دانستنی

استقلال شغلی (Job Independence) چیست و چگونه بدست می آید؟

فرهنگ ما انبوهی از کارآفرینان است، آن سران بی باک تجارت که حاضرند همه چیز را به خطر بیندازند تا بر اساس شرایط خود به موفقیت دست بیابند. منظور ما کسانی هستند که استقلال شغلی دارند. اما به چه معناست؟ این فرد چه خصوصیاتی دارد؟ برای درک بهتر این موضوع شما را دعوت به مطالعه این مقاله می کنیم.

استقلال شغلی چیست؟

همه افراد یک جامعه به این علاقه دارند که شغل خود را، خود انتخاب کنند، خود تصمیم بگیرند و به موفقیت و پیروزی دست یابند. دوست دارند مسئولیت کار ها را خود به دوش بکشند، راه و روش های ایده آل رسیدن به موفقیتی را ارائه دهند که باعث شناخته شدن و بلد شدن فرد شود.

چنین کاری برای هر فرد به روش های خاصی طی می شود و نمی توان گفت اکثریت مردم تنها با طی یک مسیر می توانند به استقلال شغلی، اقتصادی، عاطفی و غیره برسند. این خصوصیات نسبت به روحیات و خلقیات فرد متفاوت خواهد بود.

ویژگی های استقلال شغلی

ویژگی های استقلال شغلی شامل تنوع مهارت، اهمیت، هویت، استقلال فردی و بازخورد است. تمامی این موارد در میزان بازدهی یک شغل یا یک مسئولیت تأثیرات مختلف و زیادی می گذارند. برای مثال هرچه شما خلاقیت بیشتری داشته باشید، مهارت های زیادی هم برای ارائه راه ها مختلف برای حل مشکلات یا مسائل خواهید داشت.

افرادی که دارای مهارت در هر زمینه ای هستند در دید مدیران و ارشدهای یک مرکز اداری از ارزش بیشتری برخوردار خواهند بود. اهمیت یکی از ویژگی های پنهان به شمار می رود اما در ارزیابی فرد توسط مدیران بسیار مورداستفاده قرار می گیرد. اما چگونه؟

هرچه شما یا فردی در جامعه در مقابل مسئولیتی یا هر چیزی که به او عطا شده احساس مسئولیت بیشتری داشته باشد نزد مدیران از ارزش بیشتری برخوردار خواهد بود؛ حتی اگر شما یا فردی دارای مهارت های فردی زیادی هم نداشته باشد. زیرا این افراد برای مدیران بسیار قابل تکیه و اعتماد خواهند بود.

هویت در لغت به معنای، آنچه موجب شناسایی شخص شود. هویت انسانی یک مقوله اجتماعی است. هویت در واقع انسانیت و ویژگی های اخلاقی یک فرد را برای ما آشکار می کند. افرادی که دارای شاخصه های شناخته شده شخصیتی مانند صداقت، پشتکار، توانایی و غیره دارند از اکثریت جامعه متمایز خواهند بود.

این وجه تمایز و خاص بودن هر شخصیت هویت شخص را برای ما مشخص می کند. استقلال داشتن در همه افراد جامعه تقریباً مشترک است. همه مردم دوست دارند به تنهایی به موفقیت دست پیدا کنند و این موفقیت می تواند در هر شاخه ای باشد. هنر، ورزش، قدرت اقتصادی و غیره همگی شاخه ای جدا برای استقلال پیداکردن هستند.

بازخورد، در واقع به معنی انعکاس، ارائه یا عرضه نظر است؛ یا در معنی دیگر عکس العمل، نظر یا واکنشش کسی نسبت به چیزی یا مشکلی هست. برای پیشرفت در تجارت یا کسب وکار باید بازخورد صورت گیرد. همین بازخورد ها موجب افزایش یا بهبود کیفیت تمامی کار  ها است که به رشد یک جامعه کمک می کند.

چگونه به استقلال شغلی برسیم؟

برای رسیدن به موفقیت نهایی در استقلال شغلی باید یک سری ویژگی ها کسب کنیم یا برای به دست آوردن آنها آموزش هایی ببینیم. این ویژگی ها در ادامه برای شما جمع آوری شده که توصیه می کنیم حتماً به طور کامل مطالعه کنید.

رشد فردی

قابل اعتماد باشید

برای اینکه در شغل خود به آزادی یا همان استقلال دست پیدا کنید، باید ابتدا اعتماد دیگران را نسبت به خود جلب کنید. چنین کاری دقیقاً به معنی قابل اعتماد بودن است. گفتن اینکه شما در حال چه کاری هستید، در آینده چه خواهید کرد یا چگونه به نحو احسن و ۱۰۰% آن را انجام می دهید به شما میان همکاران قدرت خاصی عطا می کند.

با انجام چنین کاری در واقع این شما هستید که این احساس را به رئیس یا همکاران خود القا می کنید که توانایی هر کاری را دارید و در هر زمینه ای می توانند به شما تکیه کنند و اعتماد داشته باشند. صحبت کردن با آن ها درباره هدف هایتان و این که چه چیز هایی را دنبال می کنید همگی بر روان دیگران تأثیر زیادی خواهد گذاشت.

شاید برخی فکر کنند که چنین کاری چیزی جز خودبزرگ بینی نیست، اما بر خلاف تصور فقط برقراری یک رابطه یا مکالمه خوب میان شما و آنهاست و نه بیشتر. در واقع شما این حس را به همکاران خود القا می کنید که چیزی برای نگرانی وجود ندارد و کاری را که باید بکنید، بالاخره به نتیجه خود خواهد رسید.

همچنین هنگامی که متوجه می شوید نمی توانید به تعهدات خود را به تحقق برسانید، ارتباط برقرار کنید؛ حتی اگر اعتراف آن ناراحت شدن شما می شود.

فرصت های جدید را با درنظرگرفتن استقلال ذهنی ارزیابی کنید

هنگامی که در حال ارزیابی یک پیشنهاد شغلی هستید، توجه به دو چیز بسیار مهم است.

. فرهنگ شرکت، و ۲. رابطه ای که احتمالاً با مدیر احتمالی خود خواهید داشت. فرهنگ شرکت در واقعه وجه یا شخصیت شرکت را به شما نشان می دهد و شامل این موارد می شود.

  • اهداف در یک هفته کاری
  • نحوه کار در طول روز و هفته
  • محیط شرکت
  • اتمسفر اجتماعی حاضر

برای مقایسه، یک شرکت با راه روش های سنتی ممکن است از شما بخواهد نوع پوشش خود را تغییر دهید، ولی در عوض روز های کاری تان قابل پیش بینی تر است. وقتی صحبت از جلب توجه برای رئیس یک شرکت می شود، بهتر است در زمان جلسات، سمینار ها یا مصاحبه ها خود را از قبل آماده کنید.

از رئیس خود بپرسید که آرمان های شرکت چیست؟ چه اهدافی برای این شرکت تعیین شده؟ بهترین نوع روابط در شرکت چگونه بنا می شود؟ همچنین از افرادی که موفقیت زیادی در این شرکت کسب کردن صحبت کنید. شاید برای شما غافل گیرکننده باشد که بعضی اوقات حین مصاحبه ها افراد اطلاعات نابی در خدمت شما می گذارند.

شاید رئیس شرکت شما آدمی باشد که بخواهد در هر پروژه ای وارد شود و مقداری کارکنان را کمک کند یا بیازماید. حتی حین مصاحبه هم ممکن است به شما دررابطه با این موضوع صحبت کند و احساسات خود را برای تحقق اهداف بروز دهد.

در مقابل ممکن است رئیس شرکت آدم بدی باشد، یا حداقل در محیط کار این طور رفتار کند. بخواهند به شما پاپیچ شوند، صحبت های شما را قطع کنند یا برای حضور در جلسه دیر کنند. به دوراز این مسائل باید به غریزه خود متکی باشید تا استقلال شغلی برای خود تعریف کنید.

اگر احساس خوبی ندارید که برای چنین شخصی کار کنید به چنین احساسی توجه کنید. شما نمی توانید با مسئول شرکتی کار کنید که همیشه افکار منفی دررابطه با شما در ذهن خود پرورش می دهد. اگر به دنبال شغل هستید سعی کنید شغلی انتخاب کنید به برای شما ارزش داشته باشد و حقوق کافر در نظر گرفته شده باشد.

سعی کنید  شغلی پیدا کنید که از وجود شما و مهارت های تان در شرکت یا موسسه استفاده کنند و برای شما احترام قائل شوند. برای خود لیتی از انتظارات در رابطه با شغل تهیه کنید و آن ها تا حد ممکن راعیت کنید و به آن پایبند باشید.

دررابطه با دور کاری سؤال کنید

باید خیلی خوش شانس باشید که در شرکتی استخدام شوید که دارای قوانین حضوری کمی سر و کار داشته باشد. در غیر این صورت شما باید ساعت کاری دقیق و تعیین شده را سپری کنید، باتوجه به سیاست های شرکت رفتار کنید. طبق خواسته های شرکت پوشش خود را تغییر دهید که همه این ها یک حقیقت رایج معمول است.

اما اگر دررابطه با دورکاری از شرکت سؤال کنید، شاید قادر خواهید بود که بقیه کار خود را حداقل وقتی انجام دهید که لباس راحتی به تن داشته باشید. چنین موردی اگر از سوی شرکت تأیید شود، باید گفت شما هم فرد بسیار خوش شانسی هستید و هم دیگر مجبور نیستید که فرمالیته های شرکت را رعایت کنید.

سعی کنید دور کاری داشته باشید

اتفاقاً در صورت تأیید درخواست شما با این کار، حین کارکردن و فکرکردن ذهن بازتری خواهید داشت، و با خیالی آسوده کارهای خود را به اتمام می رسانید و به شرکت ارائه می کنید. اما در نظر داشته باشید که حتماً باید تمامی پروژه های در زمان مقرر به شرکت تحویل داده شوند. در غیر این صورت رئیس شرکت از شما ناراضی خواهد شد.

باتوجه به تحقیقات انجام شده، بررسی ها نشان می دهند که پرسنل در هنگام دورکاری خلاقیت بیشتری از خود نشان می دهند. برای متقاعدکردن مدیر شرکت دررابطه با دورکاری تان، باید به گونه ای صحبت کنید که رئیس شرکت از مزایای این کارآگاه شود و به شما اطمینان کند.

چیز های جدید بیاموزید

برای رشد و رسیدن به آگاهی در راستای کسب استقلال شغلی باید مطالعه کنید، بیاموز و پیشرفت کنید. اما وقتی که چنین کاری نکنید هیچ پیشرفتی به دست نمی آورید و وضعیت شما یک روند کاملاً تکراری و بی فایده برای شرکت یا هر شغلی که در آن مشغول به کار هستید خواهید داشت.

مهارت های ذاتی یک فرد مستقل

آموختن صرفاً به معنی تحصیل کردن نیست، اما می توانید از تحصیل حین کار هم بهره مند شوید. ولی در کل منظور ما از آموختن حضور در کلاس ها، سمینار ها، دنبال کردن یک مربی، داوطلب شدن برای پروژه ای سخت که به شما کمک می کنند تا یک نقش جدید ایفا کنید هست.

همچنین آموختن می تواند برای فرد رشد فردی به ارمغان آورد، در جامعه پیشرفت کند و عامل جذب موفقیت برای خود یا برای دیگران باشد. تمام کسانی که پیروز میدان می شوند، همگی مطالعات زیادی داشته اند یا تجربیات بسیاری در زمینه های زیادی کسب کردن.

سختی کشیدن، پیداکردن راه حل برای عبور از هر مسئله ای فقط با مطالعه یا تحت آموزش بودن انجام می شود. از وقت آزاد خود استفاده کنید و به مطالعات منابع پژوهشی یا علمی در راستای کار و اهداف خود مشغول شوید.

دانش خود را بالا ببرید، از تجربیات دیگران برای کوتاه تر کردن مسیر یادگیری استفاده کنید تا سریع تر به موفقیت دست پیدا کنید. این دقیقاً به معنی رشد فردی است. رشد فردی یعنی استقلال و به خود متکی بودن.

آماده رهاکردن هر چیزی باشید

زندگی در حال سپری شدن است، شاید کاری که شما در آن الان مشغول به کار هستید، کار مورد علاقه تان باشد. اما برای پیشرفت شما باید قدم های بزرگ تری بردارید و از چیز هایی که دوست دارید یا به انجام دادن آن ها علاقه دارید باید چشم پوشی کنید.

تمامی کارفرمایان دوست دارند که کارمندانی ماندگار یا وفادار داشته باشند. اما چنین چیزی خیلی به ندرت برای مؤسسات یا شرکت ها اتفاق می افتد. رزومه کاری خود را رفته رفته به روز کنید، مهارت های خود را بیشتر کنید. هیچگاه دست از فکرکردن به این که شما به کجا می خواهید بروید بر ندارید.

کار خود را ترک کنید

یکی دیگر راه های کسب استقلال شغلی ، وفاداری به خودتان است. از خود در برابر کار محافظت کنید؛ باتوجه به شرایط سخت زندگی در این روز ها آرامش داشتن یکی از دغدغه های کارمندان شده است. استراحت کنید و به مشکلات محیط کار خود توجه نداشته باشید.

حدومرز زندگی خود با شغلتان را مشخص کنید و به آن پایبند باشید. برای انجام دادن کار های اضطراری از خود مقاومت نشان دهید، بگذارید یک مقدار زمان بگذرد و همه چیز به آرامی پیش برود. گوشی همراه خود را در زمان خواب، در اتاق خوابتان نگذارید و به جای کار با گوشی به مطالعه کتابی بپردازید.

همیشه در حال مطالعه باشید

برای خود سفری در نظر بگیرید، اجازه دهید تا به ذهن خود استراحت دهید. این چنین است که استقلال شغلی یا فردی برای یک فرد تعریف می شود. از هر چیزی بی نیاز باشید. بگذارید دیگران به شما تکیه کنند، نه برعکس.

کلام آخر

برای دستیابی به استقلال شغلی ، مطالعات خود را در زمینه روابط، روان شناسی و شخصیت شناسی بیشتر کنید، سعی کنید به خود متکی باشید و از ریسک کردن برای انجام یا شروع هر کاری نترسید. برای کسب آگاه به فعالیت های اجتماعی و فرهنگی بروید، به خود استراحت داده و خود را اولویت هر چیزی قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *