امروز قصد داریم شما را به صورت کامل با مفهوم فریلنسینگ ، مزایا و معایب آن و چگونگی کسب درآمد به عنوان یک فریلنسر / برونسپار / دورکار آشنا کنیم. و نکاتی برای موفقیت در نقش یک فریلنسر را بیان خواهیم کرد و در نهایتا لیستی از بهترین سایت های فریلنسیری در ایران ارائه خواهیم نمود.
فریلنسینگ ( FreeLancing ) به معنی آزاد کاری است و تقریبا شما دارای هر مهارت و تخصصی که باشید می توانید به صورت فریلنسینگ فعالیت کنید.
فریلنسر ( FreeLancer ) نیز به کسی اطلاق می شود که به صورت پروژه ای و برای خود کار می کند. او در حقیقت به عنوان رئیس خود کار می کند. یک فریلنسر منوی خدمات، قیمت ها و بازار هدفش را خودش تنظیم می کند.
مزایای فریلنسینگ برای یک فریلنسر / دورکار
- برای خود کار می کنید و هیچ رئیسی بالای سر شما نیست.
- نیاز به دادن هزینه برای مکان خاصی برای قبول کار ندارید و در منزل نیز میتوانید به انجام آن بپردازید.
- بین پیشنهادات و کارفرمایان مختلف حق انتخاب دارید.
- بازار فریلنسرها رقابتی است و نیاز به فریلنسرهای قابل اعتماد و با کیفیت و حرفه ای همیشه وجود دارد.
- می توانید در هر زمان و مکانی که دوست دارید کار کنید.
- درآمد شما بستگی به میزان فعالیت خودتان دارد و میتوانید با انجام پروژههای بیشتر و تخصصیتر، درآمد بسیار بالایی داشته باشید و از همتایان خود که در استخدام شرکت ها هستند با سرعت بسیار بالایی پیشی بگیرید.
معایب فریلنسینگ برای یک فریلنسر / دورکار
- همهی کارها از جمله حسابداری، بازاریابی، فروش، انجام پروژه، ارتباط با مشتری و … را خودتان باید انجام دهید.
- به دست آوردن کارفرمای کافی برای اینکه بتوانید از طریق فریلنسینگ، زندگیتان را تامین کنید ممکن است کمی زمان بر باشد. باید صبور باشید و با سابقه و حسن انجام کاری خوبی که از خود بر جای می گذارید روز به روز به مشتری های خود بیافزایید.
- بسیاری از فریلنسرها در کارشان بالا و پائین را تجربه کرده اند. برای زمان های کسادی باید برنامه داشته باشید و برای زمان هایی که کار زیاد است آماده باشید تا بتوانید پروژه ها را به موقع تحویل دهید.
- تا زمانی پول بدست خواهید آورد که قادر به انجام پروژه ها با کیفیت مناسب باشید. در این شیوه خبری از حقوق بازنشستگی نیست مگر آنکه خود را مستقلا بیمه نمائید.
مزایای استفاده از سایت های فریلنسری برای یک کارفرما
- استفاده از بهترین سایت های فریلنسری به کارفرما اجازه می دهد، بین هزاران فریلنسر با مهارت ها و دستمزد های مختلف، بهترین گزینه را با توجه به ملاک ها و بودجهی خود انتخاب نماید.
- به دلیل رقابتی که بین فریلنسرها برای انجام پروژه در این سیستم وجود دارد، امکان انجام و اتمام پروژه با هزینه کمتر نیز وجود دارد.
- کارفرما در این سیستم مجبور نیست که کارمندان بی شماری بگیرد و ماهیانه ای ثابت پرداخت کند تا اگر در قسمتی از کارش مشکلی پیش آمد آن ها بتوانند آن را حل کنند. بلکه می تواند هر زمان که نیاز داشت و به صورت پروژه ای با فرد یا گروهی از متخصصین ارتباط بگیرد و تنها برای انجام هملن پروژه به آن ها پرداخت داشته باشد.
- استفاده از برونسپاری به کارفرما کمک می کند تا توان موثر خود را بر روی مسائل مهمتر در کسب و کارش متمرکز کند و بخش های کوچک و فرعی را از طریق هزاران نیروی متخصص داخلی یا خارجی انجام دهد.
معایب فریلنسینگ برای یک کارفرما
به عنوان مهم ترین عیب های این سیستم برای کارفرمایان می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- اگر در انتخاب فریلنسر و عقد قرارداد فریلنسری دقت لازم به عمل نیاید، می تواند مشکلاتی ایجاد کند. باید سعی شود فریلنسری متعهد انتخاب شود تا از بروز مشکلات مختلف در آینده جلوگیری شود.
نکات مهم برای موفقیت به عنوان یک فریلنسر / دورکار
- پروژه هایی را پیشنهاد دهید و بپذیرید که مهارت و تخصص لازم برای انجام آن را دارید.
- سعی کنید پیش از شروع کاملا خواسته های کارفرما مطلع و آن را درک نمایید و تمامی همت خود را به کار بندید تا بتوانید پروژه را با رضایت به اتمام برسانید. این کار موجب حفظ مشتریان شما، افزایش تعداد آن ها و و درآمد بیشتر شما خواهد شد.
- خوش قول، متعهد، به روز و خوش برخورد باشید و به توافقات خود کاملا پایبند بمانید.
- از نام خود استفاده کنید یا برای خود برندی ایجاد کنید و هر روز اعتبار بیشتری برای آن کسب کنید. عکس مناسب و ترجیحا عکس خودتان در پروفایل می تواند تاثیر چشمگیری در افزایش مشتریان شما داشته باشد.
- رزومه کاری مناسب برای خود تهیه کنید و مهارت ها، تخصص ها و نمونه کارهای خود را در آن عرضه نمایید.
- سعی کنید در سایت های فریلنسری معتبر ایران عضو شوید. زیرا مشابه سیستم های همکاری در فروش، هرچه تعداد سایت های فریلنسینگی که شما در آن ها عضویت دارید بیشتر باشد، میزان پیشنهادهایی که می توانید دریافت کنید افزایش می یابد به خصوص در سایت هایی که سیستم تعرفه ای مناسب و ارسال پروژه و پیشنهاد رایگان دارند در نتیجه می توانید انتخاب های با کیفیت تری داشته باشید.
معتبرترین سیستم های فریلنسینگ ایران
در زیر بهترین و معتبرترین پلت فرم های فریلنسینگ ایران را به تدریج لیست خواهیم کرد که با کلیک بر روی نام هر یک از آن ها به سایت مورد نظر هدایت خواهید شد. هدف مقاله , شناسایی و معرفی سایتهای معتبر فریلنسری می باشد.
پل دیزاینرز
سایت فریلنسر پل دیزاینرز , یکی دیگر از سایتهای فریلنسر ایرانی است که در مدت زمانی کوتاه , توانسته است مخاطبان زیادی را جذب کند و برای هنرمندان بسیاری , کارآفرینی کند .این سایت تخصصی هنر و طراحی می باشد .
آزادکاران پل دیزاینرز در دسته بندی های زیر فعالیت میکنند.
- طراحی گرافیک
- نقاشی و طراحی چهره
- مدل سازی معماری و انیمیشن
- معماری و دکوراسیون
- طراحی لباس
پل , رابط طراح و کارفرما می باشد و با این شعار فعالیت خود را شروع کرده است . این سایت بستری امن محیا کرده است که کارفرما و طراح بدون هیچ نگرانی و دغدغه ای همکاری کنند. در این سایت تمامی تعرفه های طراحی مشخص می باشد و نیازی به تعریف پروژه از سمت کارفرما نیست . تعرفه از سمت طراح مشخص می شود و در پروفایل طراح در پکیج های ارایه می شود . کارفرماها با هر بودجه ای می توانند طراح مورد علاقه خود را انتخاب کنند . اگر شما هنرمند و طراح هستید , پیشنهاد میکنم حتما در سایت پل دیزاینرز , ثبت نام کنید .
همچنین کتاب مسیر موفقیت طراحان فریلنسر با قلم موسس این سایت به صورت رایگان منتشر شده است . برای دانلود این کتاب , بر روی نام کتاب در سطر بالا کلیک کنید .
مطالعه این کتاب برای تمامی گروه های فریلنسر توصیه می شود.
تعرفه عضویت در سایت پل نسبت به بقیه سایتهای فریلنسر , کمی بالاتر می باشد چون پروفایل قوی تری برای فریلنس ها طراحی میکنند و زمان زیادی برای ساخت این پروفایل حرفه ای نیاز است ولی مطمینا ارزش این پرداخت را دارد و هنرمندان و طراحان با عضویت در این سایت , چندین برابر آن هزینه را کسب خواهند کرد . همچنین به سبب اینکه تعداد طراحان در این سایت کمتر می باشد , شانس قرارداد پروژه برای فریلنس ها بیشتر است .
بعد از ثبت نام و عضویت در سایت فریلنسری پل دیزاینرز , فایل راهنمای صوتی زیر برای فریلنسرها ارسال می شود که می تواند به تمام سوالات قبل از عضویت شما پاسخ داده باشد . پیشنهاد میکنم حتما به این فایل صوتی گوش فرمایید.برای دانلود و گوش دادن به این دفترچه صوتی , بر روی لینک زیر کلیک بفرمایید.
سایت فریلنس پارس
فریلنس پارس ، یک سایت فریلنسینگ و دورکاری برای سفارش و انجام پروژه های اینترنتی در ایران است. انواع پروژه ها و نیازهای کاری و شغلی در زمینه های سفارش تایپ، تولید محتوا، ترجمه زبان های مختلف، طراحی گرافیک، عکاسی، ادیت عکس و فیلم، برنامه نویسی، طراحی سایت، دستیار مجازی، آهنگسازی و ویرایش صوت، معماری، نقشه کشی، مدلسازی و… در این سایت قابل تعریف و اجراست.کارفرمایان، نیازها یا پروژه های خود را در این سایت به صورت رایگان مطرح کرده و متخصصان یا فریلنسرهای سایت، با ارائه پیشنهاد همکاری، پروژهها را انجام داده و تحویل میدهند. کارفرما، پس از ثبت پروژه و توافق نهایی با فریلنسر بر سر هزینه و روش انجام کار، هزینه پروژه را واریز کرده و سایت، مبلغ را نزد خود نگه میدارد. پس از انجام کار و تحویل به کارفرما، تایید و رضایت او، مبلغ برای فریلنسر آزاد میشود. با این قابلیت که در اصطلاح “پرداخت امن” نامیده میشود، هم کارفرما از انجام پروژه خود اطمینان دارد و هم فریلنسر از واریزی مبلغ توسط کارفرما.
مراحل ثبت نام و عضویت در سایت فریلنس پارس
۱-در سایت به عنوان فریلنسر ثبت نام کنید و ایمیل و شماره موبایل خود را تایید کنید.
۲- سپس پروفایل خود را کامل کنید و مهارتها، سابقه تحصیلی، شغلی و… را بنویسید.
۳- اگر نمونه کارهای مناسبی دارید، در سایت آپلود کنید.
۴- وارد قسمت پروژه های سایت شده، پروژه های مد نظر و مرتبط با مهارت ها و توانایی های خود را پیدا کنید و آنهایی که از نظر زمانی و هزینه، مایل به انجام آنها هستید را ثبت پیشنهاد زده و مبلغ پیشنهادی، زمان و توضیحات لازم را برای کارفرما بنویسید.
پونیشا
پونیشا یکی از قدیمی ترین و معتبر ترین سایتهای فریلنسر ایرانی می باشد . این سایت ۲۷۰ هزار فریلنسر ماهر دارد و بیش از ۶۰ هزار پروژه موفق در کارنامه خود ثبت کرده است . آزادکاران پونیشا در دسته بندی های زیر فعالیت میکنند.
فریلنسر , فریلنسینگ
- اپلیکیشن اندروید و بازی
- برنامه نویسی وب و نرم افزار
- تایپ و ترجمه
- تولید محتوا
- نصب و راه اندازی وردپرس , طراحی قالب وردپرس
- خدمات سئو و دیجیتال مارکتینگ
- پونیشا کمک میکند که شما برای پروژه ی خود , نیروی مناسب را پیدا کنید.برای این منظور کارفرماها باید پروژه خود را تعریف کنند . بهترین پیشنهاد را انتخاب کنند و در یک بستر امن پروژه را تحویل بگیرند. این سایت تاکنون برای بسیاری از فریلنسر ها , درآمد زایی و کارآفرینی کرده است . اگر شما هر یک از تخصص های بالا را دارید , سریعا در پونیشا ثبت نام کنید.
اگر شما مهارت خودتان را در پونیشا و پل دیزاینرز پیدا نکردید . کارلنسر با وسیع ترین دسته بندی می تونه مشکل شمارو حل کنه.
کارلنسر
کارلنسر نیز یکی از معتبرترین سایتهای فریلنسینگ ایرانی می باشد . به جرات می توان گفت که شما با هر تخصصی می توانید در این سایت فعالیت کنید . یکی از مزیت های این سایت , دسته بندی متنوع و پیش بینی بینی تمام فعالیت ها می باشد .
آزادکاران کارلنسر در دسته بندی های زیر فعالیت میکنند.
- تولید محتوا
- گرافیک
- ترجمه
- عکس – انیمیشن – ویدیو
- طراحی سایت
- دیجیتال مارکتینگ
- سئو
- برنامه نویسی – نرم افزار -اپلیکیشن
- منشی و دستیار مجازی
- گویندگی – صوت – موسیقی
- مهندسی – علوم تجربی
- سایر ( بورس و بازارهای جهانی , برگزاری رویدادها , وکالت , ورزش , عیب یابی , مشاوره , تدریس و آموزش , منابع انسانی , روابط عمومی )
پارس کدرز
پارس کدرز نیز با ۱۴ سال سابقه فعالیت , ۱۰۳ هزار پروژه موفق را در کارنامه خود ثبت کرده است . آزادکاران پارس کدرز در دسته بندی های زیر فعالیت میکنند.
- تایپ , ترجمه , ویرایش
- طراحی وب
- برنامه نویسی
- گرافیک
- سئو و آموزش
پارس کدرز نیز مانند پونیشا و کارلنسر از روش برون سپاری پروژه ها استفاده میکند و کارفرماها باید پروژه خود را تعریف کنند و منتظر پیشنهاد از فریلنسرها باشند . ولی در پل دیزاینرز , تعرفه ها از قبل توسط طراحان آماده می باشد و کارفرما فقط باید طراح مورد نظر را انتخاب و سفارش را ثبت کند.
حامی ورکس :
این سایت فریلنسر نیز توانسته است خود را مابین لیست بهترین سایتهای فریلنسر ایرانی قرار دهد. این سایت با ۹۲۰۰ پروژه و بیش از ۳۲۰۰۰ کاربر در دسته بندی های متنوع مانند تولید محتوا , ترجمه آنلاین , وب و سئو , گویندگی , دوبله و بازاریابی اینترنتی فعالیت میکند.
سایتهای کارلنسر , پونیشا , حامی ورکس , پارس کدرز دسته بندی های متنوعی دارند و آزادکاران زیادی می توانند در این سایتها فعالیت کنند ولی سایت فریلنسر پل دیزاینرز , فقط در حوزه تخصصی هنر و طراحی به صورت تخصصی فعالیت میکند. .
بررسی پروفایل فریلنسرها در سایتهای فریلنسر :
ما پروفایل فریلنسرها را در تمامی این سایتها بررسی کردیم. کامل ترین پروفایل مربوط به سایت فریلنسر پل دیزاینرز می باشد . در زیر پروفایل فریلنس ها در سایتهای مختلف را به ترتیب کامل بودن پروفایل بررسی میکنیم.
پل دیزاینرز :
- تصویر پروفایل
- متن معرفی
- ویدیو معرفی فریلنس ( اختصاصی این سایت)
- پکیج تعرفه های فریلنس ( اختصاصی این سایت)
- پرسش و پاسخ ( اختصاصی این سایت)
- نمونه کارها
- دکمه ثبت سفارش سریع بدون نیاز به برون سپاری پروژه
- پروفایل کامل به زبان انگلیسی با امکان پرداخت ارزی برای کارفرماهای بین المللی
یکی از نمونه های ویدیو معرفی در پل دیزاینرز
سایت کارلنسر:
- اطلاعات عمومی ( متن درباره فریلنسر , تحصیلات , سابقه کاری )
- کارهای انجام شده و نظرات
- نمونه کارها
- تصویر پروفایل
- درج میانگین سرعت پاسخگویی , درصد خوش قولی , درصد موفقیت پروژه
- دکمه ی دعوت به پروژه
سایت پونیشا :
- رزومه ( شامل اطلاعات شخصی مانند تاریخ تولد ,وضعیت تاهل , سوابق تحصیلی و کاری )
- نظرات کارفرماها
- نمونه کارها
- دکمه دعوت به پروژه
- تصویر پروفایل
سایت حامی ورکس :
- تصویر پروفایل
- دکمه دعوت به پروژه
- متن دعوت از طرف فریلنسر
- مهارتهای فریلنس
- دکمه پیام فوری به فریلنس
- بعضی از فریلنسر ها بدون نمونه کار و روزمه می باشند.
پارس کدرز :
در سیستم پارس کدرز , باید کارفرما ابتدا پروژه را تعریف کند و فقط فریلنس هایی که پیشنهاد را قبول کرده باشند , می توانند مورد بررسی کارفرما واقع شوند و امکان انتخاب فریلنس قبل از تعریف پروژه توسط کارفرما وجود ندارد.
امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد . لطفا شما نیز تجربیات خود را از کارکردن با سایتهای فریلنسینگ برای ما بنویسید . همچنین اگر در این مورد نیاز به مشاوره دارید , می توانید سوالات خود را در بخش نظرات برای ما ارسال کنید . در کمترین زمان ممکن پاسخگوی شما خواهم بود .در ادامه این مقاله , چند روش برای موفقیت در فریلنسری را برای شما شرح می دهیم.
در جهان امروز , تعداد متخصصان فریلنسر , روز به روز در حال افزایش می باشد. رقابت سخت تر شده است.کارفرماها نیز دنبال متخصصان با مهارتهای قوی تر هستند. اما برای موفقیت در این بازار پر رقابت , چه روشهایی می تواند شما را موفق تر کند؟
روش های موفقیت فریلنسر ها
- فعالیت فوق حرفه ای
کارفرما وقتی دنبال متخصص می گردد , در مرحله اول شانس استخدام برای کسانی هست که در زمینه فعالیتشون , به صورت تخصصی کار کرده اند , مهارت و تجربه کافی را دارند . برای مثال شما فرض کنید کارفرما به دنبال یه توسعه دهنده وردپرس می باشد , مطمینا از بین برنامه نویس های متعدد , اولویت با کسی هست که چندین پروژه ی مشابه در کارنامه خود دارد .
مثال مشابه دوم کارفرمایی هست که دنبال یک گرافیست ماهر برای طراحی اینفوگرافیک می باشد . مشخصا اولویت استخدام برای طراحی است که چندین طراحی اینفوگرافیک در پورتفولیو خود دارد , گرچه بقیه گرافیست ها نیز در می توانند این پروژه را با موفقیت به اتمام برسانند .
همچنین اگر شما گواهینامه های آموزشی مرتبط , لوح ها تقدیر مرتبط با فعالیتتان دارید , بهتر است در پورتفولیو خود قراردهید تا کارفرما نسبت به حرفه ای بودن شما اطمینان حاصل کند .
نظرات کارفرماهای قبلی نیز بسیار مفید است . اگر شما برای شرکت ها , برند های مختلف کار کرده اید , بهتر از از صاحب کسب و کار بخواهید که نظرات خودشان را در چند سطر بنویسند و این نظرات را در پروفایل شخصی خود قرار دهید .
۲. تعرفه ها رقابتی باشد .
رقابتی بودن تعرفه , به معنای ارزان کاری نیست.شما با ارزان کارهایی که پروژه های بی کیفیت را در پایین ترین قیمت تحویل می دهند , رقابت نکنید. تعرفه های ارزان کارها اساس کار شما نباشد. مطمین باشید که اکثر مشتریان میخواهند با متخصصان حرفه ای کار کنند. حتی اگر شما حرفه ای باشید , تعرفه پایین شما را زیر سوال می برد و این شک را در کارفرما ایجاد میکند که شاید شما تازه کار هستید !
قیمت های پایین , کارفرماهای جددی و پروژه های سنگین را از دسترس شما خارج میکند . صادقانه قیمت گذاری کنید.نسبت به توانایی , سابقه و تخصص خودتان تعرفه ارایه بدهید . البته این راهنمای نحوه تعیین نرخ در فریلنسری کافی نیست. بهتر است صفحات ۷۵ الی ۸۰ را از کتاب مسیر موفقیت طراحان فریلنسر نوشته نیما صالح زاده نیک سیرت را مطالعه بفرمایید.این کتاب به صورت رایگان منتشر شده است و در اکثر سایتهای اینترنتی برای دانلود موجود است .
۳. پروفایل دیجیتالی برای فریلنسر ها
امروزه جایگاه فریلنسینگ تثبیت شده است و شما نباید تردیدی در عضویت در این سایتها داشته باشید. اکثر کسب و کارها مشاغل خود را به صورت آنلاین و دورکار در قالب همین سیستم ها پیاده میکنند.در ابتدای این مقاله , بهترین سایتهای فریلنسری را برای شما لیست کرده ایم. همچنین ویژگی های پروفایل های آزادکاران را در این سایتها بررسی کرده ایم.
مطمینا همه ی این سایتهای معرفی شده می توانند برای حضور شما موثر باشند و شما را به درآمد برسانند.شما باید نسبت به فعالیت و دسته بندی کاری خود , یکی از این ها و یا با اکثر این سایتها همکاری کنید.شما باید در پروفایل خودتان , حضوری قوی داشته باشید. فراموش نکنید ساختن پروفایل ناقص و بدون اطلاعات , هیچ ارزشی ندارد.
یک پروفایل قوی در یک سایت فریلنسر , مانند یک فروشگاه آنلاین شبانه روزی هست که در سراسر خیابان ها , در تمامی شهر ها , تمامی کشورها شعبه دارد . مشریان شما از سراسر جهان در هر ساعت از شبانه روز می توانند پروفایل شما را بررسی کنند . نمونه کارهای شما را مشاهده کنند . حتی ویدیویی معرفی از شما مشاهده کند و تعرفه ی شما را مشاهده کند . سپس فورا سفارش ثبت نماید. آنها نیز در یک سیستم امن , با اطمینان کامل پروژه را به شما واگذار میکنند .
حضور فعال در این سایتها , این امکان را برای شما فراهم میکند که کسب و کار محلی خود را از جغرافیای محدود جدا کنید و پروژه هایی از سراسر جهان دریافت کنید . همچنین هزینه های مربوط به کرایه دفتر کار , حقوق کارکنان و مالیات و دیگر هزینه های سربار کاهش می یابد .
۴.قرارداد ایمن
اگر شما برای همکاری پروژه ای با کارفرما به توافق رسیده اید , بهتر است که یک قرارداد ایمن مابین طرفین منعقد گردد تا حقوقی از طرفین ضایع نشود و مشکلات احتمالی پیش بینی شود . برای این کار بهتر است از یک وکیل کمک بگیرید تا تمام موارد را پیش بینی کند و در صورت اختلاف , مشکل به آسانی حل شود.جزئیات یک توافق ایمن بسیار طولانی و خارج از بحث این مقاله می باشد. گاها نیز کارفرماها زیر بار همچنین تعهد هایی نمی روند و متخصصان مجبور می شوند بدون قرارداد همکاری کنند که تبعات زیادی دارد.
برای حل این مشکل , ما توصیه میکنیم که پروژه را از طریق یکی از سایتهای فریلنسری قرارداد کنید.بهتر است که از کارفرما دعوت کنید که سفارش خود را از طریق پروفایل شما در سایت , ثبت کند و طبق قوانین سایت پروسه انجام پروژه طی شود . مطمین باشید پرداخت کارمزد به سایت , بهتر از به وجود آمدن مشکلات احتمالی بعدی می باشد . همچنین شما می توانید برای این منظور با سایتهای همکاری کنید که کارمزد پایین تر دریافت میکنند.
۵.افزایش تعامل با کارفرما
مساله تعامل با کارفرما , یکی از مهمترین مسایل می باشد که می تواند یک پروژه را در مسیر موفقیت همراهی کند . بهتر است فریلنسر ها قبل از شروع پروژه , تعاملاتی را با کارفرما آغاز کنند . همچنین باید کارفرماها در نقاط مهم و عطف پروژه , در تاریخ های مشخص شده , از روند پروژه و میزان پیشرفت آن خبر دار باشند .همچنین اگر زمان بیشتری برای پروژه نیاز است , حتی اگر این زمان برای ارتقا کیفیت پروژه باشد , باید با مشورت هر دو طرف و تایید رسمی کارفرما انجام شود.
فریلنسر ها بهتر است کارفرما را از تصمیمات مهم پروژه آگاه کنند و سعی کنند آنها را سورپرایز نکنند.
۶. شروع نیمه وقت
بهتر است فریلنسر ها عجله نکنند , اگر شما تمایل دارید از طریق فریلنسینگ , درآمد خود را افزایش دهید . بهتر است ابتدا به صورت نیمه وقت این کار راشروع کنید , درآمد خود را افزایش دهید و مشتریان شما بیشتر شود . سپس می توانید با اطمینان کامل , فریلنسری را به عنوان شغل اصلی و تمام وقت خود در نظر بگیرید.سایتهای ایرانی برای شروع شما مناسب می باشد. بسیاری از این سایتها امکان پرداخت ارزی برای کارفرماهای بین المللی نیز دارند. متاسفانه عضویت در سایتهای خارجی برای متخصصان ایرانی امکان پذیر نمی باشد و امکان مسدود شدن حساب شما وجود دارد . پس پیشنهاد می شود با ثبت نام در سایتهای ایرانی و معتبر , این مسیر را شروع کنید.
۷. حرکت در مسیر برندینگ
فریلنسر ها باید در تخصص خود تبدیل به برند شوند.هر چه قدر بیشتر کارفرماها شما را با تخصصی که دارید بشناسند , موفق تر خواهید بود . فرض کنید در یک جلسه یا جمع دوستانه , صحبتی از مهارت مربوط به شما باشد , تکرار نام شما در کنار آن مهارت , کمک میکند که حاضران در جمع با شما آشنا شوند . شما فقط با افزایش مهارت و دانش خود همراه با ارتباط قوی و دوستانه با کارفرماهای قبلی می توانید به این جایگاه برسید .
ارتباط خود را از طریق شبکه های اجتماعی , ایمیل و تلفن با کارفرماها حفظ کنید . آنها می توانند بهترین تبلیغات برای شما باشند.