میدانستی اگر تولید و بازاریابی محتوا را به خوبی درک نکنی هر ماه درآمد کمتری خواهی داشت؟ دلیلش هم این است که همین الان رقبای تو در حال تولید محتوا برای مشتریانت هستند. در واقع بهتر است اینطوری بگویم که در هر حوزهای که فعالیت میکنی قطعا رقبایی داری که آنها با تولید محتوا و بازاریابی محتوا باعث جذب بیشتر مشتریان احتمالی تو میشوند. باور نداری؟ همین حالا در گوگل، حوزه کاریات را جستجو کن، تا لیست رقبایی که فقط با تولید کردن محتوا، در حال افزایش فروششان هستند را ببینی.
تعریف بازاریابی محتوا
در کشور ما هروقت صحبت از کلمه بازاریابی میشود، احتمالا اکثر ما به یاد ویزیتورهای سنتی یا بازاریابهای شبکهای میافتیم. یادتان میآید؟ همیشه میخواستند کالاهای بنجل و گران را به زور به ما بفروشند و ما باید همه تلاشمان را میکردیم تا با موفقیت از دست آنها فرار کنیم.
اما واقعیت این است که کلمه بازاریابی محتوا (Content Marketing) هیچ ارتباطی به آن نوع بازاریابیهایی که میشناسی ندارد. بلکه کاملا هم بالعکس است!
بازاریابی محتوا به این مفهوم است که به ازای توجه مشتریان، محتوای رایگان در اختیار آنها قرار بدهی. دقیقا بر خلاف تبلیغات و بازاریابیهای سنتی که همیشه فروشنده به دنبال خریدار است، در این روش، مشتری به دنبال محتوا و محصولات تو خواهد بود.
اگر تا به حال با چنین موضوعی آشنایی نداشتی تعجب نکن، در این مقاله میخواهم به تو نشان دهم که به جای پرداخت هزینههای تبلیغاتی برای معرفی کسب و کارت، میتوانی با تولید و بازاریابی محتوا به راحتی مشتریان زیادی را به صورت کاملا رایگان به دست آوری. پس با من در این مقاله از سری مطالب نت هوش همراه باش.
ایرادهای بزرگ تبلیغات به شیوه سنتی
بیا ابتدا نواقص تبلیغات سنتی را باهم بررسی کنیم. تمام صاحبین کسب و کارهای کوچک و بزرگ، هر کدام به نوبه خودشان، تمام تلاششان را میکنند تا در این بازار شلوغ با تبلیغات مختلف خودشان را به مشتریان بیشتری نشان دهند، و برای رسیدن به این هدف، به هر روشی متوسل میشوند.
پخش تراکت،آگهی در مجلات، بیلبوردها، تبلیغات رادیویی و تلویزیونی، اجاره بنر در شبکههای اجتماعی و وبسایتها و….
اگر دقت کنی تمام این روشهای تبلیغاتی وقتی انجام میشود که مشتریان در حال انجام کار دیگری هستند، اما به ناچار مجبور میشوند با این تبلیغات هم مواجه شوند.
- در حال رانندگی و دیدن بیلبورد بزرگ خیابان
- در حال تماشای برنامه مورد علاقه از تلویزیون و دیدن تبلیغات
- در حال مطالعه مجله مورد علاقه و دیدن تبلیغات در گوشه مجله
- و…
واقعیت این است که هیچ مشتری برای این دسته از تبلیغات، کوچکترین ارزشی قائل نیست. درست است؟ صاحبین کسب و کارها فقط با فشارهای تبلیغاتی بالا امیدوارند که بتوانند برای لحظهای هرچند کوتاه توجه مخاطب را به خودشان جلب کنند، بلکه بتوانند خودشان و محصولشان را معرفی کنند. اما در واقعیت چه اتفاقی میافتد؟
- ما وقتی در حال رانندگی بیلبوردی را میبینیم اما هنوز به خیابان بعدی نرسیده آن را فراموش کردهایم
- وقتی تبلیغات تلویزیونی تمام میشود و ادامه برنامه مان را میبینیم آن تبلیغ را فراموش کردهایم
- وقتی در حال مطالعه مجله هستیم و چشممان به کادر آگهی میافتد، همین که مغزمان متوجه میشود این یک تبلیغ است، سریع نگاهمان را از روی آن رد میکنیم.
همه ما از دیدن و شنیدن تبلیغات، فراری هستیم!
چرا این سبک از تبلیغات، بدترین نوع تبلیغ است؟
- این تبلیغات فقط برای لحظات کوتاهی میتوانند توجه مخاطب را به خود جلب کنند.
- این تبلیغات در کار اصلی مشتری در آن لحظه تداخل ایجاد میکنند و کیفیت مناسبی ندارند.
- این تبلیغات هزینههای قابل توجهی دارند، به خصوص زمانی که آن کمپین تبلیغاتی بازدهی موردنظر را ایجاد نکند.
خب، آیا روش بهتری هم برای تبلیغات وجود دارد؟ آیا روشی وجود دارد که مخاطبین به جای اینکه دست به هر کاری بزنند تا از ما فرار کنند، خودشان مشتاقانه بخواهند و دوست داشته باشند که پیامهای ما را بشنوند؟ بله… و این روش «بازاریابی محتوا» نام دارد
معرفی بازاریابی محتوا
بازاریابی محتوا یعنی به مشتریانت محتوایی را ارائه کنی که آنها خواستار آن هستند! محتوایی که آنها حاضرند به ازای آن برای محصولات و خدمات تو، بها بپردازند. به عنوان مثال مطالبی مثل:
- مقالات آموزشی
- پادکستهای صوتی
- ویدئوهای مفید و ارزشمند
- اینفوگرافیک
- و….
دقت داشته باش، محتوایی که ارائه میکنی باید ارزشمند و با کیفیت باشند. منظور از محتوای ارزشمند و با کیفیت، محتوایی است که یا به صورت آموزشی ارائه شود و یا محتوای سرگرم کننده داشته باشد (یا ترکیبی از هردو) و از همه مهمتر اینکه این محتوا باید رایگان ارائه شود. بیا با چند مثال واضح، این موضوع را بهتر درک کنیم.
احتمالا تاحالا برنامههای قابلمه فروشی را در تلویزیون دیدهای…
واقعیت این است که اگر قرار بود این قابلمهها با این کیفیت، به صورت مستقیم تبلیغ شوند، شاید مشتریان آنها به قدری نبود که در قالب یک برنامه آموزشی ارائه شود. یک برنامه آموزشی آشپزی، نمونه موفق بازاریابی محتوا برای فروش قابلمه است.
روش بازاریابی محتوا: آموزش درست کردن قرمه سبزی
شیوه درآمدزایی: فروش قابلمه
البته دقت داشته باشید تمام تکنیکهای بازاریابی و فروش، وقتی موفق هستند که به صورت پیشفرض، کیفیت محصولت خوب باشد؛ درغیر این صورت اینطوری که در ویدئو میبینی آبرویت میرود:
تبلیغ ظروف نشکن روی حرارت مستقیم!
و همانطور که میبینی الان نشکست…
خب! نمونه بالا، مثالی از بازاریابی محتوا در فضای کسب و کارهای غیر آنلاین بود، اما در فضای کسب و کارهای اینترنتی چطور؟ بیا مثال بعدی را با بزرگترین فروشگاه اینترنتی فعلی ایران،یعنی دیجیکالا بررسی کنیم. فکر نمیکنم کسی باشد که نداند دیجیکالا چیست؟ اما مطمئنم برخیها نمیدانند دیجیکالا مگ چیست!
دیجیکالا مگ یا همان مجله خبری دیجی کالا، یکی از سرویسهای قدرتمند بازاریابی محتوا است که توسط این شرکت راهاندازی شد تا به فروش بیشتر این وبسایت کمک کند. در واقع دیجیکالا با تولید و بازاریابی محتوا در دیجیکالا مگ، کاملا هوشمندانه به مخاطبینش توضیح میدهد که چه کالاهایی در دیجیکالا وجود دارند و چه مزایای دارند؟ و کاربران را ترغیب به خرید از فروشگاه اینترنتیاش میکند. چطور؟ با تولید و بازاریابی محتوا!
مزایای بازاریابی محتوا نسبت به تبلیغات سنتی :
حالا که با تولید و بازاریابی محتوا بیشتر آشنا شدی، بیا بزرگترین مزیتها و تفاوتهای آن را نیز در مقایسه با روشهای تبلیغاتی سنتی بررسی کنیم.
کیفیتی که بازاریابی محتوا به مشتریان میدهد، در توان تبلیغات سنتی نیست.
همانطور که فهمیدی، مشتریان حتی برای لحظهای علاقه ندارند به تبلیغات سنتی توجه کنند، اما بازاریابی محتوا مطالبی را عرضه میکند که مشتریان به آنها علاقه دارند و با اشتیاق و میل شخصی خودشان، آنها را مطالعه و دنبال میکنند. وقتی تو شروع به تولید و بازاریابی محتوا برای کسب و کار خودت کنی، قطعا توجه بسیاری از مخاطبین را به سمت خودت جلب میکنی. شاید آنها در ابتدا از تو خرید نکنند، اما از آنجایی که عاشق محتوای رایگان و مفیدت شدهاند، همیشه در ذهنشان ارتباطشان را با تو حفظ میکنند و زمانی که به فکر خرید محصول یا خدماتی که ارائه میکنی بیفتند، قطعا از تو خرید خواهند کرد.
تا زمانی که مشتریان تصمیم به خرید بگیرند، تولید و بازاریابی محتوا نیز ادامه دارد.
یکی از بزرگترین دلایلی که فروش خوبی نداری این است که یا مردم کیفیت کالا و خدماتت را نفهمیدهاند، و یا اینکه هنوز اصلا درک نکردهاند که به کالا و خدماتت نیاز دارند! این یکی از بزرگترین علتهای عدم خرید مردم است
با تولید و بازاریابی محتوا در قالبهای مختلف، این فرصت را خواهی داشت تا مردم ارزش کسب و کارت را بیشتر بشناسند و این نیاز را در آنها ایجاد کنی که چقدر به کالا و خدماتت نیاز دارند، و آنها را عاشق کالاها و خدماتت کنی و آنها نیز عاشقانه بخواهند که از تو خریدشان را انجام دهند.
تولید محتوای رایگان، یک احساس متقابل در میان مشتریان ایجاد میکند.
هرچه محتوای رایگان بیشتری در اختیار مردم قرار دهی، مشتریان بیشتری خواهی داشت. مردم به مرور زمان احساس میکنند در مقابل این همه ارزشی که به آنها دادهای، باید لطفت را جبران کنند. قطعا مشتریانت دغدغهها و سوالاتی درباره حوزه کاریات دارند که خودت بهتر از من میدانی چه مشکلاتی دارند. همه تلاشت را بکن که با تولید محتوای ارزشمند رایگان و ارائه به آنها، مشکلاتشان را حل کنی. با این کار هم به آنها ثابت کردهای که در حوزه کارت متخصص هستی، و هم آنها در مقابل این همه محتوای رایگان، با خریدشان از تو تشکر میکنند.
بازاریابی محتوا، مشتریان را بصورت رایگان جذب میکند.
به جای آنکه سراغ بنرهای تبلیغاتی بروی یا در شبکههای مجازی پولهای بیزبانت را بابت تبلیغات خرج کنی، یک مطلب جذاب و مفید در وبسایتت قرار بده. هر کدام از مطالبی که به عنوان محتوا تولید میکنی، از نظر استراتژیکی برای کسب و کارت به مدت نامحدود سود و درآمدهای متوالی ایجاد میکند. یک محتوای مفید و همیشه سبز میتواند مادامالعمر برایت مشتری جذب کند.
همانطور که میدانی یکی از بزرگترین مباحثی که ثروتمندان همیشه به آن توجه میکنند، مدیریت بدهی و دارایی است. من به جرات به تو میگویم تولید محتوا، بزرگترین دارایی ثروت سازی است که میتوانی کاملا رایگان آن را ایجاد کنی.
به جای آنکه با صرف هزینههای تبلیغاتی، برای مدت محدودی مشتری جذب کنی، با تولید و بازاریابی محتوای مناسب، میتوانی برای همیشه ترافیک مستقیمی از مشتریان را به سمت کسب و کار اینترنتیات سرازیر کنی. فراموش نکن که داشتن محتوا، همیشه دارایی است و هزینههای تبلیغاتی، بدهی هستند.
بازاریابی محتوا، مزایای مربوط به SEO هم با خود به همراه دارد.
هر محتوایی که در وبسایتت قرار میدهی، توسط گوگل بررسی و دیده میشود. اگر یک وبسایت بدون محتوا را در نظر بگیریم، حداقل ۸ صفحه پیش فرض دارد. حالا اگر تو در بدترین حالت ممکن، حداقل هفتهای ۱ مطلب در وبسایتت قرار دهی پس از یک سال ۵۲ محتوا آماده کردهای که با ۸ صفحه پیشفرض اولیه، سایتی با ۶۰ محتوا در اختیار داری. نمیخواهم بگویم ۶۰ محتوا برای یک وبسایت عدد خیلی عالی است، اما مطمئنم در خیلی از کسب و کارها با داشتن ۶۰ محتوا میشود به رتبه اول در نتایج گوگل دست یافت. با این استراتژی به راحتی میتوانی از طریق موتورهای جستجو مثل گوگل، برای وبسایت و کسب و کارت ترافیک جذب کنی.
بازاریابی محتوا ترافیک را افزایش میدهد.
با ضبط پادکستهای صوتی (حتی با تلفن همراهت) میتوانی مخاطبینی را جذب کنی که شاید اگر از روشهای دیگر تولید محتوا استفاده میکردی، نمیتوانستی اینقدر نتیجه بگیری.! با تولید محتوای صوتی و پادکستهای مفید و قرار دادن آن در سایتهای اشتراک گذاری، به راحتی به یکی دیگر از منابع قدرتمند جذب ترافیک دست پیدا میکنی. بسیاری از مردم به دلایل مختلف فرصت ندارند مقاله متنی بخوانند یا ویدئو ببینند. آنها دوست دارند هنگام رانندگی، یا در حال ورزش کردن، یا انجام کارهای دیگر، فایلهای صوتی ارزشمند گوش بدهند.
بازاریابی محتوا، هدف بسیاری از افراد میباشد.
بزرگترین آرزوی هر کمپین تبلیغاتی این است که پیام خود را به بزرگترین و مفیدترین مخاطبان برساند. هرچه مخاطبین بیشتری داشته باشی، یعنی افراد بیشتری تو را میشناسند. و هر چه مخاطبین بیشتری را مورد هدف قرار دهی، درصد بیشتری از آنها را به خریداران و مشتریان مستعد تبدیل میکنی.
به کمک بازاریابی محتوا میتوانی مطالبی را عرضه کنی که مخصوص مشتریانت است. چنین مطالب و محتوایی باعث میشود مشترانت دوباره به سایتت بازگردند. تو به دنبال جذب مخاطبین و مشترانی هستی که به خرید محصولاتت علاقهمندند. هر خواننده محتوایی، به مشتری تبدیل نمیشود؛ اما مخاطبینی که به صورت هدفمند روی آنها بازاریابی محتوا انجام میشود، قطعا به مشتریان همیشگی کسب و کارت تبدیل میشوند.
فروش بیشتر با بازاریابی محتوا
امیدوارم که تا به اینجا، مزایای مربوط به بازاریابی محتوا برایت قانع کننده بوده باشد. اگر اینطور بوده، شاید الان بدنبال روشی هستی تا با این شیوه، بازدهی کسب و کارت را افزایش بدهی. ممکن است با خود بیاندیشی که با استفاده از چه روشی میتوان حداکثر منفعت را از این استراتژی بدست آورد؟ میخواهم ۴راهکار اساسی برای بازدهی بیشتر را بگویم:
همیشه محتوایی را ارائه کن که مشتریانت به آن علاقهمندند
یکی از بزرگترین اشتباهات رایج بسیاری از صاحبین کسب و کار، این است که در رابطه با فعالیت و سابقه کاریشان و توانمندیها و تخصصهایشان، در محتوایشان صحبت میکنند.
شرکت محمد قلی با بیش از نیم قرن تجربه و کادری مجرب و متخصص از نیرویهای جوان، آماده ارائه خدمات تخصصی در حوزه لحافدوزی و پنبهزنی است و به اطلاع میرساند که هیچ شعبه دیگری هم ندارد و خدمات ما خیلی خاص است و….
کلا همه بد هستند و فقط ما خوبیم!
به شخصه وقتی با شرکتها و افرادی رو به رو میشوم که به این سبک خودشان را معرفی میکنند ناخودآگاه اینطوری میشوم:
دقیقا مشکل همینجاست: مشتری هیچ علاقهای به این موضوع ندارد و اصلا برایش مهم نیست که این چیزها را بداند. از نگاه او، این حرفها اراجیفی بیش نیست.
مشتری فقط به خودش اهمیت میدهد! پس اگر میخواهی توجه مشتری را جلب کنی، راهش این است که محتوای آموزنده یا سرگرم کننده تولید کنی. تو به آنها فقط محتوای ارزشمندی ارائه کن که برای آنها این ارزش ایجاد شود که وقتشان را به تو اختصاص بدهند. به وقتش، آنها خودشان به دنبال شجره نامه تو و کسب و کارت هم میآیند.
تولید محتوا را بر اساس ایجاد مزیت برای مشتریانت انجام بده و نه محصولاتت
لطفا صفحه محتوا را با صفحه توضیحات محصول اشتباه نگیر. اگر میخواهی محتوای با کیفیتی به مشتریانت ارائه کنی، قطعا نباید به سراغ تبلیغ مستقیم محصولاتت در محتوا بروی. بهتر است بیشتر تمرکزت را روی مزیتهایی که مشتری دنبال آن است بگذاری و باید فقط گاهی اوقات، محصولاتت را به صورت هدفمند در محتوا معرفی کنی.
محتوا را اساسی و اصولی بنویس
محتوای اساسی، محتوایی است که بتوان آن را طبقهبندی و آرشیو کرد و پیدا کردن آن در سایتتان برای مشتری ساده و آسان باشد. چنین محتوایی، ارزش بسیار بالایی دارد. یکی از بهترین نمونههای جهانی این نوع تولید محتوا، قطعا ویکیپدیا است. به عنوان مثال با توجه به موضوع همین صفحه، اگر به مقاله بازاریابی محتوا ویکی پدیا سر بزنی، کاملا متوجه میشوی که یک نظام ساختار یافته و صحیحی وجود دارد که کاربر، خیلی راحت میتواند بخش مورد نظرش را در صفحه مربوطه ببینید و آن را مطالعه کند.
از سایتهای رقبایت به خوبی استفاده کن تا با محتوای مورد علاقه مردم آشنا شوی
تحیلیل رقبا، همیشه یکی از شیرینترین و جذابترین کارها برای موفقیت یک کسب و کار است. خیلی مهم است که شما دقیقا بدانید مخاطبین شما بیشتر به دنبال چه محتوایی هستند؟ برای درک این موضوع، روشهای بسیار متعدد و دقیقی وجود دارد؛ ولی یکی از راحتترین کارها این است که نگاهی به رقبا بندازیم. اگر شما در نتایج اول گوگل در حوزه کاریتان نیستید، یعنی رقبای شما آنجا هستند. پس به سایتشان بروید و سعی کنید متوجه شوید که از چه محتوایی برای جذب بیشتر مخاطب استفاده کردهاند؟
البته خواهش میکنم از فردا، تمام وقتت را به رقبایت اختصاص ندهی که ببینی چه محتوایی تولید کردهاند و تو هم آن موضوع را انتخاب کنی!
خب نظرت چیست؟ آیا حاضری بازاریابی محتوا را امتحان کنی؟
حالا که در این مطلب با نواقص تبلیغات سنتی و مزایای بازاریابی محتوا و همچنین نمونههای موفق تولید و بازاریابی محتوا آشنا شدی، وقت آن رسیده تا محتوای قانعکننده و ارزشمندی برای مخاطبینت ایجاد کنی و با جذب رایگان مشتریان، با این شیوه تغییرات عظیمی در فروش محصولات و خدماتت ایجاد کنی.
درآمد از طریق سایت فریلنس پارس
فریلنس پارس ، یک سایت فریلنسینگ و دورکاری برای سفارش و انجام پروژه های اینترنتی در ایران است. انواع پروژه ها و نیازهای کاری و شغلی در زمینه های سفارش تایپ، تولید محتوا، ترجمه زبان های مختلف، طراحی گرافیک، عکاسی، ادیت عکس و فیلم، برنامه نویسی، طراحی سایت، دستیار مجازی، آهنگسازی و ویرایش صوت، معماری، نقشه کشی، مدلسازی و… در این سایت قابل تعریف و اجراست.کارفرمایان، نیازها یا پروژه های خود را در این سایت به صورت رایگان مطرح کرده و متخصصان یا فریلنسرهای سایت، با ارائه پیشنهاد همکاری، پروژهها را انجام داده و تحویل میدهند. کارفرما، پس از ثبت پروژه و توافق نهایی با فریلنسر بر سر هزینه و روش انجام کار، هزینه پروژه را واریز کرده و سایت، مبلغ را نزد خود نگه میدارد. پس از انجام کار و تحویل به کارفرما، تایید و رضایت او، مبلغ برای فریلنسر آزاد میشود. با این قابلیت که در اصطلاح “پرداخت امن” نامیده میشود، هم کارفرما از انجام پروژه خود اطمینان دارد و هم فریلنسر از واریزی مبلغ توسط کارفرما.
مراحل ثبت نام و عضویت در سایت فریلنس پارس
۱-در سایت به عنوان فریلنسر ثبت نام کنید و ایمیل و شماره موبایل خود را تایید کنید.
۲- سپس پروفایل خود را کامل کنید و مهارتها، سابقه تحصیلی، شغلی و… را بنویسید.
۳- اگر نمونه کارهای مناسبی دارید، در سایت آپلود کنید.
۴- وارد قسمت پروژه های سایت شده، پروژه های مد نظر و مرتبط با مهارت ها و توانایی های خود را پیدا کنید و آنهایی که از نظر زمانی و هزینه، مایل به انجام آنها هستید را ثبت پیشنهاد زده و مبلغ پیشنهادی، زمان و توضیحات لازم را برای کارفرما بنویسید.