تا کمتر از یک ماه دیگر اپل در رویدادی ویژه از خانوادهی آیفون ۱۳ رونمایی خواهد کرد. با توجه به اینکه هر روز شایعهها و خبرهای جدیدی از این نسل منتشر میشود، تقریبا با تمام مشخصات مهم سری آیفون ۱۳ آشنایی داریم. بر همین اساس، در این مطلب به معرفی ۵ ویژگی مهم میپردازیم که احتمالا در آیفونهای امسال حضور ندارند.
۱. طراحی جدید
شاید تنها تغییر محسوس آیفون ۱۳ نسبت به آیفون ۱۲ کاهش ابعاد ناچ بالای نمایشگر باشد که برای اولین بار از زمان معرفی آیفون X در سال ۲۰۱۷ تاکنون اتفاق میافتد. اما نمیتوان این تغییر کوچک را یک تحول در طراحی آیفون ۱۳ محسوب کرد.
با توجه به شایعههای مطرح شده، خانوادهی آیفون ۱۳ به لحاظ ظاهری به نسل قبلی خود شباهت بسیار زیادی خواهند داشت و تنها تفاوت آنها در کوچکتر شدن ناچ و استفاده از سنسورهای بزرگتر در ماژول دوربین نسخههای پرو خواهد بود.
مینگ چیکو، تحلیلگر با سابقهی محصولات اپل، پیش از این از استفاده از حفرهی درون نمایشگر برای دوربین سلفی و Face ID خبر داده بود که به نظر میرسد قرار است از این طراحی جدید در آیفونهای سال ۲۰۲۲ استفاده شود و امسال باید به همان طراحی سالهای قبل اکتفا کنیم.
۲. Touch ID درون نمایشگر
بسیاری از کاربران همچنان به استفاده از اسکنر اثر انگشت برای باز کردن قفل دستگاه خود علاقه دارند و کاربران اپل هم از این قاعده مستثنی نیستند؛ بهویژه پس از شیوع کووید-۱۹ و اجبار به استفاده از ماسک که باعث میشود Face ID در تشحیص چهرهی کاربران دچار مشکل شود.
بنابراین، بسیاری امید داشتند تا اپل در آیفون ۱۳ بار دیگر به استفاده از Touch ID رجوع کند و این بار آن را در زیر نمایشگر دستگاه یا حتی در کلید پاور جای دهد، مانند آیپد ایر.
طبق گزارش مارک گورمن از بلومبرگ، اپل Touch ID را برای آیفون ۱۳ تست کرده است، اما در نهایت تصمیم گرفت تا باز هم از Face ID استفاده کند و تمرکزش را به تقویت سیستم تشخیص چهره معطوف کند.
۳. آیفون بدون درگاه
سال گذشته که اپل از فناوری مگسیف در آیفون ۱۲ رونمایی کرد، بسیاری معتقد بودند این کار در واقع نوعی مقدمهچینی برای معرفی آیفون بدون درگاه است که احتمالا امسال معرفی خواهد شد.
در سال جاری میلادی یک بار شایعهای مبنی بر معرفی آیفون بدون درگاه منتشر شد، اما ظاهرا این ویژگی هم جایی در خانوادهی آیفون ۱۳ نخواهد داشت. بنابراین، فعلا میتوان به آیفون ۱۴ به عنوان اولین آیفون بدون پورت امیدوار بود.
چنین محصولی میتواند بهجای استفاده از درگاه لایتنینگ که نسلهاست در آیفونها حضور دارد، از تکنولوژی مگسیف برای شارژ باتری بهره بگیرد. معمولا اپل اولینبار چنین تغییرات بزرگی را به مدلهای رده بالا محدود میکند، پس احتمالا اولین آیفون بدون پورت باید یکی از مدلهای آیفون ۱۴ پرو یا ۱۴ پرو مکس و یا هر دوی آنها باشد. سپس، در سالهای بعد درگاه شارژ بهصورت کامل از آیفونها حذف شود.
۴. پشتیبانی از USB-C
اگرچه اپل در بسیاری از محصولات خود مانند مکبوکها، آیپد پرو و آیپد ایر از USB-C بهجای پورتهای سنتی خود بهره گرفته است، اما ظاهرا آیفون ۱۳ قرار نیست به این محصولات بپیوندد.
به گزارش مینگ چی کو، اپل حداقل یک سال دیگر از پورت لایتنینگ استفاده خواهد کرد. در واقع، احتمال اینکه اپل پس از حذف لایتنینگ مستقیم به سراغ آیفون بدون درگاه برود و از استفاده از USB-C چشمپوشی کند بیشتر است.
۵. چیپ M1
از زمانی که اپل آیپد پروی مجهز به چیپ M1 را معرفی کرد، بسیاری به وجود آیفون مجهز به این چیپ هم امیدوار شدند. M1 اولین چیپست اختصاصی اپل است که در ابتدا در محصولات خانوادهی مک استفاده شد و گمان میشد محدود به رایانههای اپل باشد.
با توجه به شایعهها و پیشبینیهای مطرح شده، اپل به احتمال بسیار زیاد از چیپ A15 Bionic در خانوادهی آیفون ۱۳ استفاده خواهد کرد که گفته میشود مانند A14 Bionic با معماری ۵ نانومتری ساخته شده است و تنها تفاوت آن با نسل قبل این است که اپل در تولید این چیپ از فناوری +۵nm کمک گرفته تا عملکرد آن نسبت به A14 Bionic بهبود یابد.
البته لازم به ذکر است که خود چیپهای سری M هم بر پایهی چیپهای سری A طراحی شدهاند. به بیان دیگر، در واقع پردازندههای رایانههای مک بر پایهی پردازندهی آیفون تولید شدهاند.
عالی بود