در مدیریت مجموعه مفید خواهد بود.
از این گذشته یک نظارت خوب به شما نشان می دهد که هر یک از افراد شما به چه چیزهایی نیاز دارند، امکانات مورد نیازشان چیست و یا این که آیا ساعت کاری کارمندان مناسب است یا خیر
۳ – توجه به نقش ها و ظرفیت های موجود در سازمان
سومین معیار برای مدیریت استعداد در سازمان توجه کردن به ظرفیت هایی می باشد که در سازمان یا شرکت شما وجود دارد؛ برای چنین کاری شما ابتدا باید یک شناخت کلی نسبت به شرکت خودتان داشته باشید و پس از آن به جذب نیروهای مورد نیاز بپردازید. مثلا با یک تحلیل و بررسی کلی در می یابید که شرکت شما به ۳ نفر حسابدار نیاز دارد، حال این تحلیل به شما این امکان را می دهد تا افراد بیش از نیاز شرکت را جذب نکنید چون در این صورت هم هزینه و بودجه ی سازمان را به هدر داده اید و هم استعداد افرادی که استخدام کرده اید؛
به طور معمول مدیران در چنین وضعیتی افراد استخدام شده ی اضافی را در پست های دیگری به کار می گیرند که فرد هیچ استعدادی در آن ندارد و در این حالت هم به سازمان خودشان و هم به افرادی که به کار گرفته اند، ضرر جدی رسانده اند.
۴ – فرایند جذب نیروی کار موثر
سازمان هایی که افراد مورد نیاز خود را با توجه به استعداد، مهارت، تجربه ها و تناسبات فرهنگی انتخاب می کنند تمام جوانب را در استخدام نیروی کار رعایت کرده اند و در چنین حالتی شرکت آنان در بهترین مسیر پیشرفت خود قرار خواهد گرفت. یک آزمون استخدامی استاندارد می تواند در مدیریت استعدادهای ثبت نام شده کارآمد باشد و بودجه ی شما را هم به هدر ندهد.
۵ – به کار گیری یک برنامه ریزی منظم برای آرایش نیروها
وقتی افراد استخدامی در سر جای خودشان کار کنند هم بهترین بازدهی را از خودشان نشان می دهند و مهارت و استعداد خود را در جهت خواسته های شما به کار می گیرند و هم سرمایه شما را حیف و میل نمی کنند.
این افراد با گذشت زمان بهتر از گذشته کار خواهند کرد، چرا که تجربه ی بیشتری را نسبت به گذشته به دست آورده اند، آن ها پس از مدتی به همانگی کامل با تمامی افراد سازمان می رسند و می توانند با علایق و سبک کاری شرکت شما آشنا شوند. به کارگیری نیروی متخصص هم باعث مدیریت استعداد می شود و هم موجب پیشرفت سازمان در مسیری که مد نظر قرار داده اید خواهد شد.
۶ – سیاست های پاداش به کارکنان و مزایای کاری
یک سازمان بایستی به افرادی که استخدام کرده است اهمیت بدهد و به آن ها از راه های مختلف انگیزه بدهد تا به رشد و موفقیت در کسب و کار خود دست پیدا کند. این گونه است که افرادی که برای شما کار می کنند نسبت به اهمیتی که به ایشان می دهید واقف هستند و تمام تلاش خود را در جهت اهداف شما به کار می گیرند.
یک مدیر موفق هر چند وقت یک بار به شناسایی بهترین افراد خود می پردازد و از آن ها تجلیل می کند. راه این تجلیل می تواند هر چیزی باشد مثلا می تواند یک پاداش مادی باشد یا مرخصی بیشتر و یا هر چیز دیگری که باعث افزایش بهره وری افراد خواهد شد. استفاده ی به جا از پاداش میزان بهره وری شرکت و افراد حاضر در آن را افزایش می دهد و باعث رضایت کارمندان و مشتریان خواهد شد و هم چنین میزان سود شما را افزایش خواهد داد.
۷ – مدیریت استعداد از طریق برنامه ریزی و نظارت و هم چنین ارتباطات همیشگی
نظارت، برنامه ریزی و ارتباط دائم با کارمندان بهره وری شرکت شما را افزایش خواهد داد و موجب دستیابی به موفقیت در کسب و کارتان خواهد شد؛ چرا که شما با این کار به مدیریت استعدادهای حاضر در مجموعه ی خود پرداخته اید. یک سازمان به یک ساختار فرهنگی مناسب نیاز دارد، ساختاری که با استفاده از آن بتواند راهبردهای صحیح را انتخاب کند.
مدیران بایستی برای امر مدیریت خود آموزش دیده شوند و ارتباط موثری با افراد خود داشته باشند، مثلا هر چند وقت یک بار یک گزارش کلی از آن ها بخواهند یا کمبودهای سازمان را از نظر هر عضوی بپرسند و این گونه به یک پاسخ خوب از یک جامعه ی آماری مناسب خواهند رسید.
۸ – به کارگیری فناوری های روز در شرکت یا سازمان
مدیریت استعداد وقتی صورت می گیرد که امکانات لازم را در اختیار کارمندان قرار دهید. امروزه تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت می باشد و نیاز به وسایل الکترونیکی بیش از پیش در سازمان ها احساس می شود. این ابزارهای مدیریتی باعث خواهد شد تا کار در سازمان آسان تر صورت پذیرد.
هم چنین سازمان بایستی در صورت نا آشنا بودن افراد با تکنولوژی، آموزش های لازم را برای آنان تدارک ببیند و بدین ترتیب موفق خواهد شد با بهترین برنامه ریزی، بهترین امکانات را در اختیار زیر مجموعه ها قرار دهد و در نتیجه با آسان تر شدن انجام کارها، رسیدن به اهداف سازمانی نیز راحت تر صورت خواهد پذیرفت.
هم چنین به یاد داشته باشید که شما با به کار گیری تکنولوژی در وقت خود صرفه جویی خواهید کرد و زودتر از آن چیزی که برنامه ریزی کرده بودید به اهداف خود و موفقیت در کسب و کار مورد نظرتان دست پیدا خواهید کرد.