شاید جالب باشد بدانید در دنیای وب یک سری ابزارهای آنلاین کسب و کار وجود دارد که عملا مثل فرشته به کمک شما آمده و همه معادلههای بیزینس را به نفعتان تغییر میدهند!
در این مقاله با من همراه باشید تا هم چندین ابزار آنلاین کسب و کار را به شما معرفی کنم و هم توضیح بدهم که چطور میتوانید با کمک آنها کسب و کارتان را متحول کنید.
ابزارهای آنلاین
بعضی از این ابزارهایی که در ادامه معرفی میکنم، ابزارهایی هستند که در سئو سایت به کمکتان میآیند. بنابراین اگر نمیدانید سئو چیست:
SEO به معنی بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است. در واقع سئو چیزی است که باعث میشود وقتی یک کلمه را در گوگل جستجو میکنید، سایت شما بالاتر از سایت رقبا بوده و کاربر بیشتری جذب کند. بنابراین با توجه به نقشی که سئو در جذب مخاطبان دارد، بسیار در موفقیت بیزینس شما حیاتی است.
۱_ سرچ کنسول
سرچ کنسول یک ابزار اینترنتی رایگان است. این ابزار را خود گوگل در اختیار تمامی صاحبان سایت و وبمستران قرار داده. زمانیکه وب سایتتان را به سرچ کنسول متصل کنید، در ابتدا گوگل سایتتان را به رسمیت شناخته و بعد از آن یکسری آمار بسیار مهم در مورد سئو و بهینه سازی آن به شما میدهد. مثلا:
- اینکه در روز چند بازدید کننده از گوگل دارید؟
- این بازدید کنندگان از طریق کدام کلمات وارد سایت میشوند؟
- وضعیت سرعت و ظاهر صفحات مختلف سایت شما چقدر بد یا خوب است؟
- کدام صفحات سایتتان برای کاربران مشکلسازند؟
- چقدر تا الان برای سایت شما بک لینک (لینک از دیگر سایتها) ساخته شده؟
- و…
عملا سئو کردن سایت بدون استفاده از ابزار سرچ کنسول، کار بسیار سخت و طاقتفرسایی خواهد بود.
۲_ گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس هم یکی دیگر از ابزارهایی است که گوگل در اختیار وبمستران قرار داده اما خب این ابزار، نیمهرایگان است. البته نسخه رایگانش هم آمار بسیار مهمی در مورد سایت به شما میدهد. مثلا:
- اینکه کاربران بهطور میانگین چند دقیقه در سایت شما زمان صرف میکنند؟
- چند درصد از کاربران به محض ورود به سایت، از آن خارج میشوند؟
- کاربران بیشتر از کدام صفحات سایت شما خارج میشوند؟
- جنسیت کاربران شما چیست؟
- کاربران از کدام کشورها هستند؟
- کاربران با چه دستگاههایی وارد سایت میشوند،
- و…


حتی در سطح حرفهایتر، میتوانید به کمک گوگل آنالیتیکس بفهمید کاربران در هر صفحه چه رفتارهای ریزی داشتهاند، کدام کاربران بیشتر اقدام به خرید محصولتان کردهاند و… .
۳_ ابزار سایت الکسا
سایت الکسا در واقع یکی از زیرمجموعههای سایت amazon است. این وب سایت ۲ ابزار مهم دارد:
ابزار اول یک ابزار آنالیز سئو رقباست. در صورتی که این ابزار را خریداری کنید به شما آمار بسیار مهمی در مورد بک لینک رقبا، شرایط سئو آنها، نقاط ضعف، نقاط قوت و… شان میدهد. این ابزار اختصاصا برای سئوکارها ساخته شده.
اما ابزار مهمتری که اصلا سایت الکسا به خاطرش شناخته شده، ابزار رتبه بندی سایتهاست. این ابزار بر اساس تعداد بازدید و زمان ماندگاری کاربران در یک سایت، به آن رتبهای میدهد که هر چه این رتبه پایینتر باشد، یعنی وضعیت سایت بهتر است.
مثلا الان سایت آپارات رتبه ۲ الکسا ایران را دارد و این یعنی آپارات دومین سایت پربازدید ایرانی است. یا مثلا گوگل رتبه ۱ الکسا جهان است به این معنی که این سایت پربازدیدترین و محبوبترین سایت در جهان محسوب میشود. البته اصولا سئوکارها و متخصصان خیلی به رتبهبندی الکسا اهمیت نمیدهند چون نقصهایی دارد اما خب کاربران عادی علاقه زیادی به آن دارند.
۴_ نرم افزار Screaming Frog
یکی از ابزارهای بسیار ارزشمند در دنیای سئو و بهینه سازی سایت، ابزار Screaming Frog است. در واقع این یک نرم افزار رایانه است که میتوانید به کمکش اطلاعات بسیار مهمی در مورد سئو داخلی سایتتان به دست بیاورید.
- مثلا اینکه چند محتوا در سایت دارید،
- در هر محتوا چه تگهای H1 و H2 ای استفاده شده؟
- توضیحات متا و عنوان هر صفحه چیست؟
- کدام صفحات ریدایرکت ۳۰۱ شدهاند؟
- کدام صفحات مشکلات سروری دارند؟
- و…
دقت کنید؛ این نرم افزار در نسخه رایگان صرفا تا ۵۰۰ صفحه از سایت شما را بررسی میکند و اگر سایت صفحات بیشتری دارد، باید نسخه غیر رایگانش را خریداری کنید.
۵_ گوگل درایو
گوگل درایو یک ابزار نیمهرایگان است. این ابزار به شما اجازه میدهد که در صورت داشتن یک اکانت Gmail، تا ۱۵ گیگ از اطلاعاتتان را روی یک فضای ابری خصوصی به نام خودتان، ذخیره کنید. به این ترتیب بعد از آپلود کردن اطلاعاتتان در آن میتوانید در هر زمان که نیاز داشتید، این اطلاعات را دانلود کرده و استفاده کنید. حتی میتوانید لینک دانلود آن را در اختیار دیگران هم قرار بدهید تا آنها فایلها را دانلود کنند.
البته در آن ابتدایی که گوگل درایو معرفی شده بود ایرانیان به آن علاقه نداشتند چراکه سرعت کم اینترنت و بستههای گرانقیمت، اجازه آپلود و دانلود دوباره اطلاعات از آن را به این راحتیها نمیداد. اما در ۲/۳ سال گذشته و با بهبود وضعیت اینترنت، کاربران ایرانی زیادی هم از آن استفاده کرده و میکنند.
۶_ سایت keywordtool
اولین قدمی که باید در سئو بردارید، در واقع قبل از شروع تولید محتوا، تحقیق کلمات کلیدی است! در این فرآیند باید اقدام به پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط به کسب و کارتان کنید.
اینجاست که نیاز به یک ابزار تحقیق کلمات کلیدی پیدا میکنید. با توجه به تحریمهایی که علیه ایران وجود دارد، در حال حاضر بهترین ابزاری که در اختیار داریم، keywordtool است. در این سایت میتوانید با نوشتن یک کلمه کلیدی مرتبط به کسب و کارتان، تعداد زیادی کلمه مرتبط که کاربران جستجو میکنند را پیدا کنید.


مثلا همانطور که در تصویر بالا هم مشخص است، ابزار چندین کلمه کلیدی مرتبط به کلمهای که من در آن وارد کردهام، نشانم میدهد. اینها کلماتی است که کاربران در وب جستجو کردهاند.
افزونهها و ابزارهای آنلاین برای کسب و کارها
علاوه بر ابزارهایی که بالاتر با آنها آشنا شدید، یک سری افزونه یا همان اکستنشن کروم هم وجود دارد که به عنوان یک صاحب کسب و کار بهتر است آنها را روی مرورگرتان نصب داشته باشید.
۷_ adblock
ادبلاک ابزاری است که وبگردی شما را راحتتر میکند! در واقع این ابزار تمامی پاپآپهایی که در سطح وب روی مرورگرتان باز میشود را بلاک میکند. به این ترتیب میتوانید راحتتر در سطح وب گشت و گذار کنید.
۸_ mozbar
Mozbar یکی از ابزارهای دنیای سئو است. برای استفاده از این ابزار بعد از نصبش حتما باید در سایت moz یک اکانت بسازید. این ابزار اطلاعات مهمی در مورد سایت رقبا و هر سایت دلخواه دیگر به شما میدهد. مثلا اینکه سایت مورد نظر چه تعداد بک لینک دارد؟ چقدر دامنه معتبری است، هر صفحهاش چقدر اعتبار دارد و… .
۹_ lastpass
یکی از روشهای هک کردن اکانت شما در سایتهای مختلف، “مهندسی معکوس” است! در این روش هکر سعی میکند به یک بهانه شما را به سایتی دعوت کرده و به ثبت نام در آن ترغیبتان کند. در ادامه احتمالا شما با نام کاربری و رمزی در سایت ثبت نام میکنید که روی دیگر حسابهایتان هم قرار دادهاید. به این ترتیب عملا بدون زحمت خاصی، رمزتان را متوجه شده و از آن برای دسترسی به دیگر حسابهایتان کمک میگیرد.
با توجه به اینکه برای یک صاحب کسب و کار نگهداری از اطلاعات حسابها بسیار مهم است، پیشنهاد میکنم این اکستنشن کرومها را روی مرورگرتان نصب کنید. این برنامه به شما کمک میکند تا رمزهای جدید و سختی روی حسابهایی که به تازگی ایجاد میکنید، قرار بدهید و عملا طعمه دست هکرها نشوید.
کلام آخر
چند ماه پیش با دوست عزیزی صحبت میکردم که کل کسب و کارش در اینستاگرام را از دست داده بود. میدانید چطور؟ با نصب یک ابزار افزایش فالوور و دادن اطلاعات اکانتش به آن! در واقع ابزار مورد نظر یک ابزار هک اکانت بوده نه ابزار افزایش فالوور.
پس به عنوان کلام آخر ((لطفا تا زمانیکه به خوبی کارایی یک نرم افزار یا افزونه را متوجه نشده و از معتبر بودنش اطمینان حاصل نکردهاید، از آن استفاده نکنید!))
در واقع تعداد زیادی از ابزارهایی که در سطح وب وجود دارند ممکن است اصلا برای ما ایرانیها کاربردی نداشته باشند. همینطور خیلی از آنها امکان دارد نه با هدف کمک به صاحبان کسب و کار بلکه با هدف هک کردن و اخاذی ساخته شده باشند. بنابراین لطفا کمی در انتخاب آنها وسواسی عمل کنید.
خب به انتهای مقاله ابزارهای آنلاین کسب و کار رسیدیم. این مقاله در آینده هم حتما به روز میشود. راستی اگر ابزاری با کارایی خاصی نیاز دارید، در بخش نظرات نیازتان را بنویسید تا در صورت امکان، ابزارهای مرتبط به آن را به شما معرفی کنم. اگر سوالی هم در مورد هر بخش از مقاله داشتید در بخش نظرات منتظرم.