دانستنی

ایمیل مارکتینگ چیست؟ (راهنمای کامل و سریع بازاریابی ایمیلی)

آیا ایمیل مارکتینگ در ایران مرده است؟

این روزها همه درباره اهمیت تولید و بازاریابی محتوا صحبت میکنند. اما در بین صحبت‌های آنها دیگر اثری از قدرت ایمیل مارکتینگ نیست. اگر احساس میکنی بازاریابی ایمیلی دیگر تاثیری در موفقیت کسب و کارهای اینترنتی ندارد، در اشتباه بزرگی هستی و احتمالا با این تفکر، مشتریان بسیار زیادی را از دست میدهی.

بازاریابی ایمیلی (Email Marketing) در حال حاضر یکی از بهترین و قدرتمندرین شیوه‌های بازاریابی اینترنتی در کل دنیا است.

بر چه اساسی جمله بالا را گفتم؟ باید حرفم را ثابت کنم. مگر نه؟

بر اساس تحقیقات و آمار ثبت شده در سال ۲۰۱۸ ایمیل مارکتینگ همچنان به قدرتمندی سایر روش‌های بازاریابی اینترنتی تاثیرگذار است. دقیقا مثل: سئو ، بازاریابی محتوا ، همکاری در فروش و…. سایر شیوه‌ها.

تعریف ۱ دقیقه‌ای ایمیل مارکتینگ (بازاریابی ایمیلی) :

تعریف ساده و سریع ایمیل مارکتینگ یعنی، کاربران را ترغیب کنی تا با رضایت شخصی خودشان، ایمیل شخصی یا کاری‌شان را در سایت تو ثبت کنند. سپس با ارسال ایمیل‌های زمان‌بندی شده و برنامه‌ریزی‌شده و هدفمند به آنها، ارتباط‌ خودت را با آنها حفظ و پایدار نگه داری و طبق این استراتژی‌ها و برنامه‌ریزی‌ها، ارسال منظم ایمیل‌ها را ادامه بدهی تا در زمان‌های مشخصی، آنها را دعوت به خرید محصولات و خدماتت کنی.(و باز هم این چرخه را ادامه بدهی) به این فرآیندها، کمپین بازاریابی ایمیلی یا همان ایمیل مارکتینگ میگویند.

تمام قسمت‌های نارنجی رنگ در متن بالا، مهم‌ترین موارد لازم در ایمیل مارکتینگ صحیح هستند

تعریف اشتباه بازاریابی ایمیلی که در ذهن اکثر مردم نقش بسته‌است:

دقت داشته باش که طبق تعریفی که از ایمیل مارکتینگ داشتیم، نباید بازاریابی ایمیلی را با ارسال انبوه ایمیل‌های تبلیغاتی اشتباه بگیری! خیلی از افراد فکر میکنند بازاریابی ایمیلی یعنی همانطور که میروند میوه‌فروشی و چند کیلو سیب زمینی میخرند، بروند از شرکت‌های تبلیغاتی یا جایی یک لیست چندهزار تایی ایمیل خریداری کنند و یک ایمیل دعوت به خرید را برای همه آنها بفرستند. و جالب اینجاست که نه آنها کاربران را میشناسند و نه کاربران، آنها را! در نهایت هم تمام آن ایمیل‌ها رهسپار پوشه Spam میشوند و تقریبا هیچ خریدی هم اتفاق نمی‌افتد.

تمام قسمت‌های قرمز رنگ، موارد لازم برای شکست در یک بازاریابی اینترنتی هستند.

در واقع بهتر است اینطوری بگویم که اگر روزی تصمیم گرفتی با تبر، تیشه به ریشه کسب و کار اینترنتی‌ات بزنی، حتما روش بالا را به وفور انجام بده تا هم شاهد سوزاندن پول‌های بی‌زبانت باشی و هم ایجاد بدنامی برای برند کسب و کارت. البته درکنار همه اینها، قطعا مقدار قابل توجهی فحش از سمت کاربران آن لیست ایمیلی، که برایشان ایمیل انبوه ارسال کرده‌ بودی هم دریافت خواهی کرد.

حالا که فهمیدیم بازاریابی ایمیلی چه چیزی هست و چه چیزی نیست، میتوانیم این مقاله آموزشی را دامه بدهیم و ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) را بهتر درک کنیم

چرا بازاریابی ایمیلی همچنان پایدار است؟

دلیلش این است که تقریبا تمام افرادی که به هر شکلی از وبسایت‌های موجود در فضای وب استفاده میکنند، حداقل یک حساب ایمیل شخصی یا تجاری دارند و در بازه‌های زمانی مشخصی، ایمیل‌شان را چک میکنند! و هر کارآفرینی به خوبی میداند که این یعنی یک فرصت خوب برای ایجاد کمپین بازاریابی ایمیلی. البته اکثر افراد نمیدانند چگونه یک کمپین موفق ایمیل مارکتینگ ایجاد کنند؟ اگر تو هم جزو آنها هستی، اصلا نگران نباش؛ چون در این مقاله از نت هوش قرار است همه چیز را درباره درک بهتر بازاریابی ایمیلی یاد بگیری.


یادت باشد! قرار است در صندوق ایمیل آنها میهمان باشی

همه مردم دنیا غرق شده‌اند…

این روزها از در و دیوار و آسمان، روی سر مردم تبلیغ میبارد و آنها در تبلیغات مختلف غرق شده‌اند. خیلی مهم است که چه ایمیلی داری برای آنها میفرستی؟! اگر ایمیلی که ارسال میکنی یک ایمیل تبلیغاتی است، یعنی خوانده نخواهد شد!

البته اکثر افراد معتقدند ایمیلی که آنها به مخاطبانشان ارسال میکنند، بسیار خاص و ویژه است و مثل بقیه نیست و فرق دارد و ….! و احتمالا مخاطبین، بعد از دریافت ایمیل از شدت خوشحالی دقیقا نمیدانند باید چه‌کار کنند…

ببین دوست عزیزم، وقتی تو یک ایمیل به مخاطبین خودت ارسال میکنی دقیقا مثل این است مخاطبینت، به عنوان یک میهمان، تو را به خانه‌شان دعوت کرده ‌اند. لطفا ارزش و احترامی را که به تو میگذارند، تو هم به آنها بگذار. آیا وقتی شخصی تو را به خانه‌اش دعوت میکند، به محض اینکه وارد خانه میزبان شدی، شروع میکنی به تبلیغات درباره محصولاتت؟

بشتابید… تخفیف تکرار نشدنی پراید….۵۰% تخفیف….اگر همین الان این پراید  را بخرید زاپاس آن را هم هدیه میگیرید…. عدد فلان را به فلان ارسال کنید…

واقعا وقتی میهمانی میرویم، چنین کار زشتی میکنیم؟ اگر این کار را بکنیم، پس حق‌مان است که از طرف میزبان با این صحنه مواجه شویم

اگر میخواهیم به پیشنهادمان احترام گذاشته شود، بهتر است ابتدا خودمان احترام‌ مان را حفظ کنیم.

قدم اولپیشنهاد بده

قطعا برای انجام ایمیل مارکتینگ صحیح، ما نمیتوانیم(نباید) به سراغ لیست‌های ایمیل آماده برویم. خیلی از افراد یا شرکت‌ها هستند که همین الان اگر بخواهی میتوانی لیست هایی شامل هزاران هزار ایمیل آماده کاربران را از آنها بخری و بازاریابی ایمیلی را شروع کنی و شکست بخوری و برگردی دوباره به ادامه همین مقاله!

هیچ کمپین ایمیل مارکتینگی در دنیا نبوده که با لیست ایمیل‌های دیگران به پیروزی رسیده باشد. فقط کمپین بازاریابی ایمیلی موفق میشود که خودش ایمیل‌های کاربرانش را با رضایت، از خود آنها گرفته باشد!

راه حل داشتن لیست ایمیل، گرفتن آن از مخاطب است

بهترین راه برای اینکه بتوانیم به خوبی ایمیل مارکتینگ کنیم، این است که به صورت تدریجی، از خود مخاطبین‌مان و البته با رضایت و اشتیاق شخصی خودشان، ایمیل‌های آنها را جمع آوری کنیم.

شیوه‌های متفاوتی وجود دارد که کاربر راضی شود ایمیل شخصی‌اش را تقدیمت کند. بعضی‌ها در ازای دریافت یک محتوای رایگان، ایمیل‌شان را ارائه میکنند و بعضی‌ها به ازای عضویت در خبرنامه وبسایت‌تان. البته بدیهی است که پیشنهاد شما باید یک پیشنهاد ارزشمند و رد نشدنی باشد.

مثلا اینکه به کاربر بگویی ایمیل‌ات را بده تا من هر از چندگاهی اگر خبر مهمی بود، به تو ایمیل بزنم بعید است کاربر ایمیل‌اش را بدهد!

اما اگر بگویی کدهای تخفیف محصولات، به ایمیل تان ارسال میشود (و محصولات خوبی داشته باشی) قطعا خیلی‌ها حاضر میشوند در خبرنامه ایمیلی‌ات ثبت نام کنند.

البته چون کسب و کارت را نمیشناسم، نمیتوانم بگویم دقیقا چه چیزی بنویسی تا ایمیل های بیشتری را جذب کنی؟ اما پیشنهاد میکنم اگر در این زمینه مهارت کافی نداری، از من یا یک تبلیغ نویس حرفه‌ای حتما مشاوره بگیری، چون اگر به خوبی این کار را انجام ندهی، احتمال spam شدن ایمیل‌هایت بالا میرود و در نهایت ضرر ایمیل مارکتینگ برای برند کسب و کارت خیلی گران تر از منافع آن تمام خواهد شد. البته نگران نباش! من سعی میکنم در این مقاله و مطالب بعدی، تمام نکات مهم درباره بازاریابی ایمیلی مورد نیاز را به تو بگویم.

یکی از مهم‌ترین نقاط تمرکز یک کسب و کار اینترنتی حرفه‌ای، این است که ایمیل کاربران از آنها گرفته شود.

باید به مخاطب به خوبی توضیح بدهی که برای چه چیزی ایمیلی او را میگیری. باید او را مجاب کنی که با ارائه ایمیل شخصی یا کاری‌اش قرار است چه خدمات و مزایایی را دریافت کند؟ باید به او نشان بدهی که چه سودی عایدش میشود!

چند روش‌ رایج گرفتن ایمیل از مخاطب:

  • ارسال منظم خبرهای مهم در آن حوزه
  • دانلود یک محتوای ارزشمند رایگان
  • ارسال کتاب الکترونیکی
  • ارسال لیست قیمت‌های جدید و….

هر پیشنهاد خوبی که برای کاربران‌تان دارید که به ازای آن، ایمیل او را دریافت کنید، با اطمینان کامل ارائه کنید و خجالت نکشید. با خیال راحت از پیشنهادتان دفاع کنید تا کاربر هم با اطمینان بیشتر، ایمیلش را به شما بدهد

قدم دوم: از طریق محتوای عالی، ایمیل مارکتینگ کن

ایمیل مارکتینگ میتواند تمام نیازهای بازاریابی‌ات را برطرف کند، به شرطی که از آن به درستی استفاده کنی.

باید در هر ایمیل از کاربران بخواهی کاری را انجام بدهند (Call To Action)

Call To Action یا همان دعوت به اقدام یکی از قسمت‌های اصلی هر بازاریابی ایمیلی است. وقتی یک ایمیل برای کاربر ارسال میکنی، قطعا در دل متن ایمیل قرار است کاربر را ترغیب کنی تا کاری را انجام بدهد. ما ایمیل ارسال نکرده‌ایم تا به او خوش‌آمد بگوییم یا حال و احوالش را بپرسیم. ما قرار است او را ترغیب کنیم تا کاری برای ما انجام بدهد. این دعوت به اقدام هر چیزی میتواند باشد مثل:

  • خواندن یکی از مقالات سایت
  • دیدن صفحه محصول و خرید
  • ارسال نظر یا امتیازدهی به یک صفحه یا محصول
  • آگاهی از یک خبر مهم همراه با اقدام خاص در آن رابطه
  • کلیک روی لینک یا دکمه و هدایت به صفحه‌ خاصی
  • یا هر چیز دیگری شبیه به این‌ها…

اگر قرار نیست کاربر اقدام یا کاری در جهت استراتژی‌های بازاریابی ما انجام بدهد، پس دیگر چرا باید ایمیل ارسال میکردیم؟

نمونه‌های اشتباه ایمیل‌هایی که دعوت به عمل (Call To Action) نداشته‌اند را زیاد دیده‌ام. مثلا دیده‌ام صاحب کسب و کار، یک ایمیل ارسال کرده و در دل متن کلی توضیح داده‌است که قرار است قیمت‌ها افزایش پیدا کند و فقط تا فردا، محصولات با همان قیمت قبلی ارائه میشوند و ….

اوج خلاقیت مدیر آن کسب و کار این بود که از کاربران به صورت کتبی در متن خواسته بود که سریع‌تر خریدهای‌شان را انجام بدهند. خب شاید با خودت بگویی این ایمیل Call To Action داشته است. اما متاسفانه این کمپین ایمیل با شکست مواجه شد. دلیلش هم بسیار ساده و مضحک بود!

دلیل شکست آن کمپین ایمیل مارکتینگ این بود که هیچ لینک و دکمه‌ای برای ورود به فروشگاه سایت وجود نداشت!

وقتی در متن ایمیل، از کاربر دعوت میکنی اقدامی را انجام بدهد، باید خودت هم مسیر را سر راهش قرار بدهی.
گذاشتن یک لینک یا دکمه در متن ایمیل هیچ کاری ندارد و کمک بزرگی برای انجام Call To Action کمپین ایمیلی‌ات خواهد بود. همچنین باید فاصله مناسب ارسال ایمیل‌ها را حتما رعایت کنی. اگر مخاطبین و اهداف کمپین بازاریابی‌ات را به خوبی درک نکرده باشی، فرقی ندارد با چه فواصل زمانی ایمیل‌ها را ارسال میکنی، چون باید باز هم خودت را برای شکست آماده کنی.

پس هدف، ارائه محتوای خوب در هر ایمیل بود. درسته؟

فاصله زمانی مناسب بین ارسال ایمیل‌ها چقدر است؟

چیزی به اسم بهترین فاصله زمانی بین ارسال ایمیل‌ها وجود ندارد! فاصله را تو باید تشخیص بدهی. باید با توجه به جنس مخاطبین و نیاز آنها و توانایی خودت و از همه مهم‌تر، قولی که به آنها میدهی تشخیص بدهی بعد از ارسال هر ایمیل، ایمیل بعدی چقدر باید فاصله داشته باشد؟ ممکن است کاربران تو عضو یک خبرنامه مهم از جانب سایت تو شده باشند که نیاز داشته باشند هر روز لیست مهم‌ترین اخبار (مثل تغییر قیمت‌ها) برایشان ارسال شود.

قطعا اگر روزی برای آنها ایمیل ارسال نشود، باعث آسیب به کسب و کار اینترنتی‌ات میشود. اگر هم از آن طرف، آنقدر با فاصله زمانی طولانی برای آنها ایمیل بفرستی، احتمال دارد کلا تو را فراموش کرده باشند و به یاد نداشته باشند که روزی خودشان ایمیل‌شان را با رضایت به تو داده بودند، در نتیجه ممکن است ایمیل تو را با ایمیل‌های تبلیغاتی اشتباه بگیرند.

خبرنامه چیست و چگونه یک خبرنامه عالی داشته باشیم؟

سرویس خبرنامه، یک روش بازاریابی ایمیلی است که کاربر با میل خودش در این بخش از سایت عضو میشود. معمولا سرویس خبرنامه ایمیلی، یک سری مزایایی دارد، مثل دریافت جدیدترین مطالب یا جدیدترین محصولات سایت یا تغییر و تحولات و….

حالا بیا بررسی کنیم تفاوت بین خبرنامه خوب و خبرنامه بد چیست؟!

خبرنامه خوب یعنی یک کاربر، خودش ایمیل شخصی یا کاری‌اش را به تو داده باشد (در سیستم خبرنامه سایتت ثبت کرده باشد)

خبرنامه بد یعنی ایمیل مردم را کیلویی خریده باشی و بدون رضایت خودشان به آنها ایمیل بزنی.

خبرنامه خوب داخل هر ایمیلی که برای کاربران میفرستی گزینه لغو اشتراک خبرنامه قرار داشته باشد.

خبرنامه بد وقتی ایمیلی برای کاربر ارسال شد هیچ قسمتی در آن وجود نداشته باشد که کاربر بتواند اشتراکش در سرویس خبرنامه تو را لغو کند. ممکن است به هر دلیلی کاربر دیگر نخواهد از تو ایمیل دریافت کند. در آن صورت باید کی را ببینید؟!

خبرنامه خوب یعنی فاصله زمانی بین ارسال ایمیل ها را رعایت کنی. اگر فاصله زمانی، خیلی طولانی شود ممکن است مخاطب اصلا فراموش کند تو کی بودی!؟

به طور یک قاعده کلی میتوان گفت ایمیل مارکتینگ یک پل ارتباطی بین تو(وبسایت تو) و خواننده است که در نهایت، قرار است منجر به فروش و درآمد وبسایت تو شود، پس سعی کن تمام جوانب لازم را راعایت کنی

ارسال خودکار ایمیل بر اساس برنامه ریزی قبلی

وقتی یک کمپین ایمیل مارکتینگ راه‌اندازی میکنی، باید حواست به این موضوع باشد که با ارسال ایمیل‌های منظم بعدی، ارتباط با مخاطبینت را به خوبی حفظ کنی. خب شاید در ابتدا که تعداد مشترکین کمی داری بتوانی این کار را به صورت دستی انجام بدهی؛ اما واقعیت این است که هر روز تعداد زیادی از افراد در سرویس خبرنامه یا کمپین ایمیلی تو عضو میشوند و تو باید برای هر کدامشان این توالی ارسال ایمیل ها را رعایت کنی. چه طوری میخواهی این کار را انجام بدهی؟

باید چند منشی استخدام کنی و هر کدامشان در یک دفتر هزار برگه‌ای، اسامی افرادی را که هر روز در خبرنامه‌ات عضو میشوند را یادداشت و مدیریت کنند، که امروز برای کدام ها چه ایمیلی را بفرستند و فردا برای کدام ها چه ایمیلی بفرستند؟ چنین کاری کمی غیر عقلانی و دیوانه‌وار به نظر میرسد!

پس کسب و کارهای اینترنتی بزرگ، چگونه این کار را انجام میدهند؟

پاسخ این است: استفاده از سیستم ارسال خودکار ایمیل (Autoresponder)

سیستم ارسال خودکار ایمیل، کمک میکند تا طبق یک برنامه ریزی از پیش تعیین شده، بتوانی به سادگی تنظیم کنی که وقتی کاربری عضو سیستم خبرنامه ایمیلی با کمپین بازاریابی ایمیلی تو میشود، طبق چه روالی و چه ایمیل‌هایی برای او ارسال شود؟

با این سیستم، تو میتوانی ارتباط خودت و مخاطبین را برای همیشه زنده نگه داری تا هنگامی که وقت ارسال ایمیل‌های دعوت به خرید محصولات شد، کاربران، خیلی راحت و با اعتماد لازم خریدشان را از وبسایتت انجام دهند.

قدم سوم: تجزیه و تحلیل و آنالیز کمپین ایمیل مارکتینگ

حالا که با اصول اولیه و مهم یک کمپین ایمیل مارکتینگ آشنا شدیم و درک بهتری نسبت به بازاریابی ایمیلی پیدا کردیم بیا وارد مرحله بعدی شویم و چیزهای مهم دیگری را هم بررسی کنیم.

برای اینکه یک کمپین ایمیل مارکتینگ خوب داشته باشیم، باید بتوانیم آن را به درستی آنالیز و بررسی کنیم، باید نقاط ضعف آن را بیابیم تا بهبودشان دهیم.

چگونه بفهمیم ایمیل مارکتینگ‌مان به خوبی پیش میرود؟

یکی از بزرگترین مزایای کسب و کارهای اینترنتی این است که میتوانیم به راحتی آمارها را آنالیز و تجزیه وتحلیل کنیم تا وضعیت درآمد کسب وکارمان را بهبود بدهیم (چیزی که در کسب و کارهای سنتی، خیلی بعید است).

مهم نیست از کدام سرویس دهنده ایمیل برای ایمیل مارکتینگ استفاده میکنی؛ از هر سرویس‌دهنده‌ای که استفاده کنی یک سری آمار را در اختیار تو قرار میدهد که میتوانی وضعیت کمپین بازاریابی ایمیلی خودت را بررسی کنی. اطلاعات آماری مهم زیادی وجود دارد؛ اما در تمام این آمارها با ۳ واژه اصلی برخورد خواهی داشت که عبارتند از:

  1. Open Rate (نرخ باز شدن ایمیل‌)
  2. Click-Throw Rate (نرخ کلیک شدن روی ایمیل)
  3. Unsubscribers (لغو اشتراک)

حالا بیا باهم هرکدامشان را جداگانه بررسی کنیم:

اصطلاح ۱: Open Rate یا نرخ باز شدن ایمیل‌

اولین هدف یک کمپین ایمیل مارکتینگ این است که ایمیل ارسالی توسط مخاطب، باز و خوانده شود. به میزان درصدی از ایمیل های ارسالی که توسط مخاطبین باز شده اند، Open Rate یا همان نرخ باز شدن ایمیل میگویند. به عنوان مثال اگر برای ۱۰۰ نفر در یک کمپین، ایمیل ارسال کنی و ۶۵ نفر ایمیل تو را باز کنند، Open Rate آن کمپین بازاریابی ایمیلی ۶۵% است.

هر چه میزان نرخ بازشدن ایمیل‌ها بیشتر باشد، نشانه آن است که ارتباط بین تو و مخاطبانت بسیار موفق بوده و کاربرانت بسیار تمایل دارند ایمیل هایت را باز کنند و پیام تو را بخوانند. اما هر چه نرخ Open Rate ضعیف‌تر و پایین‌تر باشد، نشانه آن است که به خوبی نتوانسته‌ای ارزش واقعی کارت را به مشترکین ارائه کنی. احتمالا در تولید و بازاریابی محتوا ضعف داشته‌ای و همین باعث شده است مخاطبین، برای اطلاعاتی که به آنها میدهی ارزش خاصی قائل نباشند، که در نتیجه باعث کاهش نرخ میزان باز شدن ایمیل‌ها شده است.

اصطلاح ۲: Click-Throw Rate یا نرخ کلیک ایمیل

نرخ کلیک روی لینک که به آن CTR میگویند، به این موضوع اشاره میکند که چند درصد از افراد، روی لینکی در متن ایمیل(اگر لینکی وجود داشته باشد)، کلیک کرده‌اند. یکی از مهم‌ترین اهداف یک کمپین ایمیل مارکتینگ این است که چند درصد از کاربران روی لینک کلیک میکنند؟ هرچه میزان تعداد کلیک یا همان CTR بیشتر باشد، تقریبا تا حدود زیادی میتوانیم بگوییم بازاریابی ایمیلی هدفمند و خوبی داشته‌ایم. هرچه مقدار CTR کمتر باشد، یعنی متن و محتوای ایمیل جذاب نبوده! و باید از تکنیک‌های تبلیغ نویسی به شکل بهتری در محتوای ایمیل‌ات استفاده کنی.

اصطلاح ۳: Unsubsciber یا لغو اشتراک

یکی از قوانین مهم ایمیل مارکتینگ این است که در انتهای ایمیل دریافتی، دکمه یا لینکی مبنی بر درخواست لغو اشتراک برای کاربر وجود داشته باشد. این حق مسلم یک کاربر است که کاملا صلح آمیز و بدون جنگ و خونریزی، بتواند حق درخواست لغو عضویت از خبرنامه ایمیلی را داشته باشد تا دیگر از تو ایمیلی دریافت نکند. یکی از فاکتورهای مهم ایمیل مارکتینگ که باید به آن دقت داشته باشی، این است که هر کمپین ایمیل مارکتینگی که اجرا میکنی، چند درصد افراد در این هنگام درخواست لغو اشتراک میدهند؟!

هر چه مخاطبین خود را هدفمند انتخاب کرده باشی و تکنیک های محتوا نویسی ایمیل را به خوبی انجام داده باشی و پیشنهادات خوبی در ایمیل ها ارائه بدهی و فاصله های زمانی ارسال را رعایت کنی و نکات دیگر…. تا حدود زیادی میتوانی مطمئن باشی که نرخ لغو اشتراک از خبرنامه یا همان Unsubscribe پایینی خواهی داشت.

بالا بودن نرخ لغو اشتراک از سیستم خبرنامه، بدترین کابوس هر ایمیل مارکتری است و این یعنی یک جای کار در کمپین بازاریابی ایمیلی مشکل دارد که باید بررسی و برطرف شود.

اگر همیشه حواست به ۳ مورد بالا باشد، میتوانی با آنالیز و بررسی کردن آنها میزان موفقیت یا شکست کمپین های ایمیل مارکتینگ کسب و کار اینترنتی‌ات را کنترل کنی.

لیست‌های ایمیل چگونه باید تقسیم‌بندی شوند؟

قطعا وقتی قرار است به‌طور حرفه‌ای ایمیل مارکتینگ کنیم، خیلی مهم است مخاطبین را گروه‌بندی و تقسیم کنیم. هر ایمیلی که قرار است ارسال شود یک هدف دارد؛  ولی موضوع این است که ممکن است همیشه کل مخاطبین ما برای یک هدف مناسب نباشند. فرض کن قرار است یک ایمیل تشکر برای کاربرانی که محصولت را خریده‌اند ارسال شود و یک فایل هدیه، فقط به آنها توسط یک ایمیل ارائه کنی. اگر این ایمیل، برای افرادی که محصولت را نخریده‌اند هم ارسال شود چه اتفاقی می‌افتد؟ قطعا یک فاجعه است!

ما در ایمیل مارکتینگ باید مخاطبین و مشترکین‌مان را گروه بندی کنیم و روی هر کدام به صورت مجزا و حرفه‌ای بازاریابی کنیم تا بهترین نتیجه را بگیریم. مثلا ممکن است گروه‌های اینچنینی داشته باشیم:

  • لیست خریداران محصول A
  • لیست مشترکین خبرهای جدید
  • لیست کسانی که محصول B را نخریده‌اند!
  • لیست کسانی که در سایت ثبت نام کرده‌اند اما هنوز محصول A را نخریده‌اند
  • و….

خب وقتی که ما مخاطبین‌مان را دقیق گروه بندی کنیم، خیلی هدفمند میتوانیم روی آنها ایمیل مارکتینگ کنیم. به عنوان مثال میتوانیم برای کسانی که از یکی از محصولات ما خرید کرده‌اند و راضی بوده‌اند، اختصاصا یک ایمیل ارسال کنیم و با ارائه یک کد تخفیف در متن ایمیل، از آنها بخواهیم محصول دیگر ما را نیز خریداری کنند.

در نظر داشته باش که تمام این فرآیندها مثل: جمع آوری ایمیل، تقسیم بندی افراد در گروه‌های مشخص، ارسال ایمیل‌های زمان‌بندی شده و منظم برای هر گروه و … میتواند به صورت کاملا اتوماتیک و سیستمی انجام شود و نیاز به ارسال به صورت دستی نباشد، و این یعنی قدرت ایمیل مارکتینگ!

ارزش داشتن لیست ایمیل در کسب و کار اینترنتی

همانطور که وقتی میخواهی مغازه بخری دقت میکنی که در آن محله حدودا چند خانواده سکونت دارند؟ یا رفت و آمد مردم در این خیابان چقدر است؟ ارزش یک کسب و کار اینترنتی موفق هم به تعداد اعضای مشترک واقعی و هدفمند در لیست ایمیلی آن کسب و کار است.

الان که خودم جمله بالا را خواندم دقیقا نفهمیدم چه گفتم! بگذار اینطوری بگویم:

هر چقدر تعداد لیست ایمیل بزرگتر(و با کیفیت تر) داشته باشی، درآمد بیشتری خواهی داشت.

نتیجه‌گیری نهایی

ایمیل مارکتینگ، زنده و پا برجاست و تا زمانی که چیزی به اسم ایمیل و و چک کردن ایمیل توسط مردم در دنیا وجود دارد، قطعا بازاریابی ایمیلی هم جریان دارد. البته خیلی‌ها این ابزار قدرتمند برای فروش و کسب درآمد را نادیده میگیرند؛ اما اگر روزی بفهمند که چه درآمدها و چه مشتریانی را از دست داده‌اند، احتمالا خیلی افسوس خواهند خورد.

فراموش نکنیم که ما در تمام فرآیندهای بازاریابی ایمیلی قرار است به عنوان یک مهمان در پوشه صندوق ورودی(Inbox) کاربرانمان قرار بگیریم پس تمام تلاش‌مان را بکنیم تا باز هم میزبان ما باشند و یک ارتباط دو طرفه لذت بخش، بین ما و مخاطبان‌مان همیشه برقرار باشد.

با آنالیز کردن کمپین‌های ایمیل مارکتینگ به راحتی میتوانیم بفهمیم که وضعیت بازاریابی ایمیلی ما به چه صورت است و آن را بهبود و پیشرفت بدهیم.

دسته بندی کردن مخاطبین در گروه‌های مختلف باعث میشود به صورت هدفمند برای هر گروه، ایمیل‌های مجزا و مخصوصی را ارسال کنیم تا راندمان فروش‌مان را افزایش بدهیم.

امیدوارم با انجام بازاریابی ایمیلی، همیشه تنور فروش کسب و کارت داغ داغ باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *