دانستنی

۴۰ اصطلاح کسب و کار اینترنتی

شاید در نگاه اول تصور کنید آشنایی با اصطلاحات کسب و کار اینترنتی صرفا باعث می‌شود در این مسیر وقتی به یک کلمه تخصصی برمی‌خورید، احساس سردرگمی نکنید. اما با مطالعه این مقاله متوجه خواهید شد که ممکن است آشنایی با یک کلمه جدید در دنیای بیزینس‌های آنلاین، کل مسیر کسب و کارتان را تغییر داده و حتی سرعت به موفقیت رسیدن‌تان را چند برابر کند!

پس با من و این مقاله همراه باشید تا بیشتر از ۴۰ کلمه و اصطلاح تخصصی در دنیای کسب و کار آنلاین را به زبان کاملا ساده و همراه با مثال یاد بگیریم.

 

اصطلاحات رایج در کسب و کار اینترنتی

همانطور که گفتم تمامی این کلمات را به زبان ساده و با مثال به شما توضیح می‌دهم. اما با این‌حال اگر تصور کردید هر کدام برای‌تان کمی گنگ و نامفهوم است، در بخش نظرات در موردش سوال کنید تا توضیحات بیشتری در موردش بدهم.

 

۱_ HTML و CSS

HTML و CSS در واقع ۲ زبان برنامه نویسی هستند. اما اگر دقیق‌تر بخواهم بگویم، این دو زبان برنامه نویسی نیستند، بلکه زبان نشانه‌گذاری هستند! بیخیال تفاوت اینها باشید، صرفا کافی است بدانید که کدنویسی با زبان‌های نشانه‌گذاری بسیار آسان‌تر از زبان‌های برنامه نویسی است.

همین صفحه‌ای که الان در حال مشاهده‌اش هستید و به‌طور کلی هر ظاهر گرافیکی که در دنیای وب مشاهده می‌کنید، به کمک همین HTML و CSS کدنویسی شده‌اند.

مثلا کد پایین را ببینید:

هر متنی که بین این دو تکه کد HTML نوشته شود، به شکل یک سرتیتر در وب نمایش داده می‌شود و اغلب سرتیترهایی که در این مقاله مشاهده می‌کنید هم با همین تکه کد نوشته شده‌اند.

 

۲_ سایت یا وب سایت (site)

وب سایت همان چیزی است که الان به کمک مرورگر رایانه یا تلفن همراه‌تان در آن هستید! سایت‌ها اصولا از چندین صفحه تشکیل می‌شوند که به کمک زبان‌های HTML و CSS ساخته شده‌اند. بعد از ساخته شدن صفحات به کمک این زبان‌ها و یک زبان برنامه نویسی تخصصی، سایت روی یک رایانه قرار می‌گیرد تا دیگر کاربران بتوانند به آن دسترسی داشته باشند.

 

۳_ هاست وب سایت (HOST)

در زبان انگلیسی کلمه Host به معنی میزبان است. در واقع هاست همان فضایی است که صفحات و اطلاعات سایت شما روی آن قرار می‌گیرد. به زبان ساده‌تر، هاست چیزی است مثل همان رایانه خودتان، با این تفاوت که باید برای اینکه کاربران بتوانند در هر زمانی به سایت شما دسترسی داشته باشند، به‌شکل ۲۴ ساعته روشن باشد! اصولا برای طراحی سایت باید باید هاست را از شرکت‌های هاستینگ به‌طور ماهانه یا سالانه اجاره کنید.

 

۴_ دامنه یا نام سایت (DOMAIN)

دامنه یا دامین، در واقع اسم سایت است. ببینید، هر سایتی که روی یک هاست قرار می‌گیرد، یک آدرس دارد. مثلا آدرس سایت من این است: ۱۲۰.۱.۲۲.۱

اما خب قطعا شمایِ کاربر نمی‌خواهید برای ورود به سایت من، این عدد طولانی را حفظ کنید. به همین دلیل من یک دامنه یا نام برای سایتم خریده‌ام. به این ترتیب شما برای ورود به آدرس ۱۲۰.۱.۲۲.۱ کافی است نام دامنه من را در مرورگرتان وارد کنید. اصولا برای طراحی سایت، دامنه را از شرکت‌های فروش دامنه به شکل ۱، ۵ یا ۱۰ ساله خریداری می‌کنند.

 

۵_ پسوند دامنه

اگر کمی در موضوع دامنه ریز شویم، نام دامنه سایت من nethoosh و پسوند آن .com است. به‌طور کلی هر دامنه‌ای که بخواهید ثبت کنید، باید یک پسوند داشته باشد. مثلا پسوندهای com و net و org پسوندهای جهانی هستند. یا مثلا پسوند ir پسوند دامنه‌های کشور ایران است.

نکته مهم اینجاست که در هیچ پسوندی نمی‌شود دامنه تکراری ثبت کرد. این یعنی چون من قبلا اسم nethoosh را در پسوند  .com خریده‌ام، تا زمانی که آن را تمدید کنم هیچ کس نمی‌تواند همین اسم را در پسوند com بخرد.

 

۶_ سرور (server)

حالا که می‌دانید هاست چیست، به‌راحتی می‌توانید معنی سرور را هم درک کنید. در واقع سرور یک رایانه بزرگ با فضای ذخیره‌سازی بسیار زیاد است که اطلاعات سایت شما می‌تواند روی آن قرار بگیرد. اما با توجه به اینکه یک سایت عادی نیاز به فضای کمی داشته و نمی‌تواند هزینه‌های اجاره یک سرور کامل را بدهد، متخصصان شرکت‌های هاستینگ به کمک نرم‌افزارهای مختلف، بخشی از یک سرور را در اختیار شما قرار می‌دهند که آن‌بخش، همان‌ هاست است. بنابراین هر سرور شامل چندین هاست می‌شود.

 

۷_ وبلاگ (Blog)

در زبان عامیانه، وبلاگ یا بلاگ جایی است که می‌توانید در آن مقاله بنویسید. در گذشته سایت‌هایی مثل سایت پرشین بلاگ، blog.ir و… در وب فارسی بودند که به‌شکل رایگان به شما اجازه ساخت یک وبلاگ را می‌دادند و بعد از ساختنش می‌توانستید در آن مقالات مختلف بنویسید.

اما خب امروز زمانی که صحبت از وبلاگ می‌شود، بیشتر مخاطبان منظورشان بخشی از یک سایت است که مقالات در آن منتشر می‌شود. مثلا همین مقاله‌ای که می‌خوانید، یکی از صفحات وبلاگ سایت من است. اگر هم به خود صفحه وبلاگ بروید، تمامی مقالات سایت من را مشاهده می‌کنید.

۸_ سیستم مدیریت محتوا (CMS)

ببینید، در حالت عادی برای طراحی یک سایت  نیاز دارید ابتدا ظاهر را با کدهای HTML و CSS ساخته و سپس به کمک یک زبان برنامه نویسی، پشت صحنه سایت را بسازید. اما سیستم‌های مدیریت محتوا یا همان CMS ها عملا شما را از انجام هر نوع کدنویسی بی‌نیاز می‌کنند!

چراکه در این سیستم‌ها از قبل پشت صحنه سایت یا همان Back-End کدنویسی شده و ظاهر هم به‌شکل آماده در اختیارتان قرار می‌گیرد. علاوه بر این، سیستم‌های مدیریت محتوا به شما اجازه می‌دهند بدون نیاز به کدنویسی محتوای جدید در سایت‌تان منتشر کرده و قبلی‌ها را هم مدیریت کنید.

 

۹_ وردپرس (wordpress)

وردپرس در حال حاضر معروف‌ترین سیستم مدیریت محتواست و ۴۰ درصد از سایت‌های فعال در دنیا هم با آن ساخته شده. این سیستم مدیریت محتوا کاملا رایگان است و می‌توانید بعد از مشاهده دوره‌های کار با آن، به کمکش یک وب سایت طراحی کرده و آن را مدیریت کنید.

 

۱۰_ سایت‌ساز

سایت‌ساز یک ابزار اینترنتی است که به شما اجازه می‌دهد در کم‌تر از ۵ دقیقه وب سایت‌تان را بسازید! در واقع در سایت‌سازها همه چیز از قبل آماده است و شما صرفا با انتخاب ظاهر دلخواه، می‌توانید صاحب سایت‌تان شوید. اصولا برای طراحی سایت با سایت‌ساز، باید به‌شکل سالانه هزینه‌ای را بپردازید و خب در درازمدت هزینه زیادی را به شما تحمیل می‌کند.

 

۱۱_ فروشگاه اینترنتی

فروشگاه اینترنتی در واقع یک سایت است که می‌توانید از طریقش محصول بفروشید! تبدیل کردن یک سایت عادی که با وردپرس ساخته شده به یک فروشگاه اینترنتی کار سختی نیست و شاید کم‌تر از ۵ دقیقه از زمان شما را بگیرد. بنابراین تفاوت خیلی زیادی بین یک فروشگاه اینترنتی و سایت عادی وجود ندارد

 

۱۲_ اینماد

بعد از به وجود آمدن کسب و کارهای اینترنتی در ایران، یک شرکت دولتی هم به وجود آمد تا اعتبار صاحبان این کسب و کارها را بررسی کند. به این ترتیب هر صاحب کسب و کاری که در ایران قصد داشته باشد از طریق وب سایتش محصول یا خدماتی را بفروشد، ابتدا باید وارد سایت اینماد شود، اطلاعات خودش را وارد آن کرده و صلاحیتش را تایید کند.

بعد از این، از طرف سایت اینماد یک نماد برای او صادر می‌شود که با قرار دادنش در سایتش، می‌تواند به کاربران ثابت کند که یک کسب و کار تاییدشده از طرف یک مرکز دولتی است.

 

۱۳_ درگاه پرداخت

زمانی که کاربران بخواهند محصولی را در وب سایت شما بخرند و پولش را به‌شکل آنلاین پرداخت کنند، باید به درگاه پرداخت اختصاصی سایت‌تان وارد شوند. درگاه پرداخت همان‌جایی است که می‌توانند با وارد کردن شماره کارت بانکی و رمز دوم، مبلغ محصول را پرداخت کنند. اگر وب سایت‌تان اینماد داشته باشد، می‌توانید از بانک‌هایی مثل سامان و پارسیان درگاه پرداخت بگیرید.

 

۱۴_ درگاه پرداخت واسط

با توجه به اینکه گرفتن درگاه پرداخت برای صاحبان کسب و کار اینترنتی کمی دردسر داشته و شاید زمان‌بر باشد، مجموعه‌هایی به وجود آمدند که درگاه پرداخت واسط به آنها ارائه می‌کنند. این درگاه‌ها در واقع واسط بین کسب و کار شما و درگاه پرداخت‌های عادی هستند. گرفتن درگاه پرداخت واسط کم‌تر از ۱ روز زمان می‌برد اما اگر از درگاه‌های واسط استفاده کنید، باید درصدی از مبلغی که کاربران در سایت‌تان پرداخت می‌کنند را به عنوان پورسانت برای مجموعه مورد نظر بگذارید.

 

۱۵_ دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing)

بازاریابی دیجیتالی یا دیجیتال مارکتینگ، به هر روشی از بازاریابی اشاره دارد که در دنیای دیجیتال انجام شود. با توجه به گستره وسیع لوازم دیجیتالی، حتی تبلیغی که در تلویزیون مشاهده می‌کنید هم یکی از زیرمجموعه‌های دیجیتال مارکتینگ است.

 

۱۶_ بازاریابی اینترنتی (Internet Marketing)

مهم‌ترین زیرشاخه بازاریابی دیجیتال، بازاریابی اینترنتی است. این کلمه در واقع به هر روش بازاریابی اشاره دارد که به کمک اینترنت انجام می‌شود. روش‌هایی مثل ایمیل مارکتینگ، سئو، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی و… .

۱۷_ سئو (SEO)

به یکی از مهم‌ترین اصطلاحات کسب و کار اینترنتی رسیدیم! سئو، رقابت در موتورهای جستجو و مخصوصا گوگل است! در واقع سئو فرآیندی است که ما در آن سعی می‌کنیم سایت‌مان را با راهکارهایی مثل تولید مقالات، افزایش سرعت، بهینه‌سازی ظاهر و ده‌ها راهکار دیگر بهینه کنیم.

به زبان دیگر با این کار می‌خواهیم به گوگل ثابت کنیم که وب سایت ما لیاقت زیادی دارد. به این ترتیب وقتی کاربران کلمات مرتبط به کسب و کار ما را در گوگل جستجو کنند، به جای رقبا، سایت ما بالاتر از بقیه نمایش داده می‌شود و مخاطبان زیادی جذب می‌کند.

 

۱۸_ وب کراولر یا خزنده (Crawler)

در واقع موتورهای جستجویی مثل گوگل، به کمک یک‌سری ربات اقدام به بررسی صفحات سطح وب می‌کنند. این ربات‌ها که به تمامی دنیای وب سرک می‌کشند و آمار انتشار محتواهای جدید و بروزرسانی محتواهای قدیمی را به موتور جستجو می‌دهند، همان خزنده‌ها یا کراولر هستند.

 

۱۹_ رتبه الکسا

الکسا یک سایت از زیرمجموعه‌های سایت بزرگ آمازون آمریکاست. این سایت علاوه بر ارائه ابزارهای پولی سئو، به‌شکل رایگان به تمامی سایت‌های سطح وب بر اساس ترافیکی که دارند، یک رتبه می‌دهند. هر چه این رتبه پایین‌تر باشد، یعنی سایت مورد نظر بازدید بیشتری دارد. مثلا سایت آپارات رتبه ۲ الکسای ایران است و این یعنی در ایران، آپارات دومین سایت پربازدید محسوب می‌شود. دقت کنید که رتبه الکسا خیلی رتبه معتبری نیست و ربطی هم به سئو ندارد.

 

۲۰_ بازاریابی شبکه‌های اجتماعی (SMM)

خب قطعا با شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام، فیسبوک و… آشنایی دارید. بازاریابی شبکه‌های اجتماعی یا سوشیال مدیا مارکتینگ، به بازاریابی کردن برای کسب و کار از طریق این شبکه‌ها اشاره دارد.

 

۲۱_ ایمیل مارکتینگ

ایمیل همان پیامی است که در صندوق GMAIL برای شما ارسال می‌شود. ایمیل مارکتینگ در حال حاضر یکی از پربازده‌ترین روش‌ها برای بازاریابی اینترنتی است. در این روش ابتدا آدرس ایمیل مخاطبان را به بهانه‌ای از آنها دریافت کرده، سپس با ارسال پیام‌های مختلف، آنها را به خرید محصول ترغیب می‌کنیم.

 

۲۲_ لید (Lead)

شمایی که الان برای خواندن مقاله وارد سایت من شده‌اید، یک کاربر هستید. اما اگر در دوره رایگان آموزش پیدا کردن ایده ثروتساز ثبت نام کنید، اگر برای دریافت مقالات بعدی ایمیل‌تان را در سایت ثبت کنید یا اگر به هر دلیلی یک راه ارتباطی دیگر به من بدهید، به یک لید تبدیل شده‌اید! در واقع لید آن کاربری است که کمی ارتباطش را با شما گسترش داده و می‌توانید به کمک ایمیل مارکتینگ، پیامک مارکتینگ یا تماس با او ارتباط بیشتری برقرار کنید.

 

۲۳_ لیدسازی (lead generation)

هر فعالیتی که در سایت برای تبدیل مخاطبان عادی به لید انجام بدهید، lead generation است. ممکن است برای ساخت لید از راهکارهای مختلفی مثل ارائه ویدیو آموزشی رایگان، ترغیب مخاطبان به پیش‌ثبت نام در یک دوره، ترغیب مخاطبان به ارسال آدرس ایمیل‌شان در خبرنامه و… استفاده کنید.

 

۲۴_ بازاریابی محتوا (Content Marketing)

در اصل بازاریابی محتوایی یکی از زیرمجموعه‌های دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی اینترنتی است اما اگر کمی ریز شویم، می‌توانیم خود آن را مادر خیلی از روش‌های بازاریابی اینترنتی بدانیم.

در بازاریابی محتوا، ما اقدام به انتشار محتوای جذاب، آموزشی و… می‌کنیم تا بتوانیم مخاطبان را به سمت خودمان جذب کنیم. در واقع مقاله‌ای که الان در حال خواندنش هستید یا پست آموزشی که در اینستاگرام می‌بینید، منتشر می‌شود تا شمایِ مخاطب با کسب و کار ما آشنایی پیدا کنید و این یعنی بازاریابی محتوا!

 

۲۵_ همکاری در فروش (Affiliate Marketing)

همانطور که در مقاله ایده‌ های راه اندازی کسب و کار اینترنتی هم گفتم، همکاری در فروش یکی از بهترین راهکارها برای کسب درآمد در دنیای وب است. در این روش، کسب و کارهای بزرگی مثل دیجی کالا در ازای هر خریدی که مخاطبان ارسال شده توسط شما از این سایت‌ها بکنند، مقداری پورسانت برای‌تان در نظر می‌گیرند. اصولا برای کسب درآمد از همکاری در فروش، باید یک وب سایت اینترنتی یا پیج اینستاگرام راه‌اندازی کنید تا مخاطبان زیادی را به سایت مورد نظر بفرستید.

 

۲۶_ نرخ تبدیل (Conversion Rate)

اگر من امروز یک تبلیغ برای صفحه وبمستر ثروت ساز ایجاد کنم، ۱۰۰۰ نفر وارد صفحه شده و ۱۰ نفرشان اقدام به خرید محصول کنند، نرخ تبدیل مخاطب به خریدار این تبلیغ، ۱ درصد بوده. بنابراین نرخ تبدیل به تعداد افرادی اشاره دارد که فعالیت مورد نظر شما (خرید و…) را انجام می‌دهند، در مقابل کل افراد بازدیدکننده.

 

۲۷_ نرخ بازگشت سرمایه (ROI)

در ادامه همان مثال قبلی، تصور کنید من برای تبلیغات روی صفحه مورد نظر، ۱۰ میلیون تومان هزینه کردم و در ادامه ۲۵ میلیون فروش داشتم. اگر تمامی هزینه‌های من صرفا همین ۱۰ میلیون باشد، ۱۵ میلیون تومان سود خالص به دست آورده‌ام. این یعنی نرخ بازگشت سرمایه ۱۵۰ درصدی! بنابراین نرخ بازگشت سرمایه، میزان سودی است که در تبلیغات یا هر روش بازاریابی دیگر به دست آورده‌اید در مقابل هزینه‌ای که صرف شده.

 

۲۸_ تبلیغات کلیکی (PPC)

تبلیغات کلیکی یکی از رایج‌ترین روش‌های تبلیغ در سطح وب است. در این روش، شما تبلیغ‌تان را به‌شکل متنی، تصویری، ویدیویی و… در رسانه‌های بزرگی مثل آپارات، سایت‌های خبری و حتی خود گوگل نمایش می‌دهید. در ادامه به ازای هر کلیکی که کاربران روی وب سایت شما می‌کنند، باید هزینه‌ای را به صاحب رسانه بپردازید.

 

۲۹_ تبلیغات گوگل

تبلیغات گوگل رایج‌ترین روش از تبلیغات کلیکی است. در این روش، شما بدون نیاز به سئو کردن سایت روی کلمات مورد نظر به صفحات اول گوگل می‌رسید! در ادامه هم به ازای هر کلیکی که کاربران روی سایت شما می‌کنند، به گوگل هزینه‌ای را پرداخت می‌کنید.

 

۳۰_ تست انسانی (A/B Testing)

شاید برای‌تان جالب باشد بدانید که صرفا تغییر رنگ دکمه‌ای از یک صفحه محصول، ممکن است باعث افزایش یا کاهش نرخ تبدیل آن شود!

با توجه به چنین چیزی، ما برای اینکه بتوانیم تا جای ممکن نرخ تبدیل را در سایت‌مان افزایش بدهیم، تغییراتی را در یک صفحه ایجاد می‌کنیم، سپس آن را در مقابل تعدادی از کاربران قرار می‌دهیم. در ادامه بار دیگر تغییراتی به وجود آورده و صفحه را باز در مقابل تعدادی کاربر هم‌تعداد دفعه قبل قرار می‌دهیم. به این ترتیب از نتایج نهایی متوجه می‌شویم که صفحه با کدام جزییات موفقیت بیشتری دارد و همان تغییرات را به عنوان تغییر نهایی اعمال می‌کنیم.

 

۳۱_ صفحه فرود (LANDING PAGE)

در یک تعریف کلی، هر صفحه‌ای از سایت شما که کاربران وارد آن می‌شود، یک صفحه فرود است. اما در تعریف بهتر، آن صفحه‌ای که شما اختصاصی برای یک هدف ساخته‌ایدش، یک صفحه فرود است. مثلا صفحه دوره وبمستر ثروت ساز در سایت من یک صفحه فرود یا لندینگ است چراکه تنها هدف آن فروش محصول به شماست و هیچ هدف دیگری مثل دریافت ایمیل، ترغیب کاربر به کلیک روی لینک داخلی و… ندارد.

 

۳۲_ فراخوان به عمل (CTA)

پیشنهاد می‌کنم حتما مقاله بزرگترین روش های بازاریابی را در وبلاگ سایت من بخوانید!

در واقع همین جمله بالا یک فراخوان به عمل یا CTA بود. به زبان دیگر، CTA ها درخواست‌های مستقیمی است که از کاربران برای انجام یک کار دارید.

مثلا همان دکمه “افزودن به سبد خرید” که در صفحه محصول قرار داده‌اید هم خودش یک CTA محسوب می‌شود. طبق تحقیقاتی که در دنیای وب انجام شده، درخواست کردن مستقیم از کاربر باعث افزایش احتمال انجام کار از طرف او می‌شود به همین دلیل، هم ظاهر و هم متن CTA ها در موفقیت یک کسب و کار آنلاین تاثیر دارند.

 

۳۳_ تبلیغ نویسی (COPYWRITING)

تبلیغ نویسی یا کپی رایتینگ، نوشتن متن‌های متقاعدکننده است! اصولا در صفحاتی مثل صفحه فرود که قرار است مخاطب را به انجام یک کار ترغیب کنید، نباید متن عادی بنویسید. بلکه باید به کمک مهارت یک تبلیغ‌نویس، متنی جذاب و ترغیب‌کننده بنویسید تا مخاطب به انجام کار مورد نظر، ترغیب بشود.

مثلا در صفحات محصول، ممکن است نویسنده با شما در مورد عواقب نخریدن محصول صحبت کند. چرا؟ چون نویسنده یک تبلیغ‌نویس حرفه‌ای است و با این تکنیک شما را به خرید ترغیب می‌کند.

 

۳۴_ بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing)

بر خلاف بازاریابی برونگرا که در آن شما به دنبال مشتری هستید، در بازاریابی درونگرا به‌شکلی رفتار می‌کنید که در زمان نیاز دقیقا در مقابل مخاطب قرار بگیرید. مثلا همین که سایت‌تان را روی کلمات مختلف سئو می‌کنید، اینکه در وب سایت محتوا می‌سازید و در اینستاگرام پست منتشر می‌کنید و… . همه اینها از روش‌های بازاریابی درونگرا هستند چراکه باعث می‌شوند وقتی مخاطب به شما نیاز دارند، در مقابل دیدش قرار بگیرید نه اینکه با یک تبلیغ سر ۴ راه به دیدنش بروید.

 

۳۵_ قیف فروش (Sales Funnel)

قیف فروش یک مسیر ۴ الی ۵ مرحله‌ای است. مرحله اول این قیف جذب مخاطب است که اصولا از طریق سئو و… صورت می‌گیرد و مرحله آخرش تبدیل مخاطب به خریدار. این فرآیند اصولا به کمک روش‌های بازاریابی مثل پیامک مارکتینگ یا ایمیل مارکتینگ تکمیل شده و مخاطب تازه جذب‌شده را به خریدار و حتی خریدار دائم تبدیل می‌کند. به عنوان یک صاحب کسب و کار اینترنتی، حتما باید قیف فروش را در کسب و کارتان رسم کنید.

 

۳۶_ تجربه کاربری (UX)

هر چیزی در این دنیا یک تجربه کاربری دارد. مثلا همین رایانه یا تلفن همراه شما، تجربه کاربری دارد. در واقع تجربه کاربری آن حس خوب یا بدی است که حین کار با چیزی دارید. مثلا اگر تلفن همراه‌تان به دلیل اندازه بزرگش اجازه نمی‌دهد با یک‌دست با آن کار کنید، یک تجربه کاربری بد دارد. در مورد سایت هم همینطور است. هر بخشی از سایت شما که باعث شود کاربر احساس بدی کند، یک تجربه کاربری بد است. مثلا سرعت پایین، فونت بد، نوشته‌های کم‌رنگ و… .

 

۳۷_ رابط کاربری (UI)

UI خودش بخشی از تجربه کاربری سایت شما محسوب می‌شود و به ظاهر سایت اشاره دارد! در واقع رنگ، فونت، بخش‌بندی المان‌ها و… سایت شما جزو UI است و هر چه به ظاهر بیشتر توجه کنید، در واقع UI یا رابط کاربری آن را بهبود داده‌اید.

 

۳۸_ برندسازی

هر فعالیتی که باعث شود مخاطبان بیشتری شما را شناخته و مخاطبان قبلی بیشتر به شما اعتماد کنند، برندسازی است. این می‌تواند شامل طراحی سایت، سئو کردن سایت، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و… باشد. دقت کنید، هر چه برند شما شناخته‌تر شده باشد، در سئو هم قدرت بیشتری پیدا می‌کنید!

 

۳۹_ نیچ مارکتینگ

نیچ مارکتینگ یک استراتژی به‌شدت جذاب کسب و کار و بازاریابی است. این استراتژی می‌گوید به جای اینکه وارد یک بازار بزرگ شده و با همه رقابت کنید، روی یک گوشه بازار تمرکز کرده و سعی کنید مخاطبان این گوشه را سریعا جذب کنید. مثلا به جای تمرکز روی کل بازار لوازم جانبی، صرفا وارد بازار قاب موبایل یا حتی قاب موبایل برای افراد مذهبی شوید!

۴۰_ دراپ شیپینگ (drop shipping)

drop shipping هم روش بسیار عالی برای راه‌اندازی کسب و کار است. در این روش به جای اینکه خودتان تولیدکننده یا تامین‌کننده محصولی باشید که می‌فروشید، با یک فروشنده همکاری می‌کنید که خودش برای شما محصول را تامین و حتی برای مشتری ارسال می‌کند. به این ترتیب کافی است شما صرفا از طریق سایت محصول را بفروشید و سفارش را به تامین‌کننده بدهید تا بدون نیاز به دخالت‌تان، محصول برای مشتری ارسال شود.

 

کلام آخر

اگر تا اینجا مقاله را خوانده باشید، مطمئنم متوجه شدید که صرفا آشنایی با بعضی کلمات و اصطلاحات خاص در دنیای کسب و کارهای اینترنتی، چطور می‌تواند روی مسیر رشد یک کسب و کار تاثیرگذار باشد. با توجه به این، پیشنهاد می‌کنم اگر قرار است در این حوزه فعالیت کنید، همیشه اطلاعات‌تان را بروز نگاه دارید و اجازه ندهید ذهن‌تان صرفا بر اساس دانسته‌های قبلی مسیر آینده را تعیین کند.

خب به انتهای مقاله اصطلاحات کسب و کار اینترنتی رسیدیم. در این مقاله با هم با بیشتر از ۴۰ اصطلاح رایج در این حوزه آشنا شدیم. در نهایت اگر سوال و نظری داشتید در بخش نظرات منتظر شما هستم.

درآمد از طریق سایت فریلنس پارس

(www.freelancepars.com)

فریلنس پارس ، یک سایت فریلنسینگ و دورکاری برای سفارش و انجام پروژه های اینترنتی در ایران است. انواع پروژه ها و نیازهای کاری و شغلی در زمینه های سفارش تایپ، تولید محتوا، ترجمه زبان های مختلف، طراحی گرافیک، عکاسی، ادیت عکس و فیلم، برنامه نویسی، طراحی سایت، دستیار مجازی، آهنگسازی و ویرایش صوت، معماری، نقشه کشی، مدلسازی و… در این سایت قابل تعریف و اجراست.کارفرمایان، نیازها یا پروژه های خود را در این سایت به صورت رایگان مطرح کرده و متخصصان یا فریلنسرهای سایت، با ارائه پیشنهاد همکاری، پروژه‌ها را انجام داده و تحویل می‌دهند. کارفرما، پس از ثبت پروژه و توافق نهایی با فریلنسر بر سر هزینه و روش انجام کار، هزینه پروژه را واریز کرده و سایت، مبلغ را نزد خود نگه می‌دارد. پس از انجام کار و تحویل به کارفرما، تایید و رضایت او، مبلغ برای فریلنسر آزاد می‌شود. با این قابلیت که در اصطلاح “پرداخت امن” نامیده می‌شود، هم کارفرما از انجام پروژه خود اطمینان دارد و هم فریلنسر از واریزی مبلغ توسط کارفرما.

 

مراحل ثبت نام و عضویت در سایت فریلنس پارس

۱-در سایت به عنوان فریلنسر ثبت نام کنید و ایمیل و شماره موبایل خود را تایید کنید.

www.freelancepars.com

۲- سپس پروفایل خود را کامل کنید و مهارت‌ها، سابقه تحصیلی، شغلی و… را بنویسید.

۳- اگر نمونه کارهای مناسبی دارید، در سایت آپلود کنید.

۴- وارد قسمت پروژه های سایت شده، پروژه های مد نظر و مرتبط با مهارت ها و توانایی های خود را پیدا کنید و آن‌هایی که از نظر زمانی و هزینه، مایل به انجام آن‌ها هستید را ثبت پیشنهاد زده و مبلغ پیشنهادی، زمان و توضیحات لازم را برای کارفرما بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *